Arşiv Sayfa 11 / Hristiyanlık ve Türklük - Sayfa 11

Arşiv Sayfa 11 Hristiyanlık ve Türklük hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Hristiyanlık ve Türklük - Sayfa 11 konusu 17664 kez okundu, 52 kez cevaplandı. En son mesaj NCyril tarafından gönderildi. Hristiyanlık ve Türklük Hıristiyanlık ve Türklük. Yakın tarihimizde ve günümüzde bu ikisi, birbirine o kadar uzak mefhumlar olarak algılandı ki.. Daha "dün"e kadar Anadolu'da önemli miktarda Hıristiyan Türk topluluğunun yaşadığından, bunların Kurtuluş Savaşımıza canla başla katıldıklarından ve sonrasında başlarına gelenlerden bugünün Türkiyesinde kaç kişinin haberi var? Onlar, Anadolu'nun değişik bölgelerine dağılmış olarak kendi hallerinde yaşarken, Batılılar Osmanlı'yı parçalayıp yutma planlarını uygulamaya koymuştu ve mutlaka Batılıların dikkatini çekmişti bu topluluk. Onlara Osmanlı'ya karşı mücadele teklifi götürmekte gecikmedi Yunanlılar. Fakat Anadolu'nun Hıristiyan Türkleri, hem de görkemli bir kongreyle, Kurtuluş Mücadelesinin yanında olduklarını beyan ettiler ve her Türk gibi İstiklal Savaşında... Hristiyanlık ve Türklük

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hristiyanlık ve Türklük konusu 17664 kez okundu, 52 kez cevaplandı. En son mesaj NCyril tarafından gönderildi.

Hristiyanlık ve Türklük konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 7 8 9 10 11

Hristiyanlık ve Türklük hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-01-10, 21:07
Hristiyanlık ve Türklük
ketty85

Ben hristiyan oldugumu söylediğim anda arkadaşlarımın bana söyledikleri Yüce İsa ve Kutsal kitaba yaptıkları hakaretleri unutamıyorum.İslam da dini hoşgörü diyorlar ya ben şu andan itibaren inanmıyorum.Hatta kendimi çarmıha gerilmiş gibi hissediyorum.İslamiyet karanlık çağını yaşıyor.tarikatlar dinden başka herşeyi aşılıyor.Ama bende kurtuluşa ve Yüce mesih in yolunda ilerleme erdemine sahibim.Bazı arkadaşlarım da bu görüşlerimden etkilendi.ve onlar da hristiyanlıkla tanıştı..Tanrı yardımcımız olsun..iyi günler

Hristiyanlık ve Türklük

Hristiyanlık ve Türklük

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyanlık ve Türklük

Hristiyanlık ve Türklük hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-02-10, 01:14
Hristiyanlık ve Türklük
artifice

Ben bu yazıda sanki bir Hristiyan Turancılığı sezdim. Türklük kavramı sanki bir ırkmış, hepimiz orta asyadan geliyoruz gibi kullanılmış, ki bu doğru bir olgu değil. Kesinlikle Türkiyede yaşayan kendine Türk diye hitab eden insanların çoğunun ataları Hristiyanmış. Son zamanlarda okuduğum iki araştırmada, Türkiyenin çeşitli yörelerinde örneklendirilen DNA ve mitochondrial DNAnın gösterdiği; bizim en büyük çoğunluğumuzun en yakın akrabalarının Ermeniler olduğu ve sadece %25imizde 1/8'in üstünde orta Asya kökeni olduğu.

Yanlış anlamayın, Anadoluda yaşayan bazı Türkmen boylarının İslamiyeti seçmeden evvel Hristiyan olmuş olmaları kesinlikle ilginç. Ancak kendimi örnek vereyim; çeyrek, çeyrek, Boşnak, Laz, Musevi ve Kürt'üm. Benim soyumda Karaman falan yok ama ben yinede kendimi Türk olarak adlandırıyorum ve yanlız da değilim.

Ben bu başlık altında Batıda Türk kelimesinin Müslüman ile eş anlamda kullanılmış olmasının tartışmasını bekliyordum.

Hristiyanlık ve Türklük

Hristiyanlık ve Türklük

Hristiyanlık ve Türklük hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-02-10, 01:32
Hristiyanlık ve Türklük
NCyril

artifice
Ben bu yazıda sanki bir Hristiyan Turancılığı sezdim. Türklük kavramı sanki bir ırkmış, hepimiz orta asyadan geliyoruz gibi kullanılmış, ki bu doğru bir olgu değil. Kesinlikle Türkiyede yaşayan kendine Türk diye hitab eden insanların çoğunun ataları Hristiyanmış. Son zamanlarda okuduğum iki araştırmada, Türkiyenin çeşitli yörelerinde örneklendirilen DNA ve mitochondrial DNAnın gösterdiği; bizim en büyük çoğunluğumuzun en yakın akrabalarının Ermeniler olduğu ve sadece %25imizde 1/8'in üstünde orta Asya kökeni olduğu.

Yanlış anlamayın, Anadoluda yaşayan bazı Türkmen boylarının İslamiyeti seçmeden evvel Hristiyan olmuş olmaları kesinlikle ilginç. Ancak kendimi örnek vereyim; çeyrek, çeyrek, Boşnak, Laz, Musevi ve Kürt'üm. Benim soyumda Karaman falan yok ama ben yinede kendimi Türk olarak adlandırıyorum ve yanlız da değilim.

Ben bu başlık altında Batıda Türk kelimesinin Müslüman ile eş anlamda kullanılmış olmasının tartışmasını bekliyordum.
Irk kavramına girince inanın işin içinden çıkılmıyor.

Benim hobilerim arasındaydı fiziksel antropoloji ve genetik.

Şimdiki ırk kavramı çok yapay kaçıyor...

Hristiyanlık ve Türklük

Hristiyanlık ve Türklük

Hristiyanlık ve Türklük konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 7 8 9 10 11  

Hristiyanlık ve Türklük konusuna benzer konular;

Ekümenik Patrik Bartholomeos: ''Türklük, dayanışmadır'' Anayasa Komisyonu için Meclis’e gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, vatandaşlık tanımı için şu öneriyi getirdi: “Türk devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes, din, mezhep, dil ve etnik köken gözetilmeksizin Türk’tür. Türklük, bütün Türk vatandaşlarının beraberce varlığının ve dayanışmasının ifadesidir.” FENER Rum Patriği Bartholomeos, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun davetiyle dün beraberindeki ekiple TBMM’ye geldi. Geçmişte Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın cenazesi için Meclis’e gelen Patrik, ilk kez davet üzerine Meclis’i ziyaret etti. TBMM’nin toplantı çağrısında, Dışişleri Bakanlığı’nın genel olarak kullandığı “Fener Rum Patriği” yerine “İstanbul Rum Patrikliği” sıfatı kullandı. Bartholomeos toplantıda, diplomatik alanda tartışma konusu olan “ekümeniklik” konusuna hiç değinmedi....

Türklük, İslamiyet, Türkiye ve sosyal paranoya Merhaba arkadaslar,bütün hristiyan forum sayfaları'nın kullanıcılarına (kardeslerime) saygılarımı sunarak baslamak istıyorum konuya. yaklasık Son 2,5 yılımı hristıyan forum sayfasına ve toplam11 yıl gibi uzun bır zamanımı da değişik turden sosyal forum sayfalarına ayırdım. Bu zaman zarfında bircok sey gordum,yaşadım,bilgi edındım ve değişik konular paylastım insanlarla. Ama özellıkle bir islami site forumlarında ve burada hemen hemen aynı problemlerden müzdarıp ve şikayetci arkadslar gordum.acıklama getırılmeyen,adlandırılmayan,defalarca sorulan ve ard arda tartısmaların yasanmasına neden olan ''tarafcılık'' ya da benzerı konulardı bunlar.Toplarsak en cok dikkatimi ceken konular, ıkı tarafın bırbırını hıc anlamadıgı ya da anlam veremedıgı turden konulardı.Örnek konu baslıkları...

Hristiyanlık Hristiyan .NET - Hristiyan Arama Motoru Hristiyan Arama Motoru: Hristiyan.net, HristiyanForum.com, HristiyanGazete.com, İncil.biz, İncil.tv, HristiyanOlmak.com, HristiyanChat.com siteleri içinde tek bir arama motoru ile kelime araması yapabilme imkanı. Hristiyan.net sitesinde her mezhepten Türkçe olarak Hristiyanlıkla ilgili materyaller.

türklük ve din Öncelikle arkadaşlar,benim dinim islamiyet ve buna bağlı bir insanım,forumda dolaşırken,burdaki arkadaşların hristiyanlık ve türklüğün birbirine aykırı iki unsurmuş gibi davranılmasından serzenişte bulunduğunu gördüm,benim çok tanıdığım hristiyan arkadaşım yok,ama küçükken komşumuz vardı luci teyze diye,ve biz hiç hristiyan-müslüman diye kutuplaşmada bulunmazdık,kişinin milliyeti(ırkı)doğuştandır.dini seçimi kendine bağlıdır ve herkesin buna saygı göstermesi gerekir,bende bir yabancıya müslüman bir türk olduğumu söylediğimde barbar ve terorist olduğumu,bütün müslümanların öldürülmesi gerektiğini söylemişti,tabiki buda yanlış,hepimizin kaynağı bir

TGC'nin Türklük tanımı ve Hristiyanlığı kabul eden Türkler TGC: Türklük tanımı sorunlu AA - İSTANBUL - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, TCK'nın 301. maddesinin değiştirilmesi gerektiğini belirterek, "Biz hiçbir zaman Türk milletine hakaretin önünün açılmasını istemiyoruz" dedi. Erinç, dün TGC Burhan Felek Salonu'nda yaptığı basın toplantısında, cemiyetin, TCK'nın 301. maddesine ilişkin görüşlerini açıkladı. Erinç, TCK'nın 301. maddesine ilişkin endişelerini sürekli dile getirdiklerini hatırlatarak, son olarak TGC ile Türk Ceza Hukuku Derneği'nin oluşturduğu komisyon tarafından hazırlanan 301'e ilişkin değişiklik önerisinin, 23 Kasım 2006'da başta Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e iletildiğini anlattı. ...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih