Kimliğine Hristiyan yazdıranlar ve Askerlik

Kimliğine Hristiyan yazdıranlar ve Askerlik hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Kimliğine Hristiyan yazdıranlar ve Askerlik konusu 1577 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj Flyboy tarafından gönderildi. Kimliğine Hristiyan yazdıranlar ve Askerlik Acaba askerlikte bir sorun oluyormu nüfus cüzdanımda Hristiyan yazması? Kimliğine Hristiyan yazdıranlar ve Askerlik

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kimliğine Hristiyan yazdıranlar ve Askerlik konusu 1577 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj Flyboy tarafından gönderildi.

Kimliğine Hristiyan yazdıranlar ve Askerlik konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Kimliğine Hristiyan yazdıranlar ve Askerlik hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-08-11, 16:19
Burak Nejat

Acaba askerlikte bir sorun oluyormu nüfus cüzdanımda Hristiyan yazması?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kimliğine Hristiyan yazdıranlar ve Askerlik

Kimliğine Hristiyan yazdıranlar ve Askerlik hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-08-11, 17:13
Rab İyidir

Burak Nejat
Acaba askerlikte bir sorun oluyormu nüfus cüzdanımda Hristiyan yazması?
Yasal olarak bir sorun yok,ama günlük hayatında,komutanların ve diğer askerlerle olan ilişkilerin konusunda çok zorluk çekersin,hele birde doğuya düştüysen,tanrı yardımcın olsun kardeşim.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kimliğine Hristiyan yazdıranlar ve Askerlik

Kimliğine Hristiyan yazdıranlar ve Askerlik hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-08-11, 17:18
Lamb of GOD

Bir protestan askerin başından geçenleri yazıyorum.Zaten anlarsınız ne gibi durumlar olduğunu.

Hristiyan bir genç, askerde denetim sırasında dolabında İncil bulunduğunu anlatıyor:
“Komutan çağırdı. Misyonerlerle ilgili bir sunum gösterdi. “Böyle misin?” diye sordu. Bildiğim tanıdığım kilisenin böylesi bir yıkıcı planın parçası olarak resmedilmesi karşısında çok şaşırdım. “Komutanım ben öyle değilim. Vatanımı seviyorum” dedim. Komutan babamı aradı, Hristiyan olduğumu söyledi. Babam zaten Hristiyan olduğumu bildiği için ailemle ilgili herhangi bir sorun olmadı. Komutan “Artık gözümden düştün” dedi ve kısa bir süre içinde görev yerim değiştirildi. Son birkaç ayını oldukça zor bir görev yerinde geçirdim.”

Yönetim Notu: Sevgili kardeşim; bu tanıklığı kimden aldığını bilmiyoruz, o kişi hakkında yorum yapmıyoruz, yapamayız ancak seni bir konuda uyarmak isteriz, bazı kişiler kiliselerden maddi destek almak ya da aldıkları maddi destekleri arttırma amaçlı olarak askerlikte yaşadıklarını abartılı şekilde anlatabilirler. Lütfen bunu dikkate alınız. Askere gidildiğinde, gidilen birliklerle ilgili bilgilendirme yapılır, kimi zaman da küçük kitapçıklar verilerek kurallar anlatılır. Ayrıca askerler soru sorarak da akıllarına takılan şeyleri sorabilmektedirler. Genel olarak askeriyede her hangi bir dini kitap saklamak yasaktır. Bunun uyarısı yapılır. O kişi öncelikle kurallara uygun olmayan bir harekette bulunmuştur. Bu yalnızca hristiyanlara has bir durum değildir. Bir müslümanın Kuran'ı askerde iken gizlice saklaması yasak ise diğer inançlardan kişilerin de yasaktır. Kaldı ki dini kitapları bırakalım en ufak emre bile karşı gelenler askerlikte zorluk yaşayabilir, bu özel olarak dini kitaplarla da alakalı bir şey değildir, "asker" olabilmek ya da olamamak ile ilgili ve çoğunluklu kişi bazında olan bir sorundur.

Kimliğine Hristiyan yazdıranlar ve Askerlik hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-08-11, 18:17
allycan

kültürsüz insanlara rastlarsan eğer, sokakta bile zorluk çekersin. bence bunlara pek tutulma. imanınıda asla yitirme..

Kimliğine Hristiyan yazdıranlar ve Askerlik hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-08-11, 21:17
Lamb of GOD

Lamb of GOD
Bir protestan askerin başından geçenleri yazıyorum.Zaten anlarsınız ne gibi durumlar olduğunu.

Hristiyan bir genç, askerde denetim sırasında dolabında İncil bulunduğunu anlatıyor:
“Komutan çağırdı. Misyonerlerle ilgili bir sunum gösterdi. “Böyle misin?” diye sordu. Bildiğim tanıdığım kilisenin böylesi bir yıkıcı planın parçası olarak resmedilmesi karşısında çok şaşırdım. “Komutanım ben öyle değilim. Vatanımı seviyorum” dedim. Komutan babamı aradı, Hristiyan olduğumu söyledi. Babam zaten Hristiyan olduğumu bildiği için ailemle ilgili herhangi bir sorun olmadı. Komutan “Artık gözümden düştün” dedi ve kısa bir süre içinde görev yerim değiştirildi. Son birkaç ayını oldukça zor bir görev yerinde geçirdim.”

Yönetim Notu: Sevgili kardeşim; bu tanıklığı kimden aldığını bilmiyoruz, o kişi hakkında yorum yapmıyoruz, yapamayız ancak seni bir konuda uyarmak isteriz, bazı kişiler kiliselerden maddi destek almak ya da aldıkları maddi destekleri arttırma amaçlı olarak askerlikte yaşadıklarını abartılı şekilde anlatabilirler. Lütfen bunu dikkate alınız. Askere gidildiğinde, gidilen birliklerle ilgili bilgilendirme yapılır, kimi zaman da küçük kitapçıklar verilerek kurallar anlatılır. Ayrıca askerler soru sorarak da akıllarına takılan şeyleri sorabilmektedirler. Genel olarak askeriyede her hangi bir dini kitap saklamak yasaktır. Bunun uyarısı yapılır. O kişi öncelikle kurallara uygun olmayan bir harekette bulunmuştur. Bu yalnızca hristiyanlara has bir durum değildir. Bir müslümanın Kuran'ı askerde iken gizlice saklaması yasak ise diğer inançlardan kişilerin de yasaktır. Kaldı ki dini kitapları bırakalım en ufak emre bile karşı gelenler askerlikte zorluk yaşayabilir, bu özel olarak dini kitaplarla da alakalı bir şey değildir, "asker" olabilmek ya da olamamak ile ilgili ve çoğunluklu kişi bazında olan bir sorundur.
Peki teşekkürler yorumunuz için yönetim :)

Kimliğine Hristiyan yazdıranlar ve Askerlik konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Kimliğine Hristiyan yazdıranlar ve Askerlik konusuna benzer konular;

Hristiyan ailelere, hristiyan olmayan çocukları için öneriler Soru: Hristiyan anne babaların, kayıp bir oğulları ya da kızları varsa ne yapmalıdırlar? Yanıt: Kaybolan Oğul benzetmesinin (Luka 15:11-32) içinde, inanlı anne babaların, onları yetiştirdikleri biçime aykırı bir şekilde yaşayan çocuklarına karşı gösterebilecekleri tepkilerin neler olabileceği ve onları nasıl ele alacakları konusunda kullanabileceği birkaç ilke vardır. Anne babaların, çocuklar yetişkin olduktan sonra onların artık anne babalarının yetkisi, otoritesi altında olmadığını hatırlaması lazımdır. Kaybolan Oğul öyküsünde, küçük oğul kendisine düşen mirası alıp uzak bir ülkeye gider ve mirasını orada çarçur eder. Yeniden doğmuş bir inanlı olmayan bir çocuk için böyle bir şey yapmak doğal bir şeydir. Mesih’e imanını bir zamanlar açık bir şekilde bildirmiş olan bir çocuğun...

Hristiyanlıkta Askerlik Soru: Kutsal Kitap Hristiyanlar’ın askeri hizmet yapmaları konusunda ne der? Yanıt: Kutsal Kitap’ta askerlik hizmeti yapmak konusunda epey çok bilgi vardır. Kutsal Kitap’ın askerlikle ilgili olarak söylediği sözlerin çoğu sadece benzetmeler olduğu halde birkaç ayet bu soruyla direkt olarak bağlantılıdır. Kutsal Kitap birisinin askerlik yapması ya da yapmaması gerektiğini açık bir şekilde bildirmez. Aynı zamanda, Hristiyanlar asker olmanın Kutsal Kitap’ta çok saygı duyulan bir şey olduğundan emin olabilir ve bu tür bir hizmetin Kutsal Kitapsal dünya görüşüne uygun olduğunu bilebilirsiniz. Askeri hizmetle ilgili ilk örnek Eski Antlaşma’da bulunur. Bu örnek, Yaratılış 14, İbrahim’in yeğeni Lut’un Elam Kralı Kedorlaomer ve müttefikleri tarafından kaçırıldığı zaman gerçekleşmiştir....

Şükürler olsun askerlik bitti Kardeşler, En uzunundan askerlik görevimi yerine getirdim ve yuvama geri döndüm hamdolsun. RAB her zaman benim yanımda oldu ve askerliğim güzel bir şekilde geçtiği için de hamdediyorum, şükürler olsun. Sizlerle de epeyce uzun bir dönem ayrı kaldım. Bundan sonra daha fazla beraber olacağımız için de RAB' be hamdediyorum. Esenlikler, Yönetim Notu: Biz de sizi merak ediyorduk, tekrar hoşgeldiniz.

Askerlik... Sevgili kardesler size sormak istedigim bir soru var. Askerlik çagı gelmis bir türk hristiyan erkek , askerlikte teröristlerin yogun oldugu bir şehirde askerlik yaparken ve bir operasyona gittiginde , kendi ölmesin , arkadasları ölmesin diye karsıdan gelen teröristi vurup onu öldürmek günaha girermi.Yada böyle bir anda yapılacak birşey ne olmalıdır.17 yasındayım ve üniversiteden sonra askerligimi yapacagım ve yaklastıkca aklımda bu gibi sorular cogalıyor.Ben ne olursa olsun bir insanın canına kıyabilecegimi düsünemiyorum nasıl bunun üstesinden gelirim ye yapabilirim öyle bir zaman gelirse.Ve ayrıca türk olup ayrıca hristiyan erkeklerde askerlik yapma mecburiyetinde midir ?Yada ben asla insan öldüremem dinimde bu büyük bir günahtır diye bir açıklama yapsam başka bir şehirde yada daha...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih