| L y d i a |
|
Herşey ekümenikliğin kullanılması konusunda bence sadece iktidardan beklenebilir. Eh çünkü vatandaşlar kanun önerisinde bulunamayacağı için, vatandaşlar kanun değiştiremeyeceği için bunu "sadece" iktidar yapabilir. Evet öyle şıp diye önyargılar değişmez, ancak yine ve yine iktidar partisi bu konuda adımlar atabilir. Parti liderlerinin her dediğine inanan, onlara güvenen halk var. Partilerin liderleri eğer önyargılardan kurtulma yolunda söylemlerde bulunurlarsa ve yavaş yavaş bu önyargıları ortadan kaldırma yoluna gidebilir. Siyasi partiler nasıl bir grup insan üzerinde sempati yaratabiliyorlarsa, ya da nasıl bir ülke hakkında ya da gir grup insan üzerinde nefret yaratabiliyorlarsa, gayet tabi isterlerse olumlu düşünceler de yayabilirler. |
|
Alıntı:
|
|
CAMİ İMAMLARI CEMAATTEN PARA DİLENİRLERKEN, AKP TİRİLYONLARIMIZI KİLİSELERE AKITIYOR. CAMİLER KIŞLAMIZ......KUBBELER MİĞFERİMİZ......MİNARELER SÜNGÜMÜZDÜR DİYEREK İKTİDAR OLANLAR NEDENSE İKTİDARA GELDİKTEN SONRA; CAMİLERLE KİLİSELERİ / MİNARELERLE ÇAN KULELERİNİ / EZAN-I MUHAMMEDİYE İLE ÇAN SESİNİ KARIŞTIRIR OLDULAR......ALLAH KİMSEYİ BUNLAR GİBİ ŞAŞIRTMASIN / AMİN GEREKİRSE PAPAZ ELBİSESİ GİYEBİLİRİM DİYENLERİ FAZLACA KINAMAMAK GEREKİYOR GALİBA ? DEVLET KESESİNDEN ONARIM İÇİN KORUMA ALTINA ALINANLAR; 742 KİLİSE 69 MANASTIR 63 ŞAPEL 24 HAVRA 18 SİNAGOG 1 BAZİLİKA PATRİKHANE için “BENİ RAHATSIZ ETMİYOR” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın AKP’si ’HAÇLI’ lı açılıma hız verdi. VAN AKDAMAR ve TRABZON SÜMELA’ ya verilen ayin iznini, ‘HAÇ DİKME’ izni takip etti. Erdoğan’ın Ruhban Okulu için çabası ve Yunanistan ziyaretinde yabancı uyruklu metropolitlere TC vatandaşlığı yolunu açması, tavizlerin Ayasofya’ya kadar uzanacağı endişelerini artırdı. SIRASI GELMİŞKEN FATİH SULTAN HAN IN O MEŞHUR BEDDUASINI HATIRLATALIM Kİ, BELKİ PİŞMAN OLUP TÖVBE İSTİĞFAR DA BULUNURLAR. FATİH, İSTANBUL U FETHEDİP AYASOFYA NIN ÖNÜNE GELDİĞİNDE BİR İNİLTİ DUYAR VE GİDİLİP BAKILMASINI İSTER. SESİN GELDİĞİ TARAFA GİDEN ASKERLER, YARA BERE İÇİNDE HER YANINDAN KAN SIZAN İHTİYAR BİR KEŞİŞELE KARŞILAŞIRLAR VE KEŞİŞİN KOLLARINA GİREREK FATİH İN HUZURUNA ÇIKARTIRLAR. KORKUDAN TİR TİR TİTREYEN KEŞİŞİ KORKMAMASI İÇİN İKNA EDEN FATİH SULTAN, O NA BAŞINDAN GEÇENLERİ ANLATMASINI SÖYLEYİNCE, KEŞİŞ ANLATMAYA BAŞLAR; SİZ TÜRKLER ŞEHRİ KUŞATTIĞINIZ DA, KRAL KOSTANTİN BENİ ÇAĞIRTARAK, ŞEHRİN TÜRKLERİN ELİNE GEÇİP GEÇMEYECEĞİ HAKKINDA BİR REMİL (fal) AÇMAMI İSTEDİ. REMİL AÇTIKTAN SONRA KENDİSİNE, ŞEHİR DÜŞECEK VE TÜRKLERİN ELİNE GEÇECEK DEDİĞİM DE, BANA İŞKENCE YAPILMASININ EMRİNİ VERDİ VE GÜNLERCE İŞKENCE GÖRDÜM DEDİ. FATİH SULTAN KEŞİŞE BİR REMİL DE BENİM İÇİN AÇ, BAK BAKALIM İSTANBUL TÜRKLERİN ELİNDEN ÇIKACAK MI DEDİĞİNDE, REMİL AÇAN KEŞİŞ FATİH SULTAN A; İSTANBUL TÜRKLERİN ELİNDEN SAVAŞLA ÇIKMAYACAK, LAKİN ÖYLE BİR ZAMAN GELECEK Kİ, ARAZİLERİNİZ ECNEBİLERE SATILACAK, BUNUN NETİCESİNDE ŞU AN FETHETTİĞİNİZ İSTANBUL TÜRKLERİN ELİNDEN ÇIKARAK TEKRAR ECNEBİLERİN OLACAK DEDİĞİN DE, KEŞİŞİN BU SÖZLERİNDEN FAZLASIYLA MÜTEESSİR OLAN FATİH SULTAN ANINDA ELLERİNİ KALDIRIP ALLAH A AÇARAK ; İSTANBUL DA MÜSLÜMAN KANI VE ŞAHADETLERİ KARŞILIĞI EDİNDİĞİM YERLERİ ECNEBİLERE SATAN VE ECNEBİLERİ ALDIĞIM BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE TEKRAR SÖZ SAHİBİ YAPANLARIN ALLAH BELALARINI VERSİN....ALLAH IN GAZABINA UĞRAYARAK HELAK OLSUNLAR....MAHŞER GÜNÜ ARASAT MEYDANINA BOYUNLARINA LANET HALKALARI TAKILMIŞ VAZİYETTE SÜRÜKLENEREK GETİRİLSİNLER DİYEREK BEDDUA EDER BUGÜN YAPILANLARA BAKINCA, FATİH SULTAN IN BU AĞAR BEDDUASINA MUHATAP OLANLARIN KİMLER OLDUĞUNU ANLAMAK O KADAR ZOR BİR ŞEY DEĞİLDİR SANIRIM. ALLAH HİDAYET EDER DE BELKİ İSLAH OLUP, KİLİSE SEVDALARINI TERKEDİP; ASAKİR-İ İSLAMIN KANLARIYLA MEMALİK-İ İSLAM OLAN BU MÜBAREK YURDUMUZU AÇTIKLARI KİLİSELERLE KİRLETMEKTEN VAZGEÇEREK, ŞEHİT, ŞÜHEDA VE BİNLERCE İSLAM EVLİYASINI RUHLARINI DAHA FAZLA İNCİTMEZLER İNŞALLAH. FENER PATRİĞİ AMERİKALI OLACAK AKP’nin peş peşe verdiği tavizler ve meydana çıkabilecek sonuçlarla ilgili tepkiler çığ gibi büyüyor. Siyasiler ve ilahiyatçılar gelişmelere tepki gösterirken, yazar AYTUNÇ ALTINDAL, AKP’nin aldığı son kararın olası sonuçlarına dikkat çekti: Sen Sinod Meclisi üyesi olacak bu metropolitler patriği seçecek. ABD vatandaşı yapılan Yunan papaz yeni patrik olabilir. Dini mahkeme yetkisi de var. Türkiye’nin başı ağrıyacak. AZ KALDI, SIRADA AYASOFYA VAR ! Anadolu’daki kiliselere oluk oluk para akıtan AKP, ayine açtığı Akdamar Kilisesi’ne şimdi de haç takılması için izin verdi. AKP’nin art arda verdiği tavizler, ‘Sırada Ayasofya var!’ yorumlarını da beraberinde getirdi Van’daki Akdamar Kilisesi ve Trabzon’daki Sümela Manastırı ayinlere açıldı. Ruhban Okulu ve Ekümenik çalışmalarına hız verildi, Metropolitlere Türk vatandaşlığı izni çıktı, Vakıflar Yasası ile azınlık vakıflarına kolaylıklar tanındı. Anadolu’daki kiliselere oluk oluk para akıtan AKP iktidarı, şimdi de 3 TİRİLYON liraya restore edip ayine açtığı Van’daki Akdamar Kilisesi’ne haç takılması için izin verdi. AKP hükümetinin bütün bu tavizleri akıllara “Sıra Ayasofya’da mı?” sorusunu getiriyor. Siyasiler ve ilahiyatçılar, Ayasofya için de ayin talebi geleceğini ve AKP hükümetinin bu konuda da taviz verebileceğini belirtiyor. VANLI MÜSLÜMANLARA BOL BOL ÇAN SESİ DİNLETİLECEK ! Van’da bulunan ve Ermeni dünyasında tarihî öneme sahip olan Akdamar (AGHTAMAR) Kilisesi’ne haç asılması için nihayet izin çıktı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Akdamar’daki Surp Haç Kilisesi’ne haç asılması için Van Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan karar çıktığını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, şöyle konuştu: “Kurul kararı çıktı. Çok yeni bir haber. Hatta Van Valisi Münir Karaloğlu kararı kamuoyuna duyurmamı rica etti ama ben bu arada Yunanistan’a gittim.Yunan basınına söyledim. Haçın şekliyle ilgili bilimsel inceleme yapıldıktan sonra Eylül ayında yapılacak âyin öncesinde kiliseye asılacak.” NE HAZİN VE DÜŞÜNDÜRÜCÜ BİR DURUM. YAPILANLAR TÜRK MİLLETİNDEN ÖNCE YUNAN BASINI İLE PAYLAŞILIYOR. GALİBA BUNDAN SONRA MEMLEKET HAVADİSLERİ İÇİN YUNAN BASININI TAKİP EDECEĞİZ ! İSLAMİ SÖYLEMLERE İLAVETEN BİRAZ KÖMÜR, BİRAZ DA MAKARNA DAĞITARAK İKTİDAR OLAN AKP, AÇTIĞI KİLİSELERLE ERMENİLERE BAYRAM ETTİRİYOR ! Karara sevinen Türkiye Ermenileri Ruhanî Meclis Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan, konuya ilişkin kendilerine herhangi bir bilgi gelmediğini belirterek şöyle dedi: “Tabii ki kilisenin âyine açılması gibi haç konulması da bizi sevindirdi. En azından o yörede adı müze de olsa bizim için kilise olan ibadethanenin tepesinde haç olmuş olur.” BAK ARSLAN HAKİKATE İSPİNOZ KAFESİNDE TARTILAN VATANA BAK DALKAVUK KAFESİNDE . |
| huzurlu | ||||||||
Ah sevgili kardeşim keşke o kadar kolay olsaydı herşey. Muhalefet denen birşey de vardır demokrasilerde ve çoğu zaman iktidarlardan çok ama çok daha önemlidir. Aşağıdaki yazının kaynağını vermiyprum. Ama önemli bir muhalefet görüşüdür. Ciddi anlamda destek bulacak görüşleri içeirir. Her bir satırı bu ülkede ciddi anlamda oy getiri muhalefete. Açılımın bizi getirdiği noktayı gördük demiş yazısının bir yerlerinde sevgili Ali Rıza abi. Doğrudur. Muhalefet o konuda da destek olmamıştı çünkü. Lütfen aşağıdaki yazıyı okuyun. Muhalifleri bizim için attığı her adımda nasıl da vuruyor hükümete bi görün. Zaten bu ülkede kaç Hristiyan var? Ve bunların kaçı oy vercek hükümete? Peki ya bu aşağıdaki yazı kaç yüzbin kişinin oyu manasına geliyor bir düşünün bakalım.. Bunu sadece iktidar yapabilir demişsiniz sevgili Lydia. Doğrudur. Peki ya bunun bedeli nedir dersiniz??? Bari bizler biraz insaf edelim ne dersiniz? Çünkü bizim için attığı her adımda döveni zaten bol miktarda mevcut..
|
||||||||
| Aliriza |
|
Burada "açılım" denilen ne idüğü belirsiz kavramı tartışmak ne derece doğru bilmiyorum ama bir kaç sözcük söylemek istiyorum.Ama her şeyden önce sevgili kardeşim Huzurlu'ya burada çok teşekkür ediyorum. Yaklaşımı ve yorumu, katma değeri gerçekten çok fazla. Zaten bu yazıyı yanıt olarak yazmıyorum. Ben politika ile uğraşan bir kişi değilim ve hiç bir siyasi partiye üye değilim.Ülkem ve insanlık için faydalı olacağına inandığım siyasi partilere oy verdim. Özellikle 2002 yılından bu yana yaşadıklarımı ömrüm boyunca ne yaşadım, nede gördüm. Bu süre içindeki tüm kırmızı çizgiler maalesef aşıldı.İleriye değil, geriye doğru. Bu iktidar zamanında yapılan camilerin haddi hesabı yok. Özellikle alevilerin yoğun yaşadığı köylere camiye gidecek kişi olmamasına rağmen cami yapılmıştır. Köylüler okul istemilerdir, iktidar mensuplari iki minareli cami yapmışlardır. Din ve kuran kursları resmi kontrolden çıkmış, cemaatlere verilmiştir. Belki önceki Günlerdeki gazetelerde haberleri okumuşunuzdur. Başpiskopos Bertamoles, camiye dönüştürülen kiliseleri ziyaret etmişlerdir.Kayseri benim çok iyi bildiğim bir il. Kiliseler yıkılarak cami, okul,.. yapılmıştır. Kayseri'de, Nevşehir'de, Maraş'da, Sivas'da haç ile gezebilecek bir arkadaş varmıdır? Ama 1980'li yıllarda geziliyordu. O yörelerde ramazan ayı boyunca açık restaurant'lar vardı. Bu iktidar, kaliteyi yükselteceği yerde, çoğaltarak sulandırıyor ve kalite sıfırlanıyor.Örneğin üniversiteler. Bu iktidar, yok etmek istediği şeye karşı açılım yapıyor.Örneğin kürt açılımı dedi DTP kapatıldı, Alevi açılımı dedi, aleviler devlet organizmasından çıkartılmaya başlandı, Demokrasi açılımı dediler, hukuk ve yargının ne duruma geldiğini hepimiz ergenekon denile süreçle görüyoruz. Arkadaşlar, sıra bizede gelecek. Arkamızda şu ülke var, bu ülke var demeyelim.O ülkelerin hepsi çıkarları için bizleri yüzüstü bırakırlar. Hitler dönemindeki papazların feryadını bir okuyun arkadaşlar. Sıra bize geldiğinde çevremizde kimse kalmayacaktır... |
|
Alıntı:
|
|
742 KİLİSE 69 MANASTIR 63 ŞAPEL 24 HAVRA 18 SİNAGOG 1 BAZİLİKA |
| SELEUKOS_NIKATOR | ||||
|
Sevgili kardesler, gercekten son yillarda ülkemizde hristiyanlik bakimindan pozitif gelismeler olmustur. Elbet bu devletin ve bu hükümetin calismasina eklenecek ve degerlendirilecek calismalardir. Ama bu gelismeler sizce yeterli mi? Elbet yeterli degildir diyorum!!!!!!!!! Huzurlu kardesim, bir alinti yapmis.
Kardeslerim, dogru olan Türkiye'de biz halen bir Kilise insaa edemiyoruz. Koruma altina alinmis "oldu" bu anlaminda degildir. Simdiye kadar rahip okulumuz acilmadi. Bu hükümet eger Sümela ve Akdamar'da ayin izini verdi ise bu cok mu görülüyor? Türkiye'de hristiyanligin orani % 5 iken Türkiye dünya'ya % 0,1 olarak tanitiyor. Avrupa'da cami'lerin minareleri bulutlara degmege basladi bize Sümela manastirinda yilda 1 sefer ayin izni verildiyse herkes ayaga kalkiyor. Almanya okularinda müslümanlar islam dersi görebilirler. Bu gelismelere ne diyorsunuz? Bu devlet artik Hristiyan - Türklerini düsman olarak görmesini biraksin diyorum ve kendi vatandasi olarak bu insanlari degerlendirsin. |
||||