melkem
Din Hanesi Değiştirme ( Nasıl ve Nerede Yapılır?)
Bende bir seyler eklemek istiyorum bu konuya izninizle.
Öncelikle basvurdugunuz nüfus mödürlükleri sizden talep ettikleri belgeleri getirmeniz gerekiyor. Öncelikle kendim hristiyan oldugum halde kimligimde islam yaziyordu.
Daha önce bunun hic bir öneminin olmadigini saniyordum, Ancak Türkiyede bazi azinlik haklara sahip olmak ve sizde burda yasiyorsunuz veya hristiyanlarda türkiyede vardir denmesi ve bizim varligimizdan haberleri olsun diye bu bölümü degistirdim. Öncelikle devlet hic bir zaman sen hristiyansin degistirmene gerek yok demez, Ancak devlet her zaman belgeyle konusur, Bir özel kanalin arastirmasina göre bu kimlikteki din hanesinden dolayi eskiden bir sekilde islam yazan bölümün simdiye kadar degistirilmemesi o hristiyanlar Artik müslüman oldugu gözlenmistir.
Ne kadar cok olursak haklarimizi daha cok arayabiliriz. Bir örnek daha vermek gerekirse, size ait bir kiliseniz var ve cemaatinizin cogunun kimliginde din hanesi baska devlet bu kiliseyi kapatir veya kilisenin yetkilileri kapatabilir cünkü ordaki kilisede resmi olarak hristiyan yok.
Ayrica bu dünya ölümlü kendimden örnek vermem gerekirse ben öldügümde ve kimligimde hristiyan yazmiyorsa bir hristiyan mezarliginda gümülmem söz konusu degil. Bunun önemi belki olmaya bilir ama bazi hristiyan kesimi icin cok önemli oldugunu düsünüyorum
sadece bilgi olsun diye söylüyorum.
öncelikle bir nüfus mödürlügüne gidiyorsunuz gerekli belgeleri ve konuyla ilgili konusuyorsunuz.
mödürlük sizden kiliseden vaftiz belgesi haric(bunu kabul etmiyor bazi kurumlar) imzali mühürlü ve tasdikli bir belge konuyla ilgili bir dilekce en az 3 resim ve onlarin belirledigi harc masrafi ve muhtarliktan ikametgah ve nüfus cüzdani ile ilgili degisiklikler icin bir belge aliyorsunuz,
bunlari aldiktan sonra mödürlüge gidiyorsunuz orda belgeleri aldiktan sonra size bir gün veriyor ve eski kimliginizle gidiyorsunuz ve kimlignizdeki din hanesini degistiriyorsunuz.
vaftiz olurken aldiginiz veya almak istediginiz isim sadece vaftiz ismi olarak kaliyor resmi olarak isminiz degismiyor.
isim degisikligi icin Ayrica ilgili mahkemelere basvurmalisiniz ve bunu neden degistirmek istediginizi en inandirici sekilde belirtmeniz gerekiyor.
eger degistirebilirseniz kimse bizi yok saymayacak. kilisenin kendi cemaatini egitmesi icin herhangi bir suclama yapilmayacak. Ben kendim kimligimi degistirirken bana bir cok arkadasim degistirmemin gereginin olmadigini ve cok zorluk cekecegimi söylediler. Inanin hicbir zorluk cekmedim eskiden ne yasiyorsam simdide onu yasiyorum. Eger hakarete ogruyorsam eskidende öyleydi simdide hic bir sekilde fark etmiyor.
furina
SEVGİLİ MERKEM ÇOK GÜZEL YAZMIŞSIZ ÇOK ANLAMLI YAZMIŞSIN ELLERİNE SAĞLIK BENDE ÇOK AŞIRI HAKARETLERE VE TEHDİTLERE UĞRUYORUM AİLEM TARAFINDAN KISITLANIYOR TEHDİT EDİLİYORUM FAKAT BEN BU YOLA GİRDİM ARTIK ÖLSEM ÇIKMAM BEN HRİSTİYANIM NÜFUS CÜZDANIMDADA YAZIYOR. MESİH İSA DİYOR Kİ;" EĞER BİRİSİ BENİ HERKESİN ÖNÜNDE KABUL EDERSE BENDE ONU GÖKLERDEKİ BABAMIN ÖNÜNDE KABUL EDERİM EĞER BİRİSİ BENİ REDDEDİYORSA BENDE ONU GÖKLERDEKİ BABAMIN ÖNÜNDE REDDEDERİM" BEN AÇIK VE NET ŞEKİLDE HER ORTAMDA KABUL EDİYORUM BELKİ İYİ KARŞILANMIYORUM AMA İÇİM HUZUR DOLU BEN BİR KATOLİĞİM.
RAB SİZ KARDEŞLERİMİ BEREKETLESİN
sıfır_derece
Selamlar degerli Furina kardeşim; Ne mutlu sana eger yazdıklarını hissedebılıyorsan......
Ama aile kısıtlaması,tehdıtler fılan aşırı sekılde sacma geldı bana,neden bunu yaparlarki.İnanclarında herkes özgurdur.....bu denli abartmamak gerekıyor olayları aslında.
ta.bi
çok açıklayıcı olmuş ama vaftiz evrağı diye birşey varmıki,çok ayıp birşey bu nasıl isterler böyle bir belgeyi,bu benim özgür irademle verdiğim bir karar,ne yani ben şimdi ateist yazmak istersem nasıl bir belge isteyecekler,aslında bi denemek lazım ilginç bişey olurdu,yinede çok net olmuş özellikle dilekçe ile ilgili olan kısmı,
Iustinianus
Bizde idare hukuku dersinde bunları tartışıyoruz malesef hiç dinsel özgürlük yok örneğin bahai dinini kişi din hanesine yazdıramıyor neden ilahi din değil diye bu kadar saçma bir sistemde sizden o kağıdı istemeleri malesef normal
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler