Neden hristiyanlığa Türkiyede önyargı fazla konusu
2935 kez okundu,
15 kez cevaplandı. En son mesaj
datatip tarafından gönderildi.
Neden hristiyanlığa Türkiyede önyargı fazla konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4

11-10-10, 19:08
datatip
Yazılanları okudum,tarih var sosyoloji var psikoloji var.
Hepsinden birşey öğrendim.
Benim bu konudaki görüşüm;en son olarak
Hristiyanların durumunu, çizgi film karakteri olan casper'a benzetiyorum.
Evet saplantısı olan kişiye yaklaşıldığında saplantıları aktif hale gelecektir.Bu cinsellik saplantısı olduğu gibi üstünlük saplantısıda olabilir.
Müslümanlıkta korku hakim,tanrıdan korkma,tanımadıklarından korkma,
aynı dinden olmayandan korkma var.Yani "yabancı" dediklerinden korkma hakim oluyor ve asıl problem,sevgi ışığının bunlarda sönük olmasıdır.Sevgisi ölü olanda hiçkimseyi,hiçbirşeyi kendini bile sevmez.
İstemeden,bilmeden bir putperest yaşama giriyorlar.Putperesti açıklarsam: korkunun hakim olduğu sevgi ışığının sönük olduğu insanlar olarak tasvir ediyorum.
Bunlar sevgi problemleridir.
Sevginin hakim olduğu
Hristiyanlıktanda Casper'dan korkar gibi korkuyorlar ama bununda farkında olmayıp tarihden,dinden...çeşitli bahaneler uyduruyorlar.
Yani problemleri
Hristiyanlar yada
hristiyanlık değil,kendi kendilerine problemliler.Bu durumun sonucu yalnızlıktır ve hep tehditlerin dışarıdan geldiğini inandırtmaya çalışarak, aslında sevmedikleri insanlarla yaşamanın bir yolunu bulmaktır.Çünkü sevgileri sönük belkide ölüdür.
Bunları bilmenin bir önemide;bunlardan zedelenmemek ve olaya daha hakim olmaktır.
Neden hristiyanlığa Türkiyede önyargı fazla

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Neden hristiyanlığa Türkiyede önyargı fazla
Neden hristiyanlığa Türkiyede önyargı fazla konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil