Cumhuriyet döneminde azınlıklar konusu
1353 kez okundu,
7 kez cevaplandı. En son mesaj
spranos tarafından gönderildi.
Cumhuriyet döneminde azınlıklar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2

11-02-09, 13:59
spranos
Sevgili Evanjelique,
Ben size Ataturk'un gosterdigi hosgoruleri kendi yazisiyla gosteririm,
Ancak sizin iddianizin ispati yoktur.Ataturk'un verdigi demecleri once kanitlayin,Yahudi okullari kapanmasi ise din mevzusu degildir,Konuya ilk gelen mesajda belirtildigi gibi Dunya'nin Turkiye'ye yansimasidir.
Ataturk'un hosgorusu bile yoktu,Buna ihtiyaci yoktu cunku kendi vatandasi olarak goruyordu...Ama Ataturk
Hristiyan olmadigi icin haliyle Cumhuriyet'e karsi cikan kisilere bir seyler yapmasi lazimdi,Dusmanini sevemezdi,Bakin benimsemiyorum,Onlari inanclari nedeniyle yapmadi,Ancak oyle bir dunyada ''Baris'' uzerine dusunmek imkansizdi,Genelleme yapilmasi normaldi.
Tanri'nin sevgisi sizin uzerinizde olsun,
Ve Ataturk'un...
Cumhuriyet döneminde azınlıklar

[CENTER][B][COLOR=#48d1cc]Sevgili kardeşlerim,Birbirimizi sevelim.Çünkü Sevgi Tanrı'dandır.Seven herkes Tanrı'dan doğmuştur ve Tanrı'yı tanır. 1. Yuhanna 4:7[/COLOR][/B][/CENTER]

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

11-02-09, 14:40
Evanjelique
Daha önce de belirttim,bu verilen makale benim kendi kişisel görüşüm değildir,Sabah gazetesi yazarı Emre Aköz'ün dün itibariyle köşesinde yayınlanan makalesidir.
Gayrimüslim ve azınlıklarla ile ilgili bir yazı olduğu için forumda paylaşılması gerektiğini düşündüm.
http://www.sabah.com.tr/2009/02/10/h...34E0FED3F.html
Benim kişisel görüşüme gelince;o devrin şartları onu gerektiriyordu ise elbetteki bazı önlemlerin alınması lazımdı,çünkü ibadethaneler sadece dini amaçlı değil,cephanelik ve siyasi oluşumlara merkezlik etme gibi fonksiyonlara da sahipti.
Devir itibariyle milliyetçilik akımlarının tavan yaptığı bir dönemdi ve Mussolini,Hitler,General Franco gibi aşırı sağcı liderler hep bu devrin ürünleriydi.O devrin şartları bunu gerektiriyordu.Fransız ihtilali ile başlayan milliyetçilik,ulus millet olma kavramı dalga dalga tüm dünyaya yayılıyordu.
Bir tek Türkiye'de değil,o devirde bütün dünyadaki ülkelerde olan azınlıklara karşı bir şüphe ile yaklaşım ve hoşnutsuzluk almış başını gidiyordu ve bunun aşırı uçtaki örneklerini de Hitler Almanyasında bulmak mümkündür.
İsrail ulus-devletinin kurulması da bu milliyetçilik dönemine rastlıyordu.
Ama o devir artık geride kaldı,artık o devrin şartları ile bugünün koşulları çok farklıydı,o zaman Sovyetler Birliği vardı ama bugün yok..
Hala biz ''Atatürk olsa ne yapardı'' diye nostalji havasında yaşıyoruz..Atatürk büyük bir liderdi ve ülkesinin menfaati için gerekli olan adımları atmakta büyük bir kararlılık ve cesaret göstermişti...Atatürkten sonra gelen yeni nesiller ne gibi atılımlarda bulunmuşlar,projeler üretmişler diye bakmalıyız,geçmişte yaşarsak değil bir seksen sene önümüzdeki 120 sene daha ''gelişmekte olan ülke'' kategorisinde yerimizde saymaktan bir adım daha ileriye gidemeyiz..Ve bu yerinde saymışlık da azınlığından tut çoğunluğuna kadar hepimizin hayatlarına yansır..
Ben şahsen Kemalist değilim,sağcı da değilim solcu da değilim,sadece ülkesinin gelişmesini isteyen Hristiyan bir Türk vatandaşıyım..Kendimi illaki bir -izm'le,ideoloji ile ifade etmek gerekirse ben ''İsevizm'' e inanıyorum.Zaten Kutsal Kitap öğretilerine bağlı yaşayan bir Hristiyan,devletini ve milletini sevmesi gerektiğini ve ona sadık kalması gerektiğini bilir.
O günün din adamlarının en büyük hatası,İsevizmde kalmak yerine dış kuvvetlerin maşası olarak siyasi açılımlarda bulunmalarıdır ve malesef bunun neticesinde kurunun yanında yaşın da yanması sonucu ceremesini suçu olmayan cemaat üyeleri de çekmiştir.
Mesela Kıbrıs başpiskoposu Makarios,devlet adamlığına soyunmasa ve millyetçilik akımına kendini kaptırmayıp sadece Ortodoks dini ve kilisesi ile uğraşsaydı Kıbrıs'ta bu kadar sancılı günler yaşanmayacaktı...
Dediğim gibi,bir Hristiyanın izleyeceği tek ideoloji İsevizm olmalıdır..
Esenlikle
FORUMA ÜYE OLUN! /

11-02-09, 14:56
spranos
Benim dusundugum gibi dusunuyorsunuz,Kemalist degilim,Humanist bir gorusum var,Ancak tabi ki ulkemin gelismesini istiyorum,Benim icin onemli olan Ataturk'un geri gelmesi degil,Ataturk'un geri getirilmesidir.
Eger gercekten o anlasilirsa,Onun geri geldigi hissedilir,Ancak bos milliyetcilikle ugrasildigi,Her sey Ataturk'e birakildigi uzere bu hakarettir,O bizim calismamizi istedi,Kendi yeterince calisti,Bizim milletimizin kendi ayaklarimiz uzerinde duran bir millet olmasini istedi,Ancak hala bir takim liderler istiyoruz. ''Ya su gelse de basa gelistirse ulkemizi,Ataturk gelsin kurtarsin'' falan,Sahsi gorusum ile soyluyorum,Hic birinin bu ulkeye yarari yoktur,Aksine zarari vardir.
Tanri'nin isigi sizinle olsun :) Yazi daki sert yaklasimi sizin yapmis oldugunuzu dusundum,Kesinlikle yanlis anlasilma var.

[CENTER][B][COLOR=#48d1cc]Sevgili kardeşlerim,Birbirimizi sevelim.Çünkü Sevgi Tanrı'dandır.Seven herkes Tanrı'dan doğmuştur ve Tanrı'yı tanır. 1. Yuhanna 4:7[/COLOR][/B][/CENTER]

FORUMA ÜYE OLUN! /
Cumhuriyet döneminde azınlıklar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil