Arşiv Sayfa 6 / Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu... - Sayfa 6

Arşiv Sayfa 6 Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu... hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu... - Sayfa 6 konusu 11070 kez okundu, 49 kez cevaplandı. En son mesaj ozgur_beyin tarafından gönderildi. Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu... http://www.haber7.com/artikel.php?artikel_id=132286 <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=5 width=490 border=0><TBODY><TR bgColor=#f9f9f0><TD><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=150 background=http://image.haber7.com/columnist/_part-2.gif border=0><TBODY><TR><TD colSpan=3>http://image.haber7.com/columnist/217.gif</TD></TR><TR><TD width=4></TD><TD height=30>Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu...</TD><TD width=4></TD></TR><TR><TD bgColor=#000000 colSpan=3 height=1></TD></TR></TBODY></TABLE></TD><TD class=stdSmall vAlign=bottom align=right>24 Haziran 2005</TD></TR><TR><TD bgColor=#336699 colSpan=2 height=1>Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu...</TD></TR><TR><TD colSpan=2> Türkiye'nin yüzde 98'inin Müslüman olduğu söylenir. Belki de öyledir. Çünkü Hıristiyan ve Yahudiler dışındaki her... Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu...

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu... konusu 11070 kez okundu, 49 kez cevaplandı. En son mesaj ozgur_beyin tarafından gönderildi.

Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >

Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu... hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-12-08, 03:15
Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu...
thomas tompion

Elif
pardon devlet niye cami yaptırmasın? bir de sizce imamların maaşını kimler ödemeli? eğer reşit olduysanız ve hanenizde yazılı bulunan dinden memnun değilseniz, değiştirebilirsiniz! hem allah aşkına din hanesinin boş bırakıldığı veya olmadığı bir ülke var mı? son olarak Mustafa Kemal'in devrimlerini sayabiilir misiniz, rica etsem?
Sevgili Elif,

İnanç bireysel eylemdir! Kimliğinde bir kimsenin inanç hanesi olması "sakıncalı" bir durumdur. Neden diye sorduğunu duyar gibiyim. Kimlik belgeleri ne işe yarar diye sormalıyım. Bireyin hükümet ile ya da ticari kurumlarla ya da eğitim kurumlarıyla kısaca tüm tüzel kişiliklerle kurduğu bağlantılarda o kişinin "gerçek" kişi olduğunun ispatıdır, vergisini verip vermediğinden borçlu olup olmadığına kadar her türlü ayrıntıyı kimlik belgesindeki vatandaşlık numarasından öğrenmek mümkün oluyor artık. Pekiyi o vakit bu işlemleri yapan bir "yetkili" nin işlemini yaptığı kişinin inancını bilmesinin yaptığı işlemle ne gibi bir ilgisi olacağını maalesef ne sen ne de bir başkası açıklayabilir....açıklana maz bir konudur bu çünkü SAÇMA'dır, saçmayı mantıkla açıklayamazsınız. O halde ben Avrupa Birliği üyesi bir ülkede ülkede yaşıyorum halihazırda burada kimliklerde inanç yazılması gibi bir tuhaflık yok, olmaması anormal bir durum değil yalnızca insan hakları konusundaki insani duyarlığın bir göstergesi sadece.
Selamlarımla,
Thomas T.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu...

Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu... hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-12-08, 14:07
netzah

Elif
Arkadaşlar açık konuşmak istiyorum; ben din isimlerine inanmıyorum (İslamiyet, Hristiyanlık, Yahudilik...) din bir duygudur ve bu duygu; zaman içinde değişime uğramış! insanların ibadet yerleri, günleri ve biçimleri değişmiş! duygu hala aynı duygu...ibadet edilen tanrı aynı tanrı...neyi paylaşamıyoruz o zaman? bana tüm ibadet yerleri ve şekilleri tuhaf geliyor hatta anlaşılmaz; dev bir labirent gibi...
Sn.Elif,
öncelikle size esenlikler diliyorum.din isimlerine inanmadığınızı ve insanların aynı Tanrı'ya ibadet ettiklerini belirtmişsiniz.fakat bende size şunu hatırlatmalıyım ki islam ve hristiyanlığın inandığı Tanrı aynı Tanrı değildir.bunu çoğu insan kabul etmeyip geçiştirsede bu bir gerçektir.çünkü hristiyanlar Baba,Oğul ve Kutsal Ruh üçlemesinin tek benlikte birleştiği bir Tanrı'ya inanırlar.oysa ki müslümanlar Allah dedikleri kendisine son peygamber olarak Muhammed'i seçen bir Allah'a inanırlar ki hristiyanların tek ve son kurtarıcısı İsa Mesih'tir.müslümanlar Tanrı'nın 3 görünümü olan Baba,Oğul,Kutsal Ruh üçlemesini sanki ayrı 3 Tanrı zannedip bunu reddederler ve hristiyanlar şirk yani Tanrı'ya eş koşmakla suçlarlar.İsa Mesih'inde babasız olarak Tanrı'nın mucizesiyle bakire Meryem'den doğduğu için O'na Tanrı'nın Oğlu denildiği zannederek yine Tanrı'nın Oğlu'mu olurmuş diyerek yine hristiyanları şirkle suçlarlar.belirttiğim gibi insanlar her ne kadar Tanrı aynı Tanrı desede bu tamamen gerçek dışıdır.esenkalınız.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu...

Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu... hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-12-08, 03:46
XelNaga

Merhabalar.
Öncelikle bende yorum yapıyım. Bu siteye yeni katıldım. Yenilikci ve açık düşünen biriyimdir.
Elbette ki türkiye de böyle bir tehdit unsuru söz konusu olamaz ki müslümanlık içinde bile sünni alevi ayrımı varken, bunu bile tehdit olarak gösterebilen bir milletimiz varken siz hristiyan inancına sahip kişileri böyle bir tehdit olarak göstermelerini normal karşılıyorum. Normal karşılıyorum çünkü bunu yapan kişiler bu söylediği sözlelrin üzerinde kendilerinin bile büyük bir gerçekliklerine sahip değildirler. Sadece başka amaçlara ulaşmak için bunu kullanırlar.
Benimde kimliğimde müslüman olarak geçiyor. Okullarda tek taraflı din dersleri(özellikle ki sünni ağırlıklı) veriliyor. Ve çoğu kişi hristiyanların 3 tanrı inancı olduğunu zannediyorlar.
Tüm kutsal kitapları okudum. Tüm kitaplarda yanlış ve doğru yanları gördüm.Dolasıyla kendime bir din seçmedim ve dinsizde değilim. Ve herkese saygı duyuyorum.
Esenlikle kalın.
Yeni forum arkadaşınız.

Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu... hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-01-09, 16:35
Kitty

Açıkçası halkımızın önce şunu kavraması gerekmektedir. Türkiye bir islam ülkesi değildir. İslam ülkeleri Türkiye'yi hiç bir şekilde bir islam ülkesi olarak görmemektedir her ne kadar ezici çoğunluk müslümanlardanda oluşsa müslümanlar 10 takla da atsa biz müslümanız bu ülke islam ülkesi diye bağrışsalarda kusura bakmasınlar durum böyle. Çünkü İslam ülkeleri tamamen Kurana bağlı olarak şeriatla yönetilmektedir ve anayasaları Kuranı Kerimdir. Kuranı anayasa olarak kabul etmeyen hiç bir ülke onlara göre islam ülkesi olamaz... Ayrıca hiç bir devletin literatüründe Laik islam ülkesi :Türkiye CUMHURİYETİ diye bir şey duyamazsınız. Laik islam ülkesi diye birşey yoktur. Bir ülke ya laik cumhuriyettir ya da islam ülkesidir sonunda cumhuriyet ibaresi geçen hiç bir ülkede laikliğin var olmadığını iddia edemez kimse. Şu durumda Türkiye Anayasamıza ve dünya ülkelerine göre Laik bir cumhuriyettir. Yani islami kesimler ne kadar dinlerini yaymaya çalışsalar da tek değiştiremeyecekleri şey ANAYASA dır. Bu nedenle islam dinine mensup insanların yapmış oldukları (din dersi, ibadet vs. gibi şeyler) dini propagandayı aynı şekilde hristiyanlar, museviler, budistler vs. yapmakta sonuna kadar özgürlerdir. Zira Milli Eğitimin en büyük gafı eğitim çarpıklığının en büyük göstergesi olan Din Kültürü dersinin anayasaya dayanılarak milli eğitime açılacak bir dava ile kaldırılması mümkündür. Zira herşey bu kadar kolay görünse de malesef Laik bir ülke olmamıza ragmen tüm İslam ülkeleri gibi geri kalmışlık cahillik ve bilinç eksikliği yüzünden insanlar bu gibi girişimleri kaldırmaya açık değillerdir. Çünkü Türkiyede devlet tabanlı bir islami misyonerlik yapılmakta insanlar da buna göz yummaktadır. Zira islam dinine mensup insanlarda sorgulama mantığı tamamen hata kabul edilip çok geri kalmış ilçe ve köylerde ki buna bizzat gözlerimle şahit oldum insanlar yabancı filmleri gavur işi günaha gireriz diye izlemiyorlar yahu. Düşünün ki böyle bir ülkede böyle insanlara laf geçirmeye çalışmak ta bu zihniyetteki insanlarla tartışmaya girmek te büyük yürek ister. Zira yapılan İslam propagandalarının çoğu insan tarafından benimsenmesi de benim sorgulama ve incelemelerime göre çoğu zaman maddiyata dayanmaktadır. Çünkü müşkil durumdaki müslümanlar belli bir tarikat vs üyesi olması karşılığında maddi yardım vaat edilmekte ve bu maddi yardımın da nereden geldiği bilinmemektedir. Çok müslüman dinine düşkün vatandaşlarımız da nerden geldiği belli olmayan parayı da seve seve kabul etmektedirler. Kaç kişinin hakkının yendiği kaç kişinin o parada hakkı olduğu onların umurunda bile değildir. Arkadaşlar bu dindarlık değil bu ap açık sömürülmenin en büyük işaretidir. İnsanların zayıf noktalarından (dinlerinden) yakalamanın ne kadar kolay olduğunu ülkemizden apaçık görebilirsiniz...

Esen kalın sevgilerimle...

Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu... hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-01-09, 19:41
cesuryürek

Oral bey tebrikler sizi çok takdir ediyorum neden biliyormusunuz cesaretinizden dolayı bizim ülkemizde ne yazık ki bu tür
aydınlara vatan haini deniyo ve bileti kesiliyo Hrant kardeşimiz gibi . Sizin gibi
aydınların çoğalması ile ülkemiz daha müreffeh ve isanların düşüncelerini rahatca
ifade edebileceği hale gelecek tarih sizin gibi açık fikirli insanları daima hatırlar
bu satırlar inşallah size güç verir tanrıdan dileğim budur CESUR YÜREK

Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >  

Oral Çalışlar: Hıristiyanlar Yapınca Misyonerlik Suçu... konusuna benzer konular;

Suçu Şeytana atmak, gelişimimize engeldir Suç şeytanda olsa bile yapan kişi biziz.Kendimizde bir zaaf olmadıkça şeytan bize dokunamaz.Tıpkı isa ya şeytanın bişey yapamaması gibi. O nedenle bir günah işledikmi sebep şeytanda olsa,"Bu günahı ben işledim"diyebilmeli ve asıl serüven şimdi başlamalıdır.O günahı işlerken hangi zaafımız vardı ve nasıl bu zaafı geçebiliriz diye düşünebilmeliyiz.Yoksa her defasında şeytanı suçla ve aynı günahı işle olmaz.Üstelik insan şeytandan daha zekidir.Şeytan kurnazdır.Dolayısıyla günahı işledik ve zekamızı çalıştırmayıp,zaafımızı yenemeyip şeytanı suçlamışız geçici,yalancı bir rahatlama yapar. Şeytanıda severek geçebiliriz.Üstelik,korku şeytandandır,şeytandan korkarak onun oyununa düşeriz.Ama severek geçersek Tanrı yanında güçlü oluruz ve şeytan denildiğinde korkmak yada kaçmak yerine bir...

"Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı" - Siena'lı Katerina Adem’in suçu yüzünden gökyüzü kapalıydı. Tanrı, imgesine ve benzerliğine uygun olarak yaratmak istediği yaratığına sevdalıdır ve ilahi takdiriyle onu destekler. Yüce ve ebedi Peder, benzeri olmayan bir iyilikle merhametli bakışını ruha yöneltti ve ona şöyle dedi: "Ey çok sevgili kızım dünyaya merhametimi göstermek ve her gerektiğinde akıl sahibi yaratıklarımın her emelini karşılamak istiyorum. Oysa ki cahil insan yaşam için verdiğimi ölüme dönüştürüyor ve böylece kendine eziyet etmiş oluyor. Ben daima gerekeni veriyorum ve insana verdiğim her şey yüce lütuftandır. Onu lütufla yarattım. Kendiliğime yeniden baktığımda, yaratığıma sevdalandım ve lütfumun bir armağanı olarak onu imgeme ve benzerliğime uygun şekilde yaratmak istedim. Bunun içindir ki, ayrıcalıklarımı anımsaması...

Keldani Hıristiyanlar kimdir? <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=760 align=left border=0><TBODY><TR vAlign=top><TD colSpan=5>Keldani Hıristiyanlar kimdir? <!-- end_title --> </TD></TR><TR vAlign=top><TD colSpan=3> Keldaniler, Papa'nın yetkilerini tanımakla beraber, kendilerine özgü ibadet biçimleri ve gelenekleri olan özerk bir Katolik kilisesine üyeler. <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=208 align=right border=0><TBODY><TR><TD bgColor=#ffffff rowSpan=2>http://www.bbc.co.uk/f/t.gif</TD><TD>http://www.bbc.co.uk/worldservice/images/2007/11/20071124144716emmanuel-delly203.jpg </TD></TR><TR><TD class=caption>Üçüncü Emanuel Deli, Irak Keldanilerinin Babil'deki Patriği</TD></TR></TBODY></TABLE> Keldaniler, Irak'ta nüfusun yüzde 2,5'ini oluşturan ve sayıları tahminen 550 bin olan Hıristiyanlar...

'Ajan' denilen Hıristiyanlar 'Ajan' denilen Hıristiyanlar <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=2 width=200 align=***** border=0><T****><TR><TD align=middle bgColor=#f2f2f2>http://www.radikal.com.tr/veriler/2006/01/29/denil.gif </TD></TR><TR><TD align=middle bgColor=#f2f2f2>1572'deki Barthelemy Katliamı sırasında 40 bin Calvin taraftarı acımasızca öldürüldü. John Calvin protestanlığı yeni baştan yorumladı. Luther, hıristiyanları Türklere karşı savaşa çağırmıştı. Kanuni, Avrupa'daki din savaşlarını yakından izledi (soldan sağa). </TD></TR></T****></TABLE>Martin Luther, Katolik Kilisesi'nin otoritesine itiraz eden ilk din adamıydı. Onu daha sonra John Calvin izledi. Bu reformcu Hıristiyanlar, Roma'nın gözünde hem kâfir hem de Osmanlı ajanıydı 29/01/2006 (970 kişi okudu) AVNİ ÖZGÜREL (E-mektup | Arşivi) Kapitalizm...

'Ajan' denilen Hıristiyanlar 'Ajan' denilen Hıristiyanlar <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=2 width=200 align=***** border=0><T****><TR><TD align=middle bgColor=#f2f2f2>http://www.radikal.com.tr/veriler/2006/01/29/denil.gif </TD></TR><TR><TD align=middle bgColor=#f2f2f2>1572'deki Barthelemy Katliamı sırasında 40 bin Calvin taraftarı acımasızca öldürüldü. John Calvin protestanlığı yeni baştan yorumladı. Luther, hıristiyanları Türklere karşı savaşa çağırmıştı. Kanuni, Avrupa'daki din savaşlarını yakından izledi (soldan sağa). </TD></TR></T****></TABLE>Martin Luther, Katolik Kilisesi'nin otoritesine itiraz eden ilk din adamıydı. Onu daha sonra John Calvin izledi. Bu reformcu Hıristiyanlar, Roma'nın gözünde hem kâfir hem de Osmanlı ajanıydı 29/01/2006 (970 kişi okudu) AVNİ ÖZGÜREL (E-mektup | Arşivi) Kapitalizm...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih