Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
ilhanmania

Merhaba.. Bu akşam buradaki ilk gecem... Bundan yaklaşık 2 sene öncesine kadar camiye giden, namaz kılan bir müslümandım. Ancak bişey oldu, artık İsa Mesih'in yolunda ilerlemem gerektiğine kanaat getirdim ve Hristiyan oldum.. Oldum diyorum çünki bunu kendi kendime yaptım yani vaftiz olmadım, herhangi bir cemaate katılmadım.. Hatta kiliseye dahi gitmedim.. Sadece nüfusumdaki din hanemi "Hristiyan" olarak düzelttirdim.. Vaftiz olmam gerektiğini biliyorum.. Ancak bu ani din değişikliğim ne ailemin ne de arkadaşlarımın hiç hoşuna gitmedi hatta çok ta tepki gördüm. Bu nedenle yanıma birini alıp ta kiliseye gidemedim. İzmir'de yaşıyor olmama rağmen tepki görmek şevkimi kırdı.. Şimdi sizden yardım istiyorum.. Bir Katolik Kilise'si adı veya izlemem gereken yolla ilgili bana yardımcı olursanız çok çok sevinirim.. Şimdiden teşekkür ederim..

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

Niçin bir katolik kilisesi adı ? Özür dilerim,anlayamadım da....

hristiyanlık
ilhanmania

İzmir'de birçok kilise var ama sanırım kiliseler katolik veya protestan kilisesi olarak ayrılıyor.. Cemaatleri ve ibadet şekilleri de farklı oluyor sanırım.. Onun için öyle bir belirtme yapma ihtiyacı hissettim.

hristiyanlık
xenomur

ilhanmania
Ancak bişey oldu, artık İsa Mesih'in yolunda ilerlemem gerektiğine kanaat getirdim ve Hristiyan oldum..
ilhanmania,

Özel değilse ne olduğunu paylaşabilir misiniz ? Bana tanıklık olması açısından soruyorum...

Sevgiler ...

hristiyanlık
kacamaz

aslın da ben de muslumanım ama hristiyan olmak için burdayım site yönetimine bir mail gönder mutlaka izmirde tanıdıkları vardır yardımcı olsun lar ben yardım istedim ama maraşta yok galiba

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak konusuna benzer konular;

hristiyan olmak, vaftiz olmak istiyorum ama nasıl olacağımı bilmiyorum neler yapmam lazım sizin incili okumakla başla önerilerini bulunmadan önce soyleyeyım suan okumaktayım

Hristiyan erkek müslüman bayan Öncelikle Tüm Mesih inanlısı Hristiyan kardeşlerime esenlikler dilerim. sevgili kardeşlerim bir konuda bana yardımcı olmanızı rica ediyorum. Kız arkadaşımla kilisede tanıştık. Ben her pazar günleri kilisede gönüllü olarak görev alıyorum. kendiside kilisemi ziyarete gelmişti. bende ona herşeyi tanıttım anlattım yardımcı oldum sorularına cevaplar verdim. Daha sonra kendisini 1 ay kadar sonra gördüm ayaküstü konuştuk muhabbet ettik. öyle gelişti birden bire. Fakat ben hiçbir zaman o müslüman diye ayrımcı ve kötü davranmadım. Çünkü bizim kutsal kitabımızın temeli sevgi üzerine kurulmuştur. İnancımız sevgidir Tanrımız Yahve sevgidir. bunu üzerine 1 aydır beraberiz ama şu sıralar sürekli beni yargılamaya ve iğneleyici sözler söylemeye başladı....

Hristiyan?Müslüman?İşaret??? Meraba. Ben çok uzun zamandan beri Hristiyanlığı araştırıyorum. Öncelikle şunu da söylemeliyim 11 yaşımdan beri Hristiyanlığa bir yakınlığım var. İncil'i okurken kendimi iyi hissediyorum kiliselere gitmekten de hoşlanırım ve İsa Mesih'e karşı Hristiyan olmamama rağmen çok büyük bir sevgim var. Ama din değiştirmedim belki de yanlış olacağını düşündüğümden. Bu konuda aklıma takılan soruları zaman geçmeden sormak istedim. 1-En çok aklıma takılan bu herhalde çünkü Hristiyan olmaktan beni döndüren şey bu. Kur'an ayetleri matematiksel hesaplarla geleceğe mesaj gönderiyor ya da olacak olayları haber veriyor bilinmeyen bilimsel olayları açıklıyor.(hayır kastettiğim tuzlu su tatlı su oranı değil ama 100lerce var ve bu kafa karıştırıcı mesela...

Müslüman - Deist - Hristiyan Tanrı'nın tanıklığıyla.. Merhaba sevgili kardeşlerim ve büyüklerim. Ben henüz 17 yaşında bir gencim. Size Hristiyan olma hikayemi anlatmak istiyorum. Müslüman bir aileden Müslüman bir bebek olarak doğdum, yine Müslüman bir çocuk olarak yetiştirildim. Bundan yalnızca bir kaç sene öncesine kadar dinine çok düşkün sayılabilecek bir Müslüman'dım. 5 vakit namazın 4 vaktini camide kılardım, sabah namazının ise her gün mutlaka kazasını kılardım. Ancak hemen hemen tüm Müslümanlar gibi ben de okumadan, öğrenmeden ve körü körüne bağlı bir şekilde inanıyordum. Bir yaz tatilinde kuzenim aklımı hafiften karıştırdı ancak ben tüm soruları bir kenara bıraktım ve hayatıma kaldığı yerden devam ettim. Eve dönünce bir gün kitaplıkta DİN BU 1-2-3 adlı...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler