yuhannapolikarp
100 yıl önce nasıldık?
Rab bu siteye uğrayan herkesi bereketlesin.
Roma ritine bağlı bir Katoliğim ve uzun zamandır bu foruma uğramıyordum. Katoliklik başlığının düzenlendiğini görünce mutlu oldum. Birçok cahilce ve saldırgan yazının silinmesi beni çok memnun etti. Hala silinmesi gereken birkaç yazı var bence, şu Vatikan'da yıllarca yaşadığını söyleyen yalancı kişinin yazıları mesela... (Sanırım başlık "SELAMLAR TÜRKİYE HIRİSTİYANLARI idi)
Sevgili kardeşlerim, ben yıllardır Katolik Kiliselerinde çalışırım, hizmetkarların hizmetkarıyım. Övünecek hiçbir şeyim yok. Aranızdaki en değersiz kişi benim. Kimse beni tanımaz, önderlik arzum yoktur ve bilgim de çok sınırlıdır.
Ancak size iki tavsiyede bulunmak isterim.
Hepimiz, Türkiye Hıristiyanları olarak çok az kişiyiz, yine de bu toprakların tuzu da ışığı da biziz.
Bu forumda yazan kardeşlerden bir çoğunun yeni imanlı olmanın heyecanı içerisinde olduğunu ya da şimdiye kadar sadece tek bir öğreti aldıklarını düşünüyorum. İmanlarının saman alevi gibi sönmemesi için dua ediyorum.
Birbirimizi sevelim. Bu birinci temennim. Birbirimizi çok sevmeliyiz. Kardeş olduğumuzun bilincine varmalıyız. Birbirimizin kusurlarını hoşgörelim. Yargılamayalım. Bir arkadaş, Rum Kilisesi'ne onu almadıkları için kızmamış, yargılamamış ama yine de memnuniyetsizliğini ortaya koymuş. Lütfen bu ortamda empati yapalım.
İkinci temennim de korkmamamız. Korkmayalım. Rab İsa, bizi geleceğe yönelik korkulardan kurtarmak için geldi. Endişelenmemiz yersiz ve boştur.
Sizi temin ederim ki, bu sitede birbirinden çok ayrı gibi görünen mezhep, cemaat ve öğretilerin temsilcileri Türkiye'de aslında birbirleriyle çok büyük işbirliği içinde çalışıyorlar ve sitedeki fanatiklerin bundan haberi yok.
Rab, 2000 senedir bu topraklarda yaşamamızı sağladı ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Lütfen birbirimizi kırmayalım.
Cemaatler artık anladılar ki, bu ülkede Hıristiyanlığın gelişmesi için Türk Hıristiyanlara ihtiyaç var. Ancak, ellerindeki Kutsal Kitab'ı nasıl yaşamaları gerektiğini Türk Hıristiyanlar kimlerden öğrenecek? 2 senedir Türkiye'de elinde İncil ile dolaşan Amerikalı John amcadan mı, yoksa Osmanlı'dan önce bu topraklarda var olan Hıristiyan cemaatlerden mi? Zavallı fikrimi bağışlayın, hatalıysam cehaletime verin. Ancak artık hiçbir kürsüde, ne kendi Katolik Kiliselerimizde, ne de çok değer verdiğim Protestan cemaatlerde kürsüde kötü Türkçe konuşan bir yabancı görmek istemiyorum. Bize inanç getirmiş olabilirler ama, sevgili kardeşlerim, 15 senedir aynı yerdeyiz aslında.
Bu ülkede 100 sene önce Paskalya, Noel, Epifani, Vaftziler, Düğünler, Konfirmasyonlar, Cenazeler nasıl yapılıyordu? Bunu konuşmaya ne dersiniz kardeşler?
Rab sizinle olsun
Yuhanna Polikarp