Osmanlı Müslüman olmuş Bizans'tır - Sayfa 5

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Osmanlı Müslüman olmuş Bizans'tır - Sayfa 5

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
dj_kasa

Osmanlı Müslüman olmuş Bizans'tır

Yönetim Notu: dj_kasa etnik kökene dayalı nefret mesajları ve bağlamında provakatörlük yaptığı için forumdan atılmıştır.

hristiyanlık
dj_kasa

Yönetim Notu: dj_kasa etnik kökene dayalı nefret mesajları ve bağlamında provakatörlük yaptığı için forumdan atılmıştır.

hristiyanlık
Aliriza

dj_kasa
Alıntı mesaj
Sevgili dj_kasa,
Osmanlı müslüman olmuş bizanstır başlığı altında yayınlanan yazılarınızı ibretle izliyorum. Yazılarınızda kullandığınız dil, ifadeler ve konuya getirdiğiniz yorumlar, bu konuda bilgi sahibi olmadığınızı gösteriyor. Bir büyük olarak senden acizane ricam, öncelikle konu ile ilgili araştırma yapmanız, sağlam temellere dayandırdığınız bilgileri site içinde eğemen olan kültür düzeyine uygun ifadelerler açıklamanızdır.
Bu açıklamadan sonra, yazdığınız ifadeye maalesef katılamayacağım: Yavuz'dan önce sistematik yunan ve alevi kıyımları olmuştur ifadesi doğru değildir. Şöyleki :
Yavuz'un yaşadığı 1500-1550 yıllarından önce alevi-kızılbaş toplulukları Anadolu'da tamamen eğemen durumdalar.Karesi'den Maraş'a, Rumeli şehri adı verilen sivas, Erzincan ve Erzurum illerine kadar devam eden geniş bir bölgeye eğemen olmuşlar,orta Anadolu bölgesindeki kalender çelebi ile birlikte, şah ismail yönetimindeki iran-safavi devletine katılmayı düşünmekteydiler. Alevilerde kılıçtan dönme diye belirtilen durum, şah ismail'in yenilmesinden sonra yavuz selim ve derebeyleri tarafından uygulanmaya başlanmıştır. Bunlardan biri Sivas'a atanan Hızır paşa'dir.
Sonuç olarak, tarih konusunda, özelliklede alevi-türkmen-kızılbaş toplulukları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsan Elena Melikoff'un Cumhuriyet kitapları tarafından yayınlanan araştırmaları var. Bunlardan biri : Efsaneden gerçeğe- Haci Bektaş-i Veli.
Okumanızı özellikle tavsiye ederim.

hristiyanlık
selll

foruma yeni üye olduğum için kuralları, yazışma tarzını çok fazla bilimiyorum ama dj_kasa'nın forumdan uzaklaştırılmasına şaşırdığımı söylemek zorundayım; yazıp yazmamakta karasız kaldım ama dj_kasa'nin benim iletimin uzerinden bana sordugu sorular yanıtsız kalmasın istedim;

Bizans ve taşara arasındaki kopukluktan kasıt; Bizans merkezle o kadar meşgul ki taşra ile ilgilenemiyordu. Ve taşra Tekfur denilen bir nevi derebeylerin baskısı altında; ağır vergi yükü altında eziliyordu. O nedenle taşralılar Osmanlıları bir tür kurtarıcı olarak gördüler. Bu durum Osmanlı'nın işini kolaylaştırdı...

Anadolu Beylikler dönemi ve bu dönemin Yunan ve Alevler'e bakışı hakkında bilgi sahibi değilim.

Avrupalılar Moğol ve Türkleri genel olarak Barbar olarak tanımlamışlardır. Haçlı Seferleri nedeni ile de Bizans Avrupa'yı barbar olarak kabul eder. Ve bu böyle gider...

Daha öncede yazmıştım; Osmanlı da örfi hukuk şerri hukukun önündeydi ve Yavuz Sultan Selim'e kadar Osmanlı'nın İslamik bir görüntüsü yoktu. Avrupa'daki gelişmeler Osmanlı'yı tedirgin etmişti, Yavuz Sultan Selim gözden düşen Akdeniz ticaretini yeniden canlandırmak en azından bu bölgenin güvenliğini sağlamak amacıyla Mısır seferine çıktı. Ve akabinde halife ünvanını kullanmaya başladı. Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferini padişah'ın psikopatlığı gibi pskolojik gerekçelere oturtarak açıklamak bence biraz basit olur; Marx'ın bazı düşünceleri aşınsada bence büyük bir sosyolog ve o der ki; 'tarih maddenin paylaşım savaşından başka bir şey değildir.' Bizim neredeyse doğal veri olarak kabul ettiğimiz bir çok şeyin özgül tarihi vardır ve büyük çoğunluğunun nedeni de ekonomiktir.

AliRiza Bey tavsiye ettiğiniz kaynaklar için teşekkür ederim...

Syg&Svg

hristiyanlık
natan

araştırmalara göre Osmanlı ,bir türk soyundan gelmektedir. Anadoluda uçbeyliği olarak yer alırken ortam elverdiğinde bağımsızlığını ilan etmiş, ve çeşitli nedenlerden dolayı ( yazmaya gerek görmüyorum ) hızlı bir şekilde büyümüştür. Bizans kültüründen etkilenme olamaz mı ? olabilir ancak osmanlı müslüman olmuş bizanstır demek başka şey.Yine de farklı bir bakış açısı ,paylaştığınız içn teşekkür edrm.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Osmanlı Müslüman olmuş Bizans'tır konusuna benzer konular;

Osmanlı ve Gayrimüslimler Selamlar, Hepiniz 4.sınıf tarih dersi almışsınızdır diye tahmin ediyorum ve sözlerime bize dikte edilen bazı dayatmalar ile başlıyorum. 'Osmanlıda herkes eşitti' 'Osmanlıda Hristiyanlar istedikleri gibi ibadetlerini yapabiliyordu' 'Osmanlı asla soykırım yapmadı' 'Osmanlı çok büyük bir imparatorluktu tarihin gördüğü en büyük imparatorluktu' 'Osmanlı ordusu çok güçlüydü ve tüm Avrupayı dize getirdi'

Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze Hristiyan cemaatleri http://sazvesoz.net/sayi6.php?subaction=showfull&id=1231089867&archive=&start_from=&ucat=1,11

Osmanlı Sultanlarının Anneleri (Hristiyanmı?) Osmanlı Sultanlarının Annelerinin Kökenleri (Hristiyanmı?)<o:p></o:p> <o:p> </o:p> 1- Osman Beyin iki eşi vardı, Mal ve Bala Hatunlar. Her ikisininde Mogol asıllı olduğu iddia edilsede herhangi bir kanıt yok. 2- Orhan Bey: Osman Bey'in Mal Hatun isimli eşinden doğdu. Eşleri Rum asıllı Horofira (Nilüfer Sultan), Rum Asporçe ve Rum Teodora. 3- 1. Murad: Horofira'dan doğdu. Eşleri Bulgar-Yahudi melezi Marya ve Bulgar Tamar.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : 5- Osmanlı Müslüman olmuş Bizans'tır - Sayfa 5

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler