oyagurol
Hıristiyan olmak için hukuki ve dini işlemler nelerdir?
Hiristiyan olmak için hem hukuki hemde dini hangi görevleri yerine getirmeliyim ve hangisini önce yapmalıyım. Yani önce hukuki işlemlere başlamalı mıyım ?
Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
nicoletta
|
|
oyagurol
|
Hiristiyan olmak için hem hukuki hemde dini hangi görevleri yerine getirmeliyim ve hangisini önce yapmalıyım. Yani önce hukuki işlemlere başlamalı mıyım ?
Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
|
hayır! ilk başta gerek yoktur!
hukuki işlem yapmanız gereken hiçbir durum yoktur. öncelikle kilse onayında hristyan olmalısınız.
bunun için kişisel tavsiyem öncelikle kutsal kitabımızı alıp okumanızdır.
sonrası burda forumda cok fazla bilgi ve belge mevcuttur, bunları okuyup dagarcıgınız genişletebilirsiniz. yok zaten okudum hayata gecirmek istiyorum bildigim yada ögrendiklerimi derseniz bir kiliseye gidip ayine katılıp okuduklarınızı yasama fırsatı bulmalısınız.
akabnde kilisede bir ruhaniyle görüşüp size rehber olmasını isteyebilirsiniz. ona hristyan olmakla ilgili sorularınızı sorabilir, merak ettiginz sorulara cevap bulabilirsiniz. hatta bu sordugunuz sorunun onlarca cevabı mevcuttur, keşke arama yapsaydınız!
bu kabaca anlattıklarım inancınıza dair yapmanız gerekenlerle alakalı olan kücük ipuçlarıdır. ancak kendinize sorun lütfen "rabbim benden ne istiyorsun" diye.. bu önemlidir hatta en önemlisidir.. çıkacagınız yolda belki bu soruya cevabınız rehberlik edecektir size..
basta belirttim hukuksal prosesler sonrdan gelir..
eger vaftiz edilip hristyan olup bunu kimliktede değiştirmek isterseniz bu çok kolaydır.. kilisenizden alacagınız vaftiz belgesi ve nufus idaresine verecegniz dilekçeyle hallolur..
ama aldıgınız vaftiz adını kimliktede görmek isterseniz sulh mahkemesinde dava acıp akabnde 1 celsede bunu sonuclandırmanız kuvvetle olasıdır.. dolayısıyla hukuki işlemler için şu an aceleye gerek yoktur sizin için.
yardımcı oldum umarım..
selametle
nicoletta
aLia
Öncelikle Nicoletta kardeşimizin dediği gibi ön sırada hukuki işlemlere gerek yoktur şöyle demeliyim ki hristiyan olmak istiyorsunuz bunun için belli başlı olanlar belli zaten incil temin edip kutsal kitabı okumalısınız ve hristiyanlık, mezhepler , ayinler,özel günler hakkında bilgi edinmelisiniz ama hepsinden önce bir kiliseye gidip yardım istemelisiniz size yol gösterebilcek en doğru yerlerden biri ibadet edilen yerdir.
o yüzden yardım alıp ne yapman gerektiğine kararı ne kadar süre içerisinde verdiğini düşünerek yardım alarak doğru yolda ilerlemelisin.
Senin içinde en doğrusu olmasını isterim..
TANRI Sizleri Korusun..
AMEN.
[B][I]Ey Celileliler neden göğe bakıp duruyorsunuz?
Sizden göğe alınan bu İsa göğe çıktığını nasıl gördünüzse aynı şekilde geri gelecektir.
Elçilerin İşleri 1 : 11 [/I][/B]
L y d i a
Hukuki islem artik en en en son asama, sadece kimlikte gorunsun, farkli olayim ben diye kimliginize Hristiyan yazdirmanizla siz Hristiyan olmuyorsunuz.
Gercekten iman ediyorsaniz, once Kutsal Kitap edinip okuyun, ve ondan sonra vaftiz olmak istediginiz kiliseye basvurunuzu yapiniz. Egitiminizi tamamlayip vaftiz olduktan sonra en en son islemdir kimlikteki ibare.
Ayrica kimlikte degisiklik yapmak icin vaftiz belgesine gerek yok artik. Nufus mudurlugune gidip dilekce verdiginizde 2 saat icinde halloluyor, kimliginizi yeniden basip veriyorlar.
Onemli olan kimlikte yazan degildir. Kimlikte yazan her zaman insanin icindeki imani yansitmaz.
O nedenle egri oturalim dogru konusalim, kimlik isin en son kismi, her seyin bir uslulu bir sirasi vardir.
Rab'bim size yol gostersin, isigi kalbinize dokunsun.
Sevgilerimle,
Lydia.
Dicit ei Jesus: Ego sum via, et veritas, et vita. Nemo venit ad Patrem, nisi per me. (Joh 14:6)
Stanley Nickholas Stone
Bu yazılanlara katılmakla birlikte bir kaç şeyde ben söylemek istedim. Lydia ile bir kaç münakaşamız olmuştur.(Selam Sana :] ) Biraz olsun tanır beni.. :) Yaşım 16 ve iman ediyorum. Değil kimliğimde yazması vaftiz bile olamıyorum ne yazık ki şu an. Ailem müslüman çünkü. Yani önemli olan bunlar değil. İsa Mesih'i anlamak hissetmek. Yani onu anlamak. Belki yaşım dolayısıyla ne demek istediğimi anlatamıyorum ama eminim sizler anlıyorsunuz. Yani onun öğretilerini yapmak bilmek. Bunu dünyevi bir şekilde yansıtmasakta olur. Onu sadece kendimiz hissedebilelim. Onu kabul edebilelim. Öğretileri okuyup öğrenelim. Bir manastıra kapanıp dini eğitim almak misali.. :)
Sevgilerimle.. oğuz..
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler