Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu... konusu
11069 kez okundu,
49 kez cevaplandı. En son mesaj
ozgur_beyin tarafından gönderildi.
Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
6 7 8 9 10

27-04-10, 00:26
malica2000
sünni müslümanlara gerçekten garip geliyor devletin cami yapmama ihtimali, imamın maaşını ödememesi, kadrolu devlet memuru imam olmaması, diyanetin ordudan sonra en yüksek bütçeye sahip kurum olması. Biraz başınızı kaldırın da dünyaya bakın, ey sünni kardeşler! Diğer ülkelerdeki uygulamaları görün ve kendiniz için istediklerinizi ve normal olarak hakkınız gördüklerinizi bu ülkede yaşayan ve VERGİ VEREN diğer inançlardan kişiler için de normal kabul edin.
Yönetim Notu: Sevgili üyemiz üslubunuza birazcık daha dikkat ederseniz seviniriz, çünkü sitemiz bir çeşit "sünni müslümanlara slogan" yeri değildir.
Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu...
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

27-04-10, 19:32
efio deniz
oral bey cok guzel olmus elinize saglik..
Tanri sizinle olsun...
FORUMA ÜYE OLUN! /

27-04-10, 21:20
ozgur_beyin
|
|
Elif
|
|
Arkadaşlar açık konuşmak istiyorum; ben din isimlerine inanmıyorum (İslamiyet, Hristiyanlık, Yahudilik...) din bir duygudur ve bu duygu; zaman içinde değişime uğramış! insanların ibadet yerleri, günleri ve biçimleri değişmiş! duygu hala aynı duygu...ibadet edilen tanrı aynı tanrı...neyi paylaşamıyoruz o zaman? bana tüm ibadet yerleri ve şekilleri tuhaf geliyor hatta anlaşılmaz; dev bir labirent gibi...
|
|
|
Elif
|
|
Arkadaşlar açık konuşmak istiyorum; ben din isimlerine inanmıyorum (İslamiyet, Hristiyanlık, Yahudilik...) din bir duygudur ve bu duygu; zaman içinde değişime uğramış! insanların ibadet yerleri, günleri ve biçimleri değişmiş! duygu hala aynı duygu...ibadet edilen tanrı aynı tanrı...neyi paylaşamıyoruz o zaman? bana tüm ibadet yerleri ve şekilleri tuhaf geliyor hatta anlaşılmaz; dev bir labirent gibi...
|
tebrikler, sevgili elif tüm söylediklerine katılıyorum.
katmandudaki rahipte ,aynı duygular içinde ,ağlama duvarının önünde sallanan yahudide aynı duygular içinde. mor gabriel manasıtırındaki rahipte aynı duygular içinde, arafatta taşla şeytan vuran müslümanda aynı duygular içinde.elif kardeşimin dediği gibi''din bir duygudur''
hepsi amaçları var ve aynı.karşılarında bir tanrı olduğuna inanmak. aynı huşu, aynı içtenlik ,aynı serzeniş aynı ,yakarışta aynı,
koca yunus ne güzel söylemiş
Adımız miskindir bizim,düşmanımız kindir bizim
Biz kimseye kin tutmazuz,kamu alem birdir bize
Ben gelmedüm dava için,benim işum sevi içün
Dostun evi gönüllerdir,gönüller yapmağa geldüm !
işte özet bu gönüller yapmak kırmadan dökmeden gönül incitmeden
Yönetim Notu: Ne yazıkki söyledikleriniz doğru değildir, sadece kişisel temennileriniz ve düşüncelerinizdir.
FORUMA ÜYE OLUN! /

28-04-10, 05:32
srus
|
|
evangelion
|
http://www.haber7.com/artikel.php?artikel_id=13 2286
| 24 Haziran 2005 | | Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu... |
Türkiye'nin yüzde 98'inin Müslüman olduğu söylenir. Belki de öyledir. Çünkü Hıristiyan ve Yahudiler dışındaki her doğan çocuğun nüfus cüzdanına kimseye sormadan ''Müslüman'' yazılıyor. Neyse derdim o değil.
Derdim şu ''misyonerlik'' tehdidiyle ilgili. Memleketimizin ''milliyetçisi'' , ''mukaddesatçısı'' en büyük tehlike olarak neredeyse misyonerliği görürler. Ortadoğu bölgesinde en az Hıristiyan Türkiye'de yaşıyor. İran gibi totaliter İslamcı bir ülkede bile Hıristiyanların nüfusu yüzde 2'yken bizim ülkemizde bu oran binde 2 düzeyindedir. Buna rağmen Hıristiyanlık ''tehlikesi'' en çok bu ülkede dillendirilir.
Türkiye'de beş vakit ezan okunur. Şimdiye kadar gezip gördüğüm İslam ülkeleri içinde en yüksek sesle ezan okunan ülkenin Türkiye olduğunun tanığıyım. Türkiye üstelik ''İslam ülkesi'' diye tanımlanamaz, çünkü laiktir. Müslümanların çoğunlukta olduğu laik bir ülkedir.
Müslümanların ezici bir çoğunluğa sahip olduğu ülkemizde sürekli bir misyonerlik korkusu dile getirilir. Bu korkunun gerçekten samimi olup olmadığını, samimi ise nereden kaynaklandığını doğrusu anlamakta güçlük çekerim. Ülkemizde yüz bin civarında Hıristiyan, yirmi beş bin civarında Yahudi olduğu söylenir. Bunlar bu ülkeyi nasıl ele geçirecekler, bir türlü çözemem.
Bu sorunun ikinci aşaması ise laik bir ülkede sürekli ''misyonerlik'' korkusunun yayılması ve misyonerliğin suç sayılmasıdır. Eğer Türkiye laik bir ülkeyse devletin ve yasaların dinlere eşit mesafede durması gerekmez mi?
Müslüman nasıl kendi dininin yayılması için çaba sarf ediyorsa, Hıristiyanın ve de Yahudinin kendi dinini yayma hakkı olması gerekmez mi?
Tam bunları düşünürken bir mahkeme yorumu yüreğime su serpti. RTÜK bildiğimiz RTÜK. Bir radyoya Hıristiyan dini içerikli bir yayın yaptığı gerekçesiyle uyarı cezası veriyor. Shema adlı radyonun yayını RTÜK'e göre ''Türk aile yapısına aykırı'' sayılıyor.
Radyo bu karar üzerine Ankara 7. İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulunuyor. Mahkeme davayı reddediyor. Radyo kararı temyiz ediyor. Danıştay 13. Dairesi, İdare Mahkemesi'nin bu kararını, bilirkişi incelemesi eksik olduğu gerekçesiyle bozuyor.
Danıştay Tetkik Hâkimi Erkan Demirtaş , mütalaasında, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 9. maddesinde düzenlenen din, düşünce ve vicdan özgürlüğünün toplumun temellerinden biri olduğuna dikkat çekiyor: ''Maddede öngörülen din özgürlüğü yalnızca, bireyin dini inancını diğerleriyle topluluk halinde veya aynı inancı paylaşanlar arasında açığa vurma özgürlüğünü değil, tek başına özel olarak, örneğin aydınlatma yoluyla komşusunu inandırma hakkını da kapsar.''
Bu yorumun önemi nerede? Türkiye'de şimdiye kadar yalnızca Müslümanlık, hatta daha ayrıntıya inersek Sünni-Hanefi propagandasının yapılabileceği önyargısı egemendi. Bunun dışındaki diğer inançlardan söz etmek zinhar ''bölücülük'' tü ve de daha ötesi suçtu.
Danıştay hâkiminin yorumu ise, insanların kendi çevrelerine inançlarının propagandasını yapma hakkının bulunduğuna işaret ediyor. Bu çok doğal hakkın bir hâkim yorumuna gerek duyması da ülkemizin kendine özgü laik yapısının bir ürünü.
Almanya'da yüzlerce cami var. Çoğunluğu Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları tarafından kuruldu. Yalnızca Türk devletinin desteğiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından örgütlenen camilerin sayısı da Almanya'da bine yaklaşıyor. Bu camilerde Müslümanlık propagandası yapılmıyor mu? Almanya'da yayın yapan radyoların bir kısmı dini bilgiler verip Müslümanlığı övmüyor mu?
''Türkiye laiktir, laik kalacak!'' sloganlarını atarken bir düşünelim. Laik bir ülkede kilise açmaya çalışan Hıristiyanları düşman olarak gören laikler olabilir mi? İslamcıları anlarım, ancak onların Hıristiyan düşmanı tavırlarını onaylamam.
Bunun ilkel bir şey olduğuna inanırım. Ancak laikleri anlamakta zorluk çekerim. Çünkü laik bir insan dinlere karşı eşit mesafede durmalıdır. Kendisinin inancı kendinedir. Yasakçılığa en çok onun karşı çıkması gerekir. Çünkü totaliter İslamcılar da diğer dinleri düşman olarak görmüyorlar mı?
Danıştay hâkimi Demirtaş, laikliğin en temel ilkesini bize hatırlatmış oldu. Kendisine teşekkür ederiz.
|
|
Çok güzel bir makale olmuş Oral kardeş;tebrikler.
FORUMA ÜYE OLUN! /

28-04-10, 11:11
ozgur_beyin
Yönetim Notu: Ne yazıkki söyledikleriniz doğru değildir, sadece kişisel temennileriniz ve düşüncelerinizdir.
sevgili yönetim subjektif konuların soyut kavramların doğruluğu kişiye göredir sizin doğru olarak algıladıklarınızda bu kabildendir herşeye şerh koymanız bunu gösteriyor
Yönetim Notu: Sevgili özgür beyin, biz
hristiyan forumuyuz, biz tarafız, bizim görüşümüz zaten bellidir, kişisel görüşümüz değil dinimizin görüşüdür, kişisel görüşümüz dinimizin görüşü içinde erimiştir, bir olmuştur. Bu bağlamda şerhlerimiz doktrinel bir görüş ifade etmektedir ve kişisel değildir.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
6 7 8 9 10
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil