KORKULAR konusu
612 kez okundu,
3 kez cevaplandı. En son mesaj
veysi tarafından gönderildi.
KORKULAR konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

13-01-09, 14:24
ERGÜN73
Türkiyede,yaşayan
HRİSTİYAN olarak ben hala korkularımız olduğunu görüyorum.Kendimizi hep saklamak gereği duyuyoruz.Arkadaşlarımızd an,dostlarımızdan.Ve en acısıda,kendi çocuklarımızdan bunu gizlemek zorunda kaldığımızdır.Çünki ben,çok sonradan,İSAYI kurtarıcım olarak kabul ettim.Yaşadığım tüm çevrem MÜSLÜMAN.Gerçi ben kendimi hiç bir MÜSLÜMAN olarak hissetmedim ama,genede benim için çok zor bi durum.bu yaşadıklarımı daha önce yaşamış ve,bunu aşmış olan dostların,tecrübelerinden yararlanmak isterim.şimdiden teşekkürler.RAB SİZİNLE OLSUN
KORKULAR
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
KORKULAR

13-01-09, 14:58
Kitty
Tabiiki bir çoğumuz azınlıkların bu ülkede yaşamış olduğu sorunları fazlasıyla yaşıyoruz. Benim size nacizane tavsiyem bu korkuları bir kenara bırakmanızdır. Unutmayın ki sizi gerçekten seven insanlar olduğunuz gibi kabullenen insanlardır. Aileyi bu olayın dışında tutuyorum çünkü aile içerisinde fikir ayrılıklarının yaşanmasının en büyük nedeni ebeveynlerin kendileri gibi bir çocuk yetiştirme arzusundan kaynaklanan kimi zaman yerli kimi zaman da yersiz olabilen baskılardır. Hiç bir ebeveyni bu nedenle suçlamak doğru olmaz zira biz inanlılara da insanları yargılamak hiç bir koşulda uygun düşmez. Fakat bizim yapacağımız en güzel hareket bu baskılara karşın Kutsal Kitabımızın ve Rabbimizin bize öğütlediği gibi yaşamımızı sürdürmektir. Bu ülkede mutlu insan bulabilmek çok zordur oysaki bizler seçilmiş insanlar olarak içsel mutluluğu yakalamış bulunmaktayız. Sizin mutluluğunuz ve düzenli yaşam tarzınız elbetteki etrafınızdakilerin dikkatini çekecek ve mutluluğunuzun kaynağını öğrenmek isteyecekler hatta aralarından özveriyle de sizi dinlemek isteyenler olabilecektir. Bu size eşsiz mutluluk ve sonsuz hayat kaynağınızı diğer insanlara tanıtma fırsatı da sunabilir. Bilmiyorum belkide ben fazla optimist bir gözle yaklaşıyorum olaylara ama bana göre Mesih'te olanların aşamayacağı güçlük yoktur ve Mesih inanlısı birinin asla zorluklar karşısında yılmaması gerekir. Mesihimizi düşünerek güç alın sevgili kardeşim. Eminim yararı olacaktır. Esen Kalın.
KORKULAR
FORUMA ÜYE OLUN! /
KORKULAR

13-01-09, 16:06
MR.CAGE
|
|
ERGÜN73
|
|
Türkiyede,yaşayan HRİSTİYAN olarak ben hala korkularımız olduğunu görüyorum.Kendimizi hep saklamak gereği duyuyoruz.Arkadaşlarımızd an,dostlarımızdan.Ve en acısıda,kendi çocuklarımızdan bunu gizlemek zorunda kaldığımızdır.Çünki ben,çok sonradan,İSAYI kurtarıcım olarak kabul ettim.Yaşadığım tüm çevrem MÜSLÜMAN.Gerçi ben kendimi hiç bir MÜSLÜMAN olarak hissetmedim ama,genede benim için çok zor bi durum.bu yaşadıklarımı daha önce yaşamış ve,bunu aşmış olan dostların,tecrübelerinden yararlanmak isterim.şimdiden teşekkürler.RAB SİZİNLE OLSUN
|
Sevgili kardeşim.Ben de hemen hemen aynı durumdaydım.Fakat ben bu konuyu ifade ettiğiniz gibi aştım.Şu anda benim ailemdeki herkes benim bir imanlı olduğumu biliyor.Bir çoğu benim ile bağlantısını kesti.Hiç bir şekilde üzülüp dertlenmedim.Hamdolsun ki ben artık kurtuldum.Kurtuldum diye bu insanlar beni bir kalemde silebildiyse benim söyleyecek bir sözüm yok.Eşimin tarafı bilmiyor.Bu yüzden eşimle çatışma durumundayız.Ben söylemek istiyorum.Eşim kabul etmiyor.Annesi ve abileri boşanmamızı istermiş diye.Ben ''Sen beni kabul ediyorsan onların reddetmesi anlamsız değil mi''dedim.Korkuyor.Ben de o huzursuz olmasın diye seslenmiyorum.Yani demek istediğim açıkça söylemek.Korkma.Rabbin sevgisi sana öyle bir güç verecekki zaten hiç bir şekilde endişelenmiyeceksin.Zaman la insanlar seni ya kabullenir ya da reddeder.Bence çok değer verdiğin insanların dışında da seni reddedecekse varsın etsin.Ben zaten eşimi onun ailesine de söyleme konusunda ikna ediyorum.Nasılsa bu yaz kayınpederin mevlüdünde mecbur öğrenecekler.Çünkü ben hiç bir şekilde onların yaptıklarına katılmayacağım.Bir açıklama bekleyecekler.Ben de yapacağım.Rabbe güveniyorum.Bu konuda bana yardım edecektir.Dua ediyorum.Sende dua et.Korkma.O seni seviyor.Esenlikle kal.
KORKULAR
FORUMA ÜYE OLUN! /
KORKULAR

04-02-10, 21:53
veysi
Türkiye'de yaşayan
Hristiyanlar olarak tabii ki zor şeyler yaşadık,yaşıyoruz ve yaşayacağız ve bu durumu,yok etmek imkansız.çünkü;RAB bu dünyada yaşadığımız sürece sıkıntılarımız olacağını söylüyor kutsal kitapta.Ayrıca bu durum emin olun ki sadece Türkiye için geçerli değil yanlış değil isem Sri Lanka'da İMANLI AVI var...ve hepsini geçelim okuduğum bir kitapta Avrupa'nın bile sadece %10'unun
Hristiyan olduğunu okumuştum ne kadar doğrudur bilemiyorum.ki bence bu büyük bir ihtimal çünkü Avrupa yapımı filmlerin çoğunda,şarkıcıların video'larından görebiliyoruz ki Mesih'den uzaklar...orada bir yerde yaşasak bile mutlaka etrafımızdan birileri çıkıp biz ibadet ettiğimiz için,dua ettiğimiz için vs.bizimle alay edecek...Mesela ben Antalya'dayken disipline gönderilmiştim okuduğum okulda,kız arkadaşım benden ayrılmıştı
Hristiyan olduğum için,etrafımdakiler sürekli dalga geçiyordu,annem bile sürekli saçma sapan bir inanç,yalanlar üzerine kurulu bişey diyor bana...Havariler bile havari Yuhanna hariç hepsi öldürülmüşlerdir...İsa Mesih'e iman ettiği için öldürülen çok Aziz var,Azize var...Biraz iç karartıcı oldu ama bu olay bence böyle bu dünyada olduğumuz sürece sıkıntı yaşayacağız.FAKAT! RAB bize şunu da söylüyor ''Dünya'nın sonuna kadar her an sizinleyim...''tutumumuz; yaşantımızı RAB'bin eline bırakmak ve şu ayeti sürekli hatırlayıp kalbimize işlemektir.Mesihle yaşam,ölümse kazançtır benim için...ve eğer kendinizi ve inancınızı gizlememek ve açıklamak istiyorsanız şöyle bir tutum yararlı olabilir;ilk başta söze değil davranışlarımıza bakalım.(Pavlus bile gittiği yerlerde önce ilişkiler kurup sonra müjdeyi paylaşıyordu)Bir süre sora etrafınıza verdiğiniz görüntü karşısında birileri çıkıp size soracaktır neden böylesin diye.işte o zaman açıklayabilirsiniz ve o kişi çok karşı ise bile sizin o davranışlarınızdan dolayı en fazla düzgünce ilişkinizi kesecektir...
RAB'bin esenliği üzerinize olsun.
KORKULAR
FORUMA ÜYE OLUN! /
KORKULAR
KORKULAR konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil