Arşiv Sayfa 2 / Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak - Sayfa 2 konusu 25819 kez okundu, 154 kez cevaplandı. En son mesaj Sebastian tarafından gönderildi. Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak Merhaba.. Bu akşam buradaki ilk gecem... Bundan yaklaşık 2 sene öncesine kadar camiye giden, namaz kılan bir müslümandım. Ancak bişey oldu, artık İsa Mesih'in yolunda ilerlemem gerektiğine kanaat getirdim ve Hristiyan oldum.. Oldum diyorum çünki bunu kendi kendime yaptım yani vaftiz olmadım, herhangi bir cemaate katılmadım.. Hatta kiliseye dahi gitmedim.. Sadece nüfusumdaki din hanemi "Hristiyan" olarak düzelttirdim.. Vaftiz olmam gerektiğini biliyorum.. Ancak bu ani din değişikliğim ne ailemin ne de arkadaşlarımın hiç hoşuna gitmedi hatta çok ta tepki gördüm. Bu nedenle yanıma birini alıp ta kiliseye gidemedim. İzmir'de yaşıyor olmama rağmen tepki görmek şevkimi kırdı.. Şimdi sizden yardım istiyorum.. Bir Katolik Kilise'si adı veya izlemem gereken yolla ilgili bana yardımcı olursanız çok... Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak konusu 25819 kez okundu, 154 kez cevaplandı. En son mesaj Sebastian tarafından gönderildi.

Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 12 > Sonuncu »

Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-12-07, 19:27
Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak
Fırat Çölgeçen

Sayın ilhamania;sizden yine açık ve net bir karşılık alamadım.Belki de dinazor oluşumdandır.Rab yüreğinizde olsun.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak

Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-12-07, 21:01
serdarg

Kv konusundaki endişeler normal çünkü bir yandan gerçekler anlatılırken bir yandanda propagandalar bitmiyor

Naci şaşmaz ve Necati şaşmaz hala bir müslüman tarikatının önderliğini yapmaktalar ve inançlarını korumak için iyi bir yöntem bulmuşlar...

Ama şunu gözden kaçırmayalım...Türkiyedek i insanlar malsef para canlısı ve misyonerler bunu kullanmaya çalışıyorlar bunu bilmeyen yok ama hepimiz biliyoruzki Rabbin yoluna para gibi sevgiyi sömüren yok eden bir şeyle ulaşmak imkansızdır bunu hristiyanların anlamaması saçmadır!

Demekki konu birilerini hristiyanlaştırmak DEĞİL! Bu ülkenin üzerindeki kara bulutlar her zaman car olacak gerek insanların inançları sömürülerek gerek siyasi yollarla yada her ne haltsa!

Fakat kurtlar vadisinde şu iyi vurgulanıyor! Sizin 2000 yıllık kiliselerinize laf diyen YOK! Ama insanlara ğppara dağıtıp doğru yola çekmekte nedir?

Kurtlar vadisinde anlatılmak istenen bir bakıma türk halkının inancıyla dalga geçilmesidir!

İnsanlar bunu istediği gibi yorumlarlar hatta bu sözümün üstüne çok tartışılır!

Ama UNUTMAYIN! Müslümanlar savaşta insanları öldürünce şehit olup CENNETE gideceğini sandığı için gözünü kırpmadan her savaşa atladılar! Bu durum şimdi içinde geçerli yani insanların dini inançları SİYASİ amaçları ne kadar yakından ilgilendiyor göz önünde. Eğer insanlar şehit olunca cennete gitmeyeceğini öğrenirlerse o hainlerin planı tutmuş olacak anlaşılması gereken insanların inançlarının siyasi amaçlar için kullanılıyor olduğunu görmektir!

Tabiki insanlar bunu görsün bilsinler AMA SİYASİ AMAÇLAR İÇİN DEĞİL!

Bunu bilenler zaten incil içinde PARA değil yanında çiçek dağıtırlar.

Eğer birilerini kırıp üzdüysem özür dilerim. Fakat biraz gerçek açılardan bakmak gerek.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak

Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-12-07, 21:19
only god can judge me

Bu Kurtlar Vadisi dizisi ve yapımcıları ne insanlıktan ne de sevgiden nasip almış kişilerdir.O yüzden biz bu kişilerin gerçek amaçlarını çok iyi bilmekteyiz.Vatansever gözükmeye çalışan bu sevgiden yoksun kişiler,masum ve kimseye zararı olmayan İsa Mesih imanlılarını hedef göstermekten geri durmamaktadırlar.Yapılanl ar ayıptır,günahtır ve yazıktır..Ülkemizi kim bölmek istiyorsa, Rab onlara fırsat vermesin.Ama şu da bir gerçektir ki; bu kadar insanı hedef haline getiren kişilerin de vatan ve insan sevgisinden de şüphe etmek gerekmektedir.Rab bu kötü düşünceli kişilere fırsat vermesin.Amin

Sevgilerimle.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[SIZE=4][COLOR=red]Övünen Rab'le övünsün.[/COLOR][/SIZE]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-12-07, 22:05
Galthie

Benzeri bir ikilem yaşayan biri olarak konu ilgimi çekti. Nüfus memurluğu kimlik belgelerinde din değişikliği yapıyor mu? Ben bunun yasal olarak mümkün olmadığını sanıyordum.

Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-12-07, 23:16
anastacia

sevgili meltem, nufus memurluguna, nufus kagidimda islam yazan din hanemi hristiyan olarak degistirmek istiyorum ... seklinde bir dilekceyle basvuruyorsunuz. ayrintilari onlar anlatirlar. herhangi bir zorlugu yok ve kanunende mumkun. sevgiler,

Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 12 > Sonuncu »  

Müslüman Toplumda Hristiyan Olmak konusuna benzer konular;

Hristiyan ile müslüman evliliği nişanlım müslüman ve bende hristiyan oldum... müslüman kızlar hristiyanlarla evlenmiyor... peki ben ne yapmalıyım... ona mesihi anlatyorum... gerçek yolu müjdeliyorum ama olmuyor.... müslüman olarak ... benimle evli olması doğru olurmu... mesih daima sizinle olsun... yüreğiniz sevgi ile dolsun.... Yönetim Notu: Sevgili kardeşim, sen İncil'i tamamen okudun mu?

hristiyan olmak, vaftiz olmak istiyorum ama nasıl olacağımı bilmiyorum neler yapmam lazım sizin incili okumakla başla önerilerini bulunmadan önce soyleyeyım suan okumaktayım

Hristiyan bir kız ile müslüman bir erkek evlenebilirmi ? sorum başlıkta olduğu gibi, hristiyan bir kız ile müslüman bir erkek evlilik yapabilirmi, yani hristiyanlığa göre caiz midir ? Yönetim Notu: Evlenemez.

Hristiyan?Müslüman?İşaret??? Meraba. Ben çok uzun zamandan beri Hristiyanlığı araştırıyorum. Öncelikle şunu da söylemeliyim 11 yaşımdan beri Hristiyanlığa bir yakınlığım var. İncil'i okurken kendimi iyi hissediyorum kiliselere gitmekten de hoşlanırım ve İsa Mesih'e karşı Hristiyan olmamama rağmen çok büyük bir sevgim var. Ama din değiştirmedim belki de yanlış olacağını düşündüğümden. Bu konuda aklıma takılan soruları zaman geçmeden sormak istedim. 1-En çok aklıma takılan bu herhalde çünkü Hristiyan olmaktan beni döndüren şey bu. Kur'an ayetleri matematiksel hesaplarla geleceğe mesaj gönderiyor ya da olacak olayları haber veriyor bilinmeyen bilimsel olayları açıklıyor.(hayır kastettiğim tuzlu su tatlı su oranı değil ama 100lerce var ve bu kafa karıştırıcı mesela bebeklerin anne karnında üç evreden...

Müslüman - Deist - Hristiyan Tanrı'nın tanıklığıyla.. Merhaba sevgili kardeşlerim ve büyüklerim. Ben henüz 17 yaşında bir gencim. Size Hristiyan olma hikayemi anlatmak istiyorum. Müslüman bir aileden Müslüman bir bebek olarak doğdum, yine Müslüman bir çocuk olarak yetiştirildim. Bundan yalnızca bir kaç sene öncesine kadar dinine çok düşkün sayılabilecek bir Müslüman'dım. 5 vakit namazın 4 vaktini camide kılardım, sabah namazının ise her gün mutlaka kazasını kılardım. Ancak hemen hemen tüm Müslümanlar gibi ben de okumadan, öğrenmeden ve körü körüne bağlı bir şekilde inanıyordum. Bir yaz tatilinde kuzenim aklımı hafiften karıştırdı ancak ben tüm soruları bir kenara bıraktım ve hayatıma kaldığı yerden devam ettim. Eve dönünce bir gün kitaplıkta DİN BU 1-2-3 adlı kitaplar gözüme çarptı. Aldım ve kurcalamaya...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih