Arşiv Sayfa 6 / Gayrimüslim şehitlerimiz - Sayfa 6

Arşiv Sayfa 6 Gayrimüslim şehitlerimiz hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Gayrimüslim şehitlerimiz - Sayfa 6 konusu 31468 kez okundu, 56 kez cevaplandı. En son mesaj selll tarafından gönderildi. Gayrimüslim şehitlerimiz Gayrimüslim şehitlerimiz Sefa KAPLAN http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/1243048.jpgOnların mezar taşlarında Agop, Artin, Bedros, Jojen, Panayot, Yorgi, Nikola, Konstantin, Mihail, Dimitri gibi pek de alışık olmadığımız isimler yer alıyor. Doğum yılları bir miktar farklı olsa da ölüm tarihleri aynı: 1915. Onlar Çanakkale’da kahramanca savaşan gayrimüslim şehitlerimiz. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yayımlanan 6 ciltlik, "Şehitlerimiz" kitabında hepsinin künyelerini bulabilirsiniz. Çanakkale’ye giderseniz de ay-yıldızlı mezar taşlarını... HİÇ kuşkusuz en etkileyici olan, Alay Tabibi Yüzbaşı Dimitroyati’nin, omuz omuza savaştığı Ali Çavuş’a söylediği sözler... Çanakkale Savaşı’nın ölüm-kalım günlerinde Yüzbaşı Dimitroyati vurulmuştur. Doktor olduğu için de yarasının ölümcül olduğunu... Gayrimüslim şehitlerimiz

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)



HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.


Gayrimüslim şehitlerimiz konusu 31468 kez okundu, 56 kez cevaplandı. En son mesaj selll tarafından gönderildi.

Gayrimüslim şehitlerimiz konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > Sonuncu »

Gayrimüslim şehitlerimiz hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-05-08, 17:04
Gayrimüslim şehitlerimiz
evangelos


Ben de size kesinlikle katılmıyorum.Dünya üzerinde bir ülke gösterebilir misiniz,dini ne olursa olsun,bir işgal karşısında kendisini savunmayan,öyle işgali,kendini bırakıp ;düşmanlarının onu,halkını öldürmesini doğal gibi,hareketsiz karşılayabilen?Böyle bir ulus ve ülke yoktur.Tabii keşke dünya barışın hakim olduğu,hiç bir savaşın,kargşanın ve kötü bir olayın olmadığı bir yer olsa.Bunu tabi ki isterim ama neredeyse imkansız olduğundan dolayı herkes önlemini kendisi için almak zorunda.Bu görüşü savunursanız Vatikan'ın bile sembolik de olsa bir orduyu geçmişte hatta bugün bile bulundurmaması gerekirdi.
Ayrıca Hrant Dink için halkımdan demişsiniz.Şunu sormak istiyorum:Ermeni olmanızı vurgulayarak mı bunu söylediniz?Çünkü Türk vatandaşı olan herkes yasalarca Türk halkından kabul edilir ve bu durumda benim halkımdan senin halkından diye bir durum da söz konusu olamaz.

Gayrimüslim şehitlerimiz

Gayrimüslim şehitlerimiz

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Gayrimüslim şehitlerimiz

Gayrimüslim şehitlerimiz hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-05-08, 20:44
Gayrimüslim şehitlerimiz
H4ruN


evangelos
Ben de size kesinlikle katılmıyorum.Dünya üzerinde bir ülke gösterebilir misiniz,dini ne olursa olsun,bir işgal karşısında kendisini savunmayan,öyle işgali,kendini bırakıp ;düşmanlarının onu,halkını öldürmesini doğal gibi,hareketsiz karşılayabilen?Böyle bir ulus ve ülke yoktur.Tabii keşke dünya barışın hakim olduğu,hiç bir savaşın,kargşanın ve kötü bir olayın olmadığı bir yer olsa.Bunu tabi ki isterim ama neredeyse imkansız olduğundan dolayı herkes önlemini kendisi için almak zorunda.Bu görüşü savunursanız Vatikan'ın bile sembolik de olsa bir orduyu geçmişte hatta bugün bile bulundurmaması gerekirdi.
Ayrıca Hrant Dink için halkımdan demişsiniz.Şunu sormak istiyorum:Ermeni olmanızı vurgulayarak mı bunu söylediniz?Çünkü Türk vatandaşı olan herkes yasalarca Türk halkından kabul edilir ve bu durumda benim halkımdan senin halkından diye bir durum da söz konusu olamaz.
Öncelikle şunu söyliyeceğim. Ben bir Ermeni'yim. Türk vatandaşı olmam bu gerçeği değiştirmez. Sakın yanlış anlamayın. Ben bu ülkeyi çok seviyorum, doğdum doğalı bu ülkede yaşıyorum. Kendimi Türk ya da Ermeni hissetmem bir şey değiştirmez. Bu benim elimde olan bir şey değildir. Düşünün bir beyaz ben zenciyim öğle hissediyorum ve onları çok seviyorum derse o gerçekten zenci olur mu? Aynı şey beyaz bir insan için de geçerlidir. Irk meselesi ayrı bir konudur, hem bir Türk, Ermenistan'a gitse acaba ben Ermeni'yim der mi?

Sakın ırkçılık yaptığımı düşünmeyin. Bu ülkede Ermenilerin üstüne çok gidiliyor. Ben Türk'üm demeyen her Ermeniye bir yerde başka bir gözle bakılıyor. Ben bundan çok rahatsızım.

Ben bir Ermeni'yim ve Türkiye de yaşıyorum ve Türkiye'yi tahmin edemiyeceğiniz kadar çok seviyorum.

Gelelim diğer konuya. Siz Vatikan'ın sembolikte olsa bir ordu bulundurduğunu söylemişsiniz. Eğer Papa' yı kilisenin başı olarak görüyorsanız İncil'de kilisenin başı olarak gösterilen Yakup'un neler yaptığına bakın. O kılıçlarla donanmış bir ordu mu kurdu, yoksa dua etmekten Tanrı'nın önünde eğilmekten dizleri nasır mı tuttu?

Vatikan'ın yaptığı yanlışları ve saptırmaları saysak acaba kaç cilt kitap oluşur? Bunu Protestan Kardeşlerimiz çok iyi bilir.

Ayrıca bana bir ülke gösterin ki düşmanlarına karşı hareketsiz kalan ve bunu çok doğal bir şeymiş gibi karşılayan demişsiniz. Ülkelerin, devletlerin nelerin peşinden gittiğini Mesih bize açılamıştır. Onlar para ve zenginlik peşinden giderler, ama siz kaygılanmayın ve Tanrı'nıza dua edin demiştir. Siz çok değerlisiniz, sadece Tanrı'nıza dua edin ve size verilecek demiştir. Düşmanlarımızın olacağı ve bize zulmedecekleri İncil'de bildirilmiştir. Mesih bunların olması gerektiğini söylemiştir ve bunların doğal karşılanması gerektiğini belirtmiştir. Siz Dünya'Ya ayit değilsiniz bende değilim, Ben Tanrı'ya ayidim, sizde O'na ayitsiniz demiştir, dünya Beni sevmedi sizide sevmeyecek demiştir ve bunu doğal karşılamıştır. Bizlere zulmedenler için Tanrı'ya sığınmamız gerektiğini söylemiştir. Elimize kılıç alıp onlarla savaşmak gerektiğini hiç bir yerde söylememiştir ve kendi de söyledikleriyle çelişmemiştir. Şeytan'ın ayartmalarına, kötülerin zulümlerine karşı daima Tanrı'ya sığınmıştır.

Siz zorunda kalmaktan bahsetmişsiniz. Demekki İsa'nın çilesini çekseniz dünya savaşı çıkacak. Ama hiç bir zaman Mesih savaşmamıştır. Ona nasıl zulmettiklerini bilirsiniz. Mesih hangi yerde zorunda kalmış ve kılıç alıp savaşmıştır. O sadece Tanrı'ya sığınmıştır. Kaygılanmamıştır.

avo arkadaşımız yönetimden bahsetmiştir ve ayet göstermiştir. Ayette geçen kılıcın ne anlama geldiğini söylemeye gerek duymuyorum. Dikkat edin yöneticilerin gazabından bahsetmiyor. Tanrı'nın gazabı diyor. Yöneticiler iyi olanlar için Tanrı'ya dua ediyorlar. Kötü olanlar için eline kılıç almıyorlar, yine Tanrı'ya dua edip onun gazabını bekliyorlar.

Bana Vatikan'ın doğru bir yönetim olduğunu söyleyemezsiniz. İncil'deki yöneticiler çok farklıdır. Yahya'yı hatırlayın, Yahya'nın ne giydiğini ve ne yediğini hatırlayın. Birde Papa'ya bakın. İsa ne demişti. Anadan doğupta Yahya'dan büyük olan bu güne kadar çıkmamıştır demişt. Papa'nın neler yaptığını görüyoruz. O ihtişamlı kıyafetler içinde kilisenin başı veya yönetici olunmaz.

Dağdaki Vaaz'la dedikleriniz sonuna kadar çelişmektedir. Vatikan'ın yaptığı İncil'le çelişmektedir. ''Dişe diş göze göz'' fikri İncil'le daima çelimektedir. Zorunda olmak diye bir durum İncil'de belirtilmemiştir. Her ne durumda olursak olalım kötüye karşı direnmememiz söylenmiştir. İsa'yı tutuklarında onu hapse atacaklardı ve belkide orada öldüreceklerdi. Öğrencisi o durumda kılıcı çektiğinde bile İsa kılıcı bırakmasını söylemiştir. Zor durumda kaldık savaş dememiştir.

Doğruları hep birlikte konuşarak tartışarak bulucaz ve daima Kutsal Kitab'ı kaynak alıcaz. Bunun olması gerek bana kızmayın sevgili kardeşlerim

Tanrı'nın bilgeliği hepimizin üzerinde olsun. Kötülüklere karşı EN YÜCE OLANa sığınırız. Esenlikle kalın sevgili kardeşlerim.

BABA OĞUL ve KUTSAL RUH ADIYLA
AMİN

Gayrimüslim şehitlerimiz

Gayrimüslim şehitlerimiz

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Gayrimüslim şehitlerimiz

Gayrimüslim şehitlerimiz hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-05-08, 21:27
Gayrimüslim şehitlerimiz
evangelos


Öyleyse şu durumda forumda bu konun da tartışılmasının konuşulmasının bu açıklamadan sonra pek bir anlamı kalmaz.Çünkü nihayetinde devletlerin düşünceleri için savaşta savaşıp ölen insanları dinle birlikte değerlendiremiyoruz buna göre.Ayrıca buradan da hiç bir Hristiyan ülkenin gerçekten bu doğruyu yerine getirmediğini anlıyoruz.

Gayrimüslim şehitlerimiz

Gayrimüslim şehitlerimiz

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Gayrimüslim şehitlerimiz

Gayrimüslim şehitlerimiz hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-05-08, 16:44
Gayrimüslim şehitlerimiz
Agape


İyi gunler,

Forumda cok fazla yazi yazamiyorum ama sayin Harun'un yazdiklari dikkatimi cekti. Bir bakima hak verdim,bir bakima da yazilanlari doganin duzenine aykiri buldum. Cunku;

Doganin ozunde mucadele vardir, Azize Teresa'nin da dedigi gibi "Hayat bir mucadeledir, kabul et" ( Yanlis anlasilmasin, Aziz ve Azizelerden bahsetmiyorum, bir sozun dogrulugundan bahsediyorum) Doganin ozunde mucadele vardir demistim, yasamak icin mucadele vardir, bazen bu mucadele "yasamak icin yok et " icgudusuyle de ilerler. Bu yanlistir. En basiti hayvanlar alemine bir bakin,(yanlis anlasilmasin tum canlilardan bahsediyorum daha sonra en ustun olan insana geri donecegim) hayvanlar, bir yemek icin birbirleriyle kavga ederler, bazen de buyuk olan kucuk olani oldurur ,belki cok basit ornekler veriyorum ama doganin ozu budur.

Fakat ustun varlik olan insanlar "yasamak icin yok et "icgudusuyle degil, yasamak icin,sev,anlas mantigiyla ilerlemelidirler fakat cogu zaman bu mumkun olmamistir. Sizlerin de bildigi gibi icinde savas ve kilic gecmeyen tek Kutsal Kitap Incil'dir ve tek din de Hristiyanliktir. Fakat dedigim gibi (yanlisim varsa duzeltin) Insanlar hata yapabilir,doganin duzenine kendini birakabilir ve en tabi haklari olarak savas durumunda ulkelerini savunmak icin savasa (istemeseler bile) katilabilirler. Bence bu ugurda olenlere sehit denilir. Uzerinde yasadigi vatani savunmak icin sehit olanlari Hristiyan, Musevi, Budist diye ayirmak da yanlistir bence. Evet sehitlik biraz dinsel bir kavram,hatirlarsaniz İsa Mesih'in 12 havarisinden tek sehit olmayan kendi eceliyle olen Yuhanna idi. Fakat onlar din adina sehit olmuslardi.

Burada konusulan konu ise ulke savunmasi,ulke savunmasinda olenleri ya da sehit olanlari dinlerine gore ayirmak da yanlis bence.

Hristiyanlik ,sevgi ve baris dinidir. Bu acidan Sayin Harun'un dedikleri dogrudur. Fakat ulkeler kendi cikarlari,toprak ve para kazanclari icin savasmislardir. Hatirlarsaniz Hacli Seferleri de toprak ve para cikarlari icin cikmisti. Yanlis anlasilmasin Hacli Seferlerinden ornek vermem Hristiyanlari kotulemek acisindan degildir ,ustun varlik olan insanlarin da zaaflari oldugunu gostermek icindir. Zaten mantikli bir insan ve her Hristiyan bilir. Hacli Seferlerinin Kutsal Kitap'ta gecmedigini,bu savasin insanlarin zaaflari,ve cikarlari yuzunden ciktigini.

Konuyu saptirmadan demek istedigimi ozetlemeliyim, ayrica sakin yanlis anlasilmasin ben savas yanlisi bir insan degilim hem de hic degilim. Yeryuzunde en cok istedigim sey insanlarin dini, dili,rengivs ne olursa olsun cok iyi anlasabilmeleri ama bu ne yazik ki mumkun olmuyor,bu durumda da insanlar ister istemez doganin da geregi olarak birseyler icin mucadele ediyor, en azindan kendilerini kanitlamak icin,kendilerini tanitmak icin hep mucadele ediyorlar. Benim tek dilegim kendimizi yanlis tanitmayalim, her zaman,sevgi,sabir,anlayis ile yol alalim (belki cok utopik bir yaklasim biliyorum ama olamaz da degil) Herseyden once iyi insanlar olalim,doganin ozune kendimizi cok fazla kaptirmayalim,yasamak icin sevelim,anlasalim, mumkun olmadigi durumlarda ise yine sabir ve sevgiyle yol alalim kotuluge yenilmeyelim,kotulugu iyilikle yenelim... Boyle,hersey ne guzel olurdu ama insanogluyuz dayanma sinirimiz var,ayrica bizler hem Ruh'ta hem Dunya'da yasiyoruz. sadece Ruh'ta yasamak cok zor,ben de cok isterim savassiz bir dunya ama birisi sana karsi savasiyorsa sen de bu savasin ister istemez icine giriyorsun. İste ulkeler de oyle,birisi ulkeye savas ciyorsa,savasmamak olmuyor. Ben boyle dusunuyorum ama yine de baris dolu bir dunya hayal ediyorum. Mumkun mu bilemiyorum :)

Not: Yanlisim varsa duzeltebilirsiniz.
Sevgiler,Esen kalin.

Gayrimüslim şehitlerimiz

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeNe mutlu yolları temiz olanlara, Rab'bin Yasası'na göre yaşayanlara!mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed



Gayrimüslim şehitlerimiz

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Gayrimüslim şehitlerimiz

Gayrimüslim şehitlerimiz hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-05-08, 18:51
Gayrimüslim şehitlerimiz
KİNG


gerçekten çok etkileyici ve benim bu konularda bilgim az çok vardı.Okulda yaptığım bir sunumda arkadaşlarımla bunu paylaşmıştım.Onlarda çok etkilenmişlerdi.Sunumumun adı da:"DÜNYA VATANDAŞI OLMAK." bence her Türk ailesi çocuğuna bu kavramı öğretmeli.

Gayrimüslim şehitlerimiz

Gayrimüslim şehitlerimiz

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Gayrimüslim şehitlerimiz

Gayrimüslim şehitlerimiz konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > Sonuncu »  






Gayrimüslim şehitlerimiz konusuna benzer konular;

Gavur Hakkı'ndan bugüne gayrimüslim algısı (Doç.Dr. Ahmet Yıldız) Hocalı katliamının 20. yılında İstanbul Taksim Meydanı’nda düzenlenen protesto mitingine, “marjinal” olarak da nitelense, ırkçı bir grubun söylemi damgasını vurdu. Mitingde atılan ırkçı sloganlar arasında bu yazının konusu açısından öne çıkan slogan şuydu: “Hepiniz Ermeni’siniz, hepiniz piçsiniz!” “Ermeni olmak”la “piç olmak” arasında özdeşlik ilişkisi kuran bu “merd-i Kıpti” sloganı, mazlum ve mağdur Hrant Dink’in cenazesinde açılan “Hepimiz Ermeni’yiz, hepimiz Hrant’ız” pankartına cevaptı. Milliyetçiliğin “hakka” değil, haklı-haksız ayırt etmeden “milletdaşına” taraftar olmak anlamına geldiğini, bu yüzden de adalet kavramıyla milliyetçiliğin bir araya getirilmesinin imkânsızlığına bir kez daha şahit olduk. “Mazlumun dini de, milliyeti de olmaz” sanıyorduk ama gördüğümüz kadarıyla...


Osmanlı'nın gayrimüslim politikası (Erhan Afyoncu) Osmanlı’nın gayrimüslim politikası (Erhan Afyoncu) 150 yıl önce Avrupa’da bir tane bile Müslüman yokken, Osmanlı topraklarında her dinden insan özgürce yaşamıştı. ABD Temsilciler Meclisi Türkiye’den “ülkedeki Hristiyanlar’ın haklarına tam olarak saygı göstermesini” isteyen bir teklifi görüştü. Amerikalı vekiller acaba 150 yıl önce Viyana, Paris, Madrid gibi Avrupa başkentlerinde bir tane Müslüman yokken, 150 yıl önce de, 450 yıl önce de Osmanlı İmparatorluğu’nun her yerinde her din ve mezhepten insanların Müslümanlar’la birlikte yaşadığını biliyorlar mı? Çağlar üstü bir davranış


Gayrimüslim milletvekilleri (Burak Cop) Gayrimüslim milletvekilleri (Burak Cop) http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/04/burakcop-300x200.jpg Gayrimüslim milletvekilleri (Burak Cop) Çok-partili dönemin başlangıcından 1960’ların ortalarına kadar TBMM’de çok sayıda Gayrimüslim milletvekili görev yaptı, ancak 1964’ten beri sadece 1 kişi meclise seçildi. 2011 itibariyle –ve tabii uzun zamandan beri– Gayrimüslimler nüfusları itibariyle önemsizleşmiş durumdalar. Ancak ülke nüfusunda istatistiksel açıdan bir anlam ifade ettikleri yıllarda, hele ki İstanbul’un nüfusunun bugünkünün 15’te biri olduğu yıllarda bu şehrin toplumsal dokusunun asli bir unsurları iken, TBMM’de kayda değer bir temsil olanağı bulmuşlar. 1960’lı yıllara kadar bu iyi-kötü böyle devam etmiş. Ancak 60’ların ortalarıyla...


Gayrimüslim cemaatler aleyhine kin ve düşmanlığı teşvik edici yayınlara, protokoller ve mezarlıklara dair genelge http://www.hristiyangazete.com/2010/05/gayrimuslim-cemaatler-aleyhine-kin-ve-dusmanligi-tesvik-edici-yayinlara-protokoller-ve-mezarliklara-dair-genelge/


Ahmed Midhad Efendi ve Gayrimüslim Türkler Ali Bayramoğlu'nun Yazısı 1908'den 2007'ye Türkler ve azınlıklar... Ahmed Midhad Efendi'nin, II. Meşrutiyet'in ilanından yaklaşık iki ay sonra, Tercüman–ı Hakikat gazetesinin 17 Eylül 1908 tarihli sayısında çıkan bir yazısı elden ele dolaşıyor. Yazıyı bir meraklısı Fazıl Gökçek'in, İletişim Yayınları'ndan çıkan “Osmanlı Kapısında Büyümek - Ahmed Midhad Efendi'nin Hikâye ve Romanlarında Gayrimüslim Osmanlılar” başlıklı kitabında bulmuş... Ahmed Midhad Efendi'nin makalesi adeta bugün için yazılmış gibi... Bir yanıyla acı; aradan geçen 90 yıla rağmen aynı yerde durmak, aynı yazıya ihtiyaç gösterecek bir toplumsal tepkiyle karşı karşıya olmak acı... İhtiyacı olan öğrenme niyetiyle okumalı bu yazıyı, isteyen de acı bir tebessümle… Evet, bugün bu köşe ve söz Ahmed Midhad Efendi'nin:...








HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız





HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
K A P K A N