Hristiyan olmak isteyenlere tecrübeler silsilesi :) konusu
1387 kez okundu,
12 kez cevaplandı. En son mesaj
gony80 tarafından gönderildi.
Hristiyan olmak isteyenlere tecrübeler silsilesi :) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

12-02-11, 19:00
gony80
Hristiyan olmak isteyenlere tecrübeler silsilesi
Belli bir yaşa kadar her şey yolundadır. Önce kendini tanımaya başlarsın ruhunu tanımaya başlarsın… Sonra ayağın küçücük bir taşa takılır hele bir de ruhun biraz asiyse kalıplara sığamıyorsan neden diye sormaya başlarsın… NEDEN? Sonra cevapları bulamazsın bulduğun bir cevap tam olmuşken başka bir yerde o cevabı çürütecek başka bir şey okursun sonra başka bir soru sonra başka bir soru sorular yumağına döner kafan …
İNKAR DÖNEMİ başlar ama çokta riyakardır. Tanrı var eminim ama din diye bir şey yok dersin hepsi birbirinin aynı dersin kendine bir yol tutturur gidersin böyle geçer 3-5 sene bir bakarsın tüm iletişim kopmuş dua bile edemiyorsun. Öyle bir boşluk olur ki içinde doldurmak için türlü türlü yol denersin. Hiçbir şey dolduramaz o boşluğu… sonra en iyi bildiğine dönersin. Nede olsa bildiğin ev, bildiğin kapı ; öğretilmiş tüm giriş çıkışlar kaybolmayacağını sanırsın elinden tutup seni içeri alacak o kadar insan vardır ki çevrende. İbadetlerini yapmaya başladın diye tebrikler alırsın…
Ama olmaz … o yıllardır sana giydirilmeye çalışan kıyafet olmaz işte… ya çok boldur yada çok dar … daha çok sıkıntı vermeye başlar sana bu sefer içindeki boşluğun yerini tam kalbinin üzerinde duran kocaman bir taş alır…
ARAŞTIRMA DÖNEMİne girersin sonra kurcalarsın okursun sorarsın ama bir türlü kutsal kitaba yanaşamazsın. Çünkü hep dikte edilmiştir yasak, kötü, maazallah misyonerler yer seni J kırarsın tüm kabuğunu alırsın MÜJDE’yi eline okursun okudukça sorularına cevap bulursun, buldukça daha çok okursun, ama huzur falan yoktur ortada daha bir tedirgin olmaya başlarsın ve o an …
3.5 DÖNEMİ (korku dönemi de denebilir ama ben diğer tabiri daha sevimli buluyorum) başlar ya yanlış yapıyorsam ya değilse ya çarpılırsam ya günahkar olursam kafanda büyür her şey. Alamazsın artık eline İncil’i hep kötü bir şey olacak gibi gelir ( ben bu durumda olan arkadaşlara ara vermelerini tavsiye ederim zaman bırakmalarını ). Ve sonra bir gün bir şey olur gerçekten inanırsanız ve görmek isterseniz kesinlikle olur…
MÜJDE DÖNEMİ başlar o andan itibaren kanatlanıp uçtuğunu hissedersin taş çoktan kalkmış o boşluğun yerini kocaman bir sevgi doldurmuştur bile hiç farkında olmazsın nasıl olduğunun. Güçlenirsin çok güçlenirsin her an her dakika O’nun yanında olmak istersin. Kız babasına kavuşmuştur sanki. Haşmeti ve bilgeliğine karşı duyduğu hayranlık, sevgisi ve şefkatinin estirdiği ılıman rüzgarla birleşince ayakların yere basmıyor işte…Onun sevgisine layık olmak üzere kurguluyorsun hayatını çünkü biliyorsun her an yanında her an tutuyor elini …
Şimdi YETERSİZLİK DÖNEMİNDEYİM hiç başımı kaldırmadan okumak daha çok okumak istiyorum bir sonraki evre nedir bilmiyorum zaman geçsin onları da paylaşacağım.
SİTE YÖNETİCİLERİNE NOT: forum üyeliğimden bu yana yeni gelenlerin başına ne geleceğine dair merakları oldu hep ki bende aynı meraklarla üye olmuştum siteye o yüzden yazdım bunları belki herkeste faklı farklıdır ama kendi sürecimi paylaşmak istedim.
Hristiyan olmak isteyenlere tecrübeler silsilesi :)
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

12-02-11, 23:34
Rab İyidir
teşekkür ederiz deneyimlerin için :)
ama bence insan imandan çıktığı zaman içinde pek bi boşluk olmuyo,yani benim içimde rahatsız edici bir boşluk yok,ama yinede
hristiyanlığa kafam yatmadı desem yalan olur,çünkü islamda bulamadığım bazı soruların cevaplarını
hristiyanlıkta bulabildim
FORUMA ÜYE OLUN! /

13-02-11, 06:13
karakalem
güzel yazı.bende bu evreden geçtim =) 2002 de başladı herşey internetten
incil sipariş ettim.sonrası anlattığığın gibi gerçekleşti.taki 2008 e kadar ....yaşam benim için 2008 de başladıumarım düzenli kilise katılımım olur....şuan hayatım evi için çırpınan baba gibi.evdekiler iyi olsun gece 12 de eve gelip sabah 6 da işe giderim modu...
FORUMA ÜYE OLUN! /

13-02-11, 14:03
Cormac
Bende bu yazdıklarına yakın şeyler yaşadım ama sonunda doğruyu bulmak gerçekten özgür ve mutlu hissettiriyor.Umarım bir gün herkes gerçekten doğru yolu bulur.Esenlikler

Ya onun yolunu izle ya da kendi yolunda git.

FORUMA ÜYE OLUN! /

13-02-11, 16:29
toms-
ben şuan 3.5 dönemini yaşıyorum sanırım..
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyan olmak isteyenlere tecrübeler silsilesi :) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil