|
|
Kitty
|
|
|
moderator1
|
|
|
Alıntı:
|
Mor Gabriel Manastırı tabelasına koli bandı
 Mor Gabriel Manastırı tabelasına koli bandı
MARDİN�n Nusaybin İlçesi�de restorasyon çalışmaları devam eden Süryani Mor Yakup Kilise�in duvarlarına kimliği belirsiz kişiler tarafından sprey boyayla hakaret ve tehdit içerikli yazıların ardından Midyat İlçesi�deki Deyrul Umur (Mor Gabriel) Manastırı�ı gösteren kavşak tabelasının üstüne koli bandı çekildi.
Midyat�n 1600 yıllık tarihiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Deyrulumur (Mor Gabriel) Manastırı�ı gösteren kavşak yön levhasının üzerine koli bandı çekilerek kapatıldı. Midyat- Nusaybin Karayolu�u birbirine bağlayan ve Emniyet Müdürlüğü binasının yakınında bulunan Cumhuriyet Bulvarı kavşağındaki trafik yön levhasında yer alan Deyrulumur Manastırı yazısının bir bölümünün bantla kapatılması Süryaniler�n tepkisini çekti. Midyat Süryani Kültür Derneği Başkanı Yuhanna Aktaş, çirkin davranışı gerçekleştiren faillerin biran önce bulunmasını istediklerini söyledi.
Nusaybin İlçesi�de �nanç projesi�kapsamında Mardin Müzeler Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları sürdürülen Süryani Mor Yakup Kilisesi�in taş duvarlarına 2 gün önce kimliği belirsiz kişiler tarafından sprey boyalarla Türkçe, �erefsizler defolun� �alettullah kafirler defolun� �iyonist güçler defolun� �iyonistler defol� �afirler defolun� �iyonist köpekler�ve Arapça �llah u Muhammed�ile Kuran-ı Kerim�n tövbe süresinin 73 ayetindeki �y Peyamber kafir ve münafıklara karşı savaş�sözleri yazılmıştı.
|
http://www.hristiyangazete.com/2010/...na-koli-bandi/
|
Bu haberi ben de bu gün okudum önceki gün de manastır duvarındaki yazılarla ilgili bir haber vardı. Olayın dinlerarası boyutunu geçtim. İnsanlar, o manastırın bir tarihi eser olduğunun yaptıkları ile ülkelerine ne kadar zarar verdiklerinin farkında bile değiller. Rabbi akılı hepimize aynı verdin. Ama anladığım kadarıyla bu akıl çalışan ve çalışmayan diye ikiye ayrılıyor. Bu artık farklı birşey, kara cahillik. Acaba bu ülkede yaşayan müslümanlar bu değerlere bu derece ihanet edilmesinden ne derece memnuniyet duyuyorlar?
|
Çok Doğru demişsin..
Ama işte bir söz vardır .... hoşaftan ne anlar diye..
Zaten bikeresinde Tarihi esere zarar verdiklerinin farkında bile değillerdir yani dediginde çok haklısın ki Kara cahillik..
Düşüncesizlik herşey var yani
denebilecek tek şey Yazık..