Hıristiyan olmak için hukuki ve dini işlemler nelerdir?

Hıristiyan olmak için hukuki ve dini işlemler nelerdir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Hıristiyan olmak için hukuki ve dini işlemler nelerdir? konusu 1420 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj Stanley Nickholas Stone tarafından gönderildi. Hıristiyan olmak için hukuki ve dini işlemler nelerdir? Hiristiyan olmak için hem hukuki hemde dini hangi görevleri yerine getirmeliyim ve hangisini önce yapmalıyım. Yani önce hukuki işlemlere başlamalı mıyım ? Şimdiden hepinize teşekkür ederim. Hıristiyan olmak için hukuki ve dini işlemler nelerdir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hıristiyan olmak için hukuki ve dini işlemler nelerdir? konusu 1420 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj Stanley Nickholas Stone tarafından gönderildi.

Hıristiyan olmak için hukuki ve dini işlemler nelerdir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Hıristiyan olmak için hukuki ve dini işlemler nelerdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-11-09, 05:41
oyagurol

Hiristiyan olmak için hem hukuki hemde dini hangi görevleri yerine getirmeliyim ve hangisini önce yapmalıyım. Yani önce hukuki işlemlere başlamalı mıyım ?

Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hıristiyan olmak için hukuki ve dini işlemler nelerdir?

Hıristiyan olmak için hukuki ve dini işlemler nelerdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-11-09, 23:00
nicoletta

oyagurol
Hiristiyan olmak için hem hukuki hemde dini hangi görevleri yerine getirmeliyim ve hangisini önce yapmalıyım. Yani önce hukuki işlemlere başlamalı mıyım ?

Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
hayır! ilk başta gerek yoktur!
hukuki işlem yapmanız gereken hiçbir durum yoktur. öncelikle kilse onayında hristyan olmalısınız.
bunun için kişisel tavsiyem öncelikle kutsal kitabımızı alıp okumanızdır.
sonrası burda forumda cok fazla bilgi ve belge mevcuttur, bunları okuyup dagarcıgınız genişletebilirsiniz. yok zaten okudum hayata gecirmek istiyorum bildigim yada ögrendiklerimi derseniz bir kiliseye gidip ayine katılıp okuduklarınızı yasama fırsatı bulmalısınız.
akabnde kilisede bir ruhaniyle görüşüp size rehber olmasını isteyebilirsiniz. ona hristyan olmakla ilgili sorularınızı sorabilir, merak ettiginz sorulara cevap bulabilirsiniz. hatta bu sordugunuz sorunun onlarca cevabı mevcuttur, keşke arama yapsaydınız!
bu kabaca anlattıklarım inancınıza dair yapmanız gerekenlerle alakalı olan kücük ipuçlarıdır. ancak kendinize sorun lütfen "rabbim benden ne istiyorsun" diye.. bu önemlidir hatta en önemlisidir.. çıkacagınız yolda belki bu soruya cevabınız rehberlik edecektir size..
basta belirttim hukuksal prosesler sonrdan gelir..
eger vaftiz edilip hristyan olup bunu kimliktede değiştirmek isterseniz bu çok kolaydır.. kilisenizden alacagınız vaftiz belgesi ve nufus idaresine verecegniz dilekçeyle hallolur..
ama aldıgınız vaftiz adını kimliktede görmek isterseniz sulh mahkemesinde dava acıp akabnde 1 celsede bunu sonuclandırmanız kuvvetle olasıdır.. dolayısıyla hukuki işlemler için şu an aceleye gerek yoktur sizin için.
yardımcı oldum umarım..
selametle
nicoletta

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hıristiyan olmak için hukuki ve dini işlemler nelerdir?

Hıristiyan olmak için hukuki ve dini işlemler nelerdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-10-10, 01:07
aLia

Öncelikle Nicoletta kardeşimizin dediği gibi ön sırada hukuki işlemlere gerek yoktur şöyle demeliyim ki hristiyan olmak istiyorsunuz bunun için belli başlı olanlar belli zaten incil temin edip kutsal kitabı okumalısınız ve hristiyanlık, mezhepler , ayinler,özel günler hakkında bilgi edinmelisiniz ama hepsinden önce bir kiliseye gidip yardım istemelisiniz size yol gösterebilcek en doğru yerlerden biri ibadet edilen yerdir.
o yüzden yardım alıp ne yapman gerektiğine kararı ne kadar süre içerisinde verdiğini düşünerek yardım alarak doğru yolda ilerlemelisin.

Senin içinde en doğrusu olmasını isterim..

TANRI Sizleri Korusun..
AMEN.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[B][I]Ey Celileliler neden göğe bakıp duruyorsunuz?
Sizden göğe alınan bu İsa göğe çıktığını nasıl gördünüzse aynı şekilde geri gelecektir.
Elçilerin İşleri 1 : 11 [/I][/B]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hıristiyan olmak için hukuki ve dini işlemler nelerdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-10-10, 20:49
L y d i a

Hukuki islem artik en en en son asama, sadece kimlikte gorunsun, farkli olayim ben diye kimliginize Hristiyan yazdirmanizla siz Hristiyan olmuyorsunuz.

Gercekten iman ediyorsaniz, once Kutsal Kitap edinip okuyun, ve ondan sonra vaftiz olmak istediginiz kiliseye basvurunuzu yapiniz. Egitiminizi tamamlayip vaftiz olduktan sonra en en son islemdir kimlikteki ibare.
Ayrica kimlikte degisiklik yapmak icin vaftiz belgesine gerek yok artik. Nufus mudurlugune gidip dilekce verdiginizde 2 saat icinde halloluyor, kimliginizi yeniden basip veriyorlar.

Onemli olan kimlikte yazan degildir. Kimlikte yazan her zaman insanin icindeki imani yansitmaz.

O nedenle egri oturalim dogru konusalim, kimlik isin en son kismi, her seyin bir uslulu bir sirasi vardir.

Rab'bim size yol gostersin, isigi kalbinize dokunsun.

Sevgilerimle,
Lydia.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeDicit ei Jesus: Ego sum via, et veritas, et vita. Nemo venit ad Patrem, nisi per me. (Joh 14:6)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hıristiyan olmak için hukuki ve dini işlemler nelerdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-10-10, 11:13
Stanley Nickholas Stone

Bu yazılanlara katılmakla birlikte bir kaç şeyde ben söylemek istedim. Lydia ile bir kaç münakaşamız olmuştur.(Selam Sana :] ) Biraz olsun tanır beni.. :) Yaşım 16 ve iman ediyorum. Değil kimliğimde yazması vaftiz bile olamıyorum ne yazık ki şu an. Ailem müslüman çünkü. Yani önemli olan bunlar değil. İsa Mesih'i anlamak hissetmek. Yani onu anlamak. Belki yaşım dolayısıyla ne demek istediğimi anlatamıyorum ama eminim sizler anlıyorsunuz. Yani onun öğretilerini yapmak bilmek. Bunu dünyevi bir şekilde yansıtmasakta olur. Onu sadece kendimiz hissedebilelim. Onu kabul edebilelim. Öğretileri okuyup öğrenelim. Bir manastıra kapanıp dini eğitim almak misali.. :)

Sevgilerimle.. oğuz..

Hıristiyan olmak için hukuki ve dini işlemler nelerdir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Hıristiyan olmak için hukuki ve dini işlemler nelerdir? konusuna benzer konular;

Vaftiz olmak için kime başvurmalıyım? Ben 12 yaşındayken ailemden gizlice isa mesihe iman ettim ve kendi kendimi hristiyan olarak yetiştirdim. Şimdi 18 yaşındayım ve artık vaftiz olmak istiyorum. Vaftiz olmak için kime başvurmalıyım

Hristiyan olmak için Tevrat'a inanmamız şart mı? Merhabalar, size bazı sorularım olucak. Bazı yerlerden duyduğum ve beni çelişkiye düşüren sorular...cevap verirseniz çok sevinirim...şimdiden teşekkürler.. 1 Hristiyan olmak için tevrata inanmamız şartmı? **********. Kafamdakiler şimdilik bunlar lütfen cevabını ekliyorum...şimdiden tekrar teşekkür ederim...Ve lütfen cevaplarınız açık ve net olursa sevinirim..yani dolanbaçlı cümleleri pek sevmem... :) İyi günler dilerim...

Müslümanlık beynime çok işlediği için Hıristiyan olamıyorum Arkadaşlar, ben önceleri çok dindar Müslümandım. 5 vakit namaz kılar, oruç tutar, dini kitapları çok okurdum. Daha sonra deist oldum. Çünkü bazı çelişkiler ve İslam tarihindeki kanlı olayların aşırı olması beni dinden uzaklaştırdı. Şu anda deistim ancak Hıristiyanlığa sempati duymaya başladım. Benim korkum şudur ki, ya İslam hak ise, o zaman sonsuza kadar cehennemde kalacağım. İşte bu korkuyu aşamıyorum. Sizce ne yapmalıyım? Yönetim Notu: "hak din" diye bir kavram yoktur kardeşim, çünkü Tanrı için din diye bir kavram yoktur, İsa (Yahşuah) bir din getirmemiştir, sevgi bağına dayalı bir ilişki teklifinde bulunmuştur tüm insanlığa. Dolayısıyla aklındaki "ya İslam hak ise" sorusu bile aslında geçersizdir.

Özel Üye olmak için istekte bulunabilirsiniz. Foruma yeni üye olan bir kişinin hesabı, sistem tarafından, otomatikman "Kayıtlı Kullanıcılar" seviyesinde belirlenir. Bu üyelik hesabının profile resim koymak gibi çeşitli özellikleri kısıtlıdır. Eğer hesabınızın yükseltilmesini istiyorsanız forumdaki SERBEST PANO bölümüne yeni konu açarak istekte bulunabilirsiniz.

Hıristiyan olmak istiyorum Nasıl Olucam??? Merhaba ben Hıristiyan olmak istiyorum nasıl olucam. Bana açıklarmısınız yol gösterirmisiniz? Msn: *********** Yönetim Notu : iletişim bilgilerini paylaşmak yasaktır. Üyelerle bire bir ilgilenilmamakdedir . Forum daki yazıları okuyarak gerekli bilgileri edinebilir ve size en yakın kiliseye gidebilirsiniz

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih