Karamanlı Ortodoks Türkler konusu
929 kez okundu,
5 kez cevaplandı. En son mesaj
merty17 tarafından gönderildi.
Karamanlı Ortodoks Türkler konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

04-06-11, 22:48
KSAdmin
Karamanlı Ortodoks Türkler

Tarihçi Kitabevi’nin düzenlediği “Karamanlı Ortodoks Türkler” başlıklı söyleşiye Doç. Dr. Yonca Anzerlioğlu katılıyor.
Anzerlioğlu, Karamanlı olarak adlandırılan bu Ortodoks topluluğun neden bu isimle anıldıklarını, Türklük ile bağlantılarının olup olmadığını, Osmanlı İmparatorluğu’ndan çok daha öncelere giderek Türklerin
Hıristiyanlıkla ilk temaslarını, Bizans Devleti ve Kilisesi ile Balkanlar’daki Türk boyları, Anadolu Selçuklu ve Türkmenleri arasındaki ilişkiler çerçevesinde Ortodoksluğu benimseyen Türklerin durumlarını; Osmanlı döneminde Karamanlı olarak adlandırılan Türkçe konuşan, Türkçe ibadet ederek Türkçe isimler taşıyan Karamanlılar’ın konuştukları dil, sahip oldukları adet, gelenek ve görenekleri bizlere aktaracak; Milli Mücadele ve sonrasında Papa Eftim liderliğinde Türk Ortodoks Patrikhanesi çatısı altındaki faaliyetleri, Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi sonrasında Yunanistan’a gidiş ve yerleşme süreçleri ve bugünkü durumları yerli ve yabancı literatür ve gerçekleştirilen saha çalışmalarından elde edilen bilgiler doğrultusunda bizlerle paylaşacaktır…
Yonca Anzerlioğlu 1971 yılında Ankara’da doğdu. İlköğretim ve Lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 1994 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu.
1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde, “Nasturiler ve 1924 Yılı Ayaklanması” konulu tezi ile lisans-üstü eğitimini bitirdi. 2002 yılında aynı bölümden doktora derecesini “Türkiye’de Ortodoks Türkler (16. yy.-20.yy) “ konulu teziyle aldı. 2005 yılında yardımcı doçent olan Anzerlioğlu, 2007 yılında doçent oldu. Halen öğretim üyesi olarak Hacettepe Üniversitesi’nde çalışmaktadır.
Yonca Anzerlioğlu’nun yayınlanmış pek çok makalesi, ulusal ve uluslar arası tebliğleri, editörlüğünü yaptığı birçok kitap ve kitap tercümeleri bulunmaktadır. Çeşitli panellerde düzenleme heyeti üyesi olarak görev almış ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Koordinatörlüğü yapmıştır.
BUGÜN BU GECE .COM
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

05-06-11, 01:38
Flyboy
Burada bahsedilen Karamanlı Türkler Karamanoğulları mı ?
FORUMA ÜYE OLUN! /

06-06-11, 17:16
Flyboy
Arkadaşlar burada bahsedilen Türklerin Karamanoğulları olup olmadığıyla ilgili beni aydınlatacak kişiye minnettar kalacağım.
FORUMA ÜYE OLUN! /

06-06-11, 23:01
huzurlu
|
|
Flyboy
|
|
Arkadaşlar burada bahsedilen Türklerin Karamanoğulları olup olmadığıyla ilgili beni aydınlatacak kişiye minnettar kalacağım.
|
Evet sevgili kardeşim, prensip olarak karamanlı Türkler derken Karamanoğulları beyliğinden bahsediyoruz. Resmi tarih kitaplarımız bundan pek bahsetmezler.

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /

07-06-11, 01:27
Flyboy
Ama nasıl olur ? Benim soyum Karamanoğlu Türklerinden geliyor ve böyle bir şeyi kesinlikle duymadım. Ne ailemden, ne sülalemden, ne başka bir yerden. Hani tutucu olmayan akrabalarımdan bile duymadım. Sanırım bu konu ile ilgili tüm kaynakları toplamam lazım.
Yardımlarınız için teşekkürler sn. Huzurlu kardeşim.
Yönetim Notu: Yunanistan eski başbakanının soyadı neydi sevgili kardeşim?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Karamanlı Ortodoks Türkler konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil