Kimliğine Hristiyan yazdıranlar ve Askerlik konusu
1577 kez okundu,
14 kez cevaplandı. En son mesaj
Flyboy tarafından gönderildi.
Kimliğine Hristiyan yazdıranlar ve Askerlik konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

09-08-11, 16:19
Burak Nejat
Acaba askerlikte bir sorun oluyormu nüfus cüzdanımda Hristiyan yazması?
Kimliğine Hristiyan yazdıranlar ve Askerlik
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

09-08-11, 17:13
Rab İyidir
|
|
Burak Nejat
|
|
Acaba askerlikte bir sorun oluyormu nüfus cüzdanımda Hristiyan yazması?
|
Yasal olarak bir sorun yok,ama günlük hayatında,komutanların ve diğer askerlerle olan ilişkilerin konusunda çok zorluk çekersin,hele birde doğuya düştüysen,tanrı yardımcın olsun kardeşim.
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-08-11, 17:18
Lamb of GOD
Bir protestan askerin başından geçenleri yazıyorum.Zaten anlarsınız ne gibi durumlar olduğunu.
Hristiyan bir genç, askerde denetim sırasında dolabında İncil bulunduğunu anlatıyor:
“Komutan çağırdı. Misyonerlerle ilgili bir sunum gösterdi. “Böyle misin?” diye sordu. Bildiğim tanıdığım kilisenin böylesi bir yıkıcı planın parçası olarak resmedilmesi karşısında çok şaşırdım. “Komutanım ben öyle değilim. Vatanımı seviyorum” dedim. Komutan babamı aradı,
Hristiyan olduğumu söyledi. Babam zaten
Hristiyan olduğumu bildiği için ailemle ilgili herhangi bir sorun olmadı. Komutan “Artık gözümden düştün” dedi ve kısa bir süre içinde görev yerim değiştirildi. Son birkaç ayını oldukça zor bir görev yerinde geçirdim.”
Yönetim Notu: Sevgili kardeşim; bu tanıklığı kimden aldığını bilmiyoruz, o kişi hakkında yorum yapmıyoruz, yapamayız ancak seni bir konuda uyarmak isteriz, bazı kişiler kiliselerden maddi destek almak ya da aldıkları maddi destekleri arttırma amaçlı olarak askerlikte yaşadıklarını abartılı şekilde anlatabilirler. Lütfen bunu dikkate alınız. Askere gidildiğinde, gidilen birliklerle ilgili bilgilendirme yapılır, kimi zaman da küçük kitapçıklar verilerek kurallar anlatılır. Ayrıca askerler soru sorarak da akıllarına takılan şeyleri sorabilmektedirler. Genel olarak askeriyede her hangi bir dini kitap saklamak yasaktır. Bunun uyarısı yapılır. O kişi öncelikle kurallara uygun olmayan bir harekette bulunmuştur. Bu yalnızca
hristiyanlara has bir durum değildir. Bir müslümanın Kuran'ı askerde iken gizlice saklaması yasak ise diğer inançlardan kişilerin de yasaktır. Kaldı ki dini kitapları bırakalım en ufak emre bile karşı gelenler askerlikte zorluk yaşayabilir, bu özel olarak dini kitaplarla da alakalı bir şey değildir, "asker" olabilmek ya da olamamak ile ilgili ve çoğunluklu kişi bazında olan bir sorundur.
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-08-11, 18:17
allycan
kültürsüz insanlara rastlarsan eğer, sokakta bile zorluk çekersin. bence bunlara pek tutulma. imanınıda asla yitirme..
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-08-11, 21:17
Lamb of GOD
|
|
Lamb of GOD
|
Bir protestan askerin başından geçenleri yazıyorum.Zaten anlarsınız ne gibi durumlar olduğunu.
Hristiyan bir genç, askerde denetim sırasında dolabında İncil bulunduğunu anlatıyor:
“Komutan çağırdı. Misyonerlerle ilgili bir sunum gösterdi. “Böyle misin?” diye sordu. Bildiğim tanıdığım kilisenin böylesi bir yıkıcı planın parçası olarak resmedilmesi karşısında çok şaşırdım. “Komutanım ben öyle değilim. Vatanımı seviyorum” dedim. Komutan babamı aradı, Hristiyan olduğumu söyledi. Babam zaten Hristiyan olduğumu bildiği için ailemle ilgili herhangi bir sorun olmadı. Komutan “Artık gözümden düştün” dedi ve kısa bir süre içinde görev yerim değiştirildi. Son birkaç ayını oldukça zor bir görev yerinde geçirdim.”
Yönetim Notu: Sevgili kardeşim; bu tanıklığı kimden aldığını bilmiyoruz, o kişi hakkında yorum yapmıyoruz, yapamayız ancak seni bir konuda uyarmak isteriz, bazı kişiler kiliselerden maddi destek almak ya da aldıkları maddi destekleri arttırma amaçlı olarak askerlikte yaşadıklarını abartılı şekilde anlatabilirler. Lütfen bunu dikkate alınız. Askere gidildiğinde, gidilen birliklerle ilgili bilgilendirme yapılır, kimi zaman da küçük kitapçıklar verilerek kurallar anlatılır. Ayrıca askerler soru sorarak da akıllarına takılan şeyleri sorabilmektedirler. Genel olarak askeriyede her hangi bir dini kitap saklamak yasaktır. Bunun uyarısı yapılır. O kişi öncelikle kurallara uygun olmayan bir harekette bulunmuştur. Bu yalnızca hristiyanlara has bir durum değildir. Bir müslümanın Kuran'ı askerde iken gizlice saklaması yasak ise diğer inançlardan kişilerin de yasaktır. Kaldı ki dini kitapları bırakalım en ufak emre bile karşı gelenler askerlikte zorluk yaşayabilir, bu özel olarak dini kitaplarla da alakalı bir şey değildir, "asker" olabilmek ya da olamamak ile ilgili ve çoğunluklu kişi bazında olan bir sorundur.
|
Peki teşekkürler yorumunuz için yönetim :)
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kimliğine Hristiyan yazdıranlar ve Askerlik konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil