Hristiyanlar hakkında en olumsuz fikre sahip olan ülke Türkiye konusu
6192 kez okundu,
30 kez cevaplandı. En son mesaj
AKAY tarafından gönderildi.
Hristiyanlar hakkında en olumsuz fikre sahip olan ülke Türkiye konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »

10-01-09, 20:28
Evanjelique
Pew Global adlı uluslararası araştırma şirketinin yaptığı istatiki anketlere göre ,dünya çapında Hristiyanlara karşı en olumsuz toplum Türkiye..
Aynı şekilde '' Size göre en vahşi din/inanç akımı hangisidir? '' sorusuna da %46lık en yüksek oranla ''Hristiyanlık'' cevabı ile listede ilk numara Türkiye..
Şaşırtan kısım ise Arap ülkeleri en çok Yahudiliği vahşi ve barbar olarak nitelendirirken,Hristiyan lar hakkında Arap/İslam dünyası laik Türkiye'ye oranla çok daha olumlu bir izlenime sahip..
Bu da Türkiyedeki Hristiyanlık karşıtı tutumun,dinsel kökenden çok, ırkçı/faşist duygulardan kaynaklandığına işaret ediyor..
http://pewglobal.org/reports/display.php?PageID=811
Ülkelere göre dinlere olumlu bakış oranı ( % )
Hangi din size göre en vahşi/acımasız? sorusuna Pakistan İslam Cumhuriyeti'nde sadece %4lük bir kısım Hristiyanlar derken,Hristiyanlar için Türkiyede çıkan sonuç % 46!!!!

Sonuç olarak..Öncelikle bu vatanın Hristiyan evlatları olan bizler,sonra da Jöntürkler döneminden tohumları atılan Ergenekon faşizminin yetiştirdiği zihniyet,başımızı iki elimizin arasına alıp düşünmeliyiz....Neden sevginin yolundan gitmek varken nefret yolunu seçtik? (Yorumsuz..)
Hristiyanlar hakkında en olumsuz fikre sahip olan ülke Türkiye
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

10-01-09, 23:39
yusuf -34
Cevabı tarihte mevcut sevgili Evanjelique tarih kitaplarını aynadan okursanız cevap karşınızdadır yoksa malum çoğunluğun fikrine uyar zihniniz yalanlarla dolar her şeye düşman olursunuz
SEVGİLERİMLE
FORUMA ÜYE OLUN! /

11-01-09, 20:23
pkoebus
şimdi istatistik okumaya göre anlayamadığım bir nokta var. tabloları adlandırdım. a tablosundaki veriler nasıl bir yüzdelik oranı olmakta? yüzdelik tablo olarak adlandırılmış ama oranlar yüzde yüzün üstündedir. ben de yanlış anlamış olabilirim. ya da buraya eklenirken bir ifade hatası da olmuş olabilir.
b tablosunda ise 8 adet hridtiyanlığın yoğun olduğu ülkenin yüzdelik ortalamasını aldığımızda %53 çıkmaktadır.(rusaya ve polonya arasında ki ülkeyi anlayamadığım için orana katmadım) ve aynı zamand gene yüzdelerin toplamı %102 olarak çıkıyor. ve B tablosunda Türkiye'nin yüzdesi %81 'dir. geri kalan kısm nerdedir.
ve bu oran%53 Türkiye'de ki %46'dan fazladır. ülke ülke ele aldığımızda zaten çoğunluğu Türkiye'de ki oranın iki katına yakındır.
yani Türkiye'nin
Hristiyanlığa bakışında çok Avrupa'nın İslama bakışı daha katıdır.
gönül isterki tüm istatistikler bu vahşidir bakışını% 0 gösterebilse. Türkiye'de ki %46 nın çıkması beni de üzmüştür.
FORUMA ÜYE OLUN! /

11-01-09, 20:31
MR.CAGE
|
|
Evanjelique
|
Pew Global adlı uluslararası araştırma şirketinin yaptığı istatiki anketlere göre ,dünya çapında Hristiyanlara karşı en olumsuz toplum Türkiye..
Aynı şekilde '' Size göre en vahşi din/inanç akımı hangisidir? '' sorusuna da %46lık en yüksek oranla ''Hristiyanlık'' cevabı ile listede ilk numara Türkiye..
Şaşırtan kısım ise Arap ülkeleri en çok Yahudiliği vahşi ve barbar olarak nitelendirirken,Hristiyan lar hakkında Arap/İslam dünyası laik Türkiye'ye oranla çok daha olumlu bir izlenime sahip..
Bu da Türkiyedeki Hristiyanlık karşıtı tutumun,dinsel kökenden çok, ırkçı/faşist duygulardan kaynaklandığına işaret ediyor..
http://pewglobal.org/reports/display.php?PageID=811
Ülkelere göre dinlere olumlu bakış oranı ( % )

Hangi din size göre en vahşi/acımasız? sorusuna Pakistan İslam Cumhuriyeti'nde sadece %4lük bir kısım Hristiyanlar derken,Hristiyanlar için Türkiyede çıkan sonuç % 46!!!!

Sonuç olarak..Öncelikle bu vatanın Hristiyan evlatları olan bizler,sonra da Jöntürkler döneminden tohumları atılan Ergenekon faşizminin yetiştirdiği zihniyet,başımızı iki elimizin arasına alıp düşünmeliyiz....Neden sevginin yolundan gitmek varken nefret yolunu seçtik? (Yorumsuz..)
|
Sevgili kardeşim.Bunu görsel olarak ve bilgi olarak da gösterdiğiniz için teşekkürler.Zaten ben ve bazı kardeşler bunu bazı deneyimlerle de görmüştük.Rab bizimle olsun.Bize sabır ve güç versin.
FORUMA ÜYE OLUN! /

13-01-09, 01:53
Nick
Nedenlerini tarihte aramak daha doğru olur sanırım. Yaklaşık bin yıldır
Hristiyan batıyla en çok savaşan topluluk Müslüman Türkler. Bu nedenledir ki Müslüman Türkler'in
Hristiyan batı dünyasına bakışı ve
Hristiyan batının Müslüman Türkler'e bakışı ziyadesiyle katıdır.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyanlar hakkında en olumsuz fikre sahip olan ülke Türkiye konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil