Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) konusu
17630 kez okundu,
61 kez cevaplandı. En son mesaj
Secreto tarafından gönderildi.
Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
2 3 4 5 6
7 8 9 10
>
Sonuncu »

28-12-08, 12:34
huzurlu
|
|
moderator6
|
|
|
sıfır_derece
|
|
banada oyle gelıyo yani,bu ıstenen belgeler cok sacma sekılde abartılı..:)Abım yurt dısında calısmaya bıle gıttıgınde bu kadar cok yere haber vermemiştı:)
|
Afedersiniz ama "çok saçma şekilde abartılı" demeniz hiç hoş değil. Yapmak zorunda olmadığı ve bir çıkarı olmadığı halde, iyi niyetiyle bir yönetici sizler için bir yazı hazırlamış, bilgi vermiş kurduğunuz cümleler hiç hoş değil.
Eleştirmek kolaydır, eyleme geçen hizmetler yapmak zordur...
|
Selam,
Bence arkadaşlar yazıyı yazan kardeşimizi değil, bu belgelerin isteniyor olmasını eleştirmişler. Yüne de tarz tartışılabilir tabii. Örneğin ben de bu belgelerin bir devlet kurumu tarafından istenmesini çok manasız buluyorum. Vaftiz bir dine ait özel bir ritüeldirki o dinin içerisindeki birçok meshep tarafından bile çok farklı yorumlamaları var. Vaftiz olmadan da bir insan
Hristiyan olabilir.
Ayrıca dünyada yüzlerce din var. Her birinin farklı ritüelleri var. Bizim devlet makamlarımızda her birisi için bir liste mi var? Şaman olmak isteyen ne yapacak? Devlet bundan da ayin belgesi mi isteyecek. Ya da budist nirvena belgesi mi getirecek? İmanın , dinin ispatı olur mu?
Bir kişinin yazılı olarak dinini beyan etmesi bir devlet için yeterli olmalıdır. Gerisinin mantıklı bir izahı olamaz. Hayır, vaftiz belgen yoksa sen
Hristiyan olamazsın demek Laik bir devletin nüfus müdürlüğünün tartışıp yorum yapacağı bişey değildir. Bu konu zaten başlı başına kilisede ele alınagelen ve zaten farklı bakış açıları olan bir konudur!! Ama devletin konusu değildir!!
Huzurlu
Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?)
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

28-12-08, 14:47
Evanjelique
Sevgili Ayça,Patrikhaneden aradılar mı onu soracaktım,işiniz halloldu mu?
FORUMA ÜYE OLUN! /

28-12-08, 20:40
sıfır_derece
hayatımda hıcbır ınsanı üzmek amaclı bırseyler yazmam ben.sadece yorumlarım herseyi....mesajı yazanla yada bu mekanın sahıplerıyle ılgılı bişiler yazmadım ben.....bu kadar belgeye gerek yok sadece dıyorum.sacma kelımesını ne anlamda kullandıgımı umarım anlamıssınızdır..sımdı bu yazıyı yayınlamakta sıze kalıyor.
yayınlanırsa yuregınızın buyuklugune sözum olmaz,yayınlanmassa kasıt aramam...
kasıtlar arıyacak kadar DAR bır kafaya ve sevımsız bır yurege sahıp degılım...
İsa rabbın yanındakı yerımı kımseye kanıtlamaya gerek duymuyorum....cunku bılıyorumkı İYİ ve Onurlu bırısı olmak İSA rabbın yanında olmaya fazlası ıle yeter sayın yonetım........
esenlıkler:)
NOT:mesajımı yayınlamak yuregınıze kalmış........
FORUMA ÜYE OLUN! /

28-12-08, 20:57
moderator6
|
|
sıfır_derece
|
hayatımda hıcbır ınsanı üzmek amaclı bırseyler yazmam ben.sadece yorumlarım herseyi....mesajı yazanla yada bu mekanın sahıplerıyle ılgılı bişiler yazmadım ben.....bu kadar belgeye gerek yok sadece dıyorum.sacma kelımesını ne anlamda kullandıgımı umarım anlamıssınızdır..sımdı bu yazıyı yayınlamakta sıze kalıyor.
İsa rabbın yanındakı yerımı kımseye kanıtlamaya gerek duymuyorum....cunku bılıyorumkı İYİ ve Onurlu bırısı olmak İSA rabbın yanında olmaya fazlası ıle yeter sayın yonetım........
|
Ok, ben yanlış anlamışım, özür dilerim.
Ama yine de mesajınızda yararsız, imalı kelimeleriniz var.
FORUMA ÜYE OLUN! /

29-12-08, 17:26
sıfır_derece
|
|
moderator6
|
|
|
sıfır_derece
|
|
Ok, ben yanlış anlamışım, özür dilerim.
Ama yine de mesajınızda yararsız, imalı kelimeleriniz var.
|
Önemlı degıl yanlıs anlasılmalar olacaktır herzaman,hatta kötu yazılar bıle...
Önemlı olan kötuyu kalbımızden atabılmektır degıl mı......hatalı yazım yapmışsam bende özurdıelrım sayım moderator....
esenlıkler.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
2 3 4 5 6
7 8 9 10
>
Sonuncu »
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil