Caminin sayısını Diyanet, Cemevi'nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser) konusu
436 kez okundu,
2 kez cevaplandı. En son mesaj
datatip tarafından gönderildi.
Caminin sayısını Diyanet, Cemevi'nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

04-12-11, 22:09
KSAdmin
Caminin sayısını Diyanet, Cemevi’nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser)
Caminin sayısını Diyanet, Cemevi’nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ?
Milletvekillerimiz bu soruyu TBMM’de gündeme alırsa, fena olmaz sanırım.
Türkiye’de 20 milyon civarında Alevi, 500 bin Şii Caferi, 65 bin Ermeni Ortodoks
Hıristiyan, 23 bin Musevi, 15 bin Süryani, 10 bin Bahai, 5 bin Yezidi, 3 bin 300 Yehova Şahidi, 3 bin değişik mezheplerden Protestan ve yaklaşık 3 bin Rum Ortodoks
Hristiyan yaşamaktadır. Aynı zamanda sayıları tahmin edilemeyen Bulgar, Nasturi, Gürcü, Katolik ve Maruni
Hristiyan bulunmaktadır.
Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığının (DİB) verilerine göre 80.636 cami,
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2007 Ocak kayıtlarına göre ise aktif olarak faaliyet gösteren 900 cemevi, 321 kilise (90 Rum‐Ortodoks, 55 Ermeni, 60 Süryani Ortodoks, Kadim ve Katolik, 3 Keldani, 4 Bulgar, 1 Arap Ortodoks, 1 Gürcü Katolik, 2 Türk Ortodoks, 53 yabancılara ait kilise ve 52 protestan kilisesi), 36 sinagog, 7 mahfil ve 9 adet Yehova şahitlerine ait ibadet salonu bulunmaktadır.
Fakat Türkiye’de devlet farklı inançları yok saymaktadır. Eşit görmemektedir. Fakat böyle ülkede devlet her inançtan insanın vergisi ile sadece Sünnilik lehine hizmet vermesi, sadece bu inancı kollaması, onların her türlü HAC ziyaretlerini üstlenmesi ve organize etmesi eşitliğe aykırıdır.
Bir ülke düşünün ibadethane olarak camilerin sayısını resmi olarak kayıt altında tutan tek kurum Diyanet İşleri Başkanlığıdır.
Fakat söz konusu Cemevi, kilise, sinagog ve havra olunca bu ibadet yerlerinin sayısını İç İşleri Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüğü resmi olarak tutuyor! Neden Acaba?
Yoksa devlete göre halen tehdit olmaktan kurtulamadığımız için olmasın?
TURAN ESER / ALEVİ .ORG
http://www.hristiyangazete.com/2011/...en-turan-eser/
Caminin sayısını Diyanet, Cemevi'nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser)

FORUMA EKLEDİĞİMİZ TÜM HABERLER HRİSTİYANGAZETE.COM SİTESİNDEN ALINTIDIR. HABER İÇERİKLERİNİN OLUMLU YA DA OLUMSUZ OLMASI DİKKATE ALINMAZ. HRİSTİYAN HER MEZHEP, HER KİLİSE, HER ETNİK KÖKEN İLE İLGİLİ HABERLER SİTEMİZDE ARŞİVLENİR.

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Caminin sayısını Diyanet, Cemevi'nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser)

05-12-11, 21:04
FormerlySaul
Türkiye'de
hristiyanlık hala bir tehdit olarak görülüyor.
Haçlı seferlerinde yapamadıklarını içten çökerterek yapacakalrını düşünüyor bizim millet.
Benim ailem ne kadar hoş görülüde olsa başlarda önyargılarını yıkmak balyozla taş kırmaya benziyordu.
"Senin bahsettiğin bu
hristiyanlık yıllardır nerde? biz neden bilmiyoruz? bunlar misyonerlerin sevgi pıtırcığı kandırmacaları." gibi şeyleri duydum.
Kimse farkında değil, ben
hristiyan olduktan sonra ülkeme daha bir bağlandım. Ne mutlu Türk'üm demeyi daha bir iyi öğrendim.
Asıl İslamiyet'te ülke, ulus bilinci yoktur. Tek bayrak, tek ülke vardır oda İslamdır. İslam yapısı gereği sadece bir değil bir devlettir... Millet değil ümmet vardır. Kimse bunların farkında değil.
Ben ülkemi
Hristiyan olduktan sonra daha çok sevdim vatanımın toprağımın değerini daha bir bildim deyince bile benim bölücülük yaptığımı ve
hristiyanlığı "cici göstermeye çalıştığımı" düşünürler.
Kardeşlerim cidden soruyorum, biz burda inancımız hakkında sorular sormaktan ve cevaplamaktan başka, bu konuları tartışırken boşa mı konuşuyoruz? Cidden sizce hiç ümit var mı?
Kutsal kitapta günlerin sonlarına doğru iyice eziyet göreceğimiz söyleniyor... Sizce durumun iyiye gitme durumu olabilir mi ? (gerçi büyük ihtimal Roma döneminde Constantinden önce eziyet görüp şehit olan kardeşlerimizde günlerin sonu yakın sanıyorlardı çektiklerinden sonra)
Ben fazla ümitsizim bu konuda galiba...
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /

05-12-11, 21:33
datatip
Aynı kanaatteyim.
Bu durum sünni dışındakileri tehdit olarak görmenin bir yansıması

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Caminin sayısını Diyanet, Cemevi'nin ve kilisenin sayısını ise Emniyet Müdürlüğü kayıt altına alır. Acaba neden ? (Turan Eser) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.