Hristiyanlıkta Türban Var mıdır? konusu
4502 kez okundu,
12 kez cevaplandı. En son mesaj
K.Ulaş tarafından gönderildi.
Hristiyanlıkta Türban Var mıdır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

16-02-09, 22:09
özgürlük33
Ben türbanı gördüğüm zaman aklıma ilk gelen din büyükleri rahibelerdir. Dolayısıyla türban var mıdır? Varsa bununla ilgili
incilde bir ayet mi vardır?
Hristiyanlıkta Türban Var mıdır?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

16-02-09, 22:51
Asli Erdogan
Ben olduğunu biliyorum.Türban demek doğru olmaz.Tesettür demek daha doğrudur.Ha
incilde varmı onu bilmiyorum ama rahibelerde ben de gördüğüm için olduğu görüşündeyim.
FORUMA ÜYE OLUN! /

17-02-09, 00:14
Margos
|
|
özgürlük33
|
|
Ben türbanı gördüğüm zaman aklıma ilk gelen din büyükleri rahibelerdir. Dolayısıyla türban var mıdır? Varsa bununla ilgili incilde bir ayet mi vardır?
|
Benim bildiğim kadarıyla türban Türkiye'deki hali ile Türkiye dışında hiçbir ülkede bulunmayan bir giyim şeklidir. Diğer Müslüman çoğunluklu ülkelerde çarşaf ve İran'da da görüldüğü gibi başa geçirilen bir örtü vardır sadece.
Hristiyanlıkta kadınların başını örtmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak İncil'de kadınların dua ederken, tapınma sırasında başlarını örtmeleri salık verilmiştir. Kadın peygamberlerin de böyle yaptığını biliyoruz (1 Korintliler 11:4). Bugün Türkiye'de Ermeni kiliselerinde de kadınların bazıları başını örter, ancak Rabb'in Sofrası dediğimiz törende, Kutsal Ekmek'ten payını almak için öne yaklaşan kadınların hepsi başlarını örter. Baş örtüsü her zaman için "saygı" kavramıyla özdeşleşmiştir. Meryem Ana heykel ve ikonalarında da Meryem Ana hep baş örtülü tasvir edilmiştir.
Ancak günlük hayatta kadınların başını örtmesi için bir sebep yoktur. Tercih meselesidir. 1 Korintliler 10:31'de "Ne yaparsanız, her şeyi Tanrı'nın yüceliği için yapın." demektedir.
Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34
FORUMA ÜYE OLUN! /

17-02-09, 01:36
carpenter
Özgürlük 33 ve Aslı Erdoğan'ın düşündüğü şeyin ne olduğunu biliyorum ve sevgili Margos kardeş de deyinmiş ancak bu konu bu şekilde sadece bir ayeti yada bölmü cımbızlamakla olmaz sevgili kardeşlerim. 1. Korintliller kitabı bir bütündür. Sadece 11. bölümü ele alarak
Hristiyanlıkta kapanmak vardır da diyemeyiz. Pavlus Korint halkına seseleinyor, anlattığı baş örtme konusu da tek olarak ele alınamaz.
Korint halkı;
Hristiyan olmadan cinsel ahlaksızlıklarıyla bilinen bir halktı. Ve kadınların saçlarını traş ederek yada kısaltarak yaptıklrı cinsel ahlaksızlıklarla sembol haline gelmişti. Pavlus o eski putperest dönemdeki sapkınlıkların çağrışmaması için Korintlilere bu şekilde tavsiyede bulundu.
Ancak yoruma müsaittir tabi ki. İsteyen ibadet yada peygamberlik ederken başını örtebilir.
Ama bu TESETTÜR kelimesi burada örtünmek anlamında kullanılmış ve bizim tarafımızdan da anlaşılıyor ise de yine de bilimelidir ki
Hristiyanlıkta bu gibi bir kavram yoktur.
RABBİN ışığı yolunuz aydınlatsın.
AMİN.
FORUMA ÜYE OLUN! /

17-02-09, 09:01
moderator6
|
|
carpenter
|
Özgürlük 33 ve Aslı Erdoğan'ın düşündüğü şeyin ne olduğunu biliyorum ve sevgili Margos kardeş de deyinmiş ancak bu konu bu şekilde sadece bir ayeti yada bölmü cımbızlamakla olmaz sevgili kardeşlerim. 1. Korintliller kitabı bir bütündür. Sadece 11. bölümü ele alarak Hristiyanlıkta kapanmak vardır da diyemeyiz. Pavlus Korint halkına seseleinyor, anlattığı baş örtme konusu da tek olarak ele alınamaz.
Korint halkı; Hristiyan olmadan cinsel ahlaksızlıklarıyla bilinen bir halktı. Ve kadınların saçlarını traş ederek yada kısaltarak yaptıklrı cinsel ahlaksızlıklarla sembol haline gelmişti. Pavlus o eski putperest dönemdeki sapkınlıkların çağrışmaması için Korintlilere bu şekilde tavsiyede bulundu.
Ancak yoruma müsaittir tabi ki. İsteyen ibadet yada peygamberlik ederken başını örtebilir.
Ama bu TESETTÜR kelimesi burada örtünmek anlamında kullanılmış ve bizim tarafımızdan da anlaşılıyor ise de yine de bilimelidir ki Hristiyanlıkta bu gibi bir kavram yoktur.
RABBİN ışığı yolunuz aydınlatsın.
AMİN.
|
Öncelikle Rab sizin içinizde istek yaratıp foruma mesajla katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim, umarım daha çok katkıda bulunursunuz. Ancak bazı şeyler eklemek istiyorum, lütfen yanlış anlamayın ve kırılmayın.
Günümüzde de her yer putperestlikle doludur; nazar boncukları, uğur getiren eşyalar, türbeler vs vardır. Falcılık ve medyumculuk da halen daha vardır, belki de artarak. Cinsel ahlaksızlıklar ise çok daha fazladır. Günah dünyamızda her zaman olmuştur. Bu açıdan ilgili ayetler her zaman için geçerli olmaktadır diyenler daha haklı gibi görünmektedir.
Tabi ki sizin de söylediğiniz gibi tek bir ayeti alıp cımbızlama yaparak Tesettür vardır diyemeyiz. Öncelikle hatamız İslami terminolojiyi kullanmaktır.
Hristiyan inancında kadınların başını "dua ve ibadet sırasında" örtmesi vardır.
Ancak şunu da diyebiliriz ki Yahudi ve
Hristiyan inancının bir derlemesini yapan İslamiyet,
hristiyanların o dönemki uygulamalarından esinlenmiştir.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyanlıkta Türban Var mıdır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil