Neden hepimiz Süryani olmayalım? (Sıtkı Güngör)

Neden hepimiz Süryani olmayalım? (Sıtkı Güngör) hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Neden hepimiz Süryani olmayalım? (Sıtkı Güngör) konusu 521 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj trak82 tarafından gönderildi. Neden hepimiz Süryani olmayalım? (Sıtkı Güngör) Neden hepimiz Süryani olmayalım? (Sıtkı Güngör) Türk milli eğitim sistemi, ırkçılığın ve şovenizmin üretildiği gerçek bir laboratuvar gibi çalışıyor. Öğretimin birleştirilmesinden (tevhid-i tedrisat) bu yana geçen neredeyse 90 yıllık süreçte eğitim sistemi, gerek tarih yazımında olsun gerekse de öğretiminde olsun bu rolünü fazlasıyla oynadı. Bugün de bu gerici rolünde hayli işlevsel olduğunu söylemek mümkün. Hem Anadolu toprakları hem de Mezopotamya topraklarının ne kadar kozmopolit olduğunu anlatmaya gerek yok. Ulusal, kültürel ve inançsal açıdan zengin iki coğrafya. Fakat Türk burjuvazisinin egemenliği altındaki bu topraklarda tek dilli, tek kültürlü ve tek inançlı eğitim sistemi, Türk ulusçuluğunun ‘ihtişamlı’ tarihine karşılık diğer ulus ya da ulusal toplulukların ‘ihanetçi’, ‘hain’,... Neden hepimiz Süryani olmayalım? (Sıtkı Güngör)

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Neden hepimiz Süryani olmayalım? (Sıtkı Güngör) konusu 521 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj trak82 tarafından gönderildi.

Neden hepimiz Süryani olmayalım? (Sıtkı Güngör) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Neden hepimiz Süryani olmayalım? (Sıtkı Güngör) hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-11-11, 01:39
KSAdmin

Türk milli eğitim sistemi, ırkçılığın ve şovenizmin üretildiği gerçek bir laboratuvar gibi çalışıyor. Öğretimin birleştirilmesinden (tevhid-i tedrisat) bu yana geçen neredeyse 90 yıllık süreçte eğitim sistemi, gerek tarih yazımında olsun gerekse de öğretiminde olsun bu rolünü fazlasıyla oynadı. Bugün de bu gerici rolünde hayli işlevsel olduğunu söylemek mümkün. Hem Anadolu toprakları hem de Mezopotamya topraklarının ne kadar kozmopolit olduğunu anlatmaya gerek yok. Ulusal, kültürel ve inançsal açıdan zengin iki coğrafya. Fakat Türk burjuvazisinin egemenliği altındaki bu topraklarda tek dilli, tek kültürlü ve tek inançlı eğitim sistemi, Türk ulusçuluğunun ‘ihtişamlı’ tarihine karşılık diğer ulus ya da ulusal toplulukların ‘ihanetçi’, ‘hain’, ‘gerici’ tarihini yazdı hep. Coğrafya çok uluslu fakat egemenlik tek uluslu olunca ırkçı rejimin kasasında bu konuda yeterince sermayenin biriktiğini de söylemek mümkün. Malzeme fazlasıyla var!

Üstelik burjuva egemenlerde tarih, nesnel gerçeğe göre yazılmaz, subjektif ihtiyaca dayalı olarak adeta imal edilir. Düzinelerle örnek verilebilir. Son güncel örneği, ilköğretim 10. sınıf ders kitabında Süryani ulusundan halkımızın adeta ‘hain’ gösterilmesi oldu. Mezopotamya topraklarının en kadim halklarından olan Süryaniler için böylesi bir aşağılanma ve hor görülme hali ilk değil şüphesiz. Bu ceberut rejim var olduğu sürece belli ki son da olmayacak.

Farklı ulusal kimliğe sahip olmanın yanı sıra Hıristiyan dinine mensup olmaları da, Süryani halkımızı özellikle 1915 sonrası ırkçı saldırganlığın menziline almıştır daima. Ermeni soykırımı başlar başlamaz Mardin Süryanileri de kıyımdan geçirilmiştir mesela. Üstelik ne yazık ki, El–Hamsin denilen katliam birliklerinde Kürt halkımızdan da yer alanlar azımsanmayacak kadar çoktur.

Müslüman olmayanlara uygulanan vergi sistemi haliyle Süryanileri de vurmuştur. Bugün Mardin, Midyat, İdil, Amed gibi kentlerimizde ya devletin ya da kimi şahısların özel mülkü haline gelen çok sayıda gayrimenkulden bahsedebiliriz. Camiye çevrilen kilise sayısı oldukça fazladır. Gerçek bir talan yaşanmıştır.

Daha yakın tarihte; örneğin 1974 Kıbrıs harekatında Mardin ve Midyat’ta düzenlenen Kıbrıs mitinglerinde eşeklerin boynuna haç bağlanarak yürüyüş kollarının en önünde yürütüldüğünü, Hıristiyan mahallelerinde gezdirildiğini gerçek tarih yazdı. Bugün Kürtlere karşı geliştirilen ırkçı ulumaları o zaman Süryani halkına, yine Midyat’taki Mıhallemilere karşı duymak mümkündü. Sesin tarihteki yankısı bu olsa gerek.

Son birkaç yıl içinde, başta Mor Gabriel Manastırı olmak üzere Süryani halkımızın kutsal mekanlarının ve sembollerinin JİTEM ve korucu aşiretleri tarafından hırsızlık görüntüsü altında talan edildiği biliniyor. Çalınan kutsal kitap vb. sembollerin yüksek fiyattan tekrar manastıra, gerçek sahiplerine satılması ise bu faşist zihniyetin ne denli pervasız ve aşağılık olduğunu göstermesi bakımından ayrıca çarpıcıdır.

Bütün bu tarih akışında haliyle Süryaniler toplumsal bir izolasyon yaşadılar, yaşıyorlar. Süryani halkımızın binlerce yıllık geçmişinin bulunduğu Turabdin denilen Mardin ve yöresinden yüz binlerce Süryani toprağını, malını, mülkünü bırakıp Avrupa’ya göç etmek zorunda bırakıldı.

Bu birkaç paragraflık aktarım dahi, Türk tarih imalatının nasıl da harcını ırkçılıktan, şovenizmden ve yalandan aldığını ortaya koyuyor.

Reva görülmeyen zulüm yokken ortada, eğitim sistemi bir kalemde Süryanileri ‘hain’, ‘Avrupa’nın kışkırtmasına gelerek çıkarları uğruna Osmanlı devletini satan’ yapabiliyor. Elbette, bu yalnızca bir tarih üretimi olarak görülmemeli. Aynı zamanda ırkçı bir siyaset üretimidir de. Dolayısıyla, meseleye siyasi açıdan yaklaşmak ve siyasi bir tavır almak gerekiyor. Irkçılık ve şovenizmle mücadele açık ve cepheden bir karşı koyuş olmaksızın yalnızca tarih penceresinden bakılarak ele alınmamalıdır.

Üstelik en açık ve kararlı tavrı, başta Mezopotamya topraklarında mücadele yürüten sosyalistler almalıdır. Bir kere sosyalist bir hareket olmanın gerekliliğidir bu. Diğeri ise Kürdistanlı olmanın gereğidir. Sosyalist yurtseverler Kürt halkımız başta gelmek üzere, Kürdistanlı olan Süryani, Keldani, Ermeni, Ezîdî, Arap, Türkmen, Mıhallemi gibi farklı ulusal ya da dinsel topluluklara mensup emekçilerin rejimin gadrine uğramasına sessiz kalmamalıdır. Söz konusu sorun karşısında Süryani halkının temsilcilerine ziyaret gibi zarif dayanışma eyleminden, il milli eğitim müdürlüklerine protesto vb. tutumlarla açık tavır alınması mümkündü. Kürt ulusuna mensup olanların Arami (Süryani) halkına tarihsel bir özür borcu olduğunu da akıllarında tutmalıdır sosyalistler. Sosyalist yurtsever hareketin görüş açısı dar ulusçuluğun dışındadır ve dar politik çerçeveye sıkıştırılamayacak kadar da geniştir. Kardeşliği, eşitliği dillerine ne kadar pelesenk ederlerse etsinler, egemenler, bu kavramlara olan düşmanlıklarını daima korurlar. Bu gerici anlayış, onların genlerinde kodlanmıştır. En çok da Türk burjuvazisinin ve onların bütün elit yöneticilerinin.

Irkçılığa karşı mücadelenin Mezopotamya topraklarında güncel öneme sahip olduğu kadar stratejik bir değer de taşıdığı unutulmamalıdır.

SITKI GÜNGÖR / ATILIM .ORG

http://www.hristiyangazete.com/2011/...-sitki-gungor/

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeFORUMA EKLEDİĞİMİZ TÜM HABERLER HRİSTİYANGAZETE.COM SİTESİNDEN ALINTIDIR. HABER İÇERİKLERİNİN OLUMLU YA DA OLUMSUZ OLMASI DİKKATE ALINMAZ. HRİSTİYAN HER MEZHEP, HER KİLİSE, HER ETNİK KÖKEN İLE İLGİLİ HABERLER SİTEMİZDE ARŞİVLENİR.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Neden hepimiz Süryani olmayalım? (Sıtkı Güngör)

Neden hepimiz Süryani olmayalım? (Sıtkı Güngör) hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-11-11, 15:07
huzurlu

KSAdmin

Türk milli eğitim sistemi, ırkçılığın ve şovenizmin üretildiği gerçek bir laboratuvar gibi çalışıyor. Öğretimin birleştirilmesinden (tevhid-i tedrisat) bu yana geçen neredeyse 90 yıllık süreçte eğitim sistemi, gerek tarih yazımında olsun gerekse de öğretiminde olsun bu rolünü fazlasıyla oynadı. Bugün de bu gerici rolünde hayli işlevsel olduğunu söylemek mümkün. Hem Anadolu toprakları hem de Mezopotamya topraklarının ne kadar kozmopolit olduğunu anlatmaya gerek yok. Ulusal, kültürel ve inançsal açıdan zengin iki coğrafya. Fakat Türk burjuvazisinin egemenliği altındaki bu topraklarda tek dilli, tek kültürlü ve tek inançlı eğitim sistemi, Türk ulusçuluğunun ‘ihtişamlı’ tarihine karşılık diğer ulus ya da ulusal toplulukların ‘ihanetçi’, ‘hain’, ‘gerici’ tarihini yazdı hep. Coğrafya çok uluslu fakat egemenlik tek uluslu olunca ırkçı rejimin kasasında bu konuda yeterince sermayenin biriktiğini de söylemek mümkün. Malzeme fazlasıyla var!

Üstelik burjuva egemenlerde tarih, nesnel gerçeğe göre yazılmaz, subjektif ihtiyaca dayalı olarak adeta imal edilir. Düzinelerle örnek verilebilir. Son güncel örneği, ilköğretim 10. sınıf ders kitabında Süryani ulusundan halkımızın adeta ‘hain’ gösterilmesi oldu. Mezopotamya topraklarının en kadim halklarından olan Süryaniler için böylesi bir aşağılanma ve hor görülme hali ilk değil şüphesiz. Bu ceberut rejim var olduğu sürece belli ki son da olmayacak.

Farklı ulusal kimliğe sahip olmanın yanı sıra Hıristiyan dinine mensup olmaları da, Süryani halkımızı özellikle 1915 sonrası ırkçı saldırganlığın menziline almıştır daima. Ermeni soykırımı başlar başlamaz Mardin Süryanileri de kıyımdan geçirilmiştir mesela. Üstelik ne yazık ki, El–Hamsin denilen katliam birliklerinde Kürt halkımızdan da yer alanlar azımsanmayacak kadar çoktur.

Müslüman olmayanlara uygulanan vergi sistemi haliyle Süryanileri de vurmuştur. Bugün Mardin, Midyat, İdil, Amed gibi kentlerimizde ya devletin ya da kimi şahısların özel mülkü haline gelen çok sayıda gayrimenkulden bahsedebiliriz. Camiye çevrilen kilise sayısı oldukça fazladır. Gerçek bir talan yaşanmıştır.

Daha yakın tarihte; örneğin 1974 Kıbrıs harekatında Mardin ve Midyat’ta düzenlenen Kıbrıs mitinglerinde eşeklerin boynuna haç bağlanarak yürüyüş kollarının en önünde yürütüldüğünü, Hıristiyan mahallelerinde gezdirildiğini gerçek tarih yazdı. Bugün Kürtlere karşı geliştirilen ırkçı ulumaları o zaman Süryani halkına, yine Midyat’taki Mıhallemilere karşı duymak mümkündü. Sesin tarihteki yankısı bu olsa gerek.

Son birkaç yıl içinde, başta Mor Gabriel Manastırı olmak üzere Süryani halkımızın kutsal mekanlarının ve sembollerinin JİTEM ve korucu aşiretleri tarafından hırsızlık görüntüsü altında talan edildiği biliniyor. Çalınan kutsal kitap vb. sembollerin yüksek fiyattan tekrar manastıra, gerçek sahiplerine satılması ise bu faşist zihniyetin ne denli pervasız ve aşağılık olduğunu göstermesi bakımından ayrıca çarpıcıdır.

Bütün bu tarih akışında haliyle Süryaniler toplumsal bir izolasyon yaşadılar, yaşıyorlar. Süryani halkımızın binlerce yıllık geçmişinin bulunduğu Turabdin denilen Mardin ve yöresinden yüz binlerce Süryani toprağını, malını, mülkünü bırakıp Avrupa’ya göç etmek zorunda bırakıldı.

Bu birkaç paragraflık aktarım dahi, Türk tarih imalatının nasıl da harcını ırkçılıktan, şovenizmden ve yalandan aldığını ortaya koyuyor.

Reva görülmeyen zulüm yokken ortada, eğitim sistemi bir kalemde Süryanileri ‘hain’, ‘Avrupa’nın kışkırtmasına gelerek çıkarları uğruna Osmanlı devletini satan’ yapabiliyor. Elbette, bu yalnızca bir tarih üretimi olarak görülmemeli. Aynı zamanda ırkçı bir siyaset üretimidir de. Dolayısıyla, meseleye siyasi açıdan yaklaşmak ve siyasi bir tavır almak gerekiyor. Irkçılık ve şovenizmle mücadele açık ve cepheden bir karşı koyuş olmaksızın yalnızca tarih penceresinden bakılarak ele alınmamalıdır.

Üstelik en açık ve kararlı tavrı, başta Mezopotamya topraklarında mücadele yürüten sosyalistler almalıdır. Bir kere sosyalist bir hareket olmanın gerekliliğidir bu. Diğeri ise Kürdistanlı olmanın gereğidir. Sosyalist yurtseverler Kürt halkımız başta gelmek üzere, Kürdistanlı olan Süryani, Keldani, Ermeni, Ezîdî, Arap, Türkmen, Mıhallemi gibi farklı ulusal ya da dinsel topluluklara mensup emekçilerin rejimin gadrine uğramasına sessiz kalmamalıdır. Söz konusu sorun karşısında Süryani halkının temsilcilerine ziyaret gibi zarif dayanışma eyleminden, il milli eğitim müdürlüklerine protesto vb. tutumlarla açık tavır alınması mümkündü. Kürt ulusuna mensup olanların Arami (Süryani) halkına tarihsel bir özür borcu olduğunu da akıllarında tutmalıdır sosyalistler. Sosyalist yurtsever hareketin görüş açısı dar ulusçuluğun dışındadır ve dar politik çerçeveye sıkıştırılamayacak kadar da geniştir. Kardeşliği, eşitliği dillerine ne kadar pelesenk ederlerse etsinler, egemenler, bu kavramlara olan düşmanlıklarını daima korurlar. Bu gerici anlayış, onların genlerinde kodlanmıştır. En çok da Türk burjuvazisinin ve onların bütün elit yöneticilerinin.

Irkçılığa karşı mücadelenin Mezopotamya topraklarında güncel öneme sahip olduğu kadar stratejik bir değer de taşıdığı unutulmamalıdır.

SITKI GÜNGÖR / ATILIM .ORG

http://www.hristiyangazete.com/2011/...-sitki-gungor/
Sıtkı güngor'un yazdıkları arasında kaıldıklarım tabiki var. Bunun dışında dünyayı ve sosyal yaşamı çok farklı okuyoruz. Çok enteresan. Detaya girmeye gerek yok. En basitinden ben mezopotamya'da bir sosyalist hareket falan göremiyorum. Barzani ve Talabani klanlarına ve Apo dikdatoryasına sosyalizm deniyorsa ona biley diyemem tabii. Kavramlar farklı demekki.

Bunun dışında Suryani halkının uğradığı haksızlık ve zulümleri kabul etmemek mümkün değil tabii. Bunları ayrı tutuyorum. Yazarın genel görüşlerine katılmasam da doğru doğrudur.

Ha bir de gelelim şu ulusçuluk meselesine.. Eğer hakim egemen ulusun içerisinde iseniz ve milliyetçilik yaparsanız size faşist, ırkçı vs. gibi yakıştırmalar yapılırç. Yelpazenin en sağında yer alırsınız. Hakim olmayan ulus adına milliyetçilik yaparsanız size yurtsever, sosyalist, aydın gibi yakışırmalar yaparlar. Yelpazenin solunda yer alırsınız. Oysa milliyetçilik aynı tür milliyetçliktir. Bakınız Bulgaristanda Türk azınlığın haklarını savunan ve sapına kadar milliyetçi olan parti o ülkede sosyalist bir parti olarak bilinir türkiyeden maddi desteği ise ona MHP sağlar. Komik mi? Yunanistanda Dr Sadık Ahmet için de durum aynıdır. Bu nedenler sevgili kürtçüler, geçiniz bir geçiniz.. Sizi de göreceğiz... Hele bir elinize güç geçsin.. Sizi de göreceğiz. Sakın ha biz türk milliyetçilerinin yaptığı hataları yapmayız demeyin Bunu demeniz bile kendinizi üstün tutarak yani hata yaparak başlamanız demek olur ki gene beni haklı çıkarır. siz de yapacaksınız aynı şeyleri. Çünkü bunlar onun yapacağı bunun yapmayacağı şeyler değil. Bunlar malsesef bozulmuş doğamızın yapmaya programlı olan davranış şekilleri.. sizi de göreceğiz.. sizi de..

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Neden hepimiz Süryani olmayalım? (Sıtkı Güngör)

Neden hepimiz Süryani olmayalım? (Sıtkı Güngör) hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-11-11, 17:34
trak82

bu yazar pkk yandaşı fazla ciddiye almamak lazım.süryaneleri sevdıgınden degıl maksat turkıyeye dusmanlık olsun dıye yazılmış...buarada süryanılerede en buyuk baskıyıda ordaki müslüman kürtler yapmıştır

Neden hepimiz Süryani olmayalım? (Sıtkı Güngör) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Neden hepimiz Süryani olmayalım? (Sıtkı Güngör) konusuna benzer konular;

İstanbullu Rumlar: ''Kötümser olmayalım iyi günler bekleyelim'' Yunanistan’da yaşayan İstanbullu Rumlar, Türk dizilerinin yanı sıra Türkiye’deki gelişmeleri de yakından izliyor. Her pazar İstanbul günlerini yâd eden Rumlar, Bakan Davutoğlu’nun Bartholomeos’u ziyaretiyle umutlarının arttığını belirtiyor… Eski İstanbul günlerini Atina’da yaşatmaya çalışan İstanbullu Rumlar, Türkiye’de Rum azınlığın haklarının verilmesine ilişkin gelişmelerden umutlu. Kimi 1955’deki 6-7 Eylül olaylarının, kimi Kıbrıs Barış Harekâtı’nın oluşturduğu ortamın ardından, kimi de yakınlarının ayrılışının oluşturduğu akıntıya kapılarak Yunanistan’a göç eden Rumlar, Atina’da bir kafede bir araya gelerek eski İstanbul günlerini anıyor. Her pazar Yeniköylü Angelika’nın, Alialis adlı kafesinde Türkiye’den tatlarla döşeli masaların etrafında bir araya gelen Rumlar, dillerinde...

Süryani Soykırımı Ermenistan, Süryani Soykırımı’nı kabul etmeye hazırlanıyor Süryani Soykırım Araştırmalar Merkezi, Seyfo Center’ın başkanı Sabri Atman’ın imzasının yer aldığı ve altmışa yakın uluslararası kurum ve soykırım uzmanı şahsiyetin desteklediği mektup, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serzh A. Sargsyan olmak üzere Ermenistan’daki politik parti başkanlarına gönderildi. Gönderilen mektupta Ermeni halkıyla birlikte 1915 yılında soykırıma uğratılan Süryani halkının, Ermeni halkını anlayıp ve desteklediği, vurgulandı. Uluslararası alanda 1915 Soykırımının kabul edilmesini isteyen Ermenistan’ın da Süryani halkını anlaması gerektiğini ve bu anlamda İsveç’ten sonra Süryani Soykırımının Ermenistan Cumhuriyet’i tarafından kabul edilmesi, istendi. Yaptığı kısa açıklamada, Süryani Soykırım...

"Neden AKP?" Süryani aday Markus Ürek röportajı “Neden AKP?” Süryani aday Markus Ürek röportajı http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/03/markusurek1.jpg “Neden AKP?” Süryani aday Markus Ürek röportajı Süryani Markus Ürek inancını en iyi inançlı bir parti anlayacağı için AK Parti’den aday adayı olduğunu söyledi. Türkiye haziran ayında yapılacak genel seçimlere kilitlendi. Muhalefet partilerinin “kader seçimi” olarak nitelendirdikleri bu seçim, adayları ile de renkli geçeceğe benziyor. Ünlü futbolcular, sanatçılar kadar toplumun kültürel zenginliğini temsil edecek isimler de Meclis’e girme yarışında. Ermeni adayımız da var, Roman adayımız da. İlk kez kendi toplumunu temsil etmek için siyasete soyunan isimlerden biri de Süryani kökenli Markus Ürek. Kendini “muhafazakar inançlı bir Hristiyan”...

Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı? Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı? 0. Tanrı bizi O’nu yüceltmemiz ve O’nunla ilişki için yaşamamız için yarattı. (1. Yuhanna 1:1-3). Adem ve Havva’yı yarattı, onları Aden Bahçesine koydu ve onlarla kişisel ilişki içindeydi. Onlara verebileceği en büyük şeyi verdi: Sevgisini ve Huzurunu. Onlar günah işledikten sonra Tanrı şöyle dedi, “Neredesin?”. Tanrı Adem’i arıyordu. Mısır’dan Çıkış 25:8’de Tanrı Musa’ya henüz İsrail çöldeyken şöyle dedi, “Aralarında yaşamam için bana kutsal bir yer yapsınlar.” Yeni Antlaşma’da Yuhanna 1:14 şöyle der, “Söz, insan<sup><sup></sup></sup> olup aramızda yaşadı.” Tanrı bizim huzurumuzu arıyor. Bizimle kişisel ilişki içine girmek istiyor. Bize sevgisini ve O’nun huzurunda bulunmanın sevincini vermek istiyor. Fakat, insanoğlu...

"Biz O’nda yaşayalım diye Mesih hepimiz uğruna öldü" - İskenderiyeli Kirillos Biz O’nda yaşayalım diye Mesih hepimiz uğruna öldü. En yüce armağan, en güzel gerçek Rabbimizin dostluğuna sahip olmaktır. Herkes için ölüyorum, diyor Rab, herkesi aracılığımla yeniden yaşatmak için. Etim ile herkesin etini kurtardım. Çünkü ölüm ölümle ölecek ve günaha giren insanın doğası benle birlikte yeniden yükselecektir. Bu yüzden size benzer biri, yani İbrahim’in soyundan bir insan oldum kardeşlerime her açıdan benzer olmak için.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih