Kaza Geçiren Kardeşimiz ve Kutsal Kitap'ta bahsedilen badanalı mezarlar hakkında...

Kaza Geçiren Kardeşimiz ve Kutsal Kitap'ta bahsedilen badanalı mezarlar hakkında... hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Kaza Geçiren Kardeşimiz ve Kutsal Kitap'ta bahsedilen badanalı mezarlar hakkında... konusu 1194 kez okundu, 11 kez cevaplandı. En son mesaj barnabas tarafından gönderildi. Kaza Geçiren Kardeşimiz ve Kutsal Kitap'ta bahsedilen badanalı mezarlar hakkında... Esenlikler... Adım Bilal ATAÇ, 2003 yılında İsa Mesih'le sıradan olduğunu düşündüğüm bir filmi izlemeye gittiğim zaman içime düşen ateş sayesinde tanıştım bunun için Rab'e hamdediyorum... Açıkça söylemek istiyorum ki imam hatip lisesi mezunuyum ve incil okumadan İsa Mesih'i Rab'im ve kurtarıcım olarak kabul etmeden önce İsa Mesih hakkında çok fazla şey bilmiyor hıristiyanlara küfrediyor onların kitapları değiştirdiklerini düşünüyordum, hamdolsun ki Rab tıpkı Pavlus'ta olduğu gibi sonsuz lütuf ve sabrını beni seçerek gösterdi ve hayatımda büyük bir değişiklik yaptı... 2003 yılından 2005 yılına kadar birçok mucize ile karşılaştım birçok imanlı kardeş ile tanışıp sorular sordum kutsal kitap okudum ve Rab'in de lütfu ile İsa Mesih'i Rab ve Kurtarıcım olarak kabul ettim... Bunları övünmek için... Kaza Geçiren Kardeşimiz ve Kutsal Kitap'ta bahsedilen badanalı mezarlar hakkında...

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kaza Geçiren Kardeşimiz ve Kutsal Kitap'ta bahsedilen badanalı mezarlar hakkında... konusu 1194 kez okundu, 11 kez cevaplandı. En son mesaj barnabas tarafından gönderildi.

Kaza Geçiren Kardeşimiz ve Kutsal Kitap'ta bahsedilen badanalı mezarlar hakkında... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Kaza Geçiren Kardeşimiz ve Kutsal Kitap'ta bahsedilen badanalı mezarlar hakkında... hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-03-09, 15:28
Kaza Geçiren Kardeşimiz ve Kutsal Kitap'ta bahsedilen badanalı mezarlar hakkında...
barnabas

Esenlikler...
Adım Bilal ATAÇ, 2003 yılında İsa Mesih'le sıradan olduğunu düşündüğüm bir filmi izlemeye gittiğim zaman içime düşen ateş sayesinde tanıştım bunun için Rab'e hamdediyorum... Açıkça söylemek istiyorum ki imam hatip lisesi mezunuyum ve incil okumadan İsa Mesih'i Rab'im ve kurtarıcım olarak kabul etmeden önce İsa Mesih hakkında çok fazla şey bilmiyor hıristiyanlara küfrediyor onların kitapları değiştirdiklerini düşünüyordum, hamdolsun ki Rab tıpkı Pavlus'ta olduğu gibi sonsuz lütuf ve sabrını beni seçerek gösterdi ve hayatımda büyük bir değişiklik yaptı... 2003 yılından 2005 yılına kadar birçok mucize ile karşılaştım birçok imanlı kardeş ile tanışıp sorular sordum kutsal kitap okudum ve Rab'in de lütfu ile İsa Mesih'i Rab ve Kurtarıcım olarak kabul ettim... Bunları övünmek için söylemiyorum okuduğum tanıklıklara Rab'in benim için verdiklerine bakarsam eğer imanım konusunda bir fedakarlıkta bulundum diyemem Rab'in beni daha da yüreklendirmesi ve bilgelik vermesi için sürekli dua ediyorum... 2005 yılından 2008 yılı sonuna kadar 3 yıldan fazla bir süre gaziantep yeni yaşam kilisesi liderine yardımcı olup buradaki müjdeleme faaliyetlerine katıldım, internetin bu konuda ne kadar güçlü olduğunu görüp gaziantep'teki kilisemiz için Rab'in inayetiyle web siteleri tasarladım ve buradan gelen e-mailleri cevaplayıp görüşmek isteyen kardeşlere de ulaştım, başta ailem olmak üzere birçok kişiden baskı ve eziyet gördüm ki (gaziantep'te yaşayan kardeşlerim bilirler) birkaç kez öldüresiye dövüldüm ve çoğu kez ölümle tehdit edildim elbetteki bunlar beni yıldırmadı ve kilisemizdeki diğer yürekli kardeşlerle birlikte Rab'in gösterdiği yolda yürümeye devam ettik, Rab'e yücelik olsun...

2008 yılı sonlarına doğru insanlardan aldığımız genel ithamlara baktığımızda gaziantep'te yabancılara bağlı olmayan, halk tarafından bilinen yanlışlıklara cevap olması açısından, hiç kimseden destek almadan Rab'e güvenerek Türk ve Kürt kardeşlerimizle yeni bir kilise kurmaya karar verdik, kilisemizin ismini seçerken Türkiye'mizde başta Gaziantep ve Kahramanmaraş olmak üzere bir diriliş bir uyanış başlangıcı olsun diye Gaziantep - Kahramanmaraş Diriliş Kilisesi olmasına karar verdik bugün hala web sitemiz ve diğer müjdeleme çalışmalarımızla Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta ve bunların yanında Nizip, Kilis, Osmaniye gibi müjdeleme çalışmaları bulunmayan yerlerdeki Rab'in kuzularına ulaşmaya çalışıyor binbir zorluklar içinde olsak da Rab'e güvenerek yolumuza devam etmeye çalışıyoruz..

Kilisemiz her hafta 10 ya da 15 kişi olarak benim evimde toplanıyor ve Rab'in adını yüceltip O'nun sözlerini paylaşıyor birbirimizi bu konuda yüreklendiriyoruz, biliyoruz ki Rab yürekten yakarışlarımızı işitiyor ve bizlerin arasında oluyor...

Hepinizin bildiği üzere Lütuf isimli kardeşimiz yaklaşık 50 gün önce bir trafik kazası geçirdi belki okumayanlar belki de hatırlamayanlar vardır diye tekrar yazıyorum, bu kardeşimiz müjdeyi benden ilk duyduğu zaman büyük bir sevinçle kabul etmiş ve eşi ile birlikte iman etmişlerdir, bütün ailesi ve çevresini karşısına almak pahasına müjdenin bu bölgede yayılmasında çok büyük hizmetleri olmuştur, hamdolsun Rab'e ki kardeşimizi bize bağışlamış hayati tehlikeyi atlatmasını sağlamıştır ve yine Rab'e izzet ve yücelik olsun ki kardeşimizin ailesi olayı hafif sıyrıklarla atlatmışlardır, kardeşimiz 11 gün boyunca özel bir hastanede tedavi görmüş ve hastane görevlileri bize büyük kolaylıklar sunmuşlardır...

Bu süre içerisinde başta Gaziantep valiliği olmak üzere birçok yere ihtiyaçların karşılanması konusunda başvurumuz olmuş ancak hiç birisine cevap bile verilmemiştir.

Burada açtığım konuyla ilgilenen yurtdışından ve Türkiye'den bir kaç kardeşimiz konuyla büyük bir yüreklilikle ilgilenmişlerdir, buradan onlara sonsuz minnettarlığımı bildiriyorum dilerim Rab'imiz onlara göklerin kapılarını açıp kat kat bereketler.. Amin...

Türkiye'deki hemen hemen bütün kiliseleri konuyla ilgili aramam ve mail yoluyla haberleşmeye çalışmama rağmen kilise olarak tek bir!? kilise bile e-mail ya da telefonlarımıza (olumlu ya da olumsuz) cevap verme tenezzülünde dahi bulunmamışlardır bunun için kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi bildiriyoruz... bütün kiliseler 1 kardeşimizin ihtiyacını karşılayamamış durumdayız...

Amacım Türkiye'de bulunan kiliseleri yargılamak değildir ancak kardeşimizin başına gelen bu kötü durum bana birkaç şey öğretmiştir.

1) Türkiye'deki müjdeleme çalışmaları boşverilmekte ve ilgilenilmemektedir ( en azından yeterince)

Bunun için www . kutsalkitap . org (incil bilgilendirme merkezinin web sitesi merkezleri kadıköy uluslararası kilisesi'nin (KUT) binasındadır) adresinde bulunan kilise adresleri kısmındaki telefon numaraları ve e-mail adreslerini kontrol etmeniz yeterlidir ki burada bulunan birçok (en azından %40 ) mail adresine mail attığınızda o adresin artık kullanımda olmadığını ancak kullanımdaymış gibi orada bulunduğunu ve arayış içindekilerin de o maillere ve telefonlara yönlendirildiğini bir hayal edin...

2) Türkiye'de kesinlikle ve kesinlikle evrensel kilise anlayışı gelişmemiştir, bırakın evrensel kilise anlayışı ile başka kiliselere yardım etmeyi, her zaman yüz yüze bakıp diz dize dua ettikleri kardeşlerinin sorunları ile ilgilenmeyen ancak Türkiye'nin en lüks mağazalarından alışveriş yapmaktan da geri kalmayan imanlı!? kişilerle dolmuştur...

3) Türkiye'deki müjdeleme çalışması yapan kişiler milyonlarca lirayı incil basıp dört bir yana dağıtmaya çalışmak yerine biraz da hali hazırda bulunan kiliselerin gelişmeleri için kullanmalıdırlar ki böylesi daha yararlı olacaktır.

Uzun iletimi yayınladığınız, sizler de okuduğunuz için yürekten minnettarım, şimdi pazar günleri kiliseye gidip "haleluya" diye bağırmaya, ilahiler okumaya, ezgiler söylemeye, yürekten gelmeyerek verdiğiniz sunuların Rab'e ulaşacağını düşünmeye devam edin... Ancak Rab'imiz bundan 3000 yıl önce tam da sizler için (burada bahsettiğim gibi olan kişileri kastediyorum herkes kendini yargılasın) kesin hükmünü vermiştir.

Amos 5:18-24

"Vay başına, RAB'bin gününü özlemle bekleyenlerin! Niçin özlüyorsunuz RAB'bin gününü? O gün aydınlık değil, karanlık olacak. Nasıl ki, biri aslanın önünden kaçar da karşısına ayı çıkar, Evine döner, elini duvara dayar da elini yılan sokar. RAB'bin günü aydınlık değil, karanlık olmayacak mı? Hem de zifiri karanlık, Bir parıltı bile yok. RAB şöyle diyor: ‹‹İğreniyor, tiksiniyorum bayramlarınızdan, Hoşlanmıyorum dinsel toplantılarınızdan, Yakmalık ve tahıl sunularınızı Bana sunsanız bile kabul etmeyeceğim, Besili hayvanlarınızdan sunacağınız Esenlik sunularına dönüp bakmayacağım. Uzak tutun benden ezgilerinizin gürültüsünü, Çenklerinizin sesini dinlemeyeceğim.Bunun yerine adalet su gibi, Doğruluk ırmak gibi sürekli aksın."

Gaziantep - Kahramanmaraş Diriliş Kilisesi lideri olarak bütün kiliselerden, kilise birliklerinden ve burada rahatsızlık verdiğim herkesten özür dilerim, sizlerden "sizden dileyene verin" diyene iman ettiğiniz!? için yardım istediğimden ve rahatınızı kaçırdığımdan dolayı da özür dilerim... Bundan sonra kilisemiz hakkında hiç bir isteğimiz siz imanlı!? kardeşlerimize!? bildirilip tarafınız rahatsız edilmeyecektir...

Rab sizlere bereket etsin dilerim...

Bilal ATAÇ - Gaziantep - Kahramanmaraş Diriliş Kilisesi Çobanı

www.diriliskilisesi.com

iletisim@diriliskilisesi. com

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kaza Geçiren Kardeşimiz ve Kutsal Kitap'ta bahsedilen badanalı mezarlar hakkında...

Kaza Geçiren Kardeşimiz ve Kutsal Kitap'ta bahsedilen badanalı mezarlar hakkında... hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-03-09, 16:47
Chonk

Merhaba,
Yazınızı okudum ve yaşadığınız durum üzücü.
Ancak bu durumdan dolayı Türkiye'deki tüm kiliseleri sorumlu tutmak son derece yanlış olur. Anladığım kadarıyla e-mail yoluyla ulaşmaya çalışmışsınız kiliselere. Ancak bugün kilise e-maillerine her gün onlarca para yardımı talebi iletiliyor. Kiliselerin gerçek ile sahte arayışlar içerisinde olanları hemen ayırt etmesini bekleyemezsiniz. Türkiye kiliselerinde açıkçası e-mail iletişiminde gelen 20 e-mail'den 10 tanesi para istiyor, 5 tanesi küfür ediyor, 3 tanesi tehdit ediyor, 2 tanesi merak ediyor. Telefon ile ulaşıp, kendinizi tanıtıp konuyu açsaydınız daha iyi sonuçlar alabilirdiniz.

Ancak unutmamak gerekir ki Türkiye'de tüm kiliselerin durumu da iyi değil. Yani sıkıntı çeken tek kilise sizin kiliseniz değil. Durumu iyi olan, kalkınan kiliseler olabilir bazı yerlerde, ancak bu demek değil ki her kilise zorluk içerisinde değil. Emin olun aynı şekilde sıkıntı içerisinde olan bir çok kilise vardır. O yüzden yazınızdan bu durumda bulunan kiliselerde töhmet altında kalabilirler. Öncelikle kilisenin durumu nedir, ne değildir buna bakarak onlarla yüzyüze veya en azından telefon ile iletişime geçilmelidir.

Bahsettiğiniz tarzda kişiler olabilir, mutlaka var.
Ancak bunları o kişilere karşı söylemeniz doğru olur. "Türkiye kiliselerinde böyledir bu." derseniz tüm Türk kiliselerini suçlamış olursunuz.

Bu konuda yaralanmış olmanızı anlarım, üzüntüleriniz olduğunu anlarım. Ancak büyük bir genelleme yaparak bir çok kardeşi, bir çok kiliseyi bu şekilde ithamlarla yargılamak yanlıştır. Hepimizin yaralandığı konular var, ancak başkalarını yaralamamaya dikkat edelim böyle durumlarda.

Özellikle "siz imanlı!", "kardeşlerimize!" şeklindeki ithamlarınız gerçekten üzücü.

Tüm bunların dışında üzüntünüzü ve kaygılarınızı paylaşıyor, Türkiye'de yanlış giden işlerin düzelmesi için dua ediyoruz.

Esenlikler.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kaza Geçiren Kardeşimiz ve Kutsal Kitap'ta bahsedilen badanalı mezarlar hakkında...

Kaza Geçiren Kardeşimiz ve Kutsal Kitap'ta bahsedilen badanalı mezarlar hakkında... hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-03-09, 17:15
moderator5

Bilal kardeşim ve sevgili cemaati, Tanrı yardımcınız olsun, ben bir yorum yapmak istemiyorum açıkçası...

Kaza Geçiren Kardeşimiz ve Kutsal Kitap'ta bahsedilen badanalı mezarlar hakkında... hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-03-09, 17:21
barnabas

Sevgili Chonk kardeş ilginiz için teşekkür ederim...
İletimin birçok yerinde bu ithamların herkes için değil ancak yardım edebilecek durumda olupta ilgilenmeyenler için olduğunu belirttim, Kutsal Kitap'ın birçok yerinde de benzer ayetler görmek mümkündür ancak herkes kendisini bu ayetlere göre muhasebe eder ve üstüne alınması gerekeni alınır, isterseniz burada tek tek isim vermeyeyim ben birçok kilise liderini de bizzat telefonla arayıp durumumuzu anlattım ayrıca bizimle aynı şehirde bulunan bir kilise lideri hastaneye gelip sadece geçmiş olsun deyip gitmeyi tercih etmiştir, Türkiye'deki birçok kilisenin ortak sorunlarını dile getirmeye çalıştım, imanlı!? sözcüğünü kullanırken iman ettiğini söyleyen ama eylem de sıfır olan kişileri kastettim Kutsal Kitap bizlere eylemsiz imanın ölü olduğunu belirtir, ayrıca e-mail adreslerinin birçoğunun kullanım dışı olması kabul edilebilir bir durum değildir kutsal kitap bilgilendirme merkezinin bu konunun üzerinde ehemmiyetle durması gerekir diye düşünüyorum... Sadece bu konu yüzünden yaralı olduğumuzdan değil yapılan yanlışlıklara dikkati çekmek istedim, Müjdeye hizmet eden yönetimini kendim sürdürdüğüm 2 adet web sitesi var ve kimin ne istekle geldiğini çok iyi biliyorum, ancak konu ne olursa olsun bu mailler açılıp okunur tarafımızdan eminim bu sitede de durum aynıdır, ayrıca ben birçok kiliseyi aradığımda web sitesi bilgimi ve telefon numaralarımı bıraktım eğer bu konuda yalan söyleyen birisi gibi görüldüysem o zaman birçok kilise adresleri bölümünde isim ve telefon numaram mevcut ulaşan kişiler nasıl ulaştılar acaba bunu merak ediyorum? Her neyse sıkıntım konunun uzaması değil muzdarip olduğumuz konulara dikkat çekmektir, herhangi birisini kırdıysam Rab'de özür dilerim niyetim kimseyi yargılamak değil sadece yapılanları yüze vurmaktır ve sanıyorum ki mesaj yerine ulaşmıştır... Esenlikler dilerim

Kaza Geçiren Kardeşimiz ve Kutsal Kitap'ta bahsedilen badanalı mezarlar hakkında... hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-03-09, 18:13
Fırat Çölgeçen

Sizinle ifadelerimi birazdan paylaşacağım. Ama Rab' de üzüldüm. Neden? Bazı söylemlerin içeriği değil de; dışımı önemli ?.... Hiç düşündünüz mü ? yanıt verirken. Acaba barnabas, ne anlatmaya çalışıyor du ?

Bir inanlı, et ya da çukulatalı pörtmey yemek zorunda mıdır ?... Sorarım size. Lütfen Rab'de düşününüz. İnsanları bazı konularda darp etmeyiniz. Nasıl Mesih inanlısınız ?

Barnabas'ın ifadelerinde ne yalnışlık var ki ? Eğer onun ifadeleri yalnış ise; beni de lütfen kabul etmeyin. Rab'bin adamlarını elemek ya da yok etmek bu kadar mı kolay ?

Sayın " Adonay" ı kabul ediyorsanız ve de onun yazılımlarını kabul ediyorsanız ( O, beni tanır. ) ki; sizin yazılımlarınız boştur. Ben yazı yazmak gibi bir boş işkembeli bir kişi değilim.

Başka bir yazımda da dediğim gibi: " Nerede bu kiliseler ?" Tekrar ifade ediyorum: " Nerede bu kiliseler ?" Boş iş, onlar.... 1970 lerin değil; onun çocukları bile Rab'de değiller !... Hani bir söz vardır; bilim adamları, Amerikalı ve Avrupalı değildir. Bilim adamları, aynı zamanda, Türk'tür ya da Çinli veya başka bir ulustandır. Yapmayınız be kardeşler !...

Uzaktan konuşmak, kolaydır. Burada önemli olan nedir ? İnanlı olan kardeşlere yardım. Bu kadar basit. Siz, hiç forumdaki yazıları okumuyor musunuz ? Derdiniz nedir ? Tekrar ifade ediyorum: Siz, " Gaziantep'te kardeşlere dua haricinde maddi yardım ettiniz mi etmediniz mi ? " Buna yanıt veriniz. Öyle " lay lom " ile konuşmayınız. Rab'de olmak, öyle laf ile olmaz. Gereken yapılması gerekir. Mesih'te olup da ezilmekten mi korkuyorsunuz ?

Bu yazımı yayınlamaktan , lütfen, Rab'de korkmayınız. Zira dünyasalllıklarını kaybetmekten korkanlar, bu yazılımlardan korkarlar. Sonuçta şunları söyleyeceğim ( Barnabas, dediklerinde haklıdır ) ki; bırakın söylenenler okunsun ve bırakın Rab'de, kişiler gerekeni yapsın. Çünkü ( Bir başka yerde yazdığım gibi; bir 5 ile 10 lira yardım edemiyecek kadar zayıf mı kişiler ? ) Tanrı YHVH'da korkmamak gerekir. Değil mi ?

Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında kalınız.

Kaza Geçiren Kardeşimiz ve Kutsal Kitap'ta bahsedilen badanalı mezarlar hakkında... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Kaza Geçiren Kardeşimiz ve Kutsal Kitap'ta bahsedilen badanalı mezarlar hakkında... konusuna benzer konular;

Eğer Kurtuluş Güvencesi varsa neden Kutsal Kitap'ta imandan dönme uyarıları var? Soru: Eğer kurtuluşumuz sonsuza dek güvendeyse, Kutsal Kitap bizleri imandan dönme hakkında neden böylesine şiddetle uyarır? Yanıt: Kutsal Kitap’ın bizleri imandan dönme konusunda bu kadar şiddetli bir şekilde uyarmasının nedeni, gerçek iman edişin görünen meyvelerle ölçülmesidir. Vaftizci Yahya, Şeria Nehri’nde insanları vaftiz ederken kendilerini doğru zannedenleri, “tövbeye yaraşır meyveler verin” diyerek uyarmıştı (Matta 3:8). İsa Dağdaki Vaazı verirken Kendisini dinleyenleri her ağacın meyvesinden tanınacağını (Matta 7:16) ve “iyi meyve vermeyen her ağacın kesilip ateşe atılacağını” söyleyerek uyarmıştı (Matta 7:19). Bu uyarıların arkasındaki amaç, bazı insanların adına “kolay inanmak” dediği şeyi önlemekti. Bunun anlamı, İsa’yı izlemenin Hristiyan olduğunuzu söylemekten daha...

Kutsal Kitap'ta dinazorlar var mıdır? Soru: Kutsal Kitap dinozorlar hakkında ne der? Kutsal Kitap’ta dinozorlar var mıdır? Yanıt: Kutsal Kitap’taki dinozorlar konusu, Hıristiyan toplumun içinde dünyanın yaşı, Yaratılış Kitabı’nın doğru yorumu ve etrafımızda gördüğümüz fiziksel kanıtları nasıl yorumlamamız gerektiği konusuyla ilgili olarak devam eden daha büyük bir tartışmanın bir parçasıdır. Dünyanın düşünüldüğünden daha yaşlı olduğuna inananlar, kendi paradigmalarına göre, Kutsal Kitap’ın dinozorlardan söz etmemesinin nedeninin onların ilk insanların yaratılmasından milyonlarca yıl önce öldükleri olduğu konusunda görüş birliği içindedir. Kutsal Kitap’ı yazan adamlar yaşayan dinozorları görmüş olamazlardı. Dünyanın yaşının daha genç olduğuna inananlar, Kutsal Kitap hiçbir zaman “dinozor” sözcüğünü kullanmadığı halde...

Trafik Kazası Geçiren Kardeşimiz İçin Dua ve Yardım İsteği... Gaziantep Diriliş Kilisesinde bizimle birlikte olan 37 yaşındaki Lütuf kardeşimiz dün gece ailesi ile birlikte Gaziantep-Nizip yolunda orada bulunan kardeşleri ziyaretten dönerken bir trafik kazası geçirmiştir, kazada eşi ve çocukları ile birlikte ağır yaralı olarak hastanede bulunan kardeşimiz halen yoğun bakımda kendisi ve ailesi için dua etmenizi istiyorum Rab şifa verendir. Ayrıca kendisini uzun zamandır tanıdığım bu kardeşimizin hiçbir sosyal güvencesi olmadığı gibi imanı dolayısıyla bütün ailesi de kendisini terketmiş ve öyle kötü bir durumda hastaneye gelip ziyaret etmek yerine bunun Allah'ın kardeşimize verdiği bir ceza olarak nitelendirmişlerdir. Kardeşimiz için Diriliş Kilisesi olarak elimizden gelen yardımı yapmak istiyoruz, eğer ilgilenen kardeşler varsa özel mesaj ile bu...

Kutsal Ruh hakkında - (Kutsal Ruh - Rev. Robert Lynn - Bölüm 2) KUTSAL RUH HAKKINDA Bu bölümde önce Kutsal Ruh hakkındaki bilgilerimizi kısa kısa gözden geçirelim. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p></o:p> Heidelberg İlmihali 53. Kutsal Ruh’la ilgili olarak neye inanıyorsunuz?<o:p></o:p> İlk olarak O, Baba ve Oğul gibi sonsuz Tanrı’dır.<SUP>1</SUP> <o:p></o:p> <o:p></o:p> İkinci olarak O bana, gerçek iman aracılığı ile beni Mesih’e ve O’nun bütün bereketlerine paydaş kılsın,<SUP>3</SUP> beni teselli etsin<SUP>4</SUP> ve sonsuza dek benimle kalsın diye<SUP>5</SUP> kişisel olarak verilmiştir.<SUP>2</SUP> <o:p></o:p>

Kutsal Kitap'ta Seçilmişlik Kutsal Kitap bir seçilmişlik kavramı var. Birçok kişi bu konu nedir bilmiyor, "Kadercilik" zannediyor. Birçok kişi araştırmıyor bile. Araştıranlar da, ateistlerin sorduklarına benzer insan mantığının ürettiği denklemlere cevap verecek cevaplar arıyor. Acaba siz Seçilmişlik kavramını nasıl biliyorsunuz?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih