Osmanlı Sultanlarının Anneleri (Hristiyanmı?) konusu
7718 kez okundu,
9 kez cevaplandı. En son mesaj
trustedyou tarafından gönderildi.
Osmanlı Sultanlarının Anneleri (Hristiyanmı?) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2

14-03-09, 03:19
staffwarrior
Yöneticilerin eşlerinin başka inançlardan belirlenmesi geleneği hanedanın uluslararası bir devlet olduğunun öncelikle bir kanıtıdır. Bununla birlikte türk olmak ya da başka birşey olmak da pek önemli değildir. Motraye nin seyahatnamesi bu durumu çeşitli şekilllerde betimler. Okunmasını tavsiye ederim. O kitap Türkleri bir Fransızın bakış açısıyla değerlenirebilme açısından paha biçilemez bir yardımcı yapıttır. Devletlerde ordular çok önemlidir. Orduları da Türkler kurar ve yönetirdi. Orduya Türklerden başkaları da hakimiyet kurmaya başladığında devlet sarsılmaya başlamıştır. Nitekim Türkler askeri zeka yönünden harika ve mükemmel olup bu dehalarını pratik ve hızlı karar verme yetenekleriyle ve cesaretleriyle de süslediklerinde, bu durumu ve sonucu zaten hiç savaş kaybetmemiş olmaları da rahatlıkla ispatlayabilecektir. Ama Türkler diğer durumlarda pek de iyi değillerdi çünkü genetik tanımlalamaları buna cevap veremedi hiçbir zaman. Bildiğimiz ve geçmişten gördüğümüz mimari yapılar da dahil olmak üzere bir çok şey, Türkler dışındaki ulusların ferdleri tarafından yapılmıştır. Şu an hala ordunun lojistik açıdan sıkıntıları olması ama saldırı da liderliğini devam ettirmesi de bundan ileri gelmektedir diye düşünülmektedir. Biliriz ki tarih asla bu gördüğümüz kısacık dönemle ilişkilendirilerek tanımlanamaz. Eğer böyle tanımlanacak olursa, bu bulmacanın (puzzle) bir parçasından hareketle bütüne yönelmiş oluruz bu da tamamen saçma bir sonuca ulaştırır bizi ki buna hiç de gerek yok. Kültürel zekalarla örülü Osmanlı Devlet mentalitesi zamanının en iyisiydi kuşkusuz. Osmanlı Sultanlarının eşlerinin
hristiyan oldukları doğrudur ama zamanla tamamen kendi özgür iradeleriyle müslümanlığı seçtikleri de unutulmamalıdır. (Bir
hristiyan olabilirim ama bu gerçeği de yazmamam terbiyesizliğim olurdu diye düşünüyorum umarım müslüman arkadaşlar da benim kadar öngörülü ve terbiyeli davranabilirler) Neyse. Tarihi tam bilmeden yorumlarda bulunmayalım ve lütfen ideolojik yorumlamalardan da kaçınalım. Karşı tarafa dahi yapılsa terbiyemizi takınarak buna tepki gösterelim. Bence inançlarını yaşayan her inancın erbabı iyi ve güzeldir. Osmanlının hoşgörüsü keşke bugünlerde azıcık olsa da insanlar daha huzurla yaşayabilselerdi. Türk Yurdu fiziksel açıdan en güvenilir olmaya devam edecektir. Ama düşünsel açıdan kesinlikle iğrenç bir yerdir. Çünkü ben dahi hala özgürce inancımı söyleyememekteyim. Ve inanın bu insanın içini burkuyor. Osmanlı nın Türkiye Cumhuriyeti'nden daha laik olduğunu bazen haykırmak istiyor insan. Görünüş aldatır insanı. Kalpler gerçekte neler neler söyler. İçinize baktığınız zaman.. Buralarda da dolaştığınızda.. İnanın bazen inanmanın kimlerin tekelinde olduğunu gördüğümde... İnanmaktan soğuyorum! Dünya'nın heryeri aynı. Diğeri hep ikinci sınıf kalmaya mahkum bırakılmıştır. Belki yorumum biraz genişlemiş olabilir. Fazla uzatıp da okuma gayreti göstermiş olan arkadaşlarımı yorduğum için de çok özür dilerim. Sadece yapılan yorumların uzandığı hususlara da bir nebze de olsa cevap vermek istedim o kadar.
Sonsuz saygı ve sevgilerimle...
Osmanlı Sultanlarının Anneleri (Hristiyanmı?)
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

14-03-09, 13:18
CLONEADEM
ben sonradan mesih inancına sahip olmuş ve müsliman bir toplumda yaşayan bir hırıstiyanım benim inancım sapa sağlam demir gibi duruyorken iyi bir hırıstiyan cariye müsliman nasıl olabilir anlamıyorum onların inançlarıı kaybettiklerine inanmıyorum
FORUMA ÜYE OLUN! /

14-03-09, 22:31
KaraYilan
Önemli bir çalışma. Tebrik ederim. Bunu yaparken amacınızıda öğrenebilir miyim? Lütfen her şeyen alınan sayın yöneticilier bundan alınıp bana ceza vermeyin. Bu bir ricadır.
FORUMA ÜYE OLUN! /

29-03-09, 02:34
Iustinianus
Fatih Sultan Mehmet annesine kilise bile yaptırmıştır.
Aslında tamamen
hristiyan olan padişahlar görünürde Müslümandırlar ve Osmanlıyı ******* anıyorum ki güzel aydın Türk kültürümüzü saçma sapan arap fars islam kültürüne çevirmiş ve bizi biz yapan pek çok şeyi yok etmiştir.
Nitekim Yavuz Sultan Selim bir çok Alevi Türkü öldürtmüştür. Osmanlı kıyımı önce kendi evlatlarına yapmıştır.Kendi evladına acımayan başkasının evladına acımaz.. Babam hep der biz kılıç müslümanıyız ki çok doğru inanıyorum ? Nüfus kağıdında yazan saçma bir yazı malesef geleneksel bir biçimde seçim şansı olmadan dini seçtiriyor..
SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Yavuz Sultan Selim ile ilgili iddianızı bu şekilde delilsiz bir biçimde ortaya atmanız uygun değildir. Ayrıca ne site, ne konu ile alakalı da değildir. Lütfen konu başlıklarına bağlı kalarak yazalım. Başka konulara kayan düşüncelerimizi lütfen yeni mesaj olarak gönderelim.
FORUMA ÜYE OLUN! /

29-03-09, 03:53
trustedyou
|
|
Iustinianus
|
Fatih Sultan Mehmet annesine kilise bile yaptırmıştır.
Aslında tamamen hristiyan olan padişahlar görünürde Müslümandırlar ve Osmanlıyı ******* anıyorum ki güzel aydın Türk kültürümüzü saçma sapan arap fars islam kültürüne çevirmiş ve bizi biz yapan pek çok şeyi yok etmiştir.
Nitekim Yavuz Sultan Selim bir çok Alevi Türkü öldürtmüştür. Osmanlı kıyımı önce kendi evlatlarına yapmıştır.Kendi evladına acımayan başkasının evladına acımaz.. Babam hep der biz kılıç müslümanıyız ki çok doğru inanıyorum ? Nüfus kağıdında yazan saçma bir yazı malesef geleneksel bir biçimde seçim şansı olmadan dini seçtiriyor..
SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Yavuz Sultan Selim ile ilgili iddianızı bu şekilde delilsiz bir biçimde ortaya atmanız uygun değildir. Ayrıca ne site, ne konu ile alakalı da değildir. Lütfen konu başlıklarına bağlı kalarak yazalım. Başka konulara kayan düşüncelerimizi lütfen yeni mesaj olarak gönderelim.
|
Yavuz Sultan Selimle ilgili olan iddialar göründüğü gibi değil iddiadan ötedir. Kanıtlanabilir. Cumhuriyet gazetesinin gençlik ekinde de gündeme getirilmiştir. Tam olarak ekin tarihini ve sayısını bilmemekle beraber bu olaya başka yerlerde de değinilir araştıranlar ulaşabilirler. Olayla ilgili şunlar yazılmakta ve söylenmektedir;
Yavuz Sultan Selim İran seferine çıktığında İstanbuldan Sivas'a varana dek bir çok kıyımda bulunmuştur. Kelleler açılan kuyulara sığmıyor dev kuleler oluşturuyormuş. Bir çok tarihçi tahminde bulunuyor ve tahminlere göre 200.000'i aşkın insanın katliamı gerçekleştirilmiştir deniliyor. Aleviler arasında bu katliamlar daima konuşulur sanki dedelerinden söz olarak miras kalmış gibi.Her neyse...
Ertuğrul beyin acem kökenli olduğu yönündeki iddialar kanıtlanabilirlikten yoksun iddialardır. Eruğrul bey Orta Asyadan göçetmek zorunda kalan Türk Kayı aşiretindendir babası Gündüz Alp annesi Hayme Anadır. Selçuklu Sultanı Aleaddin Keykubat kendisine ülkenin en batı bölgesindeki yaklaşık 1000 km²'lik toprağın idaresini kendisine Selçuklu'nun sınırlarını Bizansa karşı korumak ve ilerletmek için vermiştir. Ayrıca Osmanlı'nın Karamanoğullarını ortadan kaldırma isteğiyle dolup taşmış olduğu yanlıştır. Osmanlı kurulduğunda batıya doğru genişleme politikası uygulamıştır. Osmanlı batıya saldırırken her zaman Karamanoğulları Osmanlı topraklarında hak iddia ederek sınır ihlalinde bulunmuştur. Karamanoğlu Aleaddin bey bir çok kez Osmanlı'nın affına mazhar olarak ülkesi kendisine bağışlanmıştır. Ama kendisinin saldırganlığı bitmemiştir. Ve en sonunda üstüne varılıp kendisi yok edilmiştir. Burada belirttiklerim benim şahsi görüşlerim olmayıp bugüne kadar ki öğrenimlerimden ve okuduğum kitaplardan kafamda kalan bilgilerdir. İsteyen arkadaşlar daha ayrıntılı araştırabilirler.
Saygılarımla...
SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Konu başlığı ile ne alakası olduğunu anlayamadık. Bu konularla ilgilenmiyoruz, konumuz Osmanlı Sultanlarının Annelerinin
hristiyan olmaları konusudur.
Bu yüzden bir süre sonra sizin ve diiğer üyenin konu ile alakasız mesajlarını sileceğiz.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Osmanlı Sultanlarının Anneleri (Hristiyanmı?) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil