Osmanlı ve Gayrimüslimler konusu
893 kez okundu,
7 kez cevaplandı. En son mesaj
AlexandrovRadovic tarafından gönderildi.
Osmanlı ve Gayrimüslimler konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

09-09-11, 23:19
AlexandrovRadovic
Selamlar,
Hepiniz 4.sınıf tarih dersi almışsınızdır diye tahmin ediyorum ve sözlerime bize dikte edilen bazı dayatmalar ile başlıyorum.
'Osmanlıda herkes eşitti'
'Osmanlıda
Hristiyanlar istedikleri gibi ibadetlerini yapabiliyordu'
'Osmanlı asla soykırım yapmadı'
'Osmanlı çok büyük bir imparatorluktu tarihin gördüğü en büyük imparatorluktu'
'Osmanlı ordusu çok güçlüydü ve tüm Avrupayı dize getirdi'
Türkiye benim doğduğum yerdir.Türkiyeyi çok severim taşına dokunacak olanı,toprağına el sürecek olanı da karşıma alırım.Hainliğin bu kadar kolay atılabilecek bir iftira olduğunu çevremdeki bazı arkadaşlardan öğrendim sırf düşüncelerim için.Unutmayınız ki yaşadığımız ülke Osmanlı Monarşisi değil Türkiye Cumhuriyetidir.Türk olmak marifet değil Türkiyeli olup bu ülkeye yararlı bir insan olmak önemlidir.Öncelikle bildiğimiz yanlışları unutmamız için belli bir olgunluğa ve eleştiri kabiliyetine sahip olmamız gerekir.Faşist düşüncenin kimseye bir yararı yoktur,özellikle de tarihe.
Osmanlı Hoşgörüsü:
Osmanlıda eşitlik değil hoşgörü vardır.Basit düşünelim kimi hoş görürüz?
Bizden düşük ve değersiz olanı yanlışları için hoş görürüz,aslında eşit değildir sadece hoş görmüşüzdür ona tahammül ediyoruzdur.Şunu da bilmek gerekir ki Osmanlıda Gayrimüslimler damgalanırdı birer hayvan gibi Osmanlı idiler fakat mal mülk sahibi olamazlardı ev sahibi olamazlardı sonradan izin verildi fakat evleri Müslüman mahallelerine bakamazdı ve çatısı daha yüksek olamazdı.Gayrimüslimin kumaş kalitesi Müslümanlarınkinden daha iyi olamazdı ve Müslüman bir Gayrimüslime istediği gibi küfür edebilirdi ve ceza alamazdı fakat Gayrimüslim Müslümana küfür ederse cezası kellesinin alınmasıydı.
Osmanlıda Hristiyan İbadeti:
Osmanlıda
Hristiyanlardan alınan cizye vergisi korkunç miktarlardaydı ve bu vergiler aile reisinden dövülerek alınırdı.Rezil bir şekilde alınan bu vergiyi verdikten sonra askerlikten muaf olunabiliyordu,fakat tabi ki Gayrimüslim çocuklarından asker seçip Anadolu ya götürmeyi de ihmal etmiyorlardı.Yeniçeri ocağı tamamen Gayrimüslim çocuklarından devşirilenlerden oluşur.Bu çocuklar ailelerinden zorla koparılır ve Osmanlıya hizmet ettirilir.
Osmanlı Soykırımı:
Osmanlı soykırım lafını ezberlemiş olmalı artık fakat gerçek şu ki inandığı kitapta aksi yazmaz.Din ile yönetilen bu devletin soykırım yapabileceğine neden hiç kimse inanmıyor bunu anlamıyorum işte.
Hudutu koruyan çerkezleri bile Yavuz Sultan Selim zamanında katletmişlerdir bunu neden Gayrimüslimlere yapmasınlar?
Osmanlının Devlet Gücü:
Osmanlıdan büyük devletleri sıralamak gerekirse oldukça uzun bir liste çıkar elimize o yüzden sadece bir kaç devleti örnek vereceğim;
Roma İmparatorluğu,Batı Roma İmparatorluğu,Bizans İmparatorluğu,Moğol İmparatorluğu,Hun Kavimleri..
Bunlar sadece bazılarıydı devam etmek gerekirse elimize uzun bir liste çıkar yani dünyada görülmüş en medeni ve büyük imparatorluk değil.Aynı zamanda Bizans İmparatorluğunu yıkmanın başarılarını anlatıp dururlar fakat asıl gerçeği asla düşünmezler bile.İstanbul daha önceden bir çok kez yağmalanmıştır ve Osmanlı dağılan bir Bizansı yıkmıştır.Taht kavgaları,Rus ve Latin işgalleri ile zaten ayakta zor duran bir Bizansı yıkmanın ne kadar büyük bir başarı olduğunu anlatıp dururlar..Sonuç olarak evet Osmanlı İmparatorluğu büyük bir devletti bir sürü devleti mağlup etti fakat dünyanın en gelişmiş en büyük imparatorluğu olduğunu söylemek tarihsel olarak yanlıştır.
Osmanlı ve Gayrimüslimler
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

10-09-11, 00:26
scholastic
Güzel kardeşim, yazının başındaki kişi ile sonundaki kişi sanki aynı değil, zorlamana gerek yok! Tarihe ve Millete yeni bakış açısı altında senin yazdığın şekilde denemeler şu günlerde moda.
Ne güzel kendin yazmış kendin, neden-sonuçları kurmuş ve Osmanlının aslında bir "hiç" olduğunu anlatmaya çalışmışsın.
"Zaten, bizansta kendi kendine yıkıldı" :-)
Osmanlıda kendi kendine kuruldu,
kendi kendine büyüdü,
kendi kendine yıkıldı.
Dini, dili, milliyeti ne olursa olsun bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin bu topraklara saygı borcu vardır, diye düşünüyorum.
Mantık yürüterek tarih yazıldığıda oluyormuş demek ki! Harikasın.
FORUMA ÜYE OLUN! /

10-09-11, 00:47
SWART23
Değerli kardeşim,
Yazınızın neredeyse tamamına katılıyorum... Ama bu mesajı yazmamdaki sebeb bu değil, sadece teşekkür etmek... Bugün toplumumuzun yaptığı bir hataya düşmediğiniz için teşekkür etmek... Osmanlının bir Türk imparatorluğu olduğu iddiasında olmadığınız için çok teşekkür ederim...
Osmanlı=Türk=Müslüman gibi bir denklem kurmadığınız için teşekkür ederim...
Esen Kalın

Yu.9:39 : Görmeyenler görsün, görenler kör olsun diye yargıçlık etmek üzere bu dünyaya geldim.

FORUMA ÜYE OLUN! /

10-09-11, 01:42
kitsonga
Yazılanlara katılıyorum.
Osmanlı kaba kuvvetten başka hiç bir meziyet sergilememiş bir devlettir. Bu devletin günümüz dünyasına hiç bir katkısı olmamıştır.Eski Yunan ve Romayla kıyaslanamaz bile Osmanlılar.
Osmanlıcı zihniyet hala canlı maalesef tr de üstelik, müslüman olmayan herkesi potansiyel tehdit görmekteler.
Tr de bu sebeplerden olsa gerek müjdelemeyi Katolik, ortodoks kiliselerin yaptığını görmedim.
FORUMA ÜYE OLUN! /

10-09-11, 03:00
Rab İyidir
|
|
scholastic
|
|
Dini, dili, milliyeti ne olursa olsun bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin bu topraklara saygı borcu vardır, diye düşünüyorum.
|
Malesef çok sık düşülen bir hataya düşmüşsünüz sanırım,bu topraklar üzerinde daha önce kurulan (yada şuanda kurulu olan) devleti eleştirmenin neresi saygısızlıktır ? Ne yazıkki günümüzde bu ülkede osmanlıyı yada türkiyeyi her hangi bir şekilde eleştirmek hemen vatan hainliğine dönüşmüş durumda,bu devlet,bu toplum,ne yazıkki bu ülkenin (veya osmanlının) bazı gerçeklerine karşı başını toprağa gömmüş,üç maymun oynayan ve okullarda tarih derslerinde ne öğretilirse ona sorgusuz sualsiz bir dogma olarak inanan vatandaşlar istiyor,eleştiren ve sorgulayan bireylerde hemen etkisiz hale getiriliyor.Bir düşünün,Türkiyeyi,Osmanlı yı Atatürkü eleştirmek ne kadar büyük bir tabu türk toplumunda.Bu arada Alexandrov Radovice katılıyorum,Avrupada Müslüman olduğu için çocuğu küçük yaşta devşirilip,
Hristiyan yapılıp Alman ordusuna sokulmayan,Müslüman olduğu için cizye vermeyen kişilerin bu durumu anlamasını zaten beklemiyorum :).Bu arada dünyada,tarihte varolmuş olan devletler içerisinde en geniş toprağa hakim olma yönünden 21.nci sırada olan Osmanlının ''Tüm cihana'' hükmettiği geyiği var :)
FORUMA ÜYE OLUN! /
Osmanlı ve Gayrimüslimler konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>