Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) - Sayfa 2

Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) - Sayfa 2 :  Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) - Sayfa 2 | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) - Sayfa 2 sayfasını paylaşmak için adres:

Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?)

Ayça

Sevgili Evanjelique
Halencevap gelmedi sanırsam olumsuz olacak kanaatindeyim bugün mesaj yazdım umarım kısa zamanda olumsuzda olsa geri dönerler ilgin içinde teşekkürler...

Sevgilerimle
Ayça

kubilayserhat

Chonk
Bir çok kişiden zamanla aynı sorular geldiği için bu başlıkta tek bir cevap olarak herşeyi anlatmanın yararlı olacağını düşündüm. Yapılması gereken işlemler herkes için aynıdır, kişiye göre farklılık göstermemektedir.
  • Nüfus cüzdanınızdaki din hanesi kısmını değiştirmek için öncelikle bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne gitmeniz gerekmektedir. Bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğünüzü nüfus cüzdanınızın arkasındaki mühür kısmından öğrenebilirsiniz.
  • Nüfus müdürlüğünüze gitmeden önce ikamet ettiğiniz bölgenin muhtarına uğramalısınız. Muhtarınıza nüfus cüzdanı değişimi için gerekli tüm belgeleri almak istediğinizi belirttiğinizde size hepsini sağlayacaktır. Muhtarlıkta size 4 adet vesikalık fotoğraf lazım olacaktır. Bunun dışında 4 fotoğraf da nüfus müdürlüğünde sizden istenecektir.
  • Muhtarlıktan aldığınız belgeler dışında nüfus müdürlüğünde size vaftiz olduğunuz kiliseden almış olduğunuz vaftiz belgesi lazım olacaktır. Her nüfus müdürlüğünde her zaman istenilmesede yanınızda bulundurmalısınız. Vaftiz belgenizi yanınızda götürmelisiniz.
  • Nüfus müdürlüne girdiğinizde "din hanesi ile ilgili işlemler" için gidebileceğiniz bölümü mutlaka danışmaya sorun. Size yardım eden birisi çıkacaktır. Bunu sorun dememin sebebi eğer herhangi bir sıraya girip beklerseniz boşa zaman harcamış olacaksınız. Çünkü din işlemlerine başka bir bölüm bakıyor, bunun için kurulmuş özel bir bölüm yok.
  • Yönlendirildiğiniz bölümde size bir kağıt verecekler dilekçe yazmanız için. Dilekçenizi yazıp, imzalıp teslim edeceksiniz. Daha sonra muhtemelen nüfus müdürünün odasına yönlendirilirsiniz ve imzasıyla nüfus cüzdanınızın çıkış işlemi başlar.
  • Son imzadan sonra nüfus cüzdanı teslim bölümünden bir numara alıp sıranızı bekleyin. Sıra size geldiğinde yaklaşık 15-30dk arasında nüfus cüzdanınız basılır ve size teslim edilir.
Yukarıdaki tüm işlemler nüfus müdürlüğünüzdeki yoğunluğa göre çok kısa veya çok uzun sürebilir. Çok zorluk çıkarıp uzun sürede işlemleri hallolanlarda mevcut, çok kısa sürede işini halledenlerde mevcut.

Yazacağınız dilekçeye ayrıntılı şeyler yazmanız gerekmiyor.

Doğru dilekçe örneği,
00000000000 T.C. kimlik numaralı Nüfus Cüzdanımdaki "Din Hanesi" bölümünün Hristiyan olarak değiştirilmesini talep ediyorum.

Yanlış dilekçe örneği,
İsa Mesih'i RAB ve Kurtarıcı kabul ettiğimden dolayı kimliğimdeki "Din Hanesi" bölümünün Hristiyan olarak değiştirilmesini talep ediyorum.

Bu gibi dilekçeler yazanlarla karşılaştığım için sizlere yanlış dilekçe örneğini belirttim. Dilekçenin içerisine dini kavramlar koyduğunuzda geri çevrilecek ve muhtemelen zorluk çıkaracaklardır.

Kilisenizden aldığınız, onaylı vaftiz belgesini mutlaka yanınızda götürmeyi unutmayın.

Kimlikte yazanın sadece kimlikte yazdığını, asıl olanın yüreklerimizde yazan olduğunu unutmamamız, kimliğin ise Türkiye'deki hristiyanlık için verebileceğiniz çok önemli bir tanıklık olduğunu bilmeniz gerekir. Attığınız her adımda, girdiğiniz her ortamda kimlik sizin tanıklığınızı karşı tarafa gösterecektir, belki hoş görülmezsiniz, belki geri çevrilirsiniz kimi zaman. Ancak RAB'be güvenen her zaman kazanır.

İnsandan korkmak tuzaktır, Ama RAB`be güvenen güvenlikte olur.
Hükümdarın gözüne girmek isteyen çoktur, Ama RAB`dir insana adalet sağlayan.
S. Özdeyişleri 29:25-26

ARKADASLAR BEN DÜN SABAH NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE DİLEKÇEM VE MUHTARDAN ALDIĞIM BELGEYLE GİDEREK NÜFUS KAĞIDIMI YENİLEDİM VE DİN HANESİNİ HRİSTİYAN OLARAK DEĞİŞTİRDİM HİÇBİR SORUN ÇIKMADI VAFTİZ BELGESİ İSTENMİYOR. 1 ADET RESİM MUHTARA 1 ADET NÜFUS CÜZDANINA KONULUYOR 2 ADET RESİM VE BİR DİLEKÇEYLE GİDERSENİZ İŞLEMLERİNİZ ÇOK KISA BİR SÜREDE HALLEDİLİR.

RAB HEPİMİZİ BEREKETLESİN ESENKALIN

sıfır_derece

Dilekce örnekı için tesekurler.hatalı dilekce örnekelrı içinde tesekkurler yanılgıya düşebılen kardeslerımız olabılırdı..

resmı sekılde bırcok yere dılekce vermeme ragmen:) bu konuda bocaladım ben nıyeyse.

neyse cok tesekkurler..
vaftiz belgesının ıstenmemesınıde olumlu buldum,cunku inancımızı devlete kanıtlamak durumunda degılız sonucta.

RAB Yureklerde olmalıdır sadece..

saygılar.

Gurthaur

Merakımdan soruyorum, Türkiye hangi dinleri kabul ediyor? Geri kalanları için 'Diğer' mi yazıyor?

turgay55

Hayır'' diğer'' yazmıyor, ne isterseniz onu yazıyor,ancak bir şey demezseniz İslam yazıyor.

burcukarahalios

DUYURU: Yasa degisikligiyle artik, din degistirmelerde vaftiz belgesi istenmiyor. Eger sizden boyle birsey talep eden olursa o kisiyi muduruyle konusmaya ikna edip, bu yasa degisikliginden haberdar edebilirsiniz.

bora_kanber

Din degisikligiyle birlikte isim degisikligi de otomatikman yapilabiliyor mu? Vaftiz olurken secilen isim kimlige konabiliyor mu?

Saygilar

sinem melis

bora_kanber
Din degisikligiyle birlikte isim degisikligi de otomatikman yapilabiliyor mu? Vaftiz olurken secilen isim kimlige konabiliyor mu?

Saygilar
isim değişikliği şart değil kardeşim.bu size kalmış birşey.ramazan,muhammed,a hmet isminde birçok hristiyan vardır.ama değiştirmek istiyorsanız mahkemeye başvurabilirsiniz.

[FONT=Georgia][COLOR=red]I LOVE JESUS,BECAUSE,HE LOVED ME FIRST.[/COLOR][/FONT]

Frollo

bora_kanber

Saygilar
Yapilamiyor. Her turlu isim degisikligi icin:

Turk Medeni Kanunu:

2. Adın değiştirilmesi
Madde 27.- Adın değiştirilmesi, ancak haklı sebeplere dayanılarak hâkimden istenebilir.

...

sıfır_derece

evevt,isim değiştirmenın zorulu maddelerı vardır...mesela asla ; '''canım ıstedı,adımı sevmıyorum,değişiklik ıstıyorum bırazda xxx olsun''' gıbısınden konularla isim değiştirılemıyor.asagıdak ı tarzda gecerlı nedenelrınız olmalı.....

Eger adınızın anlamları sizi ciddi derecede rahatsız edıyorsa,
adınız alaycı ya da dalgacı bakısşlara soylemlere konu oluyorsa (mahkeme hayetını ikna edıcı nedenler olmalı)
Adınız sizin sureklı toplumda belırgın sekılde ve kötu sekılde öne cıkartıyorsa,
Bunlar gıbı rahatsız edıcı ve maddelerı,nedenlerı ve sebeplerı mahkemeye IKNA edıcı sekılde getırırsenız,mahkeme adınızı yada 2.adınızı değiştirebılır.....

Yukarıda yazdıklarım soyadı için gecerlı degıl, soyadınızı değiştmenız cok daha zor,cok daha kapsamlı bir konu yanı........

soyadı tek celsede asagıdakı unsurlarda değiştirılebılıyor;

eger soyadınız aşırı cinsellık anlamı içerıyorsa,yada cagrışım oluyorsa
onur kırıcı bır anlam içerıyorsa,
sizi toplum içinde zora sokuyorsa ve alaycı söylemlere neden oluyorsa,
manevi yönden ciddi anlamda rahatsızlık yasamıssanız (bunalım,stres,ruhı saglık sorunları)

bunları resmı deliller ile mahkemeye sundugunuzda yıne soyadınızda ,sizin belırleyecegınız yenı bir soyadı ıle kolayca değişir........

melkem

Bende bir seyler eklemek istiyorum bu konuya izninizle.

Öncelikle basvurdugunuz nüfus mödürlükleri sizden talep ettikleri belgeleri getirmeniz gerekiyor. Öncelikle kendim hristiyan oldugum halde kimligimde islam yaziyordu.

Daha önce bunun hic bir öneminin olmadigini saniyordum, Ancak Türkiyede bazi azinlik haklara sahip olmak ve sizde burda yasiyorsunuz veya hristiyanlarda türkiyede vardir denmesi ve bizim varligimizdan haberleri olsun diye bu bölümü degistirdim. Öncelikle devlet hic bir zaman sen hristiyansin degistirmene gerek yok demez, Ancak devlet her zaman belgeyle konusur, Bir özel kanalin arastirmasina göre bu kimlikteki din hanesinden dolayi eskiden bir sekilde islam yazan bölümün simdiye kadar degistirilmemesi o hristiyanlar Artik müslüman oldugu gözlenmistir.

Ne kadar cok olursak haklarimizi daha cok arayabiliriz. Bir örnek daha vermek gerekirse, size ait bir kiliseniz var ve cemaatinizin cogunun kimliginde din hanesi baska devlet bu kiliseyi kapatir veya kilisenin yetkilileri kapatabilir cünkü ordaki kilisede resmi olarak hristiyan yok.

Ayrica bu dünya ölümlü kendimden örnek vermem gerekirse ben öldügümde ve kimligimde hristiyan yazmiyorsa bir hristiyan mezarliginda gümülmem söz konusu degil. Bunun önemi belki olmaya bilir ama bazi hristiyan kesimi icin cok önemli oldugunu düsünüyorum
sadece bilgi olsun diye söylüyorum.

öncelikle bir nüfus mödürlügüne gidiyorsunuz gerekli belgeleri ve konuyla ilgili konusuyorsunuz.

mödürlük sizden kiliseden vaftiz belgesi haric(bunu kabul etmiyor bazi kurumlar) imzali mühürlü ve tasdikli bir belge konuyla ilgili bir dilekce en az 3 resim ve onlarin belirledigi harc masrafi ve muhtarliktan ikametgah ve nüfus cüzdani ile ilgili degisiklikler icin bir belge aliyorsunuz,
bunlari aldiktan sonra mödürlüge gidiyorsunuz orda belgeleri aldiktan sonra size bir gün veriyor ve eski kimliginizle gidiyorsunuz ve kimlignizdeki din hanesini degistiriyorsunuz.

vaftiz olurken aldiginiz veya almak istediginiz isim sadece vaftiz ismi olarak kaliyor resmi olarak isminiz degismiyor.
isim degisikligi icin Ayrica ilgili mahkemelere basvurmalisiniz ve bunu neden degistirmek istediginizi en inandirici sekilde belirtmeniz gerekiyor.

eger degistirebilirseniz kimse bizi yok saymayacak. kilisenin kendi cemaatini egitmesi icin herhangi bir suclama yapilmayacak. Ben kendim kimligimi degistirirken bana bir cok arkadasim degistirmemin gereginin olmadigini ve cok zorluk cekecegimi söylediler. Inanin hicbir zorluk cekmedim eskiden ne yasiyorsam simdide onu yasiyorum. Eger hakarete ogruyorsam eskidende öyleydi simdide hic bir sekilde fark etmiyor.

furina

SEVGİLİ MERKEM ÇOK GÜZEL YAZMIŞSIZ ÇOK ANLAMLI YAZMIŞSIN ELLERİNE SAĞLIK BENDE ÇOK AŞIRI HAKARETLERE VE TEHDİTLERE UĞRUYORUM AİLEM TARAFINDAN KISITLANIYOR TEHDİT EDİLİYORUM FAKAT BEN BU YOLA GİRDİM ARTIK ÖLSEM ÇIKMAM BEN HRİSTİYANIM NÜFUS CÜZDANIMDADA YAZIYOR. MESİH İSA DİYOR Kİ;" EĞER BİRİSİ BENİ HERKESİN ÖNÜNDE KABUL EDERSE BENDE ONU GÖKLERDEKİ BABAMIN ÖNÜNDE KABUL EDERİM EĞER BİRİSİ BENİ REDDEDİYORSA BENDE ONU GÖKLERDEKİ BABAMIN ÖNÜNDE REDDEDERİM" BEN AÇIK VE NET ŞEKİLDE HER ORTAMDA KABUL EDİYORUM BELKİ İYİ KARŞILANMIYORUM AMA İÇİM HUZUR DOLU BEN BİR KATOLİĞİM.

RAB SİZ KARDEŞLERİMİ BEREKETLESİN

sıfır_derece

Selamlar degerli Furina kardeşim; Ne mutlu sana eger yazdıklarını hissedebılıyorsan......

Ama aile kısıtlaması,tehdıtler fılan aşırı sekılde sacma geldı bana,neden bunu yaparlarki.İnanclarında herkes özgurdur.....bu denli abartmamak gerekıyor olayları aslında.

ta.bi

çok açıklayıcı olmuş ama vaftiz evrağı diye birşey varmıki,çok ayıp birşey bu nasıl isterler böyle bir belgeyi,bu benim özgür irademle verdiğim bir karar,ne yani ben şimdi ateist yazmak istersem nasıl bir belge isteyecekler,aslında bi denemek lazım ilginç bişey olurdu,yinede çok net olmuş özellikle dilekçe ile ilgili olan kısmı,

Iustinianus

Bizde idare hukuku dersinde bunları tartışıyoruz malesef hiç dinsel özgürlük yok örneğin bahai dinini kişi din hanesine yazdıramıyor neden ilahi din değil diye bu kadar saçma bir sistemde sizden o kağıdı istemeleri malesef normal

xch

arkadaşlar aramızda benim gibi sonradan doğru yolu bulup hristiyan olanlar var.peki nüfüs dairesinde din hanenize hristiyan yazdırdınız mı?cevaplarınızı merakla bekliyorum.

burgazada

Bu aslında çok önemli bir konu. Ülkemizde her alınan kimlikte din hanesinde Müslüman yazıyor. Ben Müslüman olduğum halde bu kesinlikle yanlış diyorum. Bu bir zorlamadır ve medeni toplumların bu tarz yaptırımlardan vazgeçmesi gerekiyor. Dinde zorlama olmamalı ve dileyen yaşamak istediği dini yaşamalı. Bana kalırsa nüfus cüzdanlarımızda din hanesinin olması bile hatadır. Müslüman olmayan veya her hangi bir dini benimsemeyen insanlar eminim bu konudan çok büyük rahatsızlıklar duyuyorlardır.

deronwm

Ben yazdırmadım 14 yaşındayım nasıl yazdırabilirim ??

nicoletta

xch
arkadaşlar aramızda benim gibi sonradan doğru yolu bulup hristiyan olanlar var.peki nüfüs dairesinde din hanenize hristiyan yazdırdınız mı?cevaplarınızı merakla bekliyorum.

merhaba
ben vaftiz olduktan 1 ay sonra gidip değişiklik yaptırdım.. artık nufus cuzdanımda hristiyan yazıyor. isim hanemde ise vaftiz adımla beraber ailemin bana verdiği isim yazıyor. 2 isim yani...

Frollo

nicoletta
xch

merhaba
ben vaftiz olduktan 1 ay sonra gidip değişiklik yaptırdım.. artık nufus cuzdanımda hristiyan yazıyor. isim hanemde ise vaftiz adımla beraber ailemin bana verdiği isim yazıyor. 2 isim yani...

Isim kismini nasil degistirdiniz ?

Arel_Can

nicoletta
xch

merhaba

vaftiz adınız nedir? Nicoletta mı?(italyanca bir isim)

xch

herkes vaftiz olduktan sonra mutlaka nüfüs dairesine gidip hristiyan yazdırmalı bence.

nicoletta

ClaudeFrollo
nicoletta
xch

merhaba

isim değişikliği için dava açmak gerekiyor. . asliye hukukta dava açtım. değişiklik değil ekleme olacak şekilde yani.. nufus beyanı, vaftiz belgeleri vb istendi. 1 celsende sonuclandı zaten. hakim böyle bir isteğin geri dönüşü yok biliyormusun diye sordu sadece:)
akabinde değişkilk kararıyla nufus mudurlugune gittim. vaftiz adım ve dogum adım beraber olacak sekilde yeni nufus cuzdanımı aldım.

nicoletta

Arel_Can
nicoletta
xch

merhaba

vaftiz adınız nedir? Nicoletta mı?(italyanca bir isim)

evet vaftiz adım nicoletta.
italyanca ancak hemen her dilde karşılk bulan bir isim, nicole, nikola, nicolet vb gibi..
sen antuan katolik kilisesinde vaftiz oldum, vaftiz olmaya yakın nicole ismini seçmiştim ancak pederim nicoletta olsun şeklinde bir tavsiye de bulununca kabul ettim.. neticede zaten aynı hepsi benim için:)

KaraYilan

Bu ve bunun gibi o kadar çok ki bu sitede. Bence araştırmadan yazmak, soru kalabalığından başka bir şey değildir.

stepka

isim hanenizi nasıl değiştirdiniz

Stella_mc

Benim da T.C kimliğimde Islam yazdılar. Fakat bana sormadı kimse. Benim aile de çok christiyan var. Nasil degistirecekim ben ?
Teşekkur ederim

Evanjelique

KaraYilan
Bu ve bunun gibi o kadar çok ki bu sitede. Bence araştırmadan yazmak, soru kalabalığından başka bir şey değildir.

Sevgili Karayılan doğru söylüyor...

Bu konunun benzeri o kadar çok konu var ki;lütfen forum üzerinde yeni konu açmadan biraz araştırın,aksi takdirde Karayılan'ın da dediği gibi soru kalabalığından ve kirliliğinden başka bir işe yaramaz..

Yönetim olarak benzer konuları birleştirme veya tümden silme yoluna gideceğiz..

Lütfen benzer konular için yeni soru başlıkları açmayın ve bu yeni konulara da cevap yazmayın...

Sevgilerimle..

Frollo

nicoletta
ClaudeFrollo
nicoletta
xch

merhaba

isim değişikliği için dava açmak gerekiyor. . asliye hukukta dava açtım. değişiklik değil ekleme olacak şekilde yani.. nufus beyanı, vaftiz belgeleri vb istendi. 1 celsende sonuclandı zaten. hakim böyle bir isteğin geri dönüşü yok biliyormusun diye sordu sadece:)
akabinde değişkilk kararıyla nufus mudurlugune gittim. vaftiz adım ve dogum adım beraber olacak sekilde yeni nufus cuzdanımı aldım.
Tebrik ederim Nicoletta, vaftizini ve ismini, Rab seninle olsun

nicoletta

ClaudeFrollo
nicoletta
ClaudeFrollo
nicoletta
xch

merhaba

Tebrik ederim Nicoletta, vaftizini ve ismini, Rab seninle olsun

teşekkür ederim sevgili ClaudeFrollo
rabbimiz Mesih İsa'nın ışığı ve bereketi her zaman bizimle olsun.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) - Sayfa 2 sayfasını paylaşmak için adres:

Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) konusuna benzer konular;

Din değiştirme fikrim Merhaba ben 15 yaşındayım Müslümanım ve başka insanların nasıl yaşadıklarını öğrenebilmek için din değiştirme gibi bir fikir oluştu kafamda. ancak emin değilim. Kendi dinimin de elbet bir çok güzelliği var. Belki yanlış yapıyorum ama bazı şeyleri de...

Artı işareti nasıl yapılır Arkadaşlar hristiyanlık dinine yeni geçicem daha geçmek istiyorum nasıl olacağını anlamadım artı işareti nasıl yapılıyor bana anlatır mısınız...

Mübadeleden kurtulmak için din değiştirme Mübadeleden kurtulmak için din değiştirme Dosya ektedir.

Kilise ayini nasıl yapılır? (Video) http://www.uzmantv.com/kilise-ayini-nasil-yapilir

Din Hanesi Sorunu.. Sevgili Mesih İnanlısı kardeşlerim ben 2 yıl önce din hanemi " HRİSTİYAN " olarak değiştirmiş bulunmaktayım. Bu konuda gayet huzurluyum. Fakat Özel Güvenlik olduğumdan dolayı iş başvurularım Din hanem yüzünden kabul edilmiyor.Çok zor günler...

Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) - Sayfa 2
2- Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) - Sayfa 2 :  Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) - Sayfa 2 | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler