Arşiv Sayfa 13 / Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) - Sayfa 13

Arşiv Sayfa 13 Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) - Sayfa 13 konusu 17612 kez okundu, 61 kez cevaplandı. En son mesaj Secreto tarafından gönderildi. Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) Bir çok kişiden zamanla aynı sorular geldiği için bu başlıkta tek bir cevap olarak herşeyi anlatmanın yararlı olacağını düşündüm. Yapılması gereken işlemler herkes için aynıdır, kişiye göre farklılık göstermemektedir. Nüfus cüzdanınızdaki din hanesi kısmını değiştirmek için öncelikle bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne gitmeniz gerekmektedir. Bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğünüzü nüfus cüzdanınızın arkasındaki mühür kısmından öğrenebilirsiniz. Nüfus müdürlüğünüze gitmeden önce ikamet ettiğiniz bölgenin muhtarına uğramalısınız. Muhtarınıza nüfus cüzdanı değişimi için gerekli tüm belgeleri almak istediğinizi belirttiğinizde size hepsini sağlayacaktır. Muhtarlıkta size 4 adet vesikalık fotoğraf lazım olacaktır. Bunun dışında 4 fotoğraf da nüfus müdürlüğünde sizden istenecektir.... Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?)

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) konusu 17612 kez okundu, 61 kez cevaplandı. En son mesaj Secreto tarafından gönderildi.

Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 3 9 10 11 12 13

Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-12-10, 23:18
Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?)
mezihabi

burcukarahalios
DUYURU: Yasa degisikligiyle artik, din degistirmelerde vaftiz belgesi istenmiyor. Eger sizden boyle birsey talep eden olursa o kisiyi muduruyle konusmaya ikna edip, bu yasa degisikliginden haberdar edebilirsiniz.
bu konuda emin misiniz? bu hafta bende din hanesi degisikligi dusunuyorum,bilgisi olanlardan acil yardim bekliyorum.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?)

Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-02-12, 02:39
Secreto

nicoletta
xch
arkadaşlar aramızda benim gibi sonradan doğru yolu bulup hristiyan olanlar var.peki nüfüs dairesinde din hanenize hristiyan yazdırdınız mı?cevaplarınızı merakla bekliyorum.

merhaba
ben vaftiz olduktan 1 ay sonra gidip değişiklik yaptırdım.. artık nufus cuzdanımda hristiyan yazıyor. isim hanemde ise vaftiz adımla beraber ailemin bana verdiği isim yazıyor. 2 isim yani...

Merhaba,
Ben adımı değiştirmek istemiyorum ancak, vaftiz ismimi de kimliğime yazdırmak istiyorum. Hiç bir belge istemeden ve herhangi bir mahkeme kararı olmadan 2. ismi Nüfus Kağıdınıza yazıyorlar mı? Sadece bunu talep etmeniz yeterli mi acaba?

Bu arada ben, kimliğimdeki islam yazan kısmı Ocak 2012'de değiştirdim. İkamet ettiğiniz semtin bağlı olduğu ilçenin, Nüfus Müdürlüğü'ne gidiyorsunuz.

Muhtara gidip de herhangi bir ikamet belgesi almanıza ve ona bu kağıt için para ödemenize hiç gerek yok. Direkt Nüfus Müdürlüğü'ne gidiyorsunuz. Yanınızda iki resim götürüyorsunuz. Benim gittiğim Nüfus Müdürlüğü'nde din değiştirme işlemleri için örnek dilekçe vardı. Onu aynen yazdım. Şefe dilekçeyi imzalattım. Sonra 5.75 TL nüfus cüzdanı bedelini verdim. Herhangi bir vaftiz belgesi istenmedi benden. Bunun artık istenilmediğini duymuştum zaten. Bana bir kağıt imzalattılar, bu değişimle ilgili. Kimse bana mezhep vs sormadı. Kimliğimde sadece "Hristiyan" yazıyor.

Bu arada yeri gelmişken, az bilinen bir ek bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. İkamet Belgesini zaten Nüfus Müdürlükleri'nden ücretsiz olarak alabiliyorsunuz. Bizim muhtar bu kağıt için 6-7 TL ücret alıyor. Nüfus Müdürlüğü'ne gidip, bu belgeyi nerede kullanacağınızı belirtmeniz yeterli. İki dakika içinde ikametgahınız hazır, aklınızda bulunsun:)

Herkese esenlikler dilerim...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Ben bu dünyanın ışığıyım.
Ardımdan gelen asla yalnız yürümez.
Yaşam ışığına sahip olur."mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?)

Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 3 9 10 11 12 13  

Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) konusuna benzer konular;

Kutsanmış su nasıl yapılır? merhaba Kutsanmış su nasıl yapılır?Bu konuda bilginiz varsa söyler misiniz? söylerseniz sevinirim İsa Mesih önderiniz olsun.

Din değiştirme fikrim Merhaba ben 15 yaşındayım Müslümanım ve başka insanların nasıl yaşadıklarını öğrenebilmek için din değiştirme gibi bir fikir oluştu kafamda. ancak emin değilim. Kendi dinimin de elbet bir çok güzelliği var. Belki yanlış yapıyorum ama bazı şeyleri de görmek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Artı işareti nasıl yapılır Arkadaşlar hristiyanlık dinine yeni geçicem daha geçmek istiyorum nasıl olacağını anlamadım artı işareti nasıl yapılıyor bana anlatır mısınız...

Mübadeleden kurtulmak için din değiştirme Mübadeleden kurtulmak için din değiştirme Dosya ektedir.

Din Hanesi Sorunu.. Sevgili Mesih İnanlısı kardeşlerim ben 2 yıl önce din hanemi " HRİSTİYAN " olarak değiştirmiş bulunmaktayım. Bu konuda gayet huzurluyum. Fakat Özel Güvenlik olduğumdan dolayı iş başvurularım Din hanem yüzünden kabul edilmiyor.Çok zor günler geçiriyorum. Aileminde bu konuda aşırı baskısı var iş bulamazsın falan diyorlar. İş falan benim umurumda değil. Nitekim Kurtarıcımız İsa Mesih bu konuda "CAN YİYECEKTEN, BEDEN GİYECEKTEN ÖNEMLİ DEĞİLDİR" demiştir. Ben bütün gücümü ve cesaretimi Kutsal Kitaptan alıyorum. Ben Din hanesine asla islam yazdırmam.İnanmadığım birşeyi yazdırmam. Fakat benden başka Din hanesi "Hristiyan" olan kişiler yokmu varsa nasıl iş buluyorlar. Çevremde Din hanesi benim gibi olan kardeşler var.Onlarda zor durumdalar. Sormak istediğim şey şu; Ben Din hanemi boş...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih