1922 İzmir Hıristiyan Mezalimi konusu
2112 kez okundu,
11 kez cevaplandı. En son mesaj
huzurlu tarafından gönderildi.
1922 İzmir Hıristiyan Mezalimi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

09-11-11, 17:45
mitrandil
İzleyelim öğrenelim
http://theglobetimes.com/2011/04/11/...-greek-exodus/
1922 İzmir Hıristiyan Mezalimi
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

09-11-11, 20:00
huzurlu
İzledik. Ne öğrendik?

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /

10-11-11, 04:41
noileg
Şu anda İzmir'de "Levanten" denilen
hristiyan ailelerin var olması, onların ülkede kalmalarına izin verilmiş olması, yolladığınız türden propagandaların temel mantalitesini oldukça zorlamaktadır.
Acaba bazı
hristiyan kardeşlerimiz hiç düşünüyorlar mı neden bazı
hristiyan kesimler sınırdışı edilirken, diğerlerine hiç dokunulmamıştır?
Bir diğer merak ettiğim şey de, nedendir bilinmez Osmanlı'nın son döneminde işgal kuvvetleri ile işbirliği yapan
hristiyanların çiğnediği İncil ayetlerinden hiç kimse bahsetmiyor. Mitrandil kardeşimden bu ayetleri de paylaşmasını bekliyorum, çünkü biliyorum ki
hristiyan olmak yabancı milliyetlere özenmek, yabancı milliyetleri yüceltmek ya da yalnızca onların gözünden bakmak değil, adil olmaktır. En azından benim okuduğum kutsal kitaptan ben böyle bir anlam çıkarmıştım. Mitrandil kardeşimin bir
hristiyan olduğuna inanmak istiyorum...
FORUMA ÜYE OLUN! /

10-11-11, 10:05
asuri
|
|
noileg
|
Şu anda İzmir'de "Levanten" denilen hristiyan ailelerin var olması, onların ülkede kalmalarına izin verilmiş olması, yolladığınız türden propagandaların temel mantalitesini oldukça zorlamaktadır.
Acaba bazı hristiyan kardeşlerimiz hiç düşünüyorlar mı neden bazı hristiyan kesimler sınırdışı edilirken, diğerlerine hiç dokunulmamıştır?
Bir diğer merak ettiğim şey de, nedendir bilinmez Osmanlı'nın son döneminde işgal kuvvetleri ile işbirliği yapan hristiyanların çiğnediği İncil ayetlerinden hiç kimse bahsetmiyor. Mitrandil kardeşimden bu ayetleri de paylaşmasını bekliyorum, çünkü biliyorum ki hristiyan olmak yabancı milliyetlere özenmek, yabancı milliyetleri yüceltmek ya da yalnızca onların gözünden bakmak değil, adil olmaktır. En azından benim okuduğum kutsal kitaptan ben böyle bir anlam çıkarmıştım. Mitrandil kardeşimin bir hristiyan olduğuna inanmak istiyorum...
|
Sordugunuz bütun sorularin cevaplarini bu kitapta bulabilirsiniz.
Kitap'in arka sayfasi
Fr. Hyac. Simon bir papazdır. İlk kez yayımlanan bu günlüklerde şöyle haykırmaktadır:"Mart-Kasım 1915 tarihleri arasında kan rengi kızıl bir hat ile kapandı gökyüzü. Bu kızıllık, bu kan deryası kuzeyin kızılımsı şafağı ile aniden bastırdı.
Bu kan rengi önce korkuyu yaydı, sonra vurduğu tüm çizgilere cesetler dizdi.
Peki dünyanın bu köşesinde alışılmışın çok çok dışında, olanlar neydi? Kargaşanın anayurdu diye bilinen bu bölgede korkunun açığa vurulması hakkı bile kalmamış, şaşkınlıklar bile kolay değildir.Hem de Avrupa silahlı müdahaleye hazırken ve Osmanlı İmparatorluğu'nun kendini oluşturan tüm unsurların toplu cesaret ve gayret birliklerine ihtiyacı varken neydi bu olanlar?Bu korkunç, adsız ve akla uygun düşmeyen olayların faili, genç Osmanlı, kendi elleri ile kendi öz çocuklarını seçip öldürüyor, yok ediyordu. Kendi bayrağı altındaki bu insanların evlerini başlarına yıkıyor, kızlarının ırzına geçiyor, kadınlarını alıp götürüyor, aileleri kaybediyor, onların ölülerini yakıyor, ateşe veriyor ve öldüremediklerini tehcir ediyordu.İçinde geliştiği koşullar, ulaşmak istediği amaç ile insanlık tarihinde eşi benzeri görülmemiş bu olay onu kararlaştıranların, emredenin sorumluluğunda kalacak; uygulayanlar, tamamlayanların utançları olacak, arta kalanların ise edebi takıntıları olacaktır.Ben de o artakalanlardan biriyim işte.
Nasıl? diyeceksiniz. Nasıl kurtuldum?Bu konuda hiçbir şey söyleyemem.
Beni o ateş ve kılıçtan ancak Tanrı kurtarabilirdi, kurtardı!Ona minnettarım.
Bunu neden yaptı bilmem. Ancak bana öyle geliyor ki cesedimi sularla sürükleyip Atlas Okyanusu'na gömerek kaybetmektense çekilen açılara tanıklık etmemi istedi ve onların çığlıklarını bütün dünyaya haykırmak görevini yükledi bana. Bu toprak içtiği kandan boğulup gitti zira. Şimdi bu çığlığı onun adına dört bir yandaki duyarlı çevrelere halden anlayacaklara anlatacak olan benim:'Bizi kurtarın!'Zira dini bir fanatizmin tekrar büyüteceği bir halk galeyanı karşısında bizimde yarınımız güvencede sayılmaz.
'Kurtarın bizi!'Size aktardıklarımın sadece iki ruhun can çekişmesi arasında bir kağıt parçasına dökülmüş notlardır.Zaferlerini dillendirmek için zafer şarkılarını söyleyen Kral David'in harbından nağmeler aşıramadım ama Simon'un çektiği acılara ağlayan Peygamber Jeremi'nin gözyaşlarından bir bölümünü ödünç aldım en azından.
Umarım bu notlar sizler için hem örnek, hemde esin kaynağı olurlar."

"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45

FORUMA ÜYE OLUN! /

10-11-11, 17:17
noileg
|
|
asuri
|
|
|
noileg
|
Şu anda İzmir'de "Levanten" denilen hristiyan ailelerin var olması, onların ülkede kalmalarına izin verilmiş olması, yolladığınız türden propagandaların temel mantalitesini oldukça zorlamaktadır.
Acaba bazı hristiyan kardeşlerimiz hiç düşünüyorlar mı neden bazı hristiyan kesimler sınırdışı edilirken, diğerlerine hiç dokunulmamıştır?
Bir diğer merak ettiğim şey de, nedendir bilinmez Osmanlı'nın son döneminde işgal kuvvetleri ile işbirliği yapan hristiyanların çiğnediği İncil ayetlerinden hiç kimse bahsetmiyor. Mitrandil kardeşimden bu ayetleri de paylaşmasını bekliyorum, çünkü biliyorum ki hristiyan olmak yabancı milliyetlere özenmek, yabancı milliyetleri yüceltmek ya da yalnızca onların gözünden bakmak değil, adil olmaktır. En azından benim okuduğum kutsal kitaptan ben böyle bir anlam çıkarmıştım. Mitrandil kardeşimin bir hristiyan olduğuna inanmak istiyorum...
|
Sordugunuz bütun sorularin cevaplarini bu kitapta bulabilirsiniz.
Kitap'in arka sayfasi
Fr. Hyac. Simon bir papazdır. İlk kez yayımlanan bu günlüklerde şöyle haykırmaktadır:"Mart-Kasım 1915 tarihleri arasında kan rengi kızıl bir hat ile kapandı gökyüzü. Bu kızıllık, bu kan deryası kuzeyin kızılımsı şafağı ile aniden bastırdı.
Bu kan rengi önce korkuyu yaydı, sonra vurduğu tüm çizgilere cesetler dizdi.
Peki dünyanın bu köşesinde alışılmışın çok çok dışında, olanlar neydi? Kargaşanın anayurdu diye bilinen bu bölgede korkunun açığa vurulması hakkı bile kalmamış, şaşkınlıklar bile kolay değildir.Hem de Avrupa silahlı müdahaleye hazırken ve Osmanlı İmparatorluğu'nun kendini oluşturan tüm unsurların toplu cesaret ve gayret birliklerine ihtiyacı varken neydi bu olanlar?Bu korkunç, adsız ve akla uygun düşmeyen olayların faili, genç Osmanlı, kendi elleri ile kendi öz çocuklarını seçip öldürüyor, yok ediyordu. Kendi bayrağı altındaki bu insanların evlerini başlarına yıkıyor, kızlarının ırzına geçiyor, kadınlarını alıp götürüyor, aileleri kaybediyor, onların ölülerini yakıyor, ateşe veriyor ve öldüremediklerini tehcir ediyordu.İçinde geliştiği koşullar, ulaşmak istediği amaç ile insanlık tarihinde eşi benzeri görülmemiş bu olay onu kararlaştıranların, emredenin sorumluluğunda kalacak; uygulayanlar, tamamlayanların utançları olacak, arta kalanların ise edebi takıntıları olacaktır.Ben de o artakalanlardan biriyim işte.
Nasıl? diyeceksiniz. Nasıl kurtuldum?Bu konuda hiçbir şey söyleyemem.
Beni o ateş ve kılıçtan ancak Tanrı kurtarabilirdi, kurtardı!Ona minnettarım.
Bunu neden yaptı bilmem. Ancak bana öyle geliyor ki cesedimi sularla sürükleyip Atlas Okyanusu'na gömerek kaybetmektense çekilen açılara tanıklık etmemi istedi ve onların çığlıklarını bütün dünyaya haykırmak görevini yükledi bana. Bu toprak içtiği kandan boğulup gitti zira. Şimdi bu çığlığı onun adına dört bir yandaki duyarlı çevrelere halden anlayacaklara anlatacak olan benim:'Bizi kurtarın!'Zira dini bir fanatizmin tekrar büyüteceği bir halk galeyanı karşısında bizimde yarınımız güvencede sayılmaz.
'Kurtarın bizi!'Size aktardıklarımın sadece iki ruhun can çekişmesi arasında bir kağıt parçasına dökülmüş notlardır.Zaferlerini dillendirmek için zafer şarkılarını söyleyen Kral David'in harbından nağmeler aşıramadım ama Simon'un çektiği acılara ağlayan Peygamber Jeremi'nin gözyaşlarından bir bölümünü ödünç aldım en azından.
Umarım bu notlar sizler için hem örnek, hemde esin kaynağı olurlar."
|
Sorduğum sorulara cevap vermeyip bir başka dökümantasyona atlamaktasınız. Konunun ilk mesajındaki dökümantasyona cevap olarak, Türkiye'de yaşamalarına izin verilen "levanten"lerin, sizin bu tarz propagandalarınızı temelden sarsan bir şey olduğunu söylemek zorundayım.
Sorduğum sorulara cevap vermek bir kitap araştırıp metnini alıntılamaktan daha kolaydı, tabi amacınız cevap vermek olsaydı.
Madem cevap vermiyorsunuz öyleyse cevaplamak bana düşüyor; bazı kendisine "
hristiyan" diyen kişiler,
hristiyan işgal kuvvetleri ile işbirliği yaparak, yaşadıkları vatanlarına İHANET ettiler. Dünyanın neresinde olursanız olun, ihanetin cezası vardır ve her savaşta her devlet bunu uygular.
Hristiyan devletler bile bunu uygular.
İşte bazı "
hristiyan" insanların artık görmesi gereken gerçek budur. Yıllardan beri sürekli olarak Türkiye'ye karşı soykırım soykırım diyerek tutturdular, ama "
hristiyan" ihanetinden hiç söz etmediler.
Olay "
Hristiyan mezalimi" olsaydı her
hristiyan öldürülürdü bunu sakın unutmayın. Olayda acı çekenler olabilir, ancak unutmayın ki "
hristiyan işgal devletleri" bu topraklara geldiğinde de başkaları bu topraklarda acı çekmişti.
Savaştan sonra "
hristiyan" tecavüzlerinden doğacak bebekleri istemeyen anneler için kürtaja izin veren özel kanun bile çıktığını hatırlıyorum.
Ancak nedense "
hristiyan"lar bunlar hiç hatırlamıyorlar. İncil ayetlerini okumak ve çalışmaktan çok "soykırım" teolojisi çalışıyorlar.
Eğer bu olay 1922
Hristiyan mezalimi ise neden o dönemde İzmir'de olan "levantenler"e birşey olmadı? Neden onlar hala İzmir'de?
Eğer kendinize "
hristiyan" diyorsanız, "adil" olmalısınız. Adil olmak ise yalnızca karşı tarafı kötülemek ve kendi hatalarını görmemezlikten gelmek ile olmaz.
İlgili yazıda rahip demiş ki "Osmanlı kendi evlatlarını öldürüyordu". Peki sormak isterim; "insanın kendi evladı babasına hainlik yapar mı?"
FORUMA ÜYE OLUN! /
1922 İzmir Hıristiyan Mezalimi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>