Erdoğan: "İbadetimizi yapamıyoruz diyen varsa bizzat ilgileneceğim" konusu
921 kez okundu,
9 kez cevaplandı. En son mesaj
Altiok tarafından gönderildi.
Erdoğan: "İbadetimizi yapamıyoruz diyen varsa bizzat ilgileneceğim" konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

15-04-11, 00:10
KSAdmin
Erdoğan: “İbadetimizi yapamıyoruz diyen varsa bizzat ilgileneceğim”

Erdoğan: “İbadetimizi yapamıyoruz diyen varsa bizzat ilgileneceğim”
Erdoğan’ın Fransa’ya yönelik eleştirilerinin ardından söz alan konseyin bir Fransız üyesi, Türkiye’de azınlıkların korunması ve ibadet özgürlüğüne ilişkin bir soru yöneltti. Erdoğan, “Türkiye’yi yakından takip etmiyorsunuz. Duyduklarınızla hareket ediyorsunuz. Bu soruyu soran Fransız mıydı? Bakınız Türkiye’ye de Fransız. Türkiye’ye de çok Fransızsınız” ifadelerini kullandı.
Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ülkemizde Ortodoks patriği seçimi Lozan Anlaşması’na göre yapılır. Bunu Saint Sinod Meclisi üyeleri yapar. Lozan’a göre üyeler TC vatandaşı olmak zorundadır. TC vatandaşı olmadığı halde şu andaki Ortodoks patriğinin seçimine, Türk vatandaşı yaparak, göz yumduk. Bununla kalmadık, Sümela Manastırı’nda ayin yapmak istiyoruz dediler, hay hay dedik. Geçen yıl Patrik, tüm heyetiyle yaklaşık 3 bin kişi Sümela Manastırı’na gittiler ve ayin yaptılar. Aynı şekilde Almanlar talepte bulundu ve Tarsus’ta ayinlerini
yaptılar. Van’da Ermeni Ortodoks kilisesi yıkılmak üzereydi, biz o kiliseyi kendi kasamızdan tamir ettirerek ibadet açtırdık. Ülkemizde ne kadar farklı dini azınlık varsa, hepsinin ibadetini yapma noktasında sigortası benim. Kimse bu noktada biz ibadetimizi yapamıyoruz diyemez. Derse bu bize karşı saygısızlık olur. Diyen varsa, bizzat ilgilenirim, ilgileneceğim. Bu kadar açık konuşuyorum.”

Tags:
ab,
akp,
din,
ibadet özgürlüğü,
recep tayyip erdoğan
http://www.hristiyangazete.com/2011/...ilgilenecegim/
Erdoğan: "İbadetimizi yapamıyoruz diyen varsa bizzat ilgileneceğim"
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

15-04-11, 21:35
SELEUKOS_NIKATOR
Sayin Basbakanimiza bu konuda genel olarak hak verebiliyorum lakin bazi bölgelerde mah. / Köy / komsu baskisi yüzünden halan kendini beyan edemiyen
hristiyanlarin mevcut oldugunu bilmemiz gereklidir. Elbet bu konuda hükümetimizin hic bir sucu yoktur ama insanlarimizi bu konuda tolerant olmalarini kendilerine aktarmak ve bilgilendirmek lazim oldugunun kanaatindayim.
Zannedersem Türkiye Cumhuryeti kurulduktan sonra ve büyük önderimiz Atatürkten sonra ilk kez hükümet
hristiyanlari da vatandasi olarak görmekte ve saymaktadir.
Korkmayarak buna yönelik ilk adimi atan AKP'dir. TEBRIKLER!
Umarim gelecekte, diger partilerde en azindan AKP kadar azinliklara kendi vatandasi gibi muamele ederler.
FORUMA ÜYE OLUN! /

15-04-11, 22:52
huzurlu
|
|
KSAdmin
|
|
. Ülkemizde ne kadar farklı dini azınlık varsa, hepsinin ibadetini yapma noktasında sigortası benim.
|
Başbakanın iyi niyetinden şüphem yok ama Demokrasilerde bu konularda şahsi sigortalara ihtiyaç duyulmaz. Bu temel bir kuraldır. Birilerinin sigorta olmasına ihtiyaç duyuluyorsa orada sorun vardır..

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /

15-04-11, 23:58
datatip
|
|
huzurlu
|
|
|
KSAdmin
|
|
. Ülkemizde ne kadar farklı dini azınlık varsa, hepsinin ibadetini yapma noktasında sigortası benim.
|
Başbakanın iyi niyetinden şüphem yok ama Demokrasilerde bu konularda şahsi sigortalara ihtiyaç duyulmaz. Bu temel bir kuraldır. Birilerinin sigorta olmasına ihtiyaç duyuluyorsa orada sorun vardır..
|
Güzel,aydınlatıcı yazınız için teşekkür ederim.Sigorta olmaya ihtiyaç duymakda,sorunun varlığının bir göstergesi

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /

16-04-11, 00:16
datatip
|
|
SELEUKOS_NIKATOR
|
Sayin Basbakanimiza bu konuda genel olarak hak verebiliyorum lakin bazi bölgelerde mah. / Köy / komsu baskisi yüzünden halan kendini beyan edemiyen hristiyanlarin mevcut oldugunu bilmemiz gereklidir. Elbet bu konuda hükümetimizin hic bir sucu yoktur ama insanlarimizi bu konuda tolerant olmalarini kendilerine aktarmak ve bilgilendirmek lazim oldugunun kanaatindayim.
Zannedersem Türkiye Cumhuryeti kurulduktan sonra ve büyük önderimiz Atatürkten sonra ilk kez hükümet hristiyanlari da vatandasi olarak görmekte ve saymaktadir.
Korkmayarak buna yönelik ilk adimi atan AKP'dir. TEBRIKLER!
Umarim gelecekte, diger partilerde en azindan AKP kadar azinliklara kendi vatandasi gibi muamele ederler.
|
Çok pozitif bir yaklaşım.
Ben zaman zaman AKP'ye keskin çıkış yapıyorum.
Keskin konuşmalarımda kendime "sorun bendemi" derim.
Tabiki oyum AKP ye olmıyacak (CHP'ye olacak) ama yaklaşımınız çok güzel.
Yaklaşım tarzınız benide ılımlılaştırıyor,teşekkür ederim

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Erdoğan: "İbadetimizi yapamıyoruz diyen varsa bizzat ilgileneceğim" konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil