Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?)

Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) :  Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) sayfasını paylaşmak için adres:

Chonk

Bir çok kişiden zamanla aynı sorular geldiği için bu başlıkta tek bir cevap olarak herşeyi anlatmanın yararlı olacağını düşündüm. Yapılması gereken işlemler herkes için aynıdır, kişiye göre farklılık göstermemektedir.
  • Nüfus cüzdanınızdaki din hanesi kısmını değiştirmek için öncelikle bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne gitmeniz gerekmektedir. Bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğünüzü nüfus cüzdanınızın arkasındaki mühür kısmından öğrenebilirsiniz.
  • Nüfus müdürlüğünüze gitmeden önce ikamet ettiğiniz bölgenin muhtarına uğramalısınız. Muhtarınıza nüfus cüzdanı değişimi için gerekli tüm belgeleri almak istediğinizi belirttiğinizde size hepsini sağlayacaktır. Muhtarlıkta size 4 adet vesikalık fotoğraf lazım olacaktır. Bunun dışında 4 fotoğraf da nüfus müdürlüğünde sizden istenecektir.
  • Muhtarlıktan aldığınız belgeler dışında nüfus müdürlüğünde size vaftiz olduğunuz kiliseden almış olduğunuz vaftiz belgesi lazım olacaktır. Her nüfus müdürlüğünde her zaman istenilmesede yanınızda bulundurmalısınız. Vaftiz belgenizi yanınızda götürmelisiniz.
  • Nüfus müdürlüne girdiğinizde "din hanesi ile ilgili işlemler" için gidebileceğiniz bölümü mutlaka danışmaya sorun. Size yardım eden birisi çıkacaktır. Bunu sorun dememin sebebi eğer herhangi bir sıraya girip beklerseniz boşa zaman harcamış olacaksınız. Çünkü din işlemlerine başka bir bölüm bakıyor, bunun için kurulmuş özel bir bölüm yok.
  • Yönlendirildiğiniz bölümde size bir kağıt verecekler dilekçe yazmanız için. Dilekçenizi yazıp, imzalıp teslim edeceksiniz. Daha sonra muhtemelen nüfus müdürünün odasına yönlendirilirsiniz ve imzasıyla nüfus cüzdanınızın çıkış işlemi başlar.
  • Son imzadan sonra nüfus cüzdanı teslim bölümünden bir numara alıp sıranızı bekleyin. Sıra size geldiğinde yaklaşık 15-30dk arasında nüfus cüzdanınız basılır ve size teslim edilir.
Yukarıdaki tüm işlemler nüfus müdürlüğünüzdeki yoğunluğa göre çok kısa veya çok uzun sürebilir. Çok zorluk çıkarıp uzun sürede işlemleri hallolanlarda mevcut, çok kısa sürede işini halledenlerde mevcut.

Yazacağınız dilekçeye ayrıntılı şeyler yazmanız gerekmiyor.

Doğru dilekçe örneği,
00000000000 T.C. kimlik numaralı Nüfus Cüzdanımdaki "Din Hanesi" bölümünün Hristiyan olarak değiştirilmesini talep ediyorum.

Yanlış dilekçe örneği,
İsa Mesih'i RAB ve Kurtarıcı kabul ettiğimden dolayı kimliğimdeki "Din Hanesi" bölümünün Hristiyan olarak değiştirilmesini talep ediyorum.

Bu gibi dilekçeler yazanlarla karşılaştığım için sizlere yanlış dilekçe örneğini belirttim. Dilekçenin içerisine dini kavramlar koyduğunuzda geri çevrilecek ve muhtemelen zorluk çıkaracaklardır.

Kilisenizden aldığınız, onaylı vaftiz belgesini mutlaka yanınızda götürmeyi unutmayın.

Kimlikte yazanın sadece kimlikte yazdığını, asıl olanın yüreklerimizde yazan olduğunu unutmamamız, kimliğin ise Türkiye'deki hristiyanlık için verebileceğiniz çok önemli bir tanıklık olduğunu bilmeniz gerekir. Attığınız her adımda, girdiğiniz her ortamda kimlik sizin tanıklığınızı karşı tarafa gösterecektir, belki hoş görülmezsiniz, belki geri çevrilirsiniz kimi zaman. Ancak RAB'be güvenen her zaman kazanır.

İnsandan korkmak tuzaktır, Ama RAB`be güvenen güvenlikte olur.
Hükümdarın gözüne girmek isteyen çoktur, Ama RAB`dir insana adalet sağlayan.
S. Özdeyişleri 29:25-26

candan

Eline saglik kardesim cok guzel bir calisma olmus. Bunu aslinda sabitlere eklemek iyi olur ki sorular cogaldikca kaybolmasin ilerde.
esenlikler
candan

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

Hardal

"Onaylı vaftiz belgesi"...
Kim onaylıyor?

Emre-istanbul

ben nüfus cüzdanımı değiştirdim ama bana vaftiz belgesi sormamışlardı.

İsa,"Yol,gerçek ve yaşam Ben'im" dedi."Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.Yuhanna 14:6

yusuf -34

Hardal
Kim onaylıyor?
sevgili hardal ağbi tabiki kilisenin pastörü
sevgilerimle esenkalın

Chonk

Hardal
Kim onaylıyor?
Vaftiz olunan kilise.

Hardal

Tesekkür ederim Yusuf ve Chonk.
Acaba bir merci (kilise) veriyor, diger bir merci (hangisi?) mi onayliyor... diye düsünmüstüm.

yusuf -34

Hardal
Tesekkür ederim Yusuf ve Chonk.
Acaba bir merci (kilise) veriyor, diger bir merci (hangisi?) mi onayliyor... diye düsünmüstüm.
hayır hardal ağbi veren ve onaylayan mercii kilisedir siz sadece nufus müdürlüğünde size müşkülpesentlik yapan memura kanıt sunmuş oluyorsunuz bak işte ben hristiyanım diye !!! işin özü kimliklerde din ibaresi hiç olmasa diye düşünüyorum
sevgilerimle esenkalın

sinem melis

ben kimliği değiştirirken sadece dilekçe,2 resim ve 3 ytl verdim.vaftiz belgesi yada muhtarlıktan herhangi bir belge istenmedi.

sıfır_derece

sinem melis
ben kimliği değiştirirken sadece dilekçe,2 resim ve 3 ytl verdim.vaftiz belgesi yada muhtarlıktan herhangi bir belge istenmedi.
ya zaten istenmemesı dogal olan,şaşırmayın bu denlı bence....devlet için önemlı olan (yanı yonetımler için)bır işin düzenlı ve yasal sekılde yapılmasıdır.dilekceyı verdıkten sonra ztn sen ortaya atıyorsun onemlı olan esas konuyu.

bende değiştırmeyı düşünuyorum kimliği ma ebn bır yıl daha beklıyecem:)elektronık sekılde yenı kımlıkler cıkıyor seneye 2010 da.hersey manyetık alanı olan karta işlenıyo şifrelenıyor herseyınız yanı:)bu kartlar cıktıgında zaten din hanesı gıbı seylerde gorunmıyecekki

yusuf -34

sıfır_derece
sinem melis
bu kartlar cıktıgında zaten din hanesı gıbı seylerde gorunmıyecekki
Sevgili kardeşim bana kızma sana muhalifim peki niye diyeceksin keşke adımdan soyadımdan önce gözükse dün markette eşimle alışverişteydim et ürünleri bölümünde bir firma sucuk tanıtımı yapıyordu önümde sağımda solumda çarşaflı bayanlarla çember sakallı beyler vardı tanıtımı yapan hanım ürünlerimiz islami usullere göre hazırlanmıştır içinde domuz eti yoktur dedi hanımın amacı ürünün satılmasını sağlamak tebessüm ettim ve hiç domuz eti yedinizmi diye sordum hayır dedi ben yedim çok lezzetli bir ettir keşke domuz etinden olsaydı dedim etrafımdakiler bir an bana dikkat kesildi ağızdan giren şey insanı kirletmez o RABBİMİZİN lütfudur ağızdan çıkan şey insanı günaha sokar ve kirletir dedim kimsede ses yok kendimizi saklamak yerine olabildiğince dışşal olsak örnek hal ile davranışlar sergilesek fenamı olur en azından ön yargıları kırarız diye düşünüyorum
SEVGİLERİMLE

sotiri

ikametgah belgesi,resim yada belge bunlar sadece birer kağıttır bunlar insanın içini değiştirebilirmi?bence hayır.ne yazarlarsa yazsınlar ben hiristiyanım mesih imanlısıyım ortodoksum budur benim için önemli olan.1000 yıllık hiristiyanız kendi adıma söylüyorum yinede muhtardan belge aldığım zaman islam yazıyor önünde kimliğim olmasına rahmen adam islam yazıyor sanıyorki türkiyede herkes islam:)düzeltiyorum ama belgenin sadece geçerliliğini kaybetmemesi adına yoksa istediğini yazsın bu bişey değiştirmez ben hiristiyanım çünkü...

Hardal

Sotiri kardeşim, dikkat et ve sana verdiği belgeye müslüman yazmışsa düzelttir.
Elle doldurmuşsa, el alışkanlığı müslüman yazmış olabilir; bilgisayardan çıkartıyorsa, din hânesi peşinen müslüman diye doldurulmuş olabilir.
Fakat bu belge ileride bir sorun yaratırsa, "öyle beyan etti, ben de öyle yazdım" diyecektir. Onun için boşverme bence.

SELEUKOS_NIKATOR

sotiri
ikametgah belgesi,resim yada belge bunlar sadece birer kağıttır bunlar insanın içini değiştirebilirmi?bence hayır.ne yazarlarsa yazsınlar ben hiristiyanım mesih imanlısıyım ortodoksum budur benim için önemli olan.1000 yıllık hiristiyanız kendi adıma söylüyorum yinede muhtardan belge aldığım zaman islam yazıyor önünde kimliğim olmasına rahmen adam islam yazıyor sanıyorki türkiyede herkes islam:)düzeltiyorum ama belgenin sadece geçerliliğini kaybetmemesi adına yoksa istediğini yazsın bu bişey değiştirmez ben hiristiyanım çünkü...
Sevgili karde$im size katilmaktayim...Bir vesika / kagit insanin icini degi$tirmez....

LÀKIN, bizler icin, yani Hristiyanlar icin, ister Vaftiz kagidinda cikarmak, ister Nufüs'te Hristiyan yazilmanizi öneririm.

Cünkü Türkiye, Türkiyenin % 99 Müsülman oldugunu her zaman dünyaya sunuyor ve bu türlü $eylerden faydalanmaktadir.

Onun icin herkes Vaftiz kagidi cikarmasi ve ayriyeten kendi dinini Nufüs kagidina yazdirmasini öneririm.

Sevgiler

sotiri

Hardal
Sotiri kardeşim, dikkat et ve sana verdiği belgeye müslüman yazmışsa düzelttir.
Elle doldurmuşsa, el alışkanlığı müslüman yazmış olabilir; bilgisayardan çıkartıyorsa, din hânesi peşinen müslüman diye doldurulmuş olabilir.
Fakat bu belge ileride bir sorun yaratırsa, "öyle beyan etti, ben de öyle yazdım" diyecektir. Onun için boşverme bence.
Haklısınız hardal kardeşim bunu hem elden hem pc den verdiği belgede islam yazıyordu ben bunu dediğiniz gibi kayıtlardan düzelttirdim benden kaçarmı?:))ondan sonra belge almadım alıncada bakacaz ne yazdığını istermisiniz bu sefer g...r yazsın:)

sotiri

SELEUKOS_NIKATOR
sotiri
Sevgili karde$im size katilmaktayim...Bir vesika / kagit insanin icini degi$tirmez....

LÀKIN, bizler icin, yani Hristiyanlar icin, ister Vaftiz kagidinda cikarmak, ister Nufüs'te Hristiyan yazilmanizi öneririm.

Cünkü Türkiye, Türkiyenin % 99 Müsülman oldugunu her zaman dünyaya sunuyor ve bu türlü $eylerden faydalanmaktadir.

Onun icin herkes Vaftiz kagidi cikarmasi ve ayriyeten kendi dinini Nufüs kagidina yazdirmasini öneririm.

Sevgiler
tek kelimeyle Haklısınız değerli kardeşim Rab sizi bereketlesin amin..

huzurlu

yusuf -34
bu kartlar cıktıgında zaten din hanesı gıbı seylerde gorunmıyecekki
Sevgili kardeşim bana kızma sana muhalifim peki niye diyeceksin keşke adımdan soyadımdan önce gözükse dün markette eşimle alışverişteydim et ürünleri bölümünde bir firma sucuk tanıtımı yapıyordu önümde sağımda solumda çarşaflı bayanlarla çember sakallı beyler vardı tanıtımı yapan hanım ürünlerimiz islami usullere göre hazırlanmıştır içinde domuz eti yoktur dedi hanımın amacı ürünün satılmasını sağlamak tebessüm ettim ve hiç domuz eti yedinizmi diye sordum hayır dedi ben yedim çok lezzetli bir ettir keşke domuz etinden olsaydı dedim etrafımdakiler bir an bana dikkat kesildi ağızdan giren şey insanı kirletmez o RABBİMİZİN lütfudur ağızdan çıkan şey insanı günaha sokar ve kirletir dedim kimsede ses yok kendimizi saklamak yerine olabildiğince dışşal olsak örnek hal ile davranışlar sergilesek fenamı olur en azından ön yargıları kırarız diye düşünüyorum
SEVGİLERİMLE[/quote]

Sevgili kardeşim,

Musa dağdan indiğinde yüzü öyle parlıyorduki insanlar bu ışığa bakamayacağı için yüzünü peçe ile örtmüştü. Aynı şekilde İsanın yüzü parladığında petrus ona bakamamıştı.

Karanlıkta olanların gözleri parlak ışığa alışkın değildir. Işığı gözlerine gözlerine tutarsan bu onları rahatsız edebilir. Işıktan daha da kaçmalarına neden olabilir. Başlangıçya yüzümüze peçe örtmemiz yine de daha iyi olmaz mı? :) Ben iyi niyetinizi bliyorum nolur yanlış anlamayın. Ama tepki çekmek geri tepebilir. İyi işlerimizle, sevgimizle örnek olmalıyız. Pavlusun dediği gibi bebeklere katı yemek verilmez. Bu insanlar için direk söylemlerde bulunmak onların acılı adana yemelerini istemek gibi olmaz mı? Geliniz şimdilik süt vermeye devam edelim ne dersiniz?

Sevgiyle kalın

Tahribat

Anlatımınız Çok Güzel Kardeşim. Bende Değiştirmeyi Düşünüyorum Teşekkür Ederim..

ilhanmania

Nüfus kağıdı değiştirilirken vaftiz belgesi sorulmuyor.. Nüfus kağıdını değiştirmek çok kolay fakat vaftiz belgesini almak sanırım çok daha zor.. Ayrıca katılıyorum insanların gözüne soka soka değil ama bizler de inancımızı özgürce dile getirebilmeliyiz korkarak çekinerek hiçbiryere varamayız.. Ailemizden başlayıp yavaş yavaş bunu yayabiliriz..

Ayça

ben yeni değiştirdim çok basit isteyen herkes isteğini gerçekleştirebilir .

Sevgilerimle

xxakadir

Ben de kolay değiştirdim.. problem çıkmadı:))

kornelyuskoparan

iyi akşam sevgili kardeşim inancın ve yaşantın isa mesih e adanmış ve onu kurtarıcı rab olarak kabul edip iman etmiş bir konumdaysan türkiyede kimliklerde din hanesi belirtildiği için sende bence dogru olanı yapıp yazılan ibarenin hristiyan olarak degiştirilmesini yapmam gereklidir.Bu yazının kimliginde yazılı olması ile hristiyan olunamıyacagıda bir gerçektir ançak mesihteki yaşam gibi yaşama çalışmak dogru olandır. Ben ve ailem 1998 yılında degiştirdik istenen belgeler.
1. Vaftiz oldun kiliseden alacagın VAFTİZ BELGESİ
2. Yine kiliseden verilen İHTİDA BELGESİ
3. Nufus cüzdan örnegi
4. ikametgah senedi
5. Nufus cüzdan degiştirme belgesi
6. İlçe kymakamlıgına hitaben yazılmış dilekçe

bunları hazırlayıp giderek halledebilirsin zaten vaftiz oldugun kiliseden krdeşlerde bunları bidiği için size yardımcı olurlar. Rab isa nın esebliği yüregine hükmetsin.Amin.

Frollo

ihtida belgesi nedir yahu ilk defa duyuyorum, kaymakamligin da ne ilgisi var onu anlayamadim, sanirim bu eski yonetmelikti ama yururlukten kalkti, simdi sanirim sadece yazili beyan yeterli.

sıfır_derece

banada oyle gelıyo yani,bu ıstenen belgeler cok sacma sekılde abartılı..:)Abım yurt dısında calısmaya bıle gıttıgınde bu kadar cok yere haber vermemiştı:)

moderator6

sıfır_derece
banada oyle gelıyo yani,bu ıstenen belgeler cok sacma sekılde abartılı..:)Abım yurt dısında calısmaya bıle gıttıgınde bu kadar cok yere haber vermemiştı:)
Afedersiniz ama "çok saçma şekilde abartılı" demeniz hiç hoş değil. Yapmak zorunda olmadığı ve bir çıkarı olmadığı halde, iyi niyetiyle bir yönetici sizler için bir yazı hazırlamış, bilgi vermiş kurduğunuz cümleler hiç hoş değil.

Eleştirmek kolaydır, eyleme geçen hizmetler yapmak zordur...

huzurlu

moderator6
sıfır_derece
Afedersiniz ama "çok saçma şekilde abartılı" demeniz hiç hoş değil. Yapmak zorunda olmadığı ve bir çıkarı olmadığı halde, iyi niyetiyle bir yönetici sizler için bir yazı hazırlamış, bilgi vermiş kurduğunuz cümleler hiç hoş değil.

Eleştirmek kolaydır, eyleme geçen hizmetler yapmak zordur...
Selam,

Bence arkadaşlar yazıyı yazan kardeşimizi değil, bu belgelerin isteniyor olmasını eleştirmişler. Yüne de tarz tartışılabilir tabii. Örneğin ben de bu belgelerin bir devlet kurumu tarafından istenmesini çok manasız buluyorum. Vaftiz bir dine ait özel bir ritüeldirki o dinin içerisindeki birçok meshep tarafından bile çok farklı yorumlamaları var. Vaftiz olmadan da bir insan Hristiyan olabilir.

Ayrıca dünyada yüzlerce din var. Her birinin farklı ritüelleri var. Bizim devlet makamlarımızda her birisi için bir liste mi var? Şaman olmak isteyen ne yapacak? Devlet bundan da ayin belgesi mi isteyecek. Ya da budist nirvena belgesi mi getirecek? İmanın , dinin ispatı olur mu?

Bir kişinin yazılı olarak dinini beyan etmesi bir devlet için yeterli olmalıdır. Gerisinin mantıklı bir izahı olamaz. Hayır, vaftiz belgen yoksa sen Hristiyan olamazsın demek Laik bir devletin nüfus müdürlüğünün tartışıp yorum yapacağı bişey değildir. Bu konu zaten başlı başına kilisede ele alınagelen ve zaten farklı bakış açıları olan bir konudur!! Ama devletin konusu değildir!!

Huzurlu

Evanjelique

Sevgili Ayça,Patrikhaneden aradılar mı onu soracaktım,işiniz halloldu mu?

sıfır_derece

hayatımda hıcbır ınsanı üzmek amaclı bırseyler yazmam ben.sadece yorumlarım herseyi....mesajı yazanla yada bu mekanın sahıplerıyle ılgılı bişiler yazmadım ben.....bu kadar belgeye gerek yok sadece dıyorum.sacma kelımesını ne anlamda kullandıgımı umarım anlamıssınızdır..sımdı bu yazıyı yayınlamakta sıze kalıyor.
yayınlanırsa yuregınızın buyuklugune sözum olmaz,yayınlanmassa kasıt aramam...
kasıtlar arıyacak kadar DAR bır kafaya ve sevımsız bır yurege sahıp degılım...

İsa rabbın yanındakı yerımı kımseye kanıtlamaya gerek duymuyorum....cunku bılıyorumkı İYİ ve Onurlu bırısı olmak İSA rabbın yanında olmaya fazlası ıle yeter sayın yonetım........

esenlıkler:)

NOT:mesajımı yayınlamak yuregınıze kalmış........

moderator6

sıfır_derece
hayatımda hıcbır ınsanı üzmek amaclı bırseyler yazmam ben.sadece yorumlarım herseyi....mesajı yazanla yada bu mekanın sahıplerıyle ılgılı bişiler yazmadım ben.....bu kadar belgeye gerek yok sadece dıyorum.sacma kelımesını ne anlamda kullandıgımı umarım anlamıssınızdır..sımdı bu yazıyı yayınlamakta sıze kalıyor.

İsa rabbın yanındakı yerımı kımseye kanıtlamaya gerek duymuyorum....cunku bılıyorumkı İYİ ve Onurlu bırısı olmak İSA rabbın yanında olmaya fazlası ıle yeter sayın yonetım........

Ok, ben yanlış anlamışım, özür dilerim.

Ama yine de mesajınızda yararsız, imalı kelimeleriniz var.

sıfır_derece

moderator6
sıfır_derece

Ok, ben yanlış anlamışım, özür dilerim.

Ama yine de mesajınızda yararsız, imalı kelimeleriniz var.
Önemlı degıl yanlıs anlasılmalar olacaktır herzaman,hatta kötu yazılar bıle...

Önemlı olan kötuyu kalbımızden atabılmektır degıl mı......hatalı yazım yapmışsam bende özurdıelrım sayım moderator....

esenlıkler.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) sayfasını paylaşmak için adres:

Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) konusuna benzer konular;

Din değiştirme fikrim Merhaba ben 15 yaşındayım Müslümanım ve başka insanların nasıl yaşadıklarını öğrenebilmek için din değiştirme gibi bir fikir oluştu kafamda. ancak emin değilim. Kendi dinimin de elbet bir çok güzelliği var. Belki yanlış yapıyorum ama bazı şeyleri de...

Artı işareti nasıl yapılır Arkadaşlar hristiyanlık dinine yeni geçicem daha geçmek istiyorum nasıl olacağını anlamadım artı işareti nasıl yapılıyor bana anlatır mısınız...

Mübadeleden kurtulmak için din değiştirme Mübadeleden kurtulmak için din değiştirme Dosya ektedir.

Kilise ayini nasıl yapılır? (Video) http://www.uzmantv.com/kilise-ayini-nasil-yapilir

Din Hanesi Sorunu.. Sevgili Mesih İnanlısı kardeşlerim ben 2 yıl önce din hanemi " HRİSTİYAN " olarak değiştirmiş bulunmaktayım. Bu konuda gayet huzurluyum. Fakat Özel Güvenlik olduğumdan dolayı iş başvurularım Din hanem yüzünden kabul edilmiyor.Çok zor günler...

Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) :  Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler