Caminin sayısını Diyanet, Cemevi'nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser)

Caminin sayısını Diyanet, Cemevi'nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser) hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Caminin sayısını Diyanet, Cemevi'nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser) konusu 436 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi. Caminin sayısını Diyanet, Cemevi'nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser) Caminin sayısını Diyanet, Cemevi’nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser) Caminin sayısını Diyanet, Cemevi’nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? Milletvekillerimiz bu soruyu TBMM’de gündeme alırsa, fena olmaz sanırım. Türkiye’de 20 milyon civarında Alevi, 500 bin Şii Caferi, 65 bin Ermeni Ortodoks Hıristiyan, 23 bin Musevi, 15 bin Süryani, 10 bin Bahai, 5 bin Yezidi, 3 bin 300 Yehova Şahidi, 3 bin değişik mezheplerden Protestan ve yaklaşık 3 bin Rum Ortodoks Hristiyan yaşamaktadır. Aynı zamanda sayıları tahmin edilemeyen Bulgar, Nasturi, Gürcü, Katolik ve Maruni Hristiyan bulunmaktadır. Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığının (DİB) verilerine göre 80.636 cami, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2007... Caminin sayısını Diyanet, Cemevi'nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser)

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Caminin sayısını Diyanet, Cemevi'nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser) konusu 436 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi.

Caminin sayısını Diyanet, Cemevi'nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Caminin sayısını Diyanet, Cemevi'nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser) hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-12-11, 22:09
Caminin sayısını Diyanet, Cemevi'nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser)
KSAdmin

Caminin sayısını Diyanet, Cemevi’nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser)
Caminin sayısını Diyanet, Cemevi’nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ?
Milletvekillerimiz bu soruyu TBMM’de gündeme alırsa, fena olmaz sanırım.
Türkiye’de 20 milyon civarında Alevi, 500 bin Şii Caferi, 65 bin Ermeni Ortodoks Hıristiyan, 23 bin Musevi, 15 bin Süryani, 10 bin Bahai, 5 bin Yezidi, 3 bin 300 Yehova Şahidi, 3 bin değişik mezheplerden Protestan ve yaklaşık 3 bin Rum Ortodoks Hristiyan yaşamaktadır. Aynı zamanda sayıları tahmin edilemeyen Bulgar, Nasturi, Gürcü, Katolik ve Maruni Hristiyan bulunmaktadır.
Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığının (DİB) verilerine göre 80.636 cami,
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2007 Ocak kayıtlarına göre ise aktif olarak faaliyet gösteren 900 cemevi, 321 kilise (90 Rum‐Ortodoks, 55 Ermeni, 60 Süryani Ortodoks, Kadim ve Katolik, 3 Keldani, 4 Bulgar, 1 Arap Ortodoks, 1 Gürcü Katolik, 2 Türk Ortodoks, 53 yabancılara ait kilise ve 52 protestan kilisesi), 36 sinagog, 7 mahfil ve 9 adet Yehova şahitlerine ait ibadet salonu bulunmaktadır.
Fakat Türkiye’de devlet farklı inançları yok saymaktadır. Eşit görmemektedir. Fakat böyle ülkede devlet her inançtan insanın vergisi ile sadece Sünnilik lehine hizmet vermesi, sadece bu inancı kollaması, onların her türlü HAC ziyaretlerini üstlenmesi ve organize etmesi eşitliğe aykırıdır.
Bir ülke düşünün ibadethane olarak camilerin sayısını resmi olarak kayıt altında tutan tek kurum Diyanet İşleri Başkanlığıdır.
Fakat söz konusu Cemevi, kilise, sinagog ve havra olunca bu ibadet yerlerinin sayısını İç İşleri Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüğü resmi olarak tutuyor! Neden Acaba?
Yoksa devlete göre halen tehdit olmaktan kurtulamadığımız için olmasın?
TURAN ESER / ALEVİ .ORG

http://www.hristiyangazete.com/2011/...en-turan-eser/

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeFORUMA EKLEDİĞİMİZ TÜM HABERLER HRİSTİYANGAZETE.COM SİTESİNDEN ALINTIDIR. HABER İÇERİKLERİNİN OLUMLU YA DA OLUMSUZ OLMASI DİKKATE ALINMAZ. HRİSTİYAN HER MEZHEP, HER KİLİSE, HER ETNİK KÖKEN İLE İLGİLİ HABERLER SİTEMİZDE ARŞİVLENİR.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Caminin sayısını Diyanet, Cemevi'nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser)

Caminin sayısını Diyanet, Cemevi'nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser) hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-12-11, 21:04
FormerlySaul

Türkiye'de hristiyanlık hala bir tehdit olarak görülüyor.

Haçlı seferlerinde yapamadıklarını içten çökerterek yapacakalrını düşünüyor bizim millet.

Benim ailem ne kadar hoş görülüde olsa başlarda önyargılarını yıkmak balyozla taş kırmaya benziyordu.

"Senin bahsettiğin bu hristiyanlık yıllardır nerde? biz neden bilmiyoruz? bunlar misyonerlerin sevgi pıtırcığı kandırmacaları." gibi şeyleri duydum.

Kimse farkında değil, ben hristiyan olduktan sonra ülkeme daha bir bağlandım. Ne mutlu Türk'üm demeyi daha bir iyi öğrendim.

Asıl İslamiyet'te ülke, ulus bilinci yoktur. Tek bayrak, tek ülke vardır oda İslamdır. İslam yapısı gereği sadece bir değil bir devlettir... Millet değil ümmet vardır. Kimse bunların farkında değil.

Ben ülkemi Hristiyan olduktan sonra daha çok sevdim vatanımın toprağımın değerini daha bir bildim deyince bile benim bölücülük yaptığımı ve hristiyanlığı "cici göstermeye çalıştığımı" düşünürler.

Kardeşlerim cidden soruyorum, biz burda inancımız hakkında sorular sormaktan ve cevaplamaktan başka, bu konuları tartışırken boşa mı konuşuyoruz? Cidden sizce hiç ümit var mı?

Kutsal kitapta günlerin sonlarına doğru iyice eziyet göreceğimiz söyleniyor... Sizce durumun iyiye gitme durumu olabilir mi ? (gerçi büyük ihtimal Roma döneminde Constantinden önce eziyet görüp şehit olan kardeşlerimizde günlerin sonu yakın sanıyorlardı çektiklerinden sonra)

Ben fazla ümitsizim bu konuda galiba...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Caminin sayısını Diyanet, Cemevi'nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser)

Caminin sayısını Diyanet, Cemevi'nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser) hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-12-11, 21:33
datatip

Aynı kanaatteyim.
Bu durum sünni dışındakileri tehdit olarak görmenin bir yansıması

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Caminin sayısını Diyanet, Cemevi'nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Caminin sayısını Diyanet, Cemevi'nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser) konusuna benzer konular;

Osmanlı Ermenileri (Rahmi Turan) Osmanlı Ermenileri! 1 (Rahmi Turan) OSMANLI tarihi, 622 yıl sürdü ve Osmanlı Devleti kurulduğu günden beri topraklarında bir Ermeni azınlığı barındırdı. Bu azınlık, Osmanlı’nın son 50 yılında politika gündemine getirildi. 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’ndan sonra yabancı devletler Osmanlı Ermenilerine resmen el attılar. Ondan sonradır ki, Osmanlı İmparatorluğu’nda ciddi Ermeni isyanları ve silahlı ayaklanmalar görüldü. O tarihlerden başlayıp imparatorluğun çöküşüne kadar, yaklaşık yarım yüzyıl, Ermeni sorunu güncelliğini korudu. * * * 622 yıllık Osmanlı tarihinin son 50 yılı Ermeni sorunları bakımından önemli ve hâlâ tartışmalıdır.

Gerçek uğruna kilisenizi/teolojinizi karşınıza alır mısınız? Gerçeğin peşinde koşmak ve gerçekleri söylemek ve gerekiyorsa kiliseniz/teolojiniz ile karşı karşıya gelmek mi? Yoksa sessiz kalmak ve gerçekleri içinizde gizlemek mi? Gerçek uğruna kilisenizi/teolojinizi karşınıza alır mısınız? Evet? Hayır?

Tanrının görünümleri fikrim acaba doğru mu? Hristiyanlığı benimsememin ilk günlerinde bir kardeşim bana sormuştu:"Üçlübirliği nasıl yorumluyorsun" diye. Bende Tanrı isterse üç görünümde olur isterse bin görünümde olur isterse toplanır tek görümde olur demiştim. Halen kafamda bir soru var.Acaba Hristiyanlık açısından doğru bir yorummu diye.Çünkü halen aynı düşünüyorum. Yönetim Notu: Üçlü Birlik; Tanrı'nın gizemli özüne dair bir konudur. Bu konuda "athanasian iman açıklaması"nı sitedeki TEMEL ÖĞRETİLER bölümünden okumanızı tavsiye ediyoruz.

Din ve vicdan özgürlüğünde neredeyiz? (Eser Karakaş) Din ve vicdan özgürlüğünde neredeyiz? (Eser Karakaş) Din ve vicdan özgürlüğünde neredeyiz? (Eser Karakaş) Seçimlere on beş gün kala, İstanbul’da bombalar patlarken, Genelkurmay, canı öyle istedi diye, vatandaşın parasıyla yapılan tatbikatlar keyfi olarak iptal edebilir iken böyle bu konuya girmenin ne alemi var diye sorabilirsiniz. Becerebilir isem, yazımın sonunda, ne demek istediğimi umarım okurlarla paylaşmış olurum. Bir ülkenin kalıcı siyasi istikrara kavuşmasının ön koşulu da vatandaşların özgürlükleri, kendilerini özgür hissetmeleri; din ve vicdan özgürlüğü de özgürlük tanımının çok önemli bir parçası. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 9. Maddesi, 1948 Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi’nin 18. Maddesi din ve vicdan özgürlüğünü tanımlıyor, garanti...

Doç. Dr. Macar: "Ruhban Okulu Kararını Bürokratlar Alamaz, Hükümet Alır" "Ruhban Okulu Kararını Bürokratlar Alamaz, Hükümet Alır" Doç. Dr. Macar, Azınlık Tali Komisyonu'nun Ruhban Okulu'nun açılmasına karşı çıkan belgesi için "Zaten biliyorduk, şimdi belgesini görüyoruz" dedi. Tolga KORKUT tolgakorkut@bianet.org İstanbul - BİA Haber Merkezi 27 Nisan 2009, Pazartesi

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih