“Gayrimüslim” yerine “Farklı İnanç Grupları” tanımlaması kullanılacak - Sayfa 4

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : “Gayrimüslim” yerine “Farklı İnanç Grupları” tanımlaması kullanılacak - Sayfa 4

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
SELEUKOS_NIKATOR

“Gayrimüslim” yerine “Farklı İnanç Grupları” tanımlaması kullanılacak

Kemalistgenc
Sayın Evanjelique;

Ben gerçekten anlayamıyorum,AKP ülkemizi nasıl demokrasiye getiriyor geçen ermenileri katletmekle tehdit eden o değil miydi koskoca içişleri bakanı fethullah gülen için hoca efendi diye bahsediyor böyle bir iktidarın ülkeyi demokratikleştireceğini nasıl düşünebilirsiniz

Eğer hristiyanların çoğunluğu gerçekten AKP'ye oyluyorsa kusura bakmayın ama size yapılan ayrımcılıkları hak ediyorsunuz,yanlış anlamayın hak ediyorsunuz çünkü BUNU SİZ İSTİYORSUNUZ.
Sayin Kemalist-genc, aslinda bu forum'da politikuma girmek dogru degildir, lakin bu konu hristiyanligi'da icermesinden dolayi cevap veriyorum.

1. AKP bir demokratik bir parti olarak Türkiye meclisinden ve böylece türk halkindan onaylanmis veya politik yapmasi icin gereken sartlari ve kriterleri yerine getirmistir.

Simdi gelip bizlere bu parti öldürülen ermenilerin katili oldugunu yaziyorsunuz. Bu ne kadar gercekleri icerir bilmiyorum.

2. Atatürk'ten sonra hükümetleri kuran tüm partiler Atatürkün cizdigi yoldan kaymis ve temamen inkar etmislerdir. Sizin hristiyanlarin gecmiste yasadiklarini incelemenizi rica edecegim. Atatürkten sonra Hic bir parti hristiyanligi var oldugunu saymamis ve bulunan hristiyanlarin haklarini yemis veya vermemislerdir. Neden daha evvel CHP, MHP, AP ve diger partiler ve hükümetleri kuran tüm partiler hristiyanliga hak tanimamislar? VAR oldugumuzu bile inkar etmisler.

3. AKP buna yönelik az da olsa ve demokrasiye dogru adim atmislardir. Neden AKP zamaninda hristiyan din adamlari ve hristiyanlar katledilmistir?

a) Bu AKP yapmis olabilir sayalim, ama neden bir taraftan insanlari demokrasiye dogru ve azinliklarin hakkini vermek icin adim atiyor ve öbür taraftan öldürsün amac ne olabilir sizce?

b) AKP azinliklara az de olsa hak verdigi icin partinin karsisinda olan parti veya insanlar bu insanlari öldüremezler mi? AKP'yi önlemek icin ve insanlari birbirine düsürmek icin bunu AKP tarftari olmayanlar yapmazlar mi bu cinayetleri? Demokrasiyi önlemek icin bu yapilmaz mi? Türkiye'nin EU'ya dogru gitmemesi icin bu cinayetler islenmez mi?

AKP'den evvel tüm hükümetler buna yönelik basarisiz veya istemedikleri icin adimlar atilmamistir. Doliysiylan AKP buna yönelik az da olsa adimlar atmis ve inkar edilmemsi lazimdir.

hristiyanlık
Kemalistgenc

Gülen cemaatinin mensubu olan ve bu çizgiyi takip eden AKP yeterli güce ulaştığı zaman siz görüceksiniz avrupaya kaymayı falan.

Merak etmeyin,Referandumda oda olucak,elimizde bir yargı kalmışken onuda tamamen ele geçirdiklerinde artık onları durdurabilecek kimse kalmayacak ve gerçek bir cehenneme çevirecekler ülkeyi.

Yalnız benim anlayamadığım CHP 1938'den sonra ne zaman iktidar olmuş ki geçmişte hristiyanların yok sayılmasını bir CHP politikası olarak görüyorsunuz ? Önceki hükümetler dediğin senin AKP'nin öncelleri zaten.

Adamlar planlarını açık açık belirtiyor,Fethullah ne diyor,bütün anayasal sistemi tarafımıza çekmedikçe atacağımız her adım erken adımdır,Tayyip ne diyor demokrasi benim için araçtır.

Adamın bi yüzünüze karşı oynuyorum sizlerle mal gibi yiyorsunuz demediği kaldı zaten onu bile dese siz hala onların masallarına kanmaya devam ediceksiniz.

Yönetim Notu: Biz iki tarafın da masallarına kanmayız siz merak etmeyin, bizim için üzülmeyin...

hristiyanlık
Aliriza

Kemalistgenc
Gülen cemaatinin mensubu olan ve bu çizgiyi takip eden AKP yeterli güce ulaştığı zaman siz görüceksiniz avrupaya kaymayı falan.

Merak etmeyin,Referandumda oda olucak,elimizde bir yargı kalmışken onuda tamamen ele geçirdiklerinde artık onları durdurabilecek kimse kalmayacak ve gerçek bir cehenneme çevirecekler ülkeyi.

Yalnız benim anlayamadığım CHP 1938'den sonra ne zaman iktidar olmuş ki geçmişte hristiyanların yok sayılmasını bir CHP politikası olarak görüyorsunuz ? Önceki hükümetler dediğin senin AKP'nin öncelleri zaten.

Adamlar planlarını açık açık belirtiyor,Fethullah ne diyor,bütün anayasal sistemi tarafımıza çekmedikçe atacağımız her adım erken adımdır,Tayyip ne diyor demokrasi benim için araçtır.

Adamın bi yüzünüze karşı oynuyorum sizlerle mal gibi yiyorsunuz demediği kaldı zaten onu bile dese siz hala onların masallarına kanmaya devam ediceksiniz.

Yönetim Notu: Biz iki tarafın da masallarına kanmayız siz merak etmeyin, bizim için üzülmeyin...
Kemalistgenc kardeşimizin yazdıkları günlük hayatta gördüğümüz, yaşadığımız siyasi sorunlardır.Katılmamak mümkün değil.
İnanç özgürlüğü ancak ve ancak demokrasinin, hukukun tam olarak işlediği ülkelerde var olan bir olgudur. Hukuk ve demokrasi yoksa, inanç özgürlüğüde olmayacaktır.
Demokrasiye ve hukuka inanmayan kişi veya siyasi partiler, farklı dinlerin varlığına ve inanç özgürlüğünede saygı göstermeyecektir.
Konu tamamen siyasi platformda tartışılması gereken bir konudur. Aleviliği ve alevi felsefesini lütfen bir din olarak görmeyelim.
Bir şey daha eklemek istiyorum: Türkiye'nin üzerinde etkisi olan yabancı ülkelerin tümü akp ve ılımlı islami destekliyorlar. Hatta müttefiklerimiz laiklikten vazgeçerek ılımlı islama yönelmemizi istiyor.
Bunun altında dini amaçların olmadığı, tamamen ekonomik ve siyasi nedenlerden dolayı empoze etmek istedikleri açıkça ortadadır.

hristiyanlık
SELEUKOS_NIKATOR

Kemalistgenc

http://tr.wikipedia.org/wiki/Cumhuriyet_Halk_Partisi

Sevgili Kemalistgenc, Hristiyan ve azinliklar icin en zor dönemler CHP iktidarda ikken yasadilar. Atamizin kurdugu parti ve cizdigi yol'dan CHP sonradan cikmistir...maaalesef. Ismet Inönü zamaninda Hristiyanlar yolda kaldirimlar üzerinde bile yürüyemezlerdi hristiyanlar yol'da müslümanlar kaldirimda yürüyebilirlerdi cünkü bir hristiyan bir müslümandan daha yüksek olamazdi.. Bu sadece bir örnektir.

Sevgiler

hristiyanlık
huzurlu

Vallahi Kemalistgenç beyefendi size ne diyeyim ki :)

AKP'ye antidemokratik diyorsunuz. Sizi kandırıyor diyorsunuz. Ülkeyi cehenneme çevirecek diyorsunuz. Ancak sizin yazdıklarınızda da ben şahsen demokrasi adına herhangi bir kırıntı görmüş değilim. Size ne oylatılırki diye sorduğunuza göre anlaşılan siz herhangi bir oylamaya bile tahammülsüzsünüz.

Bakınız Anayasamızın esasında kuvvetler ayrılığı vardır. Doğru mu? Doğru. Bu kuvvetler ayrılığı esasını bozacak bir anayasal değişiklik yapılamaz. Anayasa değişiklikleri de anayasanın bütününüe uygun olmak zorundadır ki Anayasa mahkemsei geçimişte bu konuda da içtihadi uygulamalarda bulundu ve anayasa değişikliklerini iptal etti. Doğru mu? Doğru..

Şimdi sizin anlayışınızdaki parlamenterlerimiz herşeyi olduğu gibi bu anayasa değişikliğini de anayasa mahkemesine götürdüler. Doğru mu? Doğru. Pekiyi anayasa mahkemesi ne karar verdi? Pardon duyamadım, daha doğrusu okuyamadım... Anayasa mahkemesi değişikliği anayasaya aykırı bulmadı. Bahsettiğiniz gibi kuvvetler ayrılığına zarar verecek bir değişiklik olsaydı anayasa mahkemesi bunu daha halkın önüne sandık gelmeden iptal ederdi. Demekki neymiş efendim? Sandığınız gibi yargı yürütmenin altına girmiyormuş ve bunu bi,zzat yargı onaylamış.

Bakın bu konuda size birdaha cevap yazmayacağım. Burası yeri değil. Ancak siz iyi bilmiyorsunuz ve AKP düşmanlığı gözünüzü döndürmüş besbelli. AKP gökyüzü mavidir dese buna itiraz edeceksiniz. Dolayısıyla size faydası olmaz yazdıklarımın ama belki başkaları yararlanır diye yazayım.

Mesele yüksek yargının hükümetin emrine girmesi meselesi değil. Mesele yüksek yargının 80 yıldır emrinde olduğu anlayıştan kurtarılması meselesidir. 12.000 yargıcın oyuyla belirlenecek üyeler. Bunun hükümetle ne ilgisi var? Şimdi nasıl oluyor? 7 üyeden oluşan HSYK da koltuk boşaldığında boşalan koltuğa kimin geleceğine kalan 6 yargıç karar veriyor. Kendilerinin kopyası bir kodomanı alıp oturtuyorlar. Bu olmasın, buraya gelecekler tüm adalet çalışanlarının oylarıyla belirlensin deniyor. Bunda bu kadar çıldıracak ne var? Neden bu kadar zor? 90 yıllık dikta sisteminin son bulması birilerinin işine gelmiyor tabii. Mesele bu. Dikdatörlükden bahsedeceksek merak etmeyin. Ha 1923 model yargıçlar-generaller dikdatöryası, ha da Fethullah Gülen dikdatoryası. 2. sizin şahsi paranoyanız. Belki olur belki olmaz. Ötekisi zaten var. En azından ondan kurtuluruz. Bakın bu garanti. :))

Ancak bu anayasa değişikliği zannettiğiniz gibi yargıyı hükümete bağlayan bir değişiklik değil.

Öte yandan, şimdi bazıalrı da diyorki efendim 23 maddenin 21inde sorun yok. Bunlara hepimiz evet deriz. Mesele yargı ile ilgili olan 2 tanesi. Hükümet bunları çıkarmak için diğerlerini paravan yapıyor.. Ha eğerki meclisdeki oylamalarda CHP ve MHP diğerlerine evet deselerdi sadece bu 2 tanesine hayır deyip halkın önüne sadece bu 2 sinin gelmesini sağlasalardı o zaman dürüstlüklerine inanılabilirdi belki. Oysa şimdi, anayasa değişiklik paketinin her bir maddesi ayrı ayrı halk oylamasına sunulsun, alakasız maddeler birarada oylatılmasın, 2 si hariç diğerlerine biz de evet diyelim diyenler meclisde yapılan ayrı ayrı oylamada herbirine ayrı ayrı hayır dediler. Bunların içerisinde özürlülülere getirilen hakları içeren bir madde de vardı. Buna bile gidip HAYIR diyen zihniyetten ne bekleyebiliriz. Geçiniz kardeşim geçiniz. 90 yıldır herşeye HAYIR diyen zihniyetin histeri krizierine ayıracak vaktimiz yok.. Hem de dini konuları konuştuğumuz bir ortamda... Benim için konu kapanmıştır. Selametle..

Ayrıca, topu topu bir avuç insanız. Bizi kandırsa ne olur hükümet kandırmasa ne olur. Bize sağladığı her bir jestle bizden çok daha fazla oy kaybedip bedel ödüyor. Hristiyanlık aleyhtarı 2 3 hamasi nutuk atsa inanın dah fazla evet oyu kazanır. Bunu göremiyorsunuz tabii....

Sevgilerle

Huzurlu kardeşin...

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

“Gayrimüslim” yerine “Farklı İnanç Grupları” tanımlaması kullanılacak konusuna benzer konular;

Diyanet İşleri Başkanı: “Aziz Pavlus Müzesi yeniden kiliseye çevrilmeli” http://www.hristiyangazete.com/2010/08/diyanet-isleri-baskani-aziz-pavlus-muzesi-yeniden-kiliseye-cevrilmeli/

TÜRKİYE ERMENİLERİ PATRİĞİ’NDEN “TÜRK ORTODOKS PATRİKHANESİ”NE SERT TEPKİ TÜRKİYE ERMENİLERİ PATRİĞİ’NDEN “TÜRK ORTODOKS PATRİKHANESİ”NE SERT TEPKİ<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> “Halka ve Olaylara Tercüman” adlı bir gazeteye göre “Türk Ortodoks Patrikhanesi” Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol, <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /><st1:PersonName w:st="on" ProductID="Hrant Dink">Hrant Dink</st1:PersonName> suikasti ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuş. “Patrikhane” adına konuşan Erenerol, aslen Protestan Ermeni olan <st1:PersonName w:st="on" ProductID="Hrant Dink">Hrant Dink</st1:PersonName>’in Balıklı Ortodoks Ermeni Mezarlığı`na defnedilmesinin ardında kurgulanmış bir tezgah olduğunu iddia etmiş, tezgahı...

Michael Drosnin’in “Kutsal Kitap Şifresi” Amerikalı gazeteci Michael Drosnin “Kutsal Kitap Şifresi” adlı kitabında (The Bible Code, Weidenfeld & Nicolson, Britanya, 1997) Kutsal Kitap’ta gizli bir şifre olduğunu ve bu şifrenin çözümünü anlatmaktadır. Bu işlem sırasında ilk önce Musa’nın beş kitabının İbranice metninin 304,805 harfi özgün sırasıyla ve boşluk bırakmadan bilgisayara yüklenir. Ardından her n’inci harf bu sıralamadan çıkarılır (örneğin: n aralığı = 2,3,4 ya da 17, 35 vesaire) böylece yeni harf dizileri yaratılır. Harf dizileri sayısı çerçeve kaydırma yoluyla artırılabilir – örneğin; ilk harfl e başlanmaz diğer başka bir harfl e başlanır. Ayrıca, elde edilen doğrusal diziler bloklar halinde düzenlenebilir ve bunların arasındaki

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : 4- “Gayrimüslim” yerine “Farklı İnanç Grupları” tanımlaması kullanılacak - Sayfa 4

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler