| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Tövbe
: Tövbeden sonra - ruhsal bir boşluk mu ? konusu 1130 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj Tahribat tarafından gönderildi. Tövbeden sonra - ruhsal bir boşluk mu ? Sevgililer oturup birbirlerinin yüzüne baktıkça ilişkileri gelişir. Böyle anlarda çok güçlü duygular oluşur. Bu, insanları her yönden değiştiren bir deneyimdir. O halde Tanrı'nın yüzünne hayranlıkla ve tapınma aracılığıyla bakmanın bizi ne denli değiştireceğini düşünebiliyor musunuz ? Sırf insanları tanıyarak değişiyorsak, Tanrı'yı tanımanın getireceği değişimi hayal edebiliyor musunuz ? Bu tür değişim üzerinde dururken, tövbeye bir alternatif getirdiğimi sanmayın. Ancak genellikle tövbeden sonra ruhsal bir boşluk içinde kalıyoruz, çünkü eski davranış biçimlerini yenileriyle nasıl değiştirmemiz gerektiğini bilmiyoruz. Son zamanlarda William Temple 'ın bir tanımıyla karşılaştım: " Tapınma, vicdanı Tanrı'nın kutsallığıyla alevlendirmek, zihni Tanrı'nın gerçeğiyle beslemek, hayal gücünü... Tövbeden sonra - ruhsal bir boşluk mu ?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Tövbeden sonra - ruhsal bir boşluk mu ? konusu 1130 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj Tahribat tarafından gönderildi.
Sevgililer oturup birbirlerinin yüzüne baktıkça ilişkileri gelişir. Böyle anlarda çok güçlü duygular oluşur. Bu, insanları her yönden değiştiren bir deneyimdir. O halde Tanrı'nın yüzünne hayranlıkla ve tapınma aracılığıyla bakmanın bizi ne denli değiştireceğini düşünebiliyor musunuz ? Sırf insanları tanıyarak değişiyorsak, Tanrı'yı tanımanın getireceği değişimi hayal edebiliyor musunuz ? Bu tür değişim üzerinde dururken, tövbeye bir alternatif getirdiğimi sanmayın. Ancak genellikle tövbeden sonra ruhsal bir boşluk içinde kalıyoruz, çünkü eski davranış biçimlerini yenileriyle nasıl değiştirmemiz gerektiğini bilmiyoruz.
Son zamanlarda William Temple 'ın bir tanımıyla karşılaştım: " Tapınma, vicdanı Tanrı'nın kutsallığıyla alevlendirmek, zihni Tanrı'nın gerçeğiyle beslemek, hayal gücünü Tanrı'nın güzelliğiyle temizlemek, yüreği Tanrı'nın sevgisine açmak ve iradeyi Tanrı'nın amacına adamaktır. " Eğer tapınma aracılığıyla bunların beşi de oluyorsa, yalnızca davranışlarımızın değil bütün kişiliğimizin kökten değişimi mümkün demektir. Günlük yaşantımızda dışa dökülmeyen içsel değişimleri, henüz gerçek olarak kabul edemeyiz. Bu değişimler özel olarak ayırdığımız tapınma zamanlarında gerçekleşir. ( Graham KENDRICK )
Tövbeden sonra - ruhsal bir boşluk mu ? konusuna benzer konular;
Ruhsal Gelişim Soru: Ruhsal büyüme nedir?
Yanıt: Ruhsal büyüme, İsa Mesih’e git gide daha çok benzeme sürecidir. İsa’ya iman ettiğimizde, Kutsal Ruh bizleri O’nun benzerliğine dönüştürerek bizleri O’na daha çok benzer kılma sürecini başlatır. Ruhsal büyümeyi belki de en iyi tanımlayan ayetler, Tanrı’nın gücü sayesinde “Tanrı yolunda yürümemiz için gereken her şeye” sahip olduğumuzu söyleyen 2 Petrus 1:3-8’dir. Ruhsal büyümenin amacı Tanrı yolunda yürümemizdir. Bize gereken her şeyin, “Kendini tanımamız sonucunda” geldiğine dikkat edin. O’nu tanımak, ihtiyacımız olan her şeyi elde etmenin anahtarıdır. O’nun hakkındaki bilgimiz, bize eğitilmemiz ve büyümemiz için verilmiş olan Tanrı Sözü’nden gelir.
Galatyalılar 5:19-23’de iki tane liste yer alır. 19-21’ci ayetler, “benliğin işleri”ni sayar. Bunlar...
Ruhsal Savaş Soru: Kutsal Kitap ruhsal savaş hakkında ne der?
Yanıt: Ruhsal savaş konusunda, ya bu konunun fazlasıyla vurgulanması ya da yeterince vurgulanmaması olmak üzere iki büyük hata yapılmaktadır. Bazıları her günah, her çatışma ve her sorundan kovulması gereken cinleri sorumlu tutar. Diğerleriyse ruhsal alanı ve Kutsal Kitap’ın bize savaşımızın ruhsal güçlere karşı olduğunu söylediğini tamamen görmezden gelir. Başarılı ruhsal savaşın anahtarı Kutsal Kitapsal dengeyi bulmaktır. İsa bazen insanlardan cinleri kovmuş, bazen de insanları cinlerden hiç söz etmeden iyileştirmiştir. Elçi Pavlus, Hristiyanlar’a kendi içlerindeki günaha karşı savaş açmaları (Romalılar 6) ve kötü olana karşı savaşmaları (Efesliler 6:10-18) talimatını verir.
Efesliler 6:10-12 şöyle bildirir: “Son olarak Rab'de,...
Manevi boşluk !! Arkadaşlar ilk olarak yaşim 17 müslüman bi ailem var ve müslüman olarak büyüdüm ancak büyüdükçe bazı şeyleri sorgulamaya başladım içımde manevi bir boşluk oldu namaz kıldıktan sonra mutlu olmuyordum sadece korkuyodum kabul oldumu diye , şimdi ise hristiyanlgı araştırıyorum ve hristiyanlık ilgimi çekiyo , benim sorum ise benim gibi muslumanken manevi anlamda içinde boşluk olan birinin hristiyan olduktan sonra huzuru bulup bulmadıgını merak ediyorum lütfen yardım edin çok bunaldım
Boşluk... Arkadaşlar son 1-2 haftadır çok sıkıntılar yaşıyorum.İnancımla ilgili değil sadece mezhepimle ilgil.Sağlıklı mezhep seçimi için nelere dikkat etmem gerekir ?
Arap Camii:önce cami, sonra kilise, sonra yine cami Merhaba Arkadaşlar,
Kiliselerin camiye dönüşmesi geçmişte oldukça rastlanılan bir durumdu. Hepimiz bu gibi binaları biliriz, hatta hayalimizde kilise iken nasıl olduğunu canlandırmaya çalışırız. Geçmişteki demografik değişimler biraz da bunu zorunlu kılmış.
Genelde camiye çevrilen eserler Ermeni Apostolik ya da Rum Ortodoks Kiliseleri'dir. Anadolu'da çok nadir olarak Latin Katolik Kiliseleri de camiye çevrilmiştir.
Sizlere Galata - Karaköy'de bulunan Arap Camii'den bahsetmek istiyorum. Çok ilginç bir hikayesi var buranın. Önce cami olarak yapılmış, sadece 7 sene cami olarak kullanılmış. Sonra 700 küsur sene kilise ve manastır olmuş, İstanbul'un fethinden sonra yine camiye çevrilmiş.
İstanbul'un en eski camisi olarak bilinen bu büyük yapıyı görmeyi uzun zamandır istiyordum....
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil