Hangi hristiyan kiliseye gidemiyorum diyebilir? (Esma Taş) konusu
642 kez okundu,
4 kez cevaplandı. En son mesaj
huzurlu tarafından gönderildi.
Hangi hristiyan kiliseye gidemiyorum diyebilir? (Esma Taş) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

17-04-11, 06:00
KSAdmin
Hangi hristiyan kiliseye gidemiyorum diyebilir? (Esma Taş)

Almanya’nın teknik ve mühendislik alanlarında, özellikle de makine ve tabii ki otomotiv sektöründe gerçekten iş bilir oldukları su götürmez…
İngiltere’nin de sanayi devrimini ilk gerçekleştiren ülke olduğunu varsayarak o dönemden bu yana gelişmelerin rekor kırdığı söylenebilir.
Ancak İngiltere denince benim aklıma daha çok puslu, 4 mevsimin 3 buçuğunun yağmurlu ve bulutlu geçtiği havalarda asık suratlı insanların yaşadığı bir Britanya Adası geliyor. Ve mutsuz insanlar üretmekten çok sömürmeyi daha çok sevmişler gibi… Öyle ki hala Ülkenin gelir kaynaklarının büyük bir bölümünü sömürgelerinden elde ettikleri hammaddelerle sağlıyorlar.
Fransa’ya gelince de, durumun pek farklı olduğu söylenemez. Sözlerimin yanlış anlaşılmasını istemem. Tabii ki koskoca Avrupa Birliği’nin yönetimini elinde tutan, aramızda hala çağ olmasada bir kaç on yıl ilerisinde olduğunu söyleyebileceğimiz, modernitenin, modanın, kimine göre çağdaşlığın, o tek dişi kalmış medeniyetin merkezinden bahsediyoruz…
Koskoca Türkiye’yi; Osmanlı’ya ‘hasta adam’ lakabını taktıklarından bu yana parmaklarında oynatan. Dahil etmeyecekleri bir birlik için 50 yıldır ağzımıza bal çalan bir Avrupa’dan bahsediyoruz…
Dün Başbakan Erdoğan ve kadrosu, artı orada bulunan bütün parlamento üyeleri hepsi farketti ki; Türkiye eski Türkiye değil. Kendileri eski Avrupa!
Erdoğan dün öyle sorularla karşı karşıya kaldı ki, ister istemez (kendi mizancından da kaynaklanan bir tutumla) söylemlerinin dozajını gittikçe arttırma gereği duydu…
Çünkü kendisine Türkiye’nin bugününü değil dününü soruyorlardı… Türkiye’yi bilmiyorlardı… Eminim özellikle de yabancı basının manşetlerine o anı taşımayı başaran soruyu soran parlamento mensubu Fransız bayan böyle bir cevap alacağının farkında değildi. Ya da başka bir bilinçle sormuştu sorusunu…
Türkiye din özgürlüğü alanında etrafındaki (buna sözüm ona medeniyetler diyarı Avrupa da dahil) çoğu ülkeden daha da özgürlükçü… Bunu tarihinin yüzde bir bölümüne de baksa görürler, son bir haftamıza da baksa görürler… Erdoğan’ın da dile getirdiği gibi ‘Hangi yahudi ben ibadetimi edemiyorum’ diyebilir?
‘Hangi hristiyan kiliseye gidemiyorum’ diyebilir?
Bu ülkede dinini yaşayamadığını söyleyecek biri varsa o da yalnızca bu ülkenin müslüman vatandaşıdır, bir türbanlı genç kız ben ‘Başımı örtemiyorum!’. Ya da bir ‘anne: başım örtülü diye askerdeki oğlumu göremiyorum’ diyebilir.
Kaldı ki ‘dini kısıtlamaların olduğunu iddia eden sorusunu’ kürsüye yönelten Fransız bayanın buna vurgu yaparak sorduğunu da hiç sanmıyorum!
Bütün manşetlerde yerini almış, bütün gün dillerde dolaşmış bir olaya bu gözle bakınca da Başbakan’a hak vermemek elde değil.
‘Bayan Marland-Militello gerçekten ÇOK FRANSIZ mışsınız!’ gelin Türkiye’ye sizi Ayasofya’ya götüreyim…
ESMA TAŞ / HABERDAR .COM

Tags:
fransız kalmak,
sema taş
http://www.hristiyangazete.com/2011/...ilir-esma-tas/
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

17-04-11, 06:51
Flyboy
Baş örtüsü bugün hiçbir yerde bir engel değildir. Engel olan türban bağlama şeklidir, çünkü bu bağlayış stili bir siyasi sembol halini almıştır. Eğer başı geleneksel şekilde örtülü bir kadın resmi kurumlarda sorun yaşamışsa, bu oradaki görevlilerin bilinçsizliğinden kaynaklanmıştır. Bu olay bu kadar basit, koskoca başbakan da bu kadar bilinçsiz demek ki; bu olaydan mağdur edebiyatı yaparak oy kapmaya çalışıyor.
FORUMA ÜYE OLUN! /

17-04-11, 12:56
SELEUKOS_NIKATOR
Bas örtüsü Fransa / Avrupa'da yasak degildir yasak olan burkadir.
Fransanin bu kanunu onaylamasi dogrumudur?
Bence evet cünkü burka aslinda insan haklarina karsit bir semboldür. Elbet kendi istegi ilen burkayi giyen müslüman bayanlar mevcuttur. Lakin kocasindan mecburiyetti altinda burkayi giyen bayanlar var oldugunu da bilmekteyiz. Afganistan, Yemen, Asya ve Afrika'da olan müslüman bayanlara bir bakalim kendi hür iradesi ile mi burkayi giyiyorlar aceba? Kesin olarak HAYIR!
Ve Fransa bir Afganistan olamayacagi halde buna izin vermemesinin taraftariyim.
Kadinlar Afganistan ve buna benzer ülkelerde hangi sartlar altinda yasadigini anlatmaya gerek duymuyorum ama buna Avrupa izin vermezse saygi duyulmasi lazimdir.
Avrupada sadece müslümanlar degil tüm insanlar inanclarini serbest bir sekilde yasamaktadirlar su anda Avrupada bulunan camilerin sayisi bu bazi müslüman ülkelerinde bulunmamaktadir.
FORUMA ÜYE OLUN! /

18-04-11, 15:18
admin1 Ken Block
Hanım efendi durumu "Kiliseye gidip dua edebiliyorsunuz, daha ne istiyorsunuz?" demeye getirmektedir.
Halbuki bilmiyor ki Türkiye'de TÜZEL KİŞİLİK olarak tanınmış 1 tane bile kilise yoktur! Tanınmış/kabul edilmiş olarak medyada çeşitli zamanlarda gösterilen kiliseler vardır, ancak bunlar TÜZEL KİŞİLİK olarak KİLİSE DEĞİL, DERNEK ya da VAKIFtırlar.
Türkiye'de Patrikhane bile tüzel kişiliğe sahip değildir. Dünyanın tanıdığı kiliseyi, kilisenin merkezini, başını gerçekte tam olarak kilise bile görülmemesi çok düşündürücüdür.
Yani ESMA TAŞ isimli hanım efendinin "Hangi
hristiyan kiliseye gidemiyorum diyebilir?" cümlesindeki "kilise" ifadesi bile tartışmalıdır.
Biz
hristiyanlar için kilise demek bina değildir, ama bu inancımız siyasilere hoş görünmeye çalışan çeşitli kişilere "kiliseye gidebiliyorsunuz, daha ne istiyorsunuz" imasını yapma hakkını vermez...
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /

18-04-11, 22:43
huzurlu
|
|
admin1
|
Hanım efendi durumu "Kiliseye gidip dua edebiliyorsunuz, daha ne istiyorsunuz?" demeye getirmektedir.
Halbuki bilmiyor ki Türkiye'de TÜZEL KİŞİLİK olarak tanınmış 1 tane bile kilise yoktur! Tanınmış/kabul edilmiş olarak medyada çeşitli zamanlarda gösterilen kiliseler vardır, ancak bunlar TÜZEL KİŞİLİK olarak KİLİSE DEĞİL, DERNEK ya da VAKIFtırlar.
Türkiye'de Patrikhane bile tüzel kişiliğe sahip değildir. Dünyanın tanıdığı kiliseyi, kilisenin merkezini, başını gerçekte tam olarak kilise bile görülmemesi çok düşündürücüdür.
Yani ESMA TAŞ isimli hanım efendinin "Hangi hristiyan kiliseye gidemiyorum diyebilir?" cümlesindeki "kilise" ifadesi bile tartışmalıdır.
Biz hristiyanlar için kilise demek bina değildir, ama bu inancımız siyasilere hoş görünmeye çalışan çeşitli kişilere "kiliseye gidebiliyorsunuz, daha ne istiyorsunuz" imasını yapma hakkını vermez...
|
Kesinlikle size katılıyorum. Yani şunu yazmak bile ayıp. Bu bayan bu sitede değil diye bulaşmamayım hiç diyordum ama sevgili admin duygularımıza tercüman olmuş. Allar razı olsun. Lütfetmişler ne büyük bir anlayış göstermişlerki kiliseye gidebiliyoruz. Herşeyimiz tam. Ama müslümanlar mağdur. Bir de bunu diyecek kadar da buna inanacak kadar da zıvanadan çıkmış bu bayan. Yahu ne başörtüsüymüş be arkadaş, ne başörtüsüymüş. Bu ülkede biz
Hristiyanların herşeyi tamam ama müslümanlar mağdur. Niye? Başörtüsü takamıyormuş genç bayan. E kendi başın açık. Madem islamın olmazsa olmazı. Olmadı mıydı sana göre bu ülkede müslümanlar
Hristiyanlardan da mağdur. Şimdi soracaksın o zaman sen müslüman değil misin diye ama buna da bin türlü cevap verir bu laf ebeliğinde üstüne olmayan tipler.. Valla yazık. Ben ne diyeyim. Acıdım ben bu ülkedeki müslümanlara. Ne yapsak ki? Aramızda toplanıp düşünelim onlara nasıl yardım ederiz diye? Yazık valla ya yazıııııık. İçim elvermiyor bu ülkede müslümanlar bu kadar acı çeker haksızlığa uğrarken bir elimiz yağda bir elimiz balda keyif sürmeye. Bir de utanmadan kiliseye bile gidiyoruz ya yuh bize valla hiç insanlık kalmamış bizlerde...

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Hangi hristiyan kiliseye gidemiyorum diyebilir? (Esma Taş) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.