“Gayrimüslim” yerine “Farklı İnanç Grupları” tanımlaması kullanılacak - Sayfa 3

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : “Gayrimüslim” yerine “Farklı İnanç Grupları” tanımlaması kullanılacak - Sayfa 3

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Evanjelique

“Gayrimüslim” yerine “Farklı İnanç Grupları” tanımlaması kullanılacak

Bu forumda siyasi konulara girmemeye özen gösteriyorum,malum burası dini bir forum ve sadece din konuşulması gerekiyor.

Ama AliRıza bey bence sizde ulusalcı önyargıları var..
Bugün açıkça Ermeni Patriği 'Ermeni cemaatinin oyları AKP'ye' diye beyanda bulunurken siz heralde azınlıkların haklarını ve menfaatlerini patriklerden daha iyi bilmiyorsunuzdur..

Huzurlu kardeşim çok güzel konuyu ifade etmiştir..AKP yönetimi kendi kriterlerini değil,destek gördüğü Avrupa Birliği kriterlerini uygulamaktadır ve bu yüzden dolayı, son 10 yılda ülkemiz gerçekten demokrasi adına çok büyük ilerleme katetmiştir.

Atatürk döneminde Hristiyanlar adına 'mübadele'den başka ne yapılmıştır?

Tabi o günün koşulları onu gerektiriyordu,ülke savaştan çıkmıştı ve birliğini sağlaması adına bazı radikal önlemler alması gerekiyordu,kimseyi kınamıyorum.

Ama Cumhuriyetin ilanı ile Hristiyan sayısı gitgide azalmıştır ve açık olan kiliselerin kapısına da kilit vurulmuştur.

hristiyanlık
Kemalistgenc

Sayın Evanjelique;

Ben gerçekten anlayamıyorum,AKP ülkemizi nasıl demokrasiye getiriyor geçen ermenileri katletmekle tehdit eden o değil miydi koskoca içişleri bakanı fethullah gülen için hoca efendi diye bahsediyor böyle bir iktidarın ülkeyi demokratikleştireceğini nasıl düşünebilirsiniz

Eğer hristiyanların çoğunluğu gerçekten AKP'ye oyluyorsa kusura bakmayın ama size yapılan ayrımcılıkları hak ediyorsunuz,yanlış anlamayın hak ediyorsunuz çünkü BUNU SİZ İSTİYORSUNUZ.

hristiyanlık
huzurlu

Kemalistgenc
Sayın Evanjelique;

Ben gerçekten anlayamıyorum,AKP ülkemizi nasıl demokrasiye getiriyor geçen ermenileri katletmekle tehdit eden o değil miydi koskoca içişleri bakanı fethullah gülen için hoca efendi diye bahsediyor böyle bir iktidarın ülkeyi demokratikleştireceğini nasıl düşünebilirsiniz

Eğer hristiyanların çoğunluğu gerçekten AKP'ye oyluyorsa kusura bakmayın ama size yapılan ayrımcılıkları hak ediyorsunuz,yanlış anlamayın hak ediyorsunuz çünkü BUNU SİZ İSTİYORSUNUZ.
Sizin istediginiz gibi dusunmeyince, sizin istediginiz yonde oy kullanmayica hemen 'SİZ HERSEYI HAKKEDİYORSUNUZ' seklindeki bu yaklasiminiz var ya... Simdi yaptiginizdan bahsediyorum yani. Iste demokrasinin kokune dinamit koyan anlayis bu.. Icisleri bakaninin ne dedigine falan bakmamiza gerek yok. Sizin su yazdiklariniz ondan bin beter. Zaten ne oldugunuzu anlamamiza da yeter Kemalisgenc beyfendi. Benim icin demokrasi siz nereyi isaret ediyorsaniz onun tam aksi yonundedir. Anliyor musunuz? Demek ki dogru yoldayiz. Tesekkur ederiz bu dogrulamaniz icin.

Saygilar

Huzurlu

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

hristiyanlık
malakeh

slm kemalistgenç tamamen katılıyorum Apdullah Öcalana Sayın Öcalan diyor Fethullah Gülene Hoca Efendi diyor bismillah diyip göstermelik kilise açtığı için mi hristiyanlar ona oy veriyorlar

hristiyanlık
Kemalistgenc

huzurlu
Kemalistgenc
Sayın Evanjelique;

Benim icin demokrasi siz nereyi isaret ediyorsaniz onun tam aksi yonundedir. Anliyor musunuz? Demek ki dogru yoldayiz.
bu tamamen çağdışı bir düşüncedir.Sırf bir kişiyle aynı paralelde olmayayım diye başka bir düşünceye kayıyorsanız ne anlamışım böyle demokrasiden.

AKP'nin gerçekten demokrasi getireceğine inanıyorsanız size ne oylatılır ki.

Türkiye'de farklı din mensupları rahat yaşayabiliyor mu,Hükümet ne yapıyor bırak ilgilenmeyi köstek olmuyor mu sizlere siz gerçekten sizi koruyor size hak tanıyorlar zannediyorsunuz

Bu ülkeye sosyal demokrat bir hükümet gerek,bu chp olmak zorunda değil,hiçbirşey demiyorum siz gidin akp ye oylayın saadet partisine oylayın.

Hak etmiyor musunuz ? Yalan mı söylüyorum ? Hem aşırı dinci bir partiye oylayıpta sonra bizi kayırıyorlar demek ne doğrudur,

bunlar iktidara geliyorsa azda olsa sizinde payınız var.Bu iktidardanda size karşı yapılan ayrımcılıklara hangi hakla karşı çıkabilirsiniz ?

Ama merak etmeyin siz,biz halkımızı seviyoruz,siz ne kadar kendi kendinizi ateşe atmaya çalışsanızda biz sizide kurtaracağız.Haklarınızı alıcaksınız,müslümandan aşağı kalır yanınız olmayacak,bu iktidar devrinden daha güzel günler yaşayacağız.Siz ne kadar bu partiyi desteklesenizde bu sizin beyninizin yıkanmış olduğundandır.

Sadece iktidarın oyunlarına gelmeyin,az biraz avrupaya şirin gözükeyim diye,size gülümsüyor bu oyunlara gelmeyin ve tehlikenin farkında olun.

Biraz aklınıza İran gelsin,Şimdi siz madem o kadar demokrasi aşığısınızda,İran'ın şahlık dönemine bakın birde şimdiki dönemine,güya şimdi cumhuriyet var çok partili sistem var.

Ama hanginizi tercih ederdiniz...

Demokrasi bazıları için araç olunca bundan taviz vermek gerekiyor,haklarımız için.

Elimizde bizim laik bir anayasa var,siz haklarınızı bu anayasayla koruyabilirsiniz,anayasa sizden yana,ve bunu yıkmaya çalışıyorlar,niye farkında değilsiniz ?

Yönetim Notu: Yazınızın tamamına değil, ancak bir noktasına dair bir not eklemek zorundayız. BİZ HİÇ KİMSENİN BİZİ KORUMADIĞININ VE HERKESİN DE BİZİ KENDİ ÇIKARLARI İÇİN KULLANMAYA ÇALIŞTIĞININ FARKINDAYIZ....

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

“Gayrimüslim” yerine “Farklı İnanç Grupları” tanımlaması kullanılacak konusuna benzer konular;

Diyanet İşleri Başkanı: “Aziz Pavlus Müzesi yeniden kiliseye çevrilmeli” http://www.hristiyangazete.com/2010/08/diyanet-isleri-baskani-aziz-pavlus-muzesi-yeniden-kiliseye-cevrilmeli/

TÜRKİYE ERMENİLERİ PATRİĞİ’NDEN “TÜRK ORTODOKS PATRİKHANESİ”NE SERT TEPKİ TÜRKİYE ERMENİLERİ PATRİĞİ’NDEN “TÜRK ORTODOKS PATRİKHANESİ”NE SERT TEPKİ<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> “Halka ve Olaylara Tercüman” adlı bir gazeteye göre “Türk Ortodoks Patrikhanesi” Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol, <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /><st1:PersonName w:st="on" ProductID="Hrant Dink">Hrant Dink</st1:PersonName> suikasti ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuş. “Patrikhane” adına konuşan Erenerol, aslen Protestan Ermeni olan <st1:PersonName w:st="on" ProductID="Hrant Dink">Hrant Dink</st1:PersonName>’in Balıklı Ortodoks Ermeni Mezarlığı`na defnedilmesinin ardında kurgulanmış bir tezgah olduğunu iddia etmiş, tezgahı...

Michael Drosnin’in “Kutsal Kitap Şifresi” Amerikalı gazeteci Michael Drosnin “Kutsal Kitap Şifresi” adlı kitabında (The Bible Code, Weidenfeld & Nicolson, Britanya, 1997) Kutsal Kitap’ta gizli bir şifre olduğunu ve bu şifrenin çözümünü anlatmaktadır. Bu işlem sırasında ilk önce Musa’nın beş kitabının İbranice metninin 304,805 harfi özgün sırasıyla ve boşluk bırakmadan bilgisayara yüklenir. Ardından her n’inci harf bu sıralamadan çıkarılır (örneğin: n aralığı = 2,3,4 ya da 17, 35 vesaire) böylece yeni harf dizileri yaratılır. Harf dizileri sayısı çerçeve kaydırma yoluyla artırılabilir – örneğin; ilk harfl e başlanmaz diğer başka bir harfl e başlanır. Ayrıca, elde edilen doğrusal diziler bloklar halinde düzenlenebilir ve bunların arasındaki

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : 3- “Gayrimüslim” yerine “Farklı İnanç Grupları” tanımlaması kullanılacak - Sayfa 3

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler