Hristiyanlık ve Türklük konusu
17665 kez okundu,
52 kez cevaplandı. En son mesaj
NCyril tarafından gönderildi.
Hristiyanlık ve Türklük konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
2 3 4 5 6
7 8 9 10
>
Sonuncu »

18-01-08, 22:36
sonsuzdiren
|
|
mavi5
|
|
sonzuzdiren kardeşim belki inanmayacaksın ama hiç ummadığım bir anda iş çıktı kısmetse pazartesi malatyaya gidiyorum 2 3 aylığına siteye yeni girdim benim için ettiğin duayı gördüm nasıl sevindim bilemessin kapıları açanada dua edim sebeb olanada şükürler olsun gerçekten bak bugün çok mutluyum sanki birşeyler düzelmeye başladı bu senin saende keşke şuan yanımda olsaydında SARILIP ÖPSEYDİM seni ben Senin inanandığın ve benim tam olarak içeriğini bile bilmdiğim ruhaniyete iman ediyorum ve sana güveniyorum sen benim hiç tanımadığım ve bu yazışmalardan başka tanımak istemediğim kötü gün dostusun hep öyle kal emi kendine iyibak hoşçakal dostummavi5
|
Sevgili mavi5 kardeşim iş bulmana çok sevindim; umarım herşey gönlünce olur.Malatya'daki gelişmelerle ilgili bilgilendirip merakımı gidermeni rica ediyorum.
İmanla yakarışlarımızı duyup eşsiz merhametiyle bizleri yanıtlayıp sıkıntılarımızdan kurtaran YHVH'ye şükürler olsun.
1.Yu.4: 16 Tanrı'nın bize olan sevgisini tanıdık ve buna inandık. Tanrı sevgidir. Sevgide yaşayan Tanrı'da yaşar, Tanrı da onda yaşar.
Hristiyanlık ve Türklük

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı’nın bir armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir.
Efesliler 2:8-9 
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Hristiyanlık ve Türklük

19-01-08, 19:57
mavi5
Sevgili dostum benim mesleğim işmakinesi oparatörlüğü kendime ait eskide olsa bir işmakinesi var uzun zamandır yattığım için kartlara yüklendim gerçekten sıkışmıştım ama buiş bana ilaç gibi gelecek belki mesleğim biraz pis belki malatyada daha soğuk olacak eee şantiyeside var çoluk çocuk istanbulda yani biraz bocalıycam ama 3ay enazından sıkıntılarım biticek maddi açıdan neyse senide dahafazla sıkmak istemiyorum gittiğimde oralarda olup bitenden seni haberdar ederim hee buarada bugün biriyle tanıştım hava alanında kendisinide hiristiyan olduğunu söyledi beni bir ev toplantısına davet etti bilirsin işte partilerin gençlik kolları gibi birşey okmeydanı tarafında orda söylenen ve duvarda asılı olan bir tabloda aynen aktarıyorum
Tanrı sevgi sevgi sizsiniz tanrı güneş güneş sizsiniz ve tanrı ilahi bir nur bir enginliktir tanrı sizinheryerde veiçinizde dua için beklemeyin ve zaman kaybetmeyin yapılar zaman kaybıdır tanrı israf edenleri lanetlemiştir. şimdi bana söyle kardeşim ben bundan ne çıkarmalıyım evde tüm duvarlarda zamana vurgu yapan ayete benzer şeyler yazıyodu kız çok insancıl ve güleryüzlüydu aşğı yukarı 18 20 kişi vardık kısabir toplantı oldu birşeyler ikram edildi yedik içtik eve en yakın merkezi bir yere bıraktılar.sonsuzdiren kutsal kitaba göre ben tanrımıyım hayır ben tanrıysam kul kim güneş kim okuldaki domates kırmızıdır misaline döndü kafam bir kitap verdiler incil ruhu diye aldım ama içime sinmedi lütven bana bu yazdıklarımı açıkla ayetlerle destekle seni kırmak yada kabalık etmek istemiyorum ama senin şimdiye kadar bana yazdığın tüm alıntılarla çakışıyor. kendine iyi bak kardeşim görüşürüz. mavi5
Hristiyanlık ve Türklük
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyanlık ve Türklük

19-01-08, 22:52
sonsuzdiren
|
|
mavi5
|
|
Sevgili dostum benim mesleğim işmakinesi oparatörlüğü kendime ait eskide olsa bir işmakinesi var uzun zamandır yattığım için kartlara yüklendim gerçekten sıkışmıştım ama buiş bana ilaç gibi gelecek belki mesleğim biraz pis belki malatyada daha soğuk olacak eee şantiyeside var çoluk çocuk istanbulda yani biraz bocalıycam ama 3ay enazından sıkıntılarım biticek maddi açıdan neyse senide dahafazla sıkmak istemiyorum gittiğimde oralarda olup bitenden seni haberdar ederim hee buarada bugün biriyle tanıştım hava alanında kendisinide hiristiyan olduğunu söyledi beni bir ev toplantısına davet etti bilirsin işte partilerin gençlik kolları gibi birşey okmeydanı tarafında orda söylenen ve duvarda asılı olan bir tabloda aynen aktarıyorum Tanrı sevgi sevgi sizsiniz tanrı güneş güneş sizsiniz ve tanrı ilahi bir nur bir enginliktir tanrı sizinheryerde veiçinizde dua için beklemeyin ve zaman kaybetmeyin yapılar zaman kaybıdır tanrı israf edenleri lanetlemiştir. şimdi bana söyle kardeşim ben bundan ne çıkarmalıyım evde tüm duvarlarda zamana vurgu yapan ayete benzer şeyler yazıyodu kız çok insancıl ve güleryüzlüydu aşğı yukarı 18 20 kişi vardık kısabir toplantı oldu birşeyler ikram edildi yedik içtik eve en yakın merkezi bir yere bıraktılar.sonsuzdiren kutsal kitaba göre ben tanrımıyım hayır ben tanrıysam kul kim güneş kim okuldaki domates kırmızıdır misaline döndü kafam bir kitap verdiler incil ruhu diye aldım ama içime sinmedi lütven bana bu yazdıklarımı açıkla ayetlerle destekle seni kırmak yada kabalık etmek istemiyorum ama senin şimdiye kadar bana yazdığın tüm alıntılarla çakışıyor. kendine iyi bak kardeşim görüşürüz. mavi5
|
Sevgili mavi5 kardeşim bulduğun işin evinize esenlik getirmesini,ailenizle sevinç ve bereket içinde birarada yaşamanızı dilerim. Daha önce belirttiğim gibi Malatya'da işinizin yolunda gitmesini; emeğinizin boşa gitmemesini umarım.
Sevgili kardeşim bugün yaşadığınız olayı ilginç bulduğumu ifade etmeliyim; yazınızı yine de samimi kabul ederek düşüncelerimi açıklamak istiyorum.Kimlerle hangi ortamda bulunduğunuzu ayrıntılarıyla bilmiyorum.Ancak bilmelisiniz ki Rab imanlıları için tek geçerli otorite insanlar değil Tanrı Sözü Kutsal Kitap'tır.Rab imanlıları yalnızca ve sadece Tanrı Sözü Kutsal Kitap'ı esas alarak hayatlarını Tanrı'ya teslim ederler. Gerçek Sevgi olan Tanrı'ya iman eden kişi Tanrı'da yaşar; Tanrı'da Ruh'uyla imanlıda yaşar.
1.Yu.4: 16 Tanrı'nın bize olan sevgisini tanıdık ve buna inandık. Tanrı sevgidir. Sevgide yaşayan Tanrı'da yaşar, Tanrı'da onda yaşar.
Tanrı'ya iman ettim demekten daha önemli olan Tanrı Sözü Kutsal Kitap'a itaat edip Tanrı'yı hoşnut edecek ve Tanrı'yı yüceltecek bir hayat sürdürmektir; Tanrı'ya Sevgi'mizi bu şekilde göstermeliyiz.
2.Yu.1: 6 Sevgi Tanrı'nın buyruklarına uygun yaşamamız demektir. Başlangıçtan beri işittiğiniz gibi, O'nun buyruğu sevgi yolunda yürümenizdir.
Gördüğünü söylediğiniz ayetler yukarda sözettiğim konuyla ilgilidir; Herşeye egemen, herşeye gücü yeten,herşeyi yaratan,herşeyi bilen Tanrı Işıktır; Tanrı'ya iman eden insan Işık'ta yaşar.Tanrı'ya iman eden insan Tanrı'nın doğruluğunu paylaşır ve günahları bağışlanır.
1.Yu.1: 5 Mesih'ten işittiğimiz ve şimdi size ilettiğimiz bildiri şudur: Tanrı ışıktır, O'nda hiç karanlık yoktur.
1.Yu.1: 7 Ama O ışıkta olduğu gibi biz de ışıkta yürürsek, birbirimizle paydaşlığımız olur ve Oğlu İsa'nın kanı bizi her günahtan arındırır.
Tanrı'nın Ruhu imanlının içinde yaşar; Tanrı Oğlu İsa Mesih'i ölümünün üçüncü günü dirilttiği gibi imanlısınıda yargı gününde diriltip sonsuz yaşama kavuşturacaktır.
Rom.8: 11 Mesih İsa'yı ölümden dirilten Tanrı'nın Ruhu içinizde yaşıyorsa, Mesih'i ölümden dirilten Tanrı, içinizde yaşayan Ruhu'yla ölümlü bedenlerinize de yaşam verecektir.
Rab imanlıları Tanrı'nın Sözü'ne yani Kutsal Kitap'a itaat etmek zorundadırlar; dualarımızla Tanrı'ya şükran ve itaatimizi ifade ederiz.Tanrı imanla edilen duayı işitir ve cevaplar.Tanrı hakaret edenler için bile dua etmemizi buyurmaktadır.
Luk.6: 27-28 "Ama beni dinleyen sizlere şunu söylüyorum: Düşmanlarınızı sevin, sizden nefret edenlere iyilik yapın, size lanet edenler için iyilik dileyin, size hakaret edenler için dua edin .
İsa Mesih hiç beklenmedik bir saatde geleceği için imanlıları her an gelecekmiş gibi hazır olmalıdırlar; zamanlarını oşa harcamayarak Tanrı hizmetinde geçirmelidirler.
Mat.24: 44 Bunun için siz de hazır olun! Çünkü İnsanoğlu beklemediğiniz saatte gelecektir.
Sevgili mavi5 kardeşim siz elbette Tanrı değilsiniz; Rab merhamet etsin.Bu yanlış ve yakışıksız düşünceye nasıl sahip oldunuz; Tövbe ediniz.Tanrı imanlıları İsa Mesih'in ikinci gelişinde dirilerek İsa Mesih'in yüceliğini paylaşıcaklardır.
1.Yu.3: 2 Sevgili kardeşlerim, daha şimdiden Tanrı'nın çocuklarıyız, ama ne olacağımız henüz bize gösterilmedi. Ancak, Mesih göründüğü zaman O'na benzer olacağımızı biliyoruz. Çünkü O'nu olduğu gibi göreceğiz.
Sevgili kardeşim size Tanrı Sözü'ne aykırı hiçbir şey yazmadım; lütfen önceki yazılarımı tekrar okuyun ve yanlışım varsa yanlışımı gösteriniz.Tanrı Sözü Kutsal Kitap asla değişmemiştir ve değişmeyecektir; yaşayan diri Tanrı'nın Sözü'dür.Tanrı Sözü eskimez,yanılmaz,gerçek ve doğrudur.
Va.22: 18 Bu kitaptaki peygamberlik sözlerini duyan herkesi uyarıyorum! Her kim bu sözlere bir şey katarsa, Tanrı da bu kitapta yazılı belaları ona katacaktır.
Va.22: 19 Her kim bu peygamberlik kitabının sözlerinden bir şey çıkarırsa, Tanrı da bu kitapta yazılı yaşam ağacından ve kutsal kentten ona düşen payı çıkaracaktır.
Sevgiler.
Hristiyanlık ve Türklük

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı’nın bir armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir.
Efesliler 2:8-9 
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyanlık ve Türklük

18-04-08, 21:50
Aliriza
Ulusal köken ile dini ayrı kefelere koyarak tartamayız.Ben Türküm ve hristiyan dinine karşı ilgim var.Bu iki kavram kesinlikle birbiriyle çelişmez. Türktür ve yahudi dinini kabul etmiştir.Hepsi mümkündür. İslam dini,Türklerin karekteri ile bağdaşan bir din değildir.Türklerde kadınların yeri kocalarının yanıdır,onlarla eşit haklara sahiptirler.Kadınların yeri, toplumda en saygın yerdedir. Ama islam dininde kadını ve kız çocukları insan yerine,hatta nüfusa bile kaydettirmezler.Türkiye'y i seven ve bu ülkenin kalkınması ve gelişmesi için mücadele eden, demokratik hak ve özgürlüklere, ulusal bağımsızlığa kavuşması için mücadele eden tüm insanlara minnet ve şükranlarımı sunarım.
Hristiyanlık ve Türklük
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyanlık ve Türklük

25-04-08, 18:12
Emre-istanbul
Bizde size bu güzel yazınızdan ötürü saygı ve sevgilerimizi sunarız.
Hristiyanlık ve Türklük
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyanlık ve Türklük
Hristiyanlık ve Türklük konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
2 3 4 5 6
7 8 9 10
>
Sonuncu »
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil