Hıristiyan Lazlar

Hıristiyan Lazlar hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Hıristiyan Lazlar konusu 14801 kez okundu, 41 kez cevaplandı. En son mesaj V E R A tarafından gönderildi. Hıristiyan Lazlar İşte 'mavi kanlı' Hıristiyan Lazlar Karadenizli sanatçı Fuat Saka'nın da 'Lazların ataları' olarak tanımladığı Megrellere konuk oluyoruz. 'Biz mavi, yani asil kanlı insanlarız' diyen Megreller, Karadenizlilere benzerliklerini anlattı http://www.milliyet.com.tr/2006/01/31/yasam/resim/yas01.jpg CENK BAŞLAMIŞ Moskova/Tiflis Karadeniz kıyılarında yüzyıllardır ilginç bir halk yaşıyor... Genellikle sarı saçlı, mavi gözlüler, çengel burunlular, romantik ve şakacılar. Farklı görüşler de olsa, bu halka yani Megrellere kısaca 'Hıristiyan Lazlar' deniyor... Wato Tsomaia, kızı Rodami ve oğlu Lasha ile Tiflis'te yaşıyor. Evlerine konuk oluyoruz... Megrel Tamuna Toloraia da sohbete katılıyor. Konu Megreller, yani Ortodoks Hıristiyan Lazlar. Tarih boyunca Megrelya olarak anılan bölgede yaşamışlar.... Hıristiyan Lazlar

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hıristiyan Lazlar konusu 14801 kez okundu, 41 kez cevaplandı. En son mesaj V E R A tarafından gönderildi.

Hıristiyan Lazlar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »

Hıristiyan Lazlar hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-01-06, 15:34
Hıristiyan Lazlar
evangelion

İşte 'mavi kanlı' Hıristiyan Lazlar

Karadenizli sanatçı Fuat Saka'nın da 'Lazların ataları' olarak tanımladığı Megrellere konuk oluyoruz. 'Biz mavi, yani asil kanlı insanlarız' diyen Megreller, Karadenizlilere benzerliklerini anlattı

CENK BAŞLAMIŞ Moskova/Tiflis

Karadeniz kıyılarında yüzyıllardır ilginç bir halk yaşıyor... Genellikle sarı saçlı, mavi gözlüler, çengel burunlular, romantik ve şakacılar. Farklı görüşler de olsa, bu halka yani Megrellere kısaca 'Hıristiyan Lazlar' deniyor...
Wato Tsomaia, kızı Rodami ve oğlu Lasha ile Tiflis'te yaşıyor. Evlerine konuk oluyoruz... Megrel Tamuna Toloraia da sohbete katılıyor. Konu Megreller, yani Ortodoks Hıristiyan Lazlar. Tarih boyunca Megrelya olarak anılan bölgede yaşamışlar. Günümüzde sayıları birkaç yüz bin dolayında.
"Acaba Hıristiyan Lazlar ile Müslüman Lazların ortak özellikleri var mı?" diye merak ediyoruz.. Tamuna, hüzünlü bir Megrel melodisi mırıldanırken duruyor, "Bir Türk Laz şarkısı duyduğumda çoğunu anlıyorum" diyor. Bu çok şaşırtıcı değil, çünkü Hıristiyan ve Müslüman Lazlar aynı dilin farklı lehçelerini konuşuyor. Bayan Tsomaia, "Türkiye'de yaşayanların da kökeni Megrelya" diyor. Rodami, "Abartmasını severiz. Bir yakınımızı kaybettiğimizde yedi gün yas tutarız" diyor.

Hamsili mısır ekmeği
Aile diğer Megreller gibi yemeğe çok meraklı: Anne koşup mısır unu getiriyor, "Hamsili ekmeğe bayılırız" diyor. Tamuna, "Megreller farklıdır. Mavi renkli kan, yani asil kan taşıdığımıza inanırız" derken, ev sahipleri Türk konuklarını yeterince ağırlayamadıklarını düşünmüş olmalılar ki, bir reçel kavanozuna koydukları 'acıka'yı, yani cevizli acılı sosu 'yolluk' olarak veriyor.

Orhan Veli hayranı
Müziğine 'Lazca caz' adı verilen Karadenizli ünlü sanatçı Fuat Saka da, Megrellerden "Lazların ataları" olarak söz edildiğini söylüyor. Tea Zakaradze ise Türkçeyi, Türk şiirini, özellikle Orhan Veli'yi çok sevmiş.
O kadar ki, şairin dizelerini Gürcüceye çevirmeye karar vermiş. İstanbul Üniversitesi mezunu Zakaradze, "Onun mükemmel şiirlerini Gürcü halkı da okusun istedim" diyor.

Kaynak : MİLLİYET

Hıristiyan Lazlar

Hıristiyan Lazlar

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hıristiyan Lazlar

Hıristiyan Lazlar hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-03-09, 09:56
Hıristiyan Lazlar
Lazi

Lazlar hakkinda birseyler sormak istiyorsaniz, bana sorabilirsiniz. Özellikle hristyan gecmisi hakkinda.

Saygilar

Hıristiyan Lazlar

Hıristiyan Lazlar

Hıristiyan Lazlar hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-03-09, 21:58
Hıristiyan Lazlar
turgay55

Sayın Lazi kardeş; sormak istediğim elbette çok şey var, ben Rize kökenliyim, elinizdeki tüm belgeleri bizimle paylaşırsan bizde bilgilenmiş oluruz. Yani ne soracağımı nereden başlayacağımı bilmiyorum ama senin derlemelerin muhakkak vardır, paylaşmanı beklerim selamlar

Hıristiyan Lazlar

Hıristiyan Lazlar

Hıristiyan Lazlar hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-03-09, 00:11
Hıristiyan Lazlar
Lazi

turgay55
Sayın Lazi kardeş; sormak istediğim elbette çok şey var, ben Rize kökenliyim, elinizdeki tüm belgeleri bizimle paylaşırsan bizde bilgilenmiş oluruz. Yani ne soracağımı nereden başlayacağımı bilmiyorum ama senin derlemelerin muhakkak vardır, paylaşmanı beklerim selamlar

Merhaba Turgay kardesim, belge derken neyi kastettigini anlamadim. Benim sadece Büyüklerimden, okuduklarimdan ve Köy sakinleri tarafindan anlatanlardan bilgilerim var. Ve bunun icerisinde Hristyan gecmisimizden de bilgiler var.

Istersen bir kac soru sor, cevaplayabilecegimi cevaplarim, gerisini arastiririm.

Sen Rizenin neresinden geliyorsun aslen?

Saygilar

Hıristiyan Lazlar

Hıristiyan Lazlar

Hıristiyan Lazlar hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-03-09, 12:19
Hıristiyan Lazlar
wersus28

sevgili kardeşim beni aydınlatmanı istemekteyim.
köyünüzde veya yakın çevrenizde var olan kliseler ne durumdadır.

ayrıca öğrenmek istediğim hususlardan biride mevcut yapı içerisinde korunmaları nasıl gerçekleştiriliyor.

Hıristiyan Lazlar

Hıristiyan Lazlar

Hıristiyan Lazlar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »  

Hıristiyan Lazlar konusuna benzer konular;

1922 İzmir Hıristiyan Mezalimi İzleyelim öğrenelim http://theglobetimes.com/2011/04/11/smyrna-1922-rare-footage-of-greek-exodus/

Hıristiyan vaftizinin önemi nedir? Kutsal Kitap�a göre, Hıristiyan vaftizi bir inanlının hayatında içsel olarak gerçekleşen şeyin dışsal tanıklığıdır. Hıristiyan vaftizi, inanlının Mesih�in ölümü, gömülmesi ve dirilişiyle özdeşleşmesini örnekler. Kutsal Kitap şöyle bildirir: �Mesih İsa'ya vaftiz edildiğimizde, hepimizin O'nun ölümüne vaftiz edildiğimizi bilmez misiniz? Baba'nın yüceliği sayesinde Mesih nasıl ölümden dirildiyse, biz de yeni bir yaşam sürmek üzere vaftiz yoluyla O'nunla birlikte ölüme gömüldük� (Romalılar 6:3-4). Hıristiyan vaftizinde, suya batırılmak etkinliği Mesih�le birlikte ölmeyi ve gömülmeyi simgeler. Sudan çıkmak etkinliği de Mesih�in dirilişini resmeder. Hıristiyan vaftizinde bir insanın vaftiz olmadan önce, 1) İsa Mesih�e Kurtarıcı olarak güvenmesi ve 2) vaftizin ne anlama geldiğini anlaması...

Sabetaisttim Hıristiyan oldum Ayşe ARMAN aarman@hurriyet.com.tr http://www.hurriyet.com.tr/_yazarlar/images/12b.jpg Sabetaisttim Hıristiyan oldum ‘‘Ben bir Sabetaistim!'' diyemeyeceğim artık... Köklerimize rağmen, annem babam da değiller. Annem ve babam, çok uzun zaman önce samimi olarak Müslüman oldular.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih