100 yıl önce nasıldık?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : 100 yıl önce nasıldık?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
yuhannapolikarp

100 yıl önce nasıldık?

Rab bu siteye uğrayan herkesi bereketlesin.

Roma ritine bağlı bir Katoliğim ve uzun zamandır bu foruma uğramıyordum. Katoliklik başlığının düzenlendiğini görünce mutlu oldum. Birçok cahilce ve saldırgan yazının silinmesi beni çok memnun etti. Hala silinmesi gereken birkaç yazı var bence, şu Vatikan'da yıllarca yaşadığını söyleyen yalancı kişinin yazıları mesela... (Sanırım başlık "SELAMLAR TÜRKİYE HIRİSTİYANLARI idi)

Sevgili kardeşlerim, ben yıllardır Katolik Kiliselerinde çalışırım, hizmetkarların hizmetkarıyım. Övünecek hiçbir şeyim yok. Aranızdaki en değersiz kişi benim. Kimse beni tanımaz, önderlik arzum yoktur ve bilgim de çok sınırlıdır.

Ancak size iki tavsiyede bulunmak isterim.
Hepimiz, Türkiye Hıristiyanları olarak çok az kişiyiz, yine de bu toprakların tuzu da ışığı da biziz.

Bu forumda yazan kardeşlerden bir çoğunun yeni imanlı olmanın heyecanı içerisinde olduğunu ya da şimdiye kadar sadece tek bir öğreti aldıklarını düşünüyorum. İmanlarının saman alevi gibi sönmemesi için dua ediyorum.

Birbirimizi sevelim. Bu birinci temennim. Birbirimizi çok sevmeliyiz. Kardeş olduğumuzun bilincine varmalıyız. Birbirimizin kusurlarını hoşgörelim. Yargılamayalım. Bir arkadaş, Rum Kilisesi'ne onu almadıkları için kızmamış, yargılamamış ama yine de memnuniyetsizliğini ortaya koymuş. Lütfen bu ortamda empati yapalım.

İkinci temennim de korkmamamız. Korkmayalım. Rab İsa, bizi geleceğe yönelik korkulardan kurtarmak için geldi. Endişelenmemiz yersiz ve boştur.

Sizi temin ederim ki, bu sitede birbirinden çok ayrı gibi görünen mezhep, cemaat ve öğretilerin temsilcileri Türkiye'de aslında birbirleriyle çok büyük işbirliği içinde çalışıyorlar ve sitedeki fanatiklerin bundan haberi yok.

Rab, 2000 senedir bu topraklarda yaşamamızı sağladı ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Lütfen birbirimizi kırmayalım.

Cemaatler artık anladılar ki, bu ülkede Hıristiyanlığın gelişmesi için Türk Hıristiyanlara ihtiyaç var. Ancak, ellerindeki Kutsal Kitab'ı nasıl yaşamaları gerektiğini Türk Hıristiyanlar kimlerden öğrenecek? 2 senedir Türkiye'de elinde İncil ile dolaşan Amerikalı John amcadan mı, yoksa Osmanlı'dan önce bu topraklarda var olan Hıristiyan cemaatlerden mi? Zavallı fikrimi bağışlayın, hatalıysam cehaletime verin. Ancak artık hiçbir kürsüde, ne kendi Katolik Kiliselerimizde, ne de çok değer verdiğim Protestan cemaatlerde kürsüde kötü Türkçe konuşan bir yabancı görmek istemiyorum. Bize inanç getirmiş olabilirler ama, sevgili kardeşlerim, 15 senedir aynı yerdeyiz aslında.

Bu ülkede 100 sene önce Paskalya, Noel, Epifani, Vaftziler, Düğünler, Konfirmasyonlar, Cenazeler nasıl yapılıyordu? Bunu konuşmaya ne dersiniz kardeşler?

Rab sizinle olsun
Yuhanna Polikarp

100 yıl önce nasıldık?

hristiyanlık
Evanjelique

100 yıl önce nasıldık?

Sevgili Yuhanna kardeş,

100 sene önce Anadolu'nun birçok yerinde Hristiyan köyleri ve çanları çalan kiliseler vardı.

Bugün o köylerin isimleri artık değişti,bakımsızlıktan viran hale gelen çatısı olmayan kiliselerin içerisinde koyunlar otluyor.

O hristiyan köylerde ikamet edenlerin torunları,bugün artık Amerika,Kanada,Fransa,Yun anistan,Lübnan gibi bir çok ülkeye dağılmış haldeler..

Kiliselerdeki fresklerin yüzleri çizilerek tahrip edilmiş ve altlarına bilmem kimin kime aşık olduğunu belirten yazılar ve kalp üzerine çizili oklar eklenmiş..

Tarihin sessiz tanığı olan mezarlıklarımız ise taşları kırık bir halde,müslüman definleri için kullanılmış veya üzerine imar izni verilip çoktan koskoca bir sitenin bahçesine ya da alışveriş merkezinin zeminine dönüşmüş...

Kimseyi suçlamıyorum,suç ya da suçlu yok,o devir dünyadaki milliyetçilik hareketlerinden her devlet o ya da bu şekilde nasibini aldı....Kimseye kırgın değiliz..

Dostlar sağolsun.................

100 yıl önce nasıldık?

hristiyanlık
yuhannapolikarp

100 yıl önce nasıldık?

Sevgili Evanjelique,

Define arayanların delik deşik ettiği kiliseleri nasıl unutursun? En büyük zararı onlar verdi diyebiliriz. :) Tabii binalara verilen zarardan bahsediyoruz, Tanrı'nın halkına şeytanın verdiği zarar çok çok daha büyük.

Havarilerden günümüze değil, bugünün Türkiye kilisesinden geçmişe gidelim ne dersiniz? 25 sene önce, 1983 yılının Eylül ayında olanları yaşamış olan birileri var mı sitede??

100 yıl önce nasıldık?

hristiyanlık
Evanjelique

100 yıl önce nasıldık?

Yuhanna kardeş,

Bir de İstanbul'da Nakkaştepe'de bulunan Katolik Mezarlığı'nın nasıl ranta kurban gittiğini ve dönemin gözlerinin maviliğiyle övünen İstanbul belediye başkanının kendi kurucusu olduğu vakıfa okul arazisi olarak tahsis edildiğini bilir misin?

Artık yerinde yeller esmekte o mezarlığın..

Bu okulun yeni kompleks binası inşa edilmeden bahçesini gezmiş olanlar bilirler,okulun bahçesinde servi ağacının altında Agnes Citriotti adında Katolik bir merhume bayanın mezarı dururdu,bu özel okulun öğrencileri, ders aralarında teneffüslerde mezartaşının üstüne otururlardı..

Öyle alelacele istimlak edilmiştir ki bu mezarlık,rahibelerin bazı mezarları taşıtmaya vakti olmamıştır...

Hemen caddenin diğer tarafında, Koç Holding binasının yan tarafında viran bir halde duran Yahudi maşatlığı ise makus kaderini beklemektedir..

100 yıl önce nasıldık?

hristiyanlık
yuhannapolikarp

100 yıl önce nasıldık?

Merhaba Evanjelique,

Katolik Kilisesi'nin ölüler günü ilan ettiği bu günde, tüm katolikler olarak mezarlara gittik ve ölülerimizi, kendi ölümümüzü ve cemaatimizin geleceğini düşündük. Mesajın da tam gününde geldi. :)
Biz Katolikler olarak aslında Türkiye'de resmen var olan bir azınlık değiliz. Binalarımız yasal ibadethane ama kanunen böyle bir cemaat yok. Hayaletiz yani. :)

Anlamadığım bir şey daha var, her türlü gereksiz polemikte yüzlerce mesaj döşeyen üyeler, bu ülkedeki Hıristiyanların geçmişi hakkında neden birşey yazmıyor? Belki ilerleyen günlerde ikimizden başkası da birşeyler yazar.

Bugünkü mezarlık ziyaretimize katılım çoktu, hem İstanbul, hem İzmir, hem de İskenderun piskoposluk bölgelerinde cemaat mezarlıklara götürüldü.
Çok yaşlı olan Latin cemaatimiz, yakınlarının mezarlarını temizledi ve onlar için dua etti. İçimdeki karışıklığı anlamaya çalışın.

Esenlikler
Yuhanna Polikarp

100 yıl önce nasıldık?

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

100 yıl önce nasıldık? konusuna benzer konular;

ibrahimden önce vardım merhaba. daha önceki şifremi unuttuğum için tekrar üye oldum ve sorularıma devam etmek istedim.yardımcı olursanız sevinirim. isa mesih ben inrahimden önce vardım diyor.buradan isanın tanrılığını anlıyoruz.fakat başka bir ayette galiba yeşaya bölümünde bir başka peygamber için ben önceden vardım deniliyor.bunu nasıl anlamalıyız? Yönetim Notu: Lütfen referanslarınızı tam olarak belirtiniz, İncil'de hangi bölüm, Eski Antlaşma'da hangi bölüm?

Evlilikten önce cinsel ilişki Merhabalar, Ben Alex, Avrupa'da ve Amerika'da evlilikten önce cinsel ilişkiyi çok doğal karşılıyorlar.Türkiye'de ise bu çok yanlış karşılanıyor.Benim kız arkadaşım Müslüman ve onun ailesi böyle bir şeye çok karşı.Bizimde yaklaşık 2 yıllık ilişkimiz var ve bunu cinsel ilişkiyle pekiştirmek istiyoruz.Sizce bu yanlış mı? Yönetim Notu: "Sizce", "bizce", "bence" sorularının cevaplarını ararsanız her çeşit cevap bulabilirsiniz. Sorduğunuz soru yanlış, sormanız gereken "Tanrı'nın bu konudaki isteği nedir?" olmalıdır. Sorunuzun "bizce" cevabı ise "yanlış"tır.

AZ ÖNCE EŞİMDEN BOŞANDIM Yaklaşık 1 saat önce 9 yıllık evliliğim bitti. Açıkçası karmakarışık duygular içindeyim. Bu kadar zor ve ağır olacağını hiç tahmin etmemiştim. Bildiğim tek birşey var o da oğlum ve benim için yepyeni bir hayat hazırlıyor Rab. Mutlaka iyi şeyler hazırlıyor buna olan inancımı hiçbir zaman kaybetmedim. Buna rağmen şu an boğazımdaki düğümlenmeye, gözlerimin dolup boşalmasına engel olamıyorum. Galiba çok kötü hissediyorum, benim ve oğlum için dua eder misiniz?

6 yıl önce başlayan serüvenim Değerli iman kardeşlerim, Nihayet cesaretimi toparlayıp ve burda formunu okudğum kardeşlerden teşvik alıp iman yolundaki serüvenimi paylaşmak istedim. Umarım bu mücadelem iman kardeşlerim içinde biraz olsun teşvik edici olur.Kardeşler iman yolundaki yaşamım altı yıl önce başladı.Müslüman bir aileden gelmekteyim ve bulunduğum çevre itibarı ile mahalle baskısının en koyu biçimde yaşandığı bir semtte yaşamaktayım. Ve ne acıdır ki gençlik dönemimde bende o insanlar gibi düşünmeye başladım.Ama içimde sürekli bir eksiklik bir boşluk vardı.Askerden geldikten sonra durumum dahada vahimleşti.Eski inancımın vecibelerini yerine getiriryordum fakat huzurum yoktu ve artık insanların kalbini kırmaya başlamıştım.BU durumum evlilik yaşantımında kopma...

Rabbin Sofrasından önce Dua (Latince) Oratio Ante Communionem DOMINE Iesu Christe, Fili Dei vivi, qui ex voluntate Patris cooperante Spiritu Sancto, per mortem tuam mundum vivificasti: libera me per hoc sacrosanctum Corpus et Sanguinem tuum ab omnibus iniquitatibus meis et universis malis: et fac me tuis semper inhaerere mandatis, et a te numquam separari permittas. Amen. Rab İsa Mesih,Yaşayan Tanrı'nın Oğlu..Baba'nın isteği ve Kutsal Ruh'un yardımıyla ölümü dünyaya hayat veren: Bu kutsalların en kutsalı olan kanın ve bedenin aracılığıyla beni tüm kötülüklerden ve günahlarımdan uzaklaştır.Senin emirlerine herzaman bağlı kalmamı,itaat etmemi sağla ve senden ayrılmama asla izin verme.Amin.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : 100 yıl önce nasıldık?

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler