CHP'nin Azınlık Sorunu (Ahu Özyurt)

CHP'nin Azınlık Sorunu (Ahu Özyurt) hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : CHP'nin Azınlık Sorunu (Ahu Özyurt) konusu 607 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj hedere tarafından gönderildi. CHP'nin Azınlık Sorunu (Ahu Özyurt) CHP’nin Azınlık Sorunu (Ahu Özyurt) http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/05/ahuozyurt.jpg CHP’nin Azınlık Sorunu (Ahu Özyurt) Pazar günü. Yeşilköy’de sokaklar cıvıl cıvıl.. Ermeni kilisesinde bebek sesleri duyuluyor. Paskalya sonrası ilk Pazar tatilinde ardarda vaftiz törenleri var. Küçük kilisenin içi çiçekler, kurdelelerle dolu. CHP’li kurmayların geçen hafta ziyaret ettiği Ermeni cemaati bütün heyecanı ile baharı karşılıyor. Bir iki sokak aşağıdaki İtalyan Kilisesi’nde herkes iki dirhem bir çekirdek. Süryani Cemaati bir nikahta buluşmuş. Yeşilköy bir İtalyan kentinden farksız bu haliyle. Kürt sorunu konusunda cesur çıkışlar yapabilen CHP nedense konu gayrimüslim cemaatlerin haklarına, vakıf mülklerine gelince çekingen davranıyor. Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının... CHP'nin Azınlık Sorunu (Ahu Özyurt)

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

CHP'nin Azınlık Sorunu (Ahu Özyurt) konusu 607 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj hedere tarafından gönderildi.

CHP'nin Azınlık Sorunu (Ahu Özyurt) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

CHP'nin Azınlık Sorunu (Ahu Özyurt) hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-05-11, 02:43
KSAdmin

CHP’nin Azınlık Sorunu (Ahu Özyurt)

CHP’nin Azınlık Sorunu (Ahu Özyurt)
Pazar günü. Yeşilköy’de sokaklar cıvıl cıvıl.. Ermeni kilisesinde bebek sesleri duyuluyor. Paskalya sonrası ilk Pazar tatilinde ardarda vaftiz törenleri var. Küçük kilisenin içi çiçekler, kurdelelerle dolu.
CHP’li kurmayların geçen hafta ziyaret ettiği Ermeni cemaati bütün heyecanı ile baharı karşılıyor. Bir iki sokak aşağıdaki İtalyan Kilisesi’nde herkes iki dirhem bir çekirdek. Süryani Cemaati bir nikahta buluşmuş. Yeşilköy bir İtalyan kentinden farksız bu haliyle.
Kürt sorunu konusunda cesur çıkışlar yapabilen CHP nedense konu gayrimüslim cemaatlerin haklarına, vakıf mülklerine gelince çekingen davranıyor. Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının hepsinin gizli sitemi şu: “Şimdiye dek hiç sağ partilere vermemek için uğraştık. Ama CHP kalbimizi kazanmak için hiç çaba sarfetmiyor”
Azınlık Vakıfları Yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne götüren CHP’nin itiraz dilekçesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzasının olması onları bir kat daha kırmıştı sanki. “Onun gibi herkes için CHP diyen bir lider bizi neden görmezden gelir?” diye soruyorlar.
Ermeni Cemaati, Cumhuriyeti kuran partinin Osmanlı’nın son dönem travmalarını üstünden atması gerektiğini düşünüyor. Parti içinden nasıl sert milliyetçi unsurları temizlediyse, zihinlerdeki o sert kaleleri de fethedebilir diye düşünüyorlar Kılıçdaroğlu için. Vakıf mülkleri olmazsa sayısı 60.000’e kadar inen cemaat yaşlılarına nasıl bakacak? Sayısı 100’e inen Anadolu’ya dağılmış kiliselerini nasıl onaracak?
Cemaat, sorunlarına hassasiyet gösteren Başmüzakereci ve AKP Milletvekili Egemen Bağış’ın adını büyük bir sevgiyle anıyorlar. Bağış’ın ulaşılabılir olması, pekçok konuda hassasiyetler devreye girmesi Ermeni Cemaati’ni rahatlatan bir unsur olmuş. Gönül ister ki anamuhalefet partisi de Türkiye’nin gücüne güç katan gayrimuslim azınlıkları fark etsin. Dertlerine samimi bir ilgi göstersin.
Çünkü gerçek demokrasi bunu gerektirir. Ve CHP’nin merkez sağa, dini cemaatlere gül saçarken Gayrimuslim nüfusu “Nasılsa bize mecburlar, onların hayat tarzının güvencesi biziz” kabilinden çantada keklik görme lüksü de yoktur.
Bunu da en iyi Sevgili Sezgin Tanrıkulu bilir.
AHU ÖZYURT / GAZETEPORT

Tags: ahu özyurt, chp

http://www.hristiyangazete.com/2011/...nu-ahu-ozyurt/

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / CHP'nin Azınlık Sorunu (Ahu Özyurt)

CHP'nin Azınlık Sorunu (Ahu Özyurt) hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-05-11, 15:33
pcpc

Ahu Özyurt hanımefendi ne güzel yazmış. Dünyada en az Hristiyan' ın yaşadığı ülke Türkiye. (%0.3) Buna rağmen laik ana muhalefet bile Hristiyanlar' a karşı önyargılı yaklaşıyor.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / CHP'nin Azınlık Sorunu (Ahu Özyurt)

CHP'nin Azınlık Sorunu (Ahu Özyurt) hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-05-11, 23:48
Sixarrows

AKP'den korkmayıp CHP'den korkan hristiyan varsa yazık. 1-2 sene sonra görücem ben sizi. Sonra aman laik kemalist kardeşlerimiz bizi kurtarsın demeyin. Bu toplumda herkes eşittir, kimseye imtiyaz verilemez. İmtiyazlara karşı durmanın azınlıklarla alakası yok.

CHP'nin Azınlık Sorunu (Ahu Özyurt) hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-05-11, 00:07
Sixarrows

Hristiyanların veya herhangi bir azınlığın tereddütü olmasın, CHP diyince millet aklına hep 1940'lı yılları getiriyor tamam kötü şeyler olmuş olabilir ama artık şans verin şu partiye 60 yıl geçti hala o dönemler üzerinden eleştiriliyor partimiz.

CHP'yi böyle Laik-Kemalist düşmanı kimselerden duyarak bilemessiniz bizi yakından tanırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Demin ki mesajım sert olmuş olabilir ama böyle yazılar da sinirlendiriyor insanı.

CHP'nin Azınlık Sorunu (Ahu Özyurt) hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-05-11, 00:12
hedere

Ahu Hanım evet gerçekten güzel ve gerçek olan durumu yazmış.

CHP'nin Azınlık Sorunu (Ahu Özyurt) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

CHP'nin Azınlık Sorunu (Ahu Özyurt) konusuna benzer konular;

CHP'nin İnanç Özgürlüğü Açılımı CHP’nin İnanç Özgürlüğü Açılımı http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/04/chp-300x225.jpg CHP’nin İnanç Özgürlüğü Açılımı CHP seçim bildirgesindeki “laiklik ve inanç özgürlüğü” ne anlama geliyor? CHP PM Üyesi Dr. Ali Arif Özzeybek bu soruya yanıt veriyor. CHP Parti Meclisi üyesi ve Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı diş hekimi Dr. Ali Arif Özzeybek; CHP’nin seçim bildirgesinde yer alan “laiklik ve inanç özgürlüğü” başlığı altında yer alan maddelerin toplumsal barış ve inançların özgürce yaşanması konusunda Türkiye için bir fırsat olduğunu söyledi. Bu konularda uzun zamandır çalışmalar yapan Özzeybek, temel hedeflerinin “her din, mezhep veya inanç grubundan yurttaşımızın inanç ve ibadet özgürlüğünü güvence altına almak” olduğunu belirtti. ...

CHP'nin yeni anayasa taslağında din CHP’nin yeni anayasa taslağında din <hr> Home » Haberler on 19/03/2011 – 11:22 http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/03/chp.jpg CHP’nin yeni anayasa taslağında din CHP’nin anayasa manifestosuna göre vatandaşlık tanımı değişecek. ‘Vatandaş’ yerine ‘yurttaş’ kavramı kullanılacak. Atatürk dönemindeki yurttaşlık tanımına dönülmüş olacak.

Aile Sorunu Merhaba Sevgili Kardeslerim... Ben Rum asıllı bir Trabzonluyum. Şuanda aile sorunu çekmekteyim.Bundan 3 ay önce, ablam tarafından ailem psikolojik olarak büyük zararlar gördü. Ve ben şuanda din ile ilgili bir araştırma içerisindeyim.Şuanda kendimi Hristiyan olarak görmekteyim ve yaşamıma kabul etmiş durumdayım! Rab Mesih Isa'ya inanıyorum ve onun yolundan yürüyeceğim.Ama bu durumdan, ailem duyarsa çok zararlar görebilirler Psikolojik olarak.Çünkü babam araba kazası geçirdi ve Beyin Travması geçirdi 2 kez.Bu yüzden onlara söylemeye korkuyorum.Onlara birşey olmasından korkuyorum Sağlık açısından.Ne yapmam gerekir,Lütfen yardımcı olurmusunuz?Ayrıca, ailem dinine çok düşkün dindar bir ailedir.Çok zor durumdayım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, Esenlikle kalın, Rab sizinle...

Avrupa Birliği ve Türkiye Perspektifinden Azınlık Hakları Sorunu Avrupa Birliği ve Türkiye Perspektifinden Azınlık Hakları Sorunu

Din Hanesi Sorunu.. Sevgili Mesih İnanlısı kardeşlerim ben 2 yıl önce din hanemi " HRİSTİYAN " olarak değiştirmiş bulunmaktayım. Bu konuda gayet huzurluyum. Fakat Özel Güvenlik olduğumdan dolayı iş başvurularım Din hanem yüzünden kabul edilmiyor.Çok zor günler geçiriyorum. Aileminde bu konuda aşırı baskısı var iş bulamazsın falan diyorlar. İş falan benim umurumda değil. Nitekim Kurtarıcımız İsa Mesih bu konuda "CAN YİYECEKTEN, BEDEN GİYECEKTEN ÖNEMLİ DEĞİLDİR" demiştir. Ben bütün gücümü ve cesaretimi Kutsal Kitaptan alıyorum. Ben Din hanesine asla islam yazdırmam.İnanmadığım birşeyi yazdırmam. Fakat benden başka Din hanesi "Hristiyan" olan kişiler yokmu varsa nasıl iş buluyorlar. Çevremde Din hanesi benim gibi olan kardeşler var.Onlarda zor durumdalar. Sormak istediğim şey şu; Ben Din hanemi boş...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih