“Gayrimüslim” yerine “Farklı İnanç Grupları” tanımlaması kullanılacak - Sayfa 5

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : “Gayrimüslim” yerine “Farklı İnanç Grupları” tanımlaması kullanılacak - Sayfa 5

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Kemalistgenc

“Gayrimüslim” yerine “Farklı İnanç Grupları” tanımlaması kullanılacak

SELEUKOS_NIKATOR
Kemalistgenc
Yalnız benim anlayamadığım CHP 1938'den sonra ne zaman iktidar olmuş ki geçmişte hristiyanların yok sayılmasını bir CHP politikası olarak görüyorsunuz ? Önceki hükümetler dediğin senin AKP'nin öncelleri zaten.

Yönetim Notu: Biz iki tarafın da masallarına kanmayız siz merak etmeyin, bizim için üzülmeyin...

http://tr.wikipedia.org/wiki/Cumhuriyet_Halk_Partisi

Sevgili Kemalistgenc, Hristiyan ve azinliklar icin en zor dönemler CHP iktidarda ikken yasadilar. Atamizin kurdugu parti ve cizdigi yol'dan CHP sonradan cikmistir...maaalesef. Ismet Inönü zamaninda Hristiyanlar yolda kaldirimlar üzerinde bile yürüyemezlerdi hristiyanlar yol'da müslümanlar kaldirimda yürüyebilirlerdi cünkü bir hristiyan bir müslümandan daha yüksek olamazdi.. Bu sadece bir örnektir.

Sevgiler
İşkembeden sallamadığınız ne malum ? Kanıtlarla konuşun lütfen.

Yönetim Notu: Sayın Kemalistgenc; biz kendi aramızda ve bu forumda sizin son cümlenizdeki şekilde hitap etmiyoruz. Bu yüzden bir uyarı aldınız. Ayrıca bu tarz üslubunuz sadece size değil sizin temsil ettiğiniz değerlere de bir eksi olarak geçiyor...

hristiyanlık
Kemalistgenc

Sayın Yönetim;

Cumhuriyet Halk Partisi'ni kanıtsız ve belgesiz masal anlatır gibi karalamaya karşı sert bir üslupla cevap verdim ancak özür dilemiyorum,

Söylediklerini bana kanıtlarsa özürde dilerim.O karalamalara karşı bu söylediklerimi geri almıyorum.

Yönetim Notu: İster özür dileyin ister özür dilemeyin. Biz yanlış gördüğümüz noktada uyarıyı veriyoruz, forum üyelerimize sansürlenen mesajınızdaki gibi hitap etmeye devam eder ve forumdaki sevgi/saygı seviyesine dikkat etmezseniz mesajlarını sansürlenir, uyarı alırsınız ve sonunda siteden uzaklaştırılırsınız.

Yani siz bir pazarlık yapabilecek durumda bulunmamaktasınız. Kim olursanız olun ya da neyi savunursanız savunun bizim için fark etmiyor, kurallara ve düzenimize uygun şekilde davranmayan üyeleri bir süre sonra dikkate almıyoruz.

Karar sizin...

hristiyanlık
SELEUKOS_NIKATOR

Kemalistgenc
SELEUKOS_NIKATOR
Kemalistgenc
Yalnız benim anlayamadığım CHP 1938'den sonra ne zaman iktidar olmuş ki geçmişte hristiyanların yok sayılmasını bir CHP politikası olarak görüyorsunuz ? Önceki hükümetler dediğin senin AKP'nin öncelleri zaten.

Yönetim Notu: Biz iki tarafın da masallarına kanmayız siz merak etmeyin, bizim için üzülmeyin...

Sevgili Kemalistgenc, Hristiyan ve azinliklar icin en zor dönemler CHP iktidarda ikken yasadilar. Atamizin kurdugu parti ve cizdigi yol'dan CHP sonradan cikmistir...maaalesef. Ismet Inönü zamaninda Hristiyanlar yolda kaldirimlar üzerinde bile yürüyemezlerdi hristiyanlar yol'da müslümanlar kaldirimda yürüyebilirlerdi cünkü bir hristiyan bir müslümandan daha yüksek olamazdi.. Bu sadece bir örnektir.

Sevgiler

Yönetim Notu: Sayın Kemalistgenc; biz kendi aramızda ve bu forumda sizin son cümlenizdeki şekilde hitap etmiyoruz. Bu yüzden bir uyarı aldınız. Ayrıca bu tarz üslubunuz sadece size değil sizin temsil ettiğiniz değerlere de bir eksi olarak geçiyor...
Sayin Kemalistgenc, inanmaniz veya inanmamaniz size kalmistir dolayisiylan size herhangi bir seyi kanitlamak mecburiyetinde degilim. Ben ve ailem Hristiyanligi yeni kabul etmis degiliz ben cok eski bir Hristiyan aileden geliyoum ve bu topraklarin cocuguyum. Mazzide olan ve bitenlerden haberim vardir. Babam ve dedelerimin bana aktirdiklarini sizinlen paylastim.

O kadar bu konuya ilgi gösteriyorsaniz, internetten ve CHP'nin Atatürk'ten sonra izledigi yolu inceleyip siz bize görüslerinizi aktariniz. Dikkat ederseniz ben sadece CHP'den konusmadim diger partilerde Atatürkün yolundan ciktigini yazdim. Lakin CHP Atatürkün partisi olarak ve bize aktardigi ve kendini tanitigi gibi sosyal demokrat partisi oldugunun dogrulugunu maalesef redediyorum. Elbet bugünden itibaren CHP eski yolunu ve Ata'nin cizdigi yoldan yeniden gider ise, dolayisiylan heppimiz seviniriz.

hristiyanlık
Aliriza

SELEUKOS_NIKATOR
Kemalistgenc
SELEUKOS_NIKATOR
Kemalistgenc

Sevgiler

Sayin Kemalistgenc, inanmaniz veya inanmamaniz size kalmistir dolayisiylan size herhangi bir seyi kanitlamak mecburiyetinde degilim. Ben ve ailem Hristiyanligi yeni kabul etmis degiliz ben cok eski bir Hristiyan aileden geliyoum ve bu topraklarin cocuguyum. Mazzide olan ve bitenlerden haberim vardir. Babam ve dedelerimin bana aktirdiklarini sizinlen paylastim.

O kadar bu konuya ilgi gösteriyorsaniz, internetten ve CHP'nin Atatürk'ten sonra izledigi yolu inceleyip siz bize görüslerinizi aktariniz. Dikkat ederseniz ben sadece CHP'den konusmadim diger partilerde Atatürkün yolundan ciktigini yazdim. Lakin CHP Atatürkün partisi olarak ve bize aktardigi ve kendini tanitigi gibi sosyal demokrat partisi oldugunun dogrulugunu maalesef redediyorum. Elbet bugünden itibaren CHP eski yolunu ve Ata'nin cizdigi yoldan yeniden gider ise, dolayisiylan heppimiz seviniriz.
Sevgili SELEUKOS_NIKATOR kardeşimin yazdıklarını bende duydum. Hatta yakın tarihimizi anlatan kitaplarda bunu bulabilirsiniz.
Büyük önder Atatürk'ün, İnönü'ye yaptığı bir eleştiriyi hatırlatmak istiyorum.Bu gerçekten yaşanmış bir olay.
İnönü'nün başbakanlığı zamanında, gayri müslim olarak adlandırılan müslüman olmayanların devlet katmanlarından elenmesiyle ilgili yönergeyi Atatürk'e uzattığında, Atatürk'ün açıklaması aynen şöyle olmuştur :
Bir bahçede onlarca çiçek var.Her birinin rengi ve kokusu farklıdır. Bahçeye baktığınızda çok farklı ve hoş bir görüntü veriyor. Bu bahçeden lale dışındaki çiçekleri yolduğunuzda, sadece lale bahçesini görürsünüz.
Bu örneğin üzerine İnönü genelgeyi çekmiştir.
Atatürk'den sonra,askere alınan müslüman olmayan gençlere yıllarca sakıncalı kura çektirdiler.Bu kişiler devlete vergilerini vermelerine, diğer görevlerini yapmalarına rağmen böyle bir ayrımcılığı Atatürkçü düşünce ile açıklamak mümkün değildir.
CHP'ne gelince, gerçekten halkla tekrar kucaklaşmaya başladı. Atatürk'ün partisi olmak için var gücüyle çalışıyorlar. Yürekten kutluyorum.

hristiyanlık
SELEUKOS_NIKATOR

http://www.hristiyanforum.com/forum/...r-t317279.html

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

“Gayrimüslim” yerine “Farklı İnanç Grupları” tanımlaması kullanılacak konusuna benzer konular;

Diyanet İşleri Başkanı: “Aziz Pavlus Müzesi yeniden kiliseye çevrilmeli” http://www.hristiyangazete.com/2010/08/diyanet-isleri-baskani-aziz-pavlus-muzesi-yeniden-kiliseye-cevrilmeli/

TÜRKİYE ERMENİLERİ PATRİĞİ’NDEN “TÜRK ORTODOKS PATRİKHANESİ”NE SERT TEPKİ TÜRKİYE ERMENİLERİ PATRİĞİ’NDEN “TÜRK ORTODOKS PATRİKHANESİ”NE SERT TEPKİ<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> “Halka ve Olaylara Tercüman” adlı bir gazeteye göre “Türk Ortodoks Patrikhanesi” Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol, <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /><st1:PersonName w:st="on" ProductID="Hrant Dink">Hrant Dink</st1:PersonName> suikasti ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuş. “Patrikhane” adına konuşan Erenerol, aslen Protestan Ermeni olan <st1:PersonName w:st="on" ProductID="Hrant Dink">Hrant Dink</st1:PersonName>’in Balıklı Ortodoks Ermeni Mezarlığı`na defnedilmesinin ardında kurgulanmış bir tezgah olduğunu iddia etmiş, tezgahı...

Michael Drosnin’in “Kutsal Kitap Şifresi” Amerikalı gazeteci Michael Drosnin “Kutsal Kitap Şifresi” adlı kitabında (The Bible Code, Weidenfeld & Nicolson, Britanya, 1997) Kutsal Kitap’ta gizli bir şifre olduğunu ve bu şifrenin çözümünü anlatmaktadır. Bu işlem sırasında ilk önce Musa’nın beş kitabının İbranice metninin 304,805 harfi özgün sırasıyla ve boşluk bırakmadan bilgisayara yüklenir. Ardından her n’inci harf bu sıralamadan çıkarılır (örneğin: n aralığı = 2,3,4 ya da 17, 35 vesaire) böylece yeni harf dizileri yaratılır. Harf dizileri sayısı çerçeve kaydırma yoluyla artırılabilir – örneğin; ilk harfl e başlanmaz diğer başka bir harfl e başlanır. Ayrıca, elde edilen doğrusal diziler bloklar halinde düzenlenebilir ve bunların arasındaki

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : 5- “Gayrimüslim” yerine “Farklı İnanç Grupları” tanımlaması kullanılacak - Sayfa 5

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler