İncil ve Tevrat'ın okullarda seçmeli ders olarak okutulması TBMM'de

İncil ve Tevrat'ın okullarda seçmeli ders olarak okutulması TBMM'de hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : İncil ve Tevrat'ın okullarda seçmeli ders olarak okutulması TBMM'de konusu 1287 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj Rabbe.Aşık tarafından gönderildi. İncil ve Tevrat'ın okullarda seçmeli ders olarak okutulması TBMM'de İncil ve Tevrat’ın okullarda seçmeli ders olarak okutulması TBMM’de TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nun ilk toplantısında, İslamiyet dışındaki diğer dinlerin seçmeli ders olarak okutulması önerisi yapıldı. Ak Parti ve MHP destek verdi. TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nun ilk toplantısında, İslamiyet dışında kalan diğer dinlerin okullarda seçmeli ders olarak okutulması önerisi yapıldı. Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma’nın “Gençler yabancı dinleri de öğrenmeli. İncil, Tevrat, Zebur da seçmeli derslerle yardımcı ders kitapları ile okutulmalı” yönündeki önerisine Ak Parti ve MHP destek verdi. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunduğuna dair 9 kanun tasarısı benimsendi. ‘Osmanlıca da öğretilsin’ Komisyon üyeleri... İncil ve Tevrat'ın okullarda seçmeli ders olarak okutulması TBMM'de

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İncil ve Tevrat'ın okullarda seçmeli ders olarak okutulması TBMM'de konusu 1287 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj Rabbe.Aşık tarafından gönderildi.

İncil ve Tevrat'ın okullarda seçmeli ders olarak okutulması TBMM'de konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

İncil ve Tevrat'ın okullarda seçmeli ders olarak okutulması TBMM'de hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-11-11, 01:37
KSAdmin

İncil ve Tevrat’ın okullarda seçmeli ders olarak okutulması TBMM’de

TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nun ilk toplantısında, İslamiyet dışındaki diğer dinlerin seçmeli ders olarak okutulması önerisi yapıldı. Ak Parti ve MHP destek verdi.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nun ilk toplantısında, İslamiyet dışında kalan diğer dinlerin okullarda seçmeli ders olarak okutulması önerisi yapıldı. Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma’nın “Gençler yabancı dinleri de öğrenmeli. İncil, Tevrat, Zebur da seçmeli derslerle yardımcı ders kitapları ile okutulmalı” yönündeki önerisine Ak Parti ve MHP destek verdi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunduğuna dair 9 kanun tasarısı benimsendi.

‘Osmanlıca da öğretilsin’

Komisyon üyeleri yaptıkları konuşmalara, Hakkâri’de yaşanan saldırıda şehit olan askerlere başsağlığı dileyerek başladı. Ak Parti Mersin Milletvekil Nabi Bozkurt, şehitlere başsağlığı değil “Sabr-ı Cemil” dilenmesi gerektiğini ve başsağlığının ancak mal kaybında söylenebileceğini açıklayarak “Madem eğitim komisyonuyuz doğru kelimeler kullanalım” dedi.

Komisyonun ilk gündem maddesi, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Eğitim-Araştırma Yerleşkesi kurması oldu. Ancak toplantıda Uçma’nın “Gençler yabancı dinleri de öğrenmeli. İncil, Tevrat, Zebur da seçmeli derslerle yardımcı ders kitapları ile okutulmalı” önerisi en dikkati çeken konu oldu.

Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Uçma’nın önerisini destekleyerek, farklı dinlerin öğretilmesinin, o dine mensup kişilere karşı ön yargıları da yıkabileceğini ifade etti. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de özellikle arşivlerden daha iyi yararlanılması açısından Osmanlıca’nın da okullarda öğretilmesi gerektiğini belirtti.

MİLLİYET

http://www.hristiyangazete.com/2011/...ulmasi-tbmmde/

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeFORUMA EKLEDİĞİMİZ TÜM HABERLER HRİSTİYANGAZETE.COM SİTESİNDEN ALINTIDIR. HABER İÇERİKLERİNİN OLUMLU YA DA OLUMSUZ OLMASI DİKKATE ALINMAZ. HRİSTİYAN HER MEZHEP, HER KİLİSE, HER ETNİK KÖKEN İLE İLGİLİ HABERLER SİTEMİZDE ARŞİVLENİR.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İncil ve Tevrat'ın okullarda seçmeli ders olarak okutulması TBMM'de

İncil ve Tevrat'ın okullarda seçmeli ders olarak okutulması TBMM'de hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-11-11, 04:07
SWART23

Kahkahalarla güldüm bu habere... Nasıl bir takiyyedir bu? Aynısını aleviler için yaptılar ve şu anda aleviler isyanda.... Alevi olmayan birileri alevilik hakkında bilgiler hazırlamış.Din dersinde öğretilen bu alevilik tasviri ise tamaiyle sünni öğretiye göre hazırlanmış durumda...

Aynı şeyi şimdi kutsal kitap için yapmak istiyorlar... Kendi kafalarındaki öğretiyi genç beyinlere enjekte edecekler, sanki enjekte ttikleri diğer bilgiler çok matahmış gibi.... İstemem kalsın onların öğretileri..... Din dersini seçmeli yapsınlar yeter... Eğer gerçektem demokrat iseler.....

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.9:39 : Görmeyenler görsün, görenler kör olsun diye yargıçlık etmek üzere bu dünyaya geldim.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İncil ve Tevrat'ın okullarda seçmeli ders olarak okutulması TBMM'de

İncil ve Tevrat'ın okullarda seçmeli ders olarak okutulması TBMM'de hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-11-11, 11:44
alpagun

1- Okullarda din bilgisi öğretimi seçmeli olmalıdır. Resmi okulların kuruluş amacı, niteliği ve müfredâtı "Din eğitimi" için uygun değildir.

2- Bu dersler, ilgili dinlere ait temel bilgiler verme özelliğinde olmalıdır. İlk maddede belirttiğim gibi detaylı öğretim/eğitim için ne konjonktür, ne de eğitim alt yapsı buna müsâittir. Derslerin müfredâtı Milli eğitim bakanlığı bünyesinde bulunan Tâlim ve Trebiye kurulunca hazırlandıktan sönra, her din için gerekli olan öğretim bilgileri yine ilgili dinlerin kendi alanında uzamanlaşmış yetkilileri tarafından hazırlanmalıdır.

3- Bu tür gelişmelerde inanç sahiplerinin doğrudan müdâhelesi/katkısı bulunmadığı için, sadece siyasiler tarafından hazırlanan tasarıların samimiyetinden her zaman şüphe edilecektir.

İncil ve Tevrat'ın okullarda seçmeli ders olarak okutulması TBMM'de hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-11-11, 15:18
In Hoc Signo Vinces

Hristiyanlığı ve Museviliği din dersinde bir müslüman zaten anlatıyordu. Şimdi daha kapsamlı olarak hakaret edecek demek ki. İstemez kalsın. Museviliği Haham, Hristiyanlığı da bir rahip öğretmedikçe bu uygulamadan hiçbir şey olmaz.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeAmavi iustiam et odivi iniquitatem; propterea, morior in exilio. Pope Gregory VIImesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

İncil ve Tevrat'ın okullarda seçmeli ders olarak okutulması TBMM'de hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-11-11, 17:46
Saygın95

SWART23
Kahkahalarla güldüm bu habere... Nasıl bir takiyyedir bu? Aynısını aleviler için yaptılar ve şu anda aleviler isyanda.... Alevi olmayan birileri alevilik hakkında bilgiler hazırlamış.Din dersinde öğretilen bu alevilik tasviri ise tamaiyle sünni öğretiye göre hazırlanmış durumda...

Aynı şeyi şimdi kutsal kitap için yapmak istiyorlar... Kendi kafalarındaki öğretiyi genç beyinlere enjekte edecekler, sanki enjekte ttikleri diğer bilgiler çok matahmış gibi.... İstemem kalsın onların öğretileri..... Din dersini seçmeli yapsınlar yeter... Eğer gerçektem demokrat iseler.....
Size katılıyorum.Bende ortaokul 2. sınıfta din dersinde Hristiyanlık ve Musevilik vardı.Ancak ne kadar iyi olmuştuki kitapta okuduklarımla gerçek Hristiyanlık aynıydı.Yani kitaba bakıcak olacaksak Hristiyanlık güzel anlatılmış.Ancak öğretmen kitabı bile açtırmadı derslerde sürekli kendisi anlattı.Tabiiki yalan yanlış şeyleri.

Yok efendim 3 tanrı var.Yok efendim günah çıkarma.Papa olayı falan.Yani kitaba doğru düzgün yazsalar bile öğretmenler çarpıtmaktan geri kalmıyor.

In Hoc Signo Vinces kardeşime katılıyorum.Hristiyan olduğundan emin olunan kişiler tarafından verilmeyecekse bu dersler hiç verilmesin daha iyi.

İncil ve Tevrat'ın okullarda seçmeli ders olarak okutulması TBMM'de konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

İncil ve Tevrat'ın okullarda seçmeli ders olarak okutulması TBMM'de konusuna benzer konular;

TBMM'de Sıradışı bir Konuşma (Asst.Prof.Dr. Ioannis Grigoriadis) Son anda bir aksaklık olmazsa, Pazartesi 20 Şubat 2012 Türkiye Rum azınlık tarihine geçecek bir tarihtir. Ekümenik Patrik Bartholomeos, TBMM Anayasa Komisyonu tarafından dinlenecek. Tartışılan anayasa üzerine Rumların ve diğer gayrımüslim azınlıkların görüşlerini ilk defa bir Patrik dile getirecek. Bu haber, hem İstanbul Rumlarını hem Türk-Yunan uzlaşmasını destekleyen Yunanlıları çok sevindirdi. Ekümenik Patrikhane ile Türkiye Cumhuriyeti (arasındaki) ilişkilerin tarihi açısından, bu davetiyenin sembolik önemi çok büyüktür. Patrikhane Türkiye’nin en yanlış anlaşılan kurumlarından biridir. Bilgisizlik o kadar büyük ki, Fener semtine gelenlerin çoğu tepenin bulunan tarihi görkemli Fener Rum Erkek Lisesi binasına bakıp ‘İşte, o Fener Rum Patrikhanesi’ derler. Fakat Patrikhane tepede...

Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı? Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı, Tevrat'ın ulaşamadığı kişiler günahkar sayılıyorlar mıydı, direk cehenneme mi gidiyorlardı ? Arkadaşlar sadece Tevrat ayetleriyle -bilginiz varsa- cevap verir misiniz, zaten İncil'de bu tip ayetleri biliyorum. Ama bana Tevrat ayetleri lazım. Teşekkürler

İncil okumadan önce, çelişki iddiaları ile ilgili olarak, hatırlamanız gerekenler Öncelikle müslüman kesimler tarafından bilerek, isteyerek 4 İncil olarak lanse edilen kitapların ismi 4 Müjdedir. Bible=İncil iken Gospel=Müjde olarak kullanılır. İncil, toplam 27 kitapçıktan oluşan bunlardan 4 tanesi de "Müjde" olan bir tek kitaptır. Bu kitaplarda benzer/farklı, aynı/ayrı olaylar, anlatımlar mevcuttur. Bu kitapları okurken hatırlamanız gereken ilk şey her benzer olayın aynı olay olmadığıdır. Diğer hatırlamanız gerekenler aşağıda belirtilmiştir.

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? (Not: Liturjik hristiyan derken,ayinlerin görkemli olmasını isteyen,buhur ve çan kullanımı gibi geleneksel ibadet tarzını benimseyen,Komünyon'u dizleri üzerinde çökerek almayı tercih eden,org müziği ve klasik ilahiler eşliğinde , istavroz/haç çıkarma gibi Elçisel Kilise adetlerini seven,kilisede modernizmden hoşlanmayan ve daha geleneksel ibadet tarzını benimseyen kardeşleri kastediyoruz ki;bu liturjik Hristiyanlar arasında Protestanlar da mevcuttur,örneğin Lutheranlar ve Methodistler liturjik uçtadır.) Evanjelikal ibadetten hoşlanan kardeşler ise ritüel ve liturjiden çok Kutsal Kitap ayetlerinin literal olarak ele alındığı,Kutsal Kitap odaklı ve yalın,sade,İncil toplantısı havasında,contemporary/modern jazz/blues gibi müzik ve ilahilerle el çırparak tapınmayı seven,kilisede günlük...

MP3 olarak İncil? Selam arkadaşlar, acaba mp3 şeklinde bilgisayarımıza indirebileceğimiz İncil veya Kitab-ı Mukaddes var mıdır? Nette ben rast gelemedim. Samandağ Ortodoks Kilise Vakfından var ama indirilmiyor, ben bilgisayara inecek mp3 arıyorum. Selametle...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih