Karamanlı Ortodoks Türkler

Karamanlı Ortodoks Türkler hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Türk Ortodoksluk : Karamanlı Ortodoks Türkler konusu 929 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj merty17 tarafından gönderildi. Karamanlı Ortodoks Türkler Karamanlı Ortodoks Türkler http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/05/Karamanl%C4%B1-Ortodoks-T%C3%BCrkler.jpg Karamanlı Ortodoks Türkler Tarihçi Kitabevi’nin düzenlediği “Karamanlı Ortodoks Türkler” başlıklı söyleşiye Doç. Dr. Yonca Anzerlioğlu katılıyor. Anzerlioğlu, Karamanlı olarak adlandırılan bu Ortodoks topluluğun neden bu isimle anıldıklarını, Türklük ile bağlantılarının olup olmadığını, Osmanlı İmparatorluğu’ndan çok daha öncelere giderek Türklerin Hıristiyanlıkla ilk temaslarını, Bizans Devleti ve Kilisesi ile Balkanlar’daki Türk boyları, Anadolu Selçuklu ve Türkmenleri arasındaki ilişkiler çerçevesinde Ortodoksluğu benimseyen Türklerin durumlarını; Osmanlı döneminde Karamanlı olarak adlandırılan Türkçe konuşan, Türkçe ibadet ederek Türkçe isimler taşıyan... Karamanlı Ortodoks Türkler

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Karamanlı Ortodoks Türkler konusu 929 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj merty17 tarafından gönderildi.

Karamanlı Ortodoks Türkler konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Karamanlı Ortodoks Türkler hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-06-11, 22:48
KSAdmin

Tarihçi Kitabevi’nin düzenlediği “Karamanlı Ortodoks Türkler” başlıklı söyleşiye Doç. Dr. Yonca Anzerlioğlu katılıyor.
Anzerlioğlu, Karamanlı olarak adlandırılan bu Ortodoks topluluğun neden bu isimle anıldıklarını, Türklük ile bağlantılarının olup olmadığını, Osmanlı İmparatorluğu’ndan çok daha öncelere giderek Türklerin Hıristiyanlıkla ilk temaslarını, Bizans Devleti ve Kilisesi ile Balkanlar’daki Türk boyları, Anadolu Selçuklu ve Türkmenleri arasındaki ilişkiler çerçevesinde Ortodoksluğu benimseyen Türklerin durumlarını; Osmanlı döneminde Karamanlı olarak adlandırılan Türkçe konuşan, Türkçe ibadet ederek Türkçe isimler taşıyan Karamanlılar’ın konuştukları dil, sahip oldukları adet, gelenek ve görenekleri bizlere aktaracak; Milli Mücadele ve sonrasında Papa Eftim liderliğinde Türk Ortodoks Patrikhanesi çatısı altındaki faaliyetleri, Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi sonrasında Yunanistan’a gidiş ve yerleşme süreçleri ve bugünkü durumları yerli ve yabancı literatür ve gerçekleştirilen saha çalışmalarından elde edilen bilgiler doğrultusunda bizlerle paylaşacaktır…
Yonca Anzerlioğlu 1971 yılında Ankara’da doğdu. İlköğretim ve Lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 1994 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu.
1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde, “Nasturiler ve 1924 Yılı Ayaklanması” konulu tezi ile lisans-üstü eğitimini bitirdi. 2002 yılında aynı bölümden doktora derecesini “Türkiye’de Ortodoks Türkler (16. yy.-20.yy) “ konulu teziyle aldı. 2005 yılında yardımcı doçent olan Anzerlioğlu, 2007 yılında doçent oldu. Halen öğretim üyesi olarak Hacettepe Üniversitesi’nde çalışmaktadır.
Yonca Anzerlioğlu’nun yayınlanmış pek çok makalesi, ulusal ve uluslar arası tebliğleri, editörlüğünü yaptığı birçok kitap ve kitap tercümeleri bulunmaktadır. Çeşitli panellerde düzenleme heyeti üyesi olarak görev almış ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Koordinatörlüğü yapmıştır.
BUGÜN BU GECE .COM

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Karamanlı Ortodoks Türkler

Karamanlı Ortodoks Türkler hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-06-11, 01:38
Flyboy

Burada bahsedilen Karamanlı Türkler Karamanoğulları mı ?

Karamanlı Ortodoks Türkler hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-06-11, 17:16
Flyboy

Arkadaşlar burada bahsedilen Türklerin Karamanoğulları olup olmadığıyla ilgili beni aydınlatacak kişiye minnettar kalacağım.

Karamanlı Ortodoks Türkler hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-06-11, 23:01
huzurlu

Flyboy
Arkadaşlar burada bahsedilen Türklerin Karamanoğulları olup olmadığıyla ilgili beni aydınlatacak kişiye minnettar kalacağım.
Evet sevgili kardeşim, prensip olarak karamanlı Türkler derken Karamanoğulları beyliğinden bahsediyoruz. Resmi tarih kitaplarımız bundan pek bahsetmezler.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Karamanlı Ortodoks Türkler hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-06-11, 01:27
Flyboy

Ama nasıl olur ? Benim soyum Karamanoğlu Türklerinden geliyor ve böyle bir şeyi kesinlikle duymadım. Ne ailemden, ne sülalemden, ne başka bir yerden. Hani tutucu olmayan akrabalarımdan bile duymadım. Sanırım bu konu ile ilgili tüm kaynakları toplamam lazım.

Yardımlarınız için teşekkürler sn. Huzurlu kardeşim.

Yönetim Notu: Yunanistan eski başbakanının soyadı neydi sevgili kardeşim?

Karamanlı Ortodoks Türkler konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Karamanlı Ortodoks Türkler konusuna benzer konular;

Karamanlı Hristiyan Türkler (Karaman Valiliği'nden) http://www.karaman.gov.tr/KARAMAN/tarih/bazi.asp BAZI TARİHİ BİLGİLER <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><T****><TR><TD background=/images/line.gif>http://www.karaman.gov.tr/images/o.gif</TD></TR></T****></TABLE> <?XML:NAMESPACE PREFIX = O /><O:P></O:P><O:P>Karaman'ın tarih sahnesindeki yerini daha iyi değerlendirebilmek ve gelişimini izleyebilmek için, birtakım tarihi bilgileri de burada vermeyi uygun gördük. Kanuni Sultan Süleyman zamanında, eski önemini kaybeden şehir, askeri teşkilat itibariyle Konya merkez sancağına bağlanmıştır. 1522 olan bu tarihte, Karaman'da 33 mahalle, 570 vergi mükellefi, 462 ev, 18 müslüman olmayan nüfus, bir imaret, 4 cami, 25 mescid, 7 medrese, l Hadis, 3 Hafız, l Öğretmen Okulu, 10 zaviye, l yoksullar yurdu, 7 hamam, 246...

Türkler de Hristiyandır! Tüm İsa Mesih'de ki kardeşlerime esenlikler dilerim. Birkaç aydır yurtdışında olduğumdan dolayı sitenize girip,yazılanları okuyamıyor,yaşadıklarımı yazamıyordum,çünkü kullandığım bilgisayarım Türkçe karakterleri kabul etmiyordu,çok yazmak istedim ama ... döndüm,şimdi yazıyorum.... Kendimi çok detaylı olarak tanıtmak isterdim ama nedendir bilmiyorum hala içimde bir çekingenlik var... Tek bildiğim şey Kurtarıcım İsa Mesih'den doğduğumdan beri ayrılmamış olmam ve bu günlerde O'na daha da çok bağlanmış olmam ve tek isteğim de Kutsal Ruh ile daha fazla dolmam gerektiğidir. Bunun için çabalıyorum ve hep dua ediyorum. Açıklamak istediğim konuya dönmek istiyorum. Ben Türkiye İstanbul'da doğdum ve kendini her zaman Türk gören ve Türk olan bir aileden geliyorum. (Çok fazla ayrıntıya girmek...

Hristiyan Ortodoks Türkler Çuvaşlar - Çuvaşistan Çuvaşistan Hakkında Genel Bilgiler Coğrafî Konum, Nüfus ve Yapı Rusya Federasyonu içerisinde yer alan Türk yurtlarından biri olan Çuvaşistan, başta İdil Irmağı kenarında kurulmuş başkenti Şupaşkar olmak üzere diğer şehirleriyle birlikte Türk coğrafyasının en nadide topraklarından biridir. 18.300 km² 'lik küçük bir alana sahip olan Çuvaşistan; doğuda Tataristan, batıda Gorki Özerk Cumhuriyeti, kuzeyde Mari ve güneyde Ulyanovsk bölgeleriyle çevrilidir. Sovyetler Birliği döneminde yapılan 1989 nüfus sayımına göre Çuvaşların nüfusu 1.842.300’dür. Bu nüfusun 915.614’ü Çuvaşistan’da yaşamaktadır. Çuvaşların yaşadığı diğer bölgeler ve bu yerlerde yaşayan Çuvaşların sayıları şu şekildedir (L.P. Sergeyev 1994 : 7). Çuvaşistan................915.614 ...

Ukrayna'daki Hristiyan Türkler (Urumlar) UKRAYNA’DAN HRİSTİYAN TÜRKLER: <o:p></o:p>URUMLAR<o:p></o:p> VE ONLARIN FOLKLOR ÜRÜNLERİNDEN ÖRNEKLER<o:p></o:p> <o:p></o:p> Dr. Erdoğan ALTINKAYNAK ÖZET<o:p></o:p>

Canik Tarihinde Hristiyan Türkler Bir Coğrafi Bölge Olarak "Canik" Tarihi Alt Yapısı Şimdiye kadar tam bir biçimde çözülememiş yer isimlerinden biri Canik'tir. Canik günümüzde Canik dağları ile bilinmektedir. Canik dağları; Samsun'un güneybatısından, Kızılırmak vadisinden başlayıp Ordu’nun doğusundan akan Melet ırmağına kadar 180 km boyunca uzanır. Güney sınırı yaklaşık 60 km olup Kelkit ırmağında biter. Oltu Dokuzdeğirmen, Tunceli ili Mazgirt'in Aydınlık, Samsun merkez Çatalçam köylerinin eski ismi Canik'tir. Van merkez Gedikbudak köyünün daha önceki adı Canikli, Sivas ili Yıldızeli ilçesi Esençay köyünün bundan önceki ismi Canikdere, Samsun ili Bafra ilçesi Uluağaç köyünün eski adı ise Canikliyurdu'dur.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih