Hristiyanlıkta Türban Var mıdır?

Hristiyanlıkta Türban Var mıdır? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Türban : Hristiyanlıkta Türban Var mıdır? konusu 4502 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj K.Ulaş tarafından gönderildi. Hristiyanlıkta Türban Var mıdır? Ben türbanı gördüğüm zaman aklıma ilk gelen din büyükleri rahibelerdir. Dolayısıyla türban var mıdır? Varsa bununla ilgili incilde bir ayet mi vardır? Hristiyanlıkta Türban Var mıdır?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hristiyanlıkta Türban Var mıdır? konusu 4502 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj K.Ulaş tarafından gönderildi.

Hristiyanlıkta Türban Var mıdır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Hristiyanlıkta Türban Var mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-02-09, 22:09
özgürlük33

Ben türbanı gördüğüm zaman aklıma ilk gelen din büyükleri rahibelerdir. Dolayısıyla türban var mıdır? Varsa bununla ilgili incilde bir ayet mi vardır?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyanlıkta Türban Var mıdır?

Hristiyanlıkta Türban Var mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-02-09, 22:51
Asli Erdogan

Ben olduğunu biliyorum.Türban demek doğru olmaz.Tesettür demek daha doğrudur.Ha incilde varmı onu bilmiyorum ama rahibelerde ben de gördüğüm için olduğu görüşündeyim.

Hristiyanlıkta Türban Var mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-02-09, 00:14
Margos

özgürlük33
Ben türbanı gördüğüm zaman aklıma ilk gelen din büyükleri rahibelerdir. Dolayısıyla türban var mıdır? Varsa bununla ilgili incilde bir ayet mi vardır?
Benim bildiğim kadarıyla türban Türkiye'deki hali ile Türkiye dışında hiçbir ülkede bulunmayan bir giyim şeklidir. Diğer Müslüman çoğunluklu ülkelerde çarşaf ve İran'da da görüldüğü gibi başa geçirilen bir örtü vardır sadece. Hristiyanlıkta kadınların başını örtmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak İncil'de kadınların dua ederken, tapınma sırasında başlarını örtmeleri salık verilmiştir. Kadın peygamberlerin de böyle yaptığını biliyoruz (1 Korintliler 11:4). Bugün Türkiye'de Ermeni kiliselerinde de kadınların bazıları başını örter, ancak Rabb'in Sofrası dediğimiz törende, Kutsal Ekmek'ten payını almak için öne yaklaşan kadınların hepsi başlarını örter. Baş örtüsü her zaman için "saygı" kavramıyla özdeşleşmiştir. Meryem Ana heykel ve ikonalarında da Meryem Ana hep baş örtülü tasvir edilmiştir.

Ancak günlük hayatta kadınların başını örtmesi için bir sebep yoktur. Tercih meselesidir. 1 Korintliler 10:31'de "Ne yaparsanız, her şeyi Tanrı'nın yüceliği için yapın." demektedir.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBirbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hristiyanlıkta Türban Var mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-02-09, 01:36
carpenter

Özgürlük 33 ve Aslı Erdoğan'ın düşündüğü şeyin ne olduğunu biliyorum ve sevgili Margos kardeş de deyinmiş ancak bu konu bu şekilde sadece bir ayeti yada bölmü cımbızlamakla olmaz sevgili kardeşlerim. 1. Korintliller kitabı bir bütündür. Sadece 11. bölümü ele alarak Hristiyanlıkta kapanmak vardır da diyemeyiz. Pavlus Korint halkına seseleinyor, anlattığı baş örtme konusu da tek olarak ele alınamaz.

Korint halkı; Hristiyan olmadan cinsel ahlaksızlıklarıyla bilinen bir halktı. Ve kadınların saçlarını traş ederek yada kısaltarak yaptıklrı cinsel ahlaksızlıklarla sembol haline gelmişti. Pavlus o eski putperest dönemdeki sapkınlıkların çağrışmaması için Korintlilere bu şekilde tavsiyede bulundu.

Ancak yoruma müsaittir tabi ki. İsteyen ibadet yada peygamberlik ederken başını örtebilir.
Ama bu TESETTÜR kelimesi burada örtünmek anlamında kullanılmış ve bizim tarafımızdan da anlaşılıyor ise de yine de bilimelidir ki Hristiyanlıkta bu gibi bir kavram yoktur.

RABBİN ışığı yolunuz aydınlatsın.
AMİN.

Hristiyanlıkta Türban Var mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-02-09, 09:01
moderator6

carpenter
Özgürlük 33 ve Aslı Erdoğan'ın düşündüğü şeyin ne olduğunu biliyorum ve sevgili Margos kardeş de deyinmiş ancak bu konu bu şekilde sadece bir ayeti yada bölmü cımbızlamakla olmaz sevgili kardeşlerim. 1. Korintliller kitabı bir bütündür. Sadece 11. bölümü ele alarak Hristiyanlıkta kapanmak vardır da diyemeyiz. Pavlus Korint halkına seseleinyor, anlattığı baş örtme konusu da tek olarak ele alınamaz.

Korint halkı; Hristiyan olmadan cinsel ahlaksızlıklarıyla bilinen bir halktı. Ve kadınların saçlarını traş ederek yada kısaltarak yaptıklrı cinsel ahlaksızlıklarla sembol haline gelmişti. Pavlus o eski putperest dönemdeki sapkınlıkların çağrışmaması için Korintlilere bu şekilde tavsiyede bulundu.

Ancak yoruma müsaittir tabi ki. İsteyen ibadet yada peygamberlik ederken başını örtebilir.
Ama bu TESETTÜR kelimesi burada örtünmek anlamında kullanılmış ve bizim tarafımızdan da anlaşılıyor ise de yine de bilimelidir ki Hristiyanlıkta bu gibi bir kavram yoktur.

RABBİN ışığı yolunuz aydınlatsın.
AMİN.
Öncelikle Rab sizin içinizde istek yaratıp foruma mesajla katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim, umarım daha çok katkıda bulunursunuz. Ancak bazı şeyler eklemek istiyorum, lütfen yanlış anlamayın ve kırılmayın.

Günümüzde de her yer putperestlikle doludur; nazar boncukları, uğur getiren eşyalar, türbeler vs vardır. Falcılık ve medyumculuk da halen daha vardır, belki de artarak. Cinsel ahlaksızlıklar ise çok daha fazladır. Günah dünyamızda her zaman olmuştur. Bu açıdan ilgili ayetler her zaman için geçerli olmaktadır diyenler daha haklı gibi görünmektedir.

Tabi ki sizin de söylediğiniz gibi tek bir ayeti alıp cımbızlama yaparak Tesettür vardır diyemeyiz. Öncelikle hatamız İslami terminolojiyi kullanmaktır. Hristiyan inancında kadınların başını "dua ve ibadet sırasında" örtmesi vardır.

Ancak şunu da diyebiliriz ki Yahudi ve Hristiyan inancının bir derlemesini yapan İslamiyet, hristiyanların o dönemki uygulamalarından esinlenmiştir.

Hristiyanlıkta Türban Var mıdır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Hristiyanlıkta Türban Var mıdır? konusuna benzer konular;

Ruh var mıdır? Arkadaşlar ben psikiyatriste gittiğim zaman bu konu açılmıştı ve doktorum ruh diye birşeyin olmadığını tıbbın bunu kabul etmediğini söyledi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ruhun varlığının ispatı nedir? Yönetim Notu: Ateist bir psikiyatriste denk gelmişsiniz. Ruh olarak ifade edilen kavram vardır diyen psikolog, psikiyatrist de vardır. Ruh'un varlığını ispat edebilecek bir insan melekesi mevcut değildir.

Sizce Türkiye'de idam cezası olmalı mıdır, olmamalı mıdır? Sizce Türkiye'de idam cezası olmalı mıdır, olmamalı mıdır? NOT: Bu konunun altına lütfen mesaj yazmayınız, yazılan mesajlar silinecektir, ilgili tartışmalar http://www.hristiyanforum.com/forum/serbest-f243/idami-biz-de-t327367.html adresinden yapılacaktır.

Hristiyanlıkta Domuz Eti Yemek Haram mıdır? Musevilerin yemediğini biliyorum. Tevratta yenmeyeceğini yazar. Sizler de kitab-ı mukkades'in biri tevrat(1. ahit) diğer incil(2. ahit) sonuç olarak haram mı? Haram sa neden hristiyan ülkeler domuz eti tüketiyor?

Hristiyanlıkta Evlilik Hristiyan olan bir çift resmi nikahı kıydıktan sonra kilisede ruhsal anlamda bir evlilik yapmazlarsa bu hristiyanlık inancı açısından günah mıdır?

Hristiyanlıkta da "cihat" anlayışı var mıdır ? İslam dininde var olan bütün dünyanın müslümanlaştırılması olarak kısaca özetleyebileceğimiz cihat anlayışı Hristiyanlık dininde de var mıdır ? İslam'daki cihat anlayışında cihat için neredeyse her şey mübahtır.. eğer Hristiyanlık'ta da cihat anlayışı varsa , Hristiyanlar da her şeyi bu konuda mübah sayarlar mı ? beni bu konuda aydınlatabilecek arkadaşlarımız var mıdır acaba ? teşekkür ederim. (Hristiyanlık hakkında çok bilgim yok yanlış bir soru sorduysam özür dilerim) saygılarımla...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih