| HRİSTİYAN FORUM
> Türkiye'de Hristiyanlık
: Kanal7'de "Hz. İsa" filmi konusu 2070 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj K A P K A N tarafından gönderildi. Kanal7'de "Hz. İsa" filmi Son yıllarda, Hristiyanlar ve sorunları üzerine görsel ve özellikle yazılı medyada yoğun olarak yazılar görüyoruz. Sümele manastırında 88 yıl sonra yapılan ayin bütün kanallarda ve gazetelerde haber olarak yer aldı. İslamcı yayınlar, ayini yorumsuz olarak haber şeklinde verdiler. Yine bugün Kanal7 adlı islamcı kanalda Hz. İsa adlı bir film var. Bu kanallar, önceki yıllarda,özellikle ramazan ayında Muhammed ile ilgili filmleri yayınlarlardı. Bu haberlerin yazılı ve görsel medyada yer alması beni gerçekten çok mutlu ediyor. En azından bazı insanlar İncil'i okumak istiyorlar. Sizlerde düşüncelerinizi belirtebilirmisiniz? Kanal7'de "Hz. İsa" filmi
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Kanal7'de "Hz. İsa" filmi konusu 2070 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj K A P K A N tarafından gönderildi.
Son yıllarda, Hristiyanlar ve sorunları üzerine görsel ve özellikle yazılı medyada yoğun olarak yazılar görüyoruz. Sümele manastırında 88 yıl sonra yapılan ayin bütün kanallarda ve gazetelerde haber olarak yer aldı. İslamcı yayınlar, ayini yorumsuz olarak haber şeklinde verdiler. Yine bugün Kanal7 adlı islamcı kanalda Hz. İsa adlı bir film var.
Bu kanallar, önceki yıllarda,özellikle ramazan ayında Muhammed ile ilgili filmleri yayınlarlardı.
Bu haberlerin yazılı ve görsel medyada yer alması beni gerçekten çok mutlu ediyor. En azından bazı insanlar İncil'i okumak istiyorlar. Sizlerde düşüncelerinizi belirtebilirmisiniz?
Kanal7'de "Hz. İsa" filmi konusuna benzer konular;
İslami medyada "haç" ve "T" harfi üzerinden misyonerlik propagandası suçlamaları Milliyet Gazetesinin internet sitesi olan www.milliyet.com.tr haber sitesinin spor sayfasında “Sakatlık” işareti karşılığına Kızılhaç işareti konulmuş.
Milliyet Hıristiyan bir ülkede mi yayın yapıyor, Milliyet’in okuyucu kitlesi Hıristiyan mı? Türkiye’de sağlık hizmetlerinin işareti KIZILAY’DIR. Ülkemizde yayın yapan bütün kurum ve kuruluşlar sağlık hizmetlerini gösteren amblem yerinde Kızılay logosunu kullanmaktadır. Milliyet internet sitesinde de doğal olarak “KIZILAY” olması gerekirken hangi mantık ile Milliyet yayınlarında Kızılhaç kullanılmaktadır merak ediyoruz. Milliyet gazetesinin internet sitesi olan milliyet.com.tr.’de misyonerlik mi yapılıyor? Milliyet gazetesinin yetkililerinin bu olaydan haberleri yok mu? Haberleri yoksa bu daha da büyük sorun. Şayet haberleri var olduğu...
Kılıçdaroğlu'ndan Hristiyan Forum'daki "CHP azınlık düşmanıdır" iddialarına cevap Ben CHP İstanbul il gençlik kolları üyesiyim. Bu sitede biraz gözlem yaptım, Türkiye'nin gündemine, siyasetine, partimize bakışınızı, olumlu veya olumsuz görüşlerinizi inceledim. Partimizi savunan, sempati duyan da gördüm, düşmanca hakaretler eden de, eleştiren de. Bu eleştiriler bizim için çok önemli, ben de bu sitede yaptığım gözlemleri genel başkanımıza iletip fikrini öğrenmek istedim.
Ağırlıklı olarak CHP'nin aşırı ulusalcı kimliğe sahip olması, 1940'lardaki uygulamaları ( varlık vergisi özellikle ), azınlıklarla ilgili olmasa da CHP iktidarı döneminde ki yokluk vs. konularda eleştirilmiş.
Ben bunların hepsini söyledim genel başkanımıza. Bana aşağı yukarı şöyle cevap verdi:
'' O arkadaşlarına söyle, biz partiyi baştan sona değiştirdik, yeni bir oluşum meydana getirdik. Ama 2...
"İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! - Yiğit Bulut "İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! (3 Haziran 2009) - Yiğit Bulut - Vatan Gazetesi
"Evrim-yaratıcı zeka" yazılarımı bitirdim ama sağolsunlar "köşe yazarı arkadaşlarım ve mail grupları" devam ettiriyorlar. Bazı dostlarım yazmışlar "milliyetçi bir çizgi, okyanus ötesinde icat edilen Darwin karşıtı bir çizgi ile nasıl uyuşur"! Bazıları daha da ileri gitmişler ve beni "kara gömlekli" olmakla suçlamışlar! Neyse "kara cüppeli" dememişler!
Bu "karşılaştırmalara", yine o yazıları yazanlardan biri olan dostumun cümlesi ile "aklım şaştı"! Türkiye'yi "sevmek" Darwin'i desteklemekle mi başlıyor? Veya Darwin'in teorilerini tatminkar bulmayıp "dahasını" arayanlar, Türkiye'yi sevmiyorlar mı?
Sevgili dostlar, "saçmalık" tam olarak burada başlıyor! Vay "itici güç" dedi, vay...
"Meryem’in Doğumu Üstüne Vaaz" - Şamlı Yuhanna Meryem’in Doğumu Üstüne Vaaz
Kucağınızın meyvesi ile tanınmışsınız, Rabbin bir kez dediği gibi: "Onları meyvelerinden tanıyacaksınız.
Allah’ın Bakire Annesi’nin Anna’ dan doğması gerektiğinden doğa, lütuftan önce tohuma öncelik vermeyi göze alamadı; fakat lütuf meyvesini oluşturabilmesi için, kendi meyvesinden yoksun kaldı.
Nitekim her yaratığın ilk doğanı olan ve "her şeyin varlığını sürdürenin" (Kol.1, 17) doğacağı o ilk doğan ananın ilk önce dünyaya gelmesi gerekmekteydi. Ey Yoakim ve Anna, mutlu ikili! Her yaratık size borçludur. Çünkü sizin için yaratık Yaratana en beğenilen armağanı, yani Yaratana tek yaraşır arı anneyi, sundu.
Mutlu ol, Anna "kısır, sen ki, doğurmadın; terennüme koyul ve yüksek sesle çağır, sen ki, doğurma acısı çekmedin" (İşaya 54). Çok sevin, ey...
"Kutsal Ruh’u hiçbir şekilde üzmeyelim" - İskenderiyeli Kirillos Kutsal Ruh’u hiçbir şekilde üzmeyelim
Ben asmayım, sizler çubuklarsınız.
Sevgisine bağlanmayı bizlere öğretmek ve kendisiyle olan birliğimizden ne büyük yararlar elde edeceğimizi göstermek amacıyla Rab kendisinin asma olduğunu söylüyor. Ve kendisine bağlı olanları, bir bakıma kendisinde duran asma çubuklarına benzetiyor bu kişiler Kutsal Ruh’u aldıklarından şimdiden onun doğasına katılmış sayılıyorlar. Çünkü bizi Kurtarıcı Mesih’e bağlayan onun Kutsal Ruhu’dur. Asmaya katılarak onunla birleşenler bunu özgür seçimleriyle yaparlar; ancak asmanın bize göre bakıldığından bu onun doğasından gelir. İyi bir seçimden dolayı inançta ilerleriz, ve evlatlığı olma şerefini aldığımızdan onun soyundan oluruz. Gerçekten de, Aziz Pavlus’ a göre Rab’le birleşen onunla tek bir ruh yapar.
Kutsal...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil