Arşiv Sayfa 2 / Cumhuriyet döneminde azınlıklar - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 Cumhuriyet döneminde azınlıklar hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Cumhuriyet döneminde azınlıklar - Sayfa 2 konusu 1353 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj spranos tarafından gönderildi. Cumhuriyet döneminde azınlıklar Kaynak: Sabah Gazetesi Yazar: Emre Aköz 10/02/2009 Yahudilerle ilgili ilginç bir soru Geçen gün Cumhuriyet döneminde Yahudilere karşı iki büyük hamle yapıldığı belirtmiştim: Bunlardan ilki 1934 Trakya Olayları, ikincisi de 1942/43 Varlık Vergisi'ydi. Ve şöyle bir saptama yapmıştık: İki kampanya da devlet kökenlidir. Yani vatandaştan değil, devletten kaynaklanmıştır. İkinci saptamamıza geçmeden önce, tarihçi Ayşe Hür'ün ( Rıfat Bali'nin çalışmalarından da yararlanarak) Taraf gazetesinde (8 Şubat) yaptığı uzun döküme kısaca değinmek isterim: 2 Mart 1923: Dr. Rıza Nur, Türkiye'nin Lozan Barış Görüşmeleri'nde izlediği politikayı Meclis'teki gizli celsede anlatırken şöyle demişti: ''Azınlıklar kalmayacaktır. Yalnız Istanbul müstesna olmak üzere (Peki Ermenler? nidaları) Fakat arkadaşlar, kaç... Cumhuriyet döneminde azınlıklar

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Cumhuriyet döneminde azınlıklar konusu 1353 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj spranos tarafından gönderildi.

Cumhuriyet döneminde azınlıklar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2

Cumhuriyet döneminde azınlıklar hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-02-09, 13:59
Cumhuriyet döneminde azınlıklar
spranos

Sevgili Evanjelique,

Ben size Ataturk'un gosterdigi hosgoruleri kendi yazisiyla gosteririm,

Ancak sizin iddianizin ispati yoktur.Ataturk'un verdigi demecleri once kanitlayin,Yahudi okullari kapanmasi ise din mevzusu degildir,Konuya ilk gelen mesajda belirtildigi gibi Dunya'nin Turkiye'ye yansimasidir.

Ataturk'un hosgorusu bile yoktu,Buna ihtiyaci yoktu cunku kendi vatandasi olarak goruyordu...Ama Ataturk Hristiyan olmadigi icin haliyle Cumhuriyet'e karsi cikan kisilere bir seyler yapmasi lazimdi,Dusmanini sevemezdi,Bakin benimsemiyorum,Onlari inanclari nedeniyle yapmadi,Ancak oyle bir dunyada ''Baris'' uzerine dusunmek imkansizdi,Genelleme yapilmasi normaldi.

Tanri'nin sevgisi sizin uzerinizde olsun,

Ve Ataturk'un...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[CENTER][B][COLOR=#48d1cc]Sevgili kardeşlerim,Birbirimizi sevelim.Çünkü Sevgi Tanrı'dandır.Seven herkes Tanrı'dan doğmuştur ve Tanrı'yı tanır. 1. Yuhanna 4:7[/COLOR][/B][/CENTER]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Cumhuriyet döneminde azınlıklar

Cumhuriyet döneminde azınlıklar hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-02-09, 14:40
Evanjelique

Daha önce de belirttim,bu verilen makale benim kendi kişisel görüşüm değildir,Sabah gazetesi yazarı Emre Aköz'ün dün itibariyle köşesinde yayınlanan makalesidir.

Gayrimüslim ve azınlıklarla ile ilgili bir yazı olduğu için forumda paylaşılması gerektiğini düşündüm.

http://www.sabah.com.tr/2009/02/10/h...34E0FED3F.html

Benim kişisel görüşüme gelince;o devrin şartları onu gerektiriyordu ise elbetteki bazı önlemlerin alınması lazımdı,çünkü ibadethaneler sadece dini amaçlı değil,cephanelik ve siyasi oluşumlara merkezlik etme gibi fonksiyonlara da sahipti.

Devir itibariyle milliyetçilik akımlarının tavan yaptığı bir dönemdi ve Mussolini,Hitler,General Franco gibi aşırı sağcı liderler hep bu devrin ürünleriydi.O devrin şartları bunu gerektiriyordu.Fransız ihtilali ile başlayan milliyetçilik,ulus millet olma kavramı dalga dalga tüm dünyaya yayılıyordu.

Bir tek Türkiye'de değil,o devirde bütün dünyadaki ülkelerde olan azınlıklara karşı bir şüphe ile yaklaşım ve hoşnutsuzluk almış başını gidiyordu ve bunun aşırı uçtaki örneklerini de Hitler Almanyasında bulmak mümkündür.

İsrail ulus-devletinin kurulması da bu milliyetçilik dönemine rastlıyordu.

Ama o devir artık geride kaldı,artık o devrin şartları ile bugünün koşulları çok farklıydı,o zaman Sovyetler Birliği vardı ama bugün yok..

Hala biz ''Atatürk olsa ne yapardı'' diye nostalji havasında yaşıyoruz..Atatürk büyük bir liderdi ve ülkesinin menfaati için gerekli olan adımları atmakta büyük bir kararlılık ve cesaret göstermişti...Atatürkten sonra gelen yeni nesiller ne gibi atılımlarda bulunmuşlar,projeler üretmişler diye bakmalıyız,geçmişte yaşarsak değil bir seksen sene önümüzdeki 120 sene daha ''gelişmekte olan ülke'' kategorisinde yerimizde saymaktan bir adım daha ileriye gidemeyiz..Ve bu yerinde saymışlık da azınlığından tut çoğunluğuna kadar hepimizin hayatlarına yansır..

Ben şahsen Kemalist değilim,sağcı da değilim solcu da değilim,sadece ülkesinin gelişmesini isteyen Hristiyan bir Türk vatandaşıyım..Kendimi illaki bir -izm'le,ideoloji ile ifade etmek gerekirse ben ''İsevizm'' e inanıyorum.Zaten Kutsal Kitap öğretilerine bağlı yaşayan bir Hristiyan,devletini ve milletini sevmesi gerektiğini ve ona sadık kalması gerektiğini bilir.

O günün din adamlarının en büyük hatası,İsevizmde kalmak yerine dış kuvvetlerin maşası olarak siyasi açılımlarda bulunmalarıdır ve malesef bunun neticesinde kurunun yanında yaşın da yanması sonucu ceremesini suçu olmayan cemaat üyeleri de çekmiştir.

Mesela Kıbrıs başpiskoposu Makarios,devlet adamlığına soyunmasa ve millyetçilik akımına kendini kaptırmayıp sadece Ortodoks dini ve kilisesi ile uğraşsaydı Kıbrıs'ta bu kadar sancılı günler yaşanmayacaktı...

Dediğim gibi,bir Hristiyanın izleyeceği tek ideoloji İsevizm olmalıdır..

Esenlikle

Cumhuriyet döneminde azınlıklar hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-02-09, 14:56
spranos

Benim dusundugum gibi dusunuyorsunuz,Kemalist degilim,Humanist bir gorusum var,Ancak tabi ki ulkemin gelismesini istiyorum,Benim icin onemli olan Ataturk'un geri gelmesi degil,Ataturk'un geri getirilmesidir.

Eger gercekten o anlasilirsa,Onun geri geldigi hissedilir,Ancak bos milliyetcilikle ugrasildigi,Her sey Ataturk'e birakildigi uzere bu hakarettir,O bizim calismamizi istedi,Kendi yeterince calisti,Bizim milletimizin kendi ayaklarimiz uzerinde duran bir millet olmasini istedi,Ancak hala bir takim liderler istiyoruz. ''Ya su gelse de basa gelistirse ulkemizi,Ataturk gelsin kurtarsin'' falan,Sahsi gorusum ile soyluyorum,Hic birinin bu ulkeye yarari yoktur,Aksine zarari vardir.

Tanri'nin isigi sizinle olsun :) Yazi daki sert yaklasimi sizin yapmis oldugunuzu dusundum,Kesinlikle yanlis anlasilma var.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[CENTER][B][COLOR=#48d1cc]Sevgili kardeşlerim,Birbirimizi sevelim.Çünkü Sevgi Tanrı'dandır.Seven herkes Tanrı'dan doğmuştur ve Tanrı'yı tanır. 1. Yuhanna 4:7[/COLOR][/B][/CENTER]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Cumhuriyet döneminde azınlıklar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2  

Cumhuriyet döneminde azınlıklar konusuna benzer konular;

'Azınlıklar her an Türkiye'den gidebilir' <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=5 width=490 border=0><TBODY><TR><TD>Ermeni Cemaati avukatı Diran Bakar, Hrant Dink’in öldürülmesi, Dink'in çocuklarının da ülkeyi terk etmesi üzerine maddi durumu iyi olan cemaatin de her an gidebilecek gibi kendilerini hazırladığını iddia etti. </TD></TR><TR><TD class=stdSmall align=right height=10>24 Aralık 2007 09:56</TD></TR><TR><TD align=right></TD></TR><TR><TD id=objectContent style="FONT-SIZE: 14px"><STYLE>#haberImage { float: right; margin: 0 0 4px 8px;}#haberImage img { border: solid 1px #900; width: 272px; height: 204px;}#nealsak { border: solid 1px #990; width: 272px; height: 204px; background: url(http://image.haber7.com/ads/nealsak/market-bg.jpg) no-repeat; cursor: pointer;}</STYLE> Ermeni Cemaati...

Kasım 2008 Azınlıklar Raporu Dışişleri Bakanlığının, Meclis İnsan Hakları Komisyonuna gönderdiği ''Kasım 2008 Azınlıklar'' başlıklı raporun ''Hizmete Özel'' bölümünde Türkiyedeki azınlıkların haritası çıkartılırken, ibadethanelerin durumu ve statüsüne ilişkin ayrıntılı bilgilere yer verildi. Raporda verilen bilgilere göre Türkiye'de halen 270'den fazala ibadethane açık, bunların yüzden fazlası ise sayıca en azınlık gurubu olan Rumlara ait. Rapora göre Türkiye'de en fazla yaşayan azınlık yaklaşık 60.000 nüfusla Ermenilere ait. Yaklaşık 45.000'i İstanbulda yerleşik olan Ermenilere ait 55 kilise, 52 vakıf bulunuyor.5 gazete 1 dergi, 2 hastaneleri var. Musevi kökenli yurttaşların sayısı 25 .000 olarak ifade edilirken, bunların 22.000'i İstanbul'da yaşıyor. İbadete açık 36 sinagog var,sayıları 3-4 bin olarak tahmin...

3. bölüm - Kilise döneminde dua 3. KONU Kilise döneminde 2623 Pentekost günü umut Ruhu havarilerin üzerine indi . "Bir yerde toplanmış" (Hİ 2, 1) "hepsi tek bir yürek olmuş dua edip" (Hİ 1, 14) Kutsal Ruh’u bekliyorlardı. Kilise’yi eğiten ve ona İsa’nın söylediklerini anımsatan(Bkz. Yu 14, 26) ve onu dua yaşamına göre yetiştiren Ruh’u. 2624 Kudüs’teki ilk Hıristiyan topluluğu, inanlılar "kendilerini havarilerin öğretmesine, beraberliğe, ekmek bölmeye ve duaya adamışlardı" (Hİ 2, 42). Kilise’de ayinde okunan dualar çok özgündür: Havarilerden gelen inanca dayanır ve sevgiyle resmileşmiştir, Efkaristiya ile beslenir.

Hristiyan Türkler ve Milli Mücadele döneminde Karabük http://www.karabuk.gov.tr/giris/resimler/tarih/tarih_26.jpgMilli Mücadelede Karabük ve çevresindeki olaylar yörenin en önemli kenti olan Safranbolu ekseninde gelişmiş ve bu yönüyle tarihe damgasını vurmuştur. Milli Mücadele yıllarında yöreyi, düşman işgaline uğramamış olmasına karşın iki olay rahatsız eder. Bunlardan biri, Eğr’i Ahmet Olayı, diğeri ise 13 Nisan 1920’de I. Düzce Ayaklanması’nın devamı biçiminde Safranbolu’da yaşanan, eskilerin kullandığı ifadeyle söyleyecek olursak “Dayıoğlu Olayı”dır. Bunlardan Eğr’i Ahmet, o zamanlar Çerkeş kazasına bağlı olan Ovacık bucağı nüfusuna kayıtlı bir kişi olarak, yörede 1916-1925 tarihleri arasında eşkiyalık yapmış, Safranbolu’dan Araç istikametinde Kastamonu’ya giden Posta Arabası soygunu olayına karışmış, 19 kişilik çetesi ve Kırkkanat...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih