Sokaktaki Vatandaşın Patrikaneye bakışı

Sokaktaki Vatandaşın Patrikaneye bakışı hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Sokaktaki Vatandaşın Patrikaneye bakışı konusu 984 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj quietus tarafından gönderildi. Sokaktaki Vatandaşın Patrikaneye bakışı Birkaç ay önce yaşadaığım bir olayı paylaşmak istedim. Patrik Bartalemeos hazretlerinin sözleri üzerine başlayan gündeme de uygun olacağı knaatindeyim. Bakınız vatandaş patrikane hakkında ne düşünüyor. Ve bakın Patrik hazretleri çarmıha geriliyorum demekte haklı mı haksız mı: 2 3 ay kadar önceydi. Herzamanki berberime saç traşı olmaya gitmiştim. Sıram gelince de koltuğa oturdum. Bizim berber iyi saç traşı yapar. Gençten bir çocuk. 26 27 yaşlarında. Ama çok konuşur. Bense saç traşı olurken konuşmayı pek sevmem. O nedenle de be traş olurken bana bir iki hal hatır sorar daha sonra sırada bekleyenlerle konuşmaya devam ederek benim saçımı keser. Yine öyle oldu. Konu Hükümet ve Ak parti icraatları. Amansız bir Ak parti düşmanı. Konuşuyor gene arkadakilerle. Yok şöyle kötüler, yok böyle kötüler.... Sokaktaki Vatandaşın Patrikaneye bakışı

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Sokaktaki Vatandaşın Patrikaneye bakışı konusu 984 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj quietus tarafından gönderildi.

Sokaktaki Vatandaşın Patrikaneye bakışı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Sokaktaki Vatandaşın Patrikaneye bakışı hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-12-09, 21:50
huzurlu

Birkaç ay önce yaşadaığım bir olayı paylaşmak istedim. Patrik Bartalemeos hazretlerinin sözleri üzerine başlayan gündeme de uygun olacağı knaatindeyim. Bakınız vatandaş patrikane hakkında ne düşünüyor. Ve bakın Patrik hazretleri çarmıha geriliyorum demekte haklı mı haksız mı:

2 3 ay kadar önceydi. Herzamanki berberime saç traşı olmaya gitmiştim. Sıram gelince de koltuğa oturdum. Bizim berber iyi saç traşı yapar. Gençten bir çocuk. 26 27 yaşlarında. Ama çok konuşur. Bense saç traşı olurken konuşmayı pek sevmem. O nedenle de be traş olurken bana bir iki hal hatır sorar daha sonra sırada bekleyenlerle konuşmaya devam ederek benim saçımı keser.

Yine öyle oldu. Konu Hükümet ve Ak parti icraatları. Amansız bir Ak parti düşmanı. Konuşuyor gene arkadakilerle. Yok şöyle kötüler, yok böyle kötüler. Memleketi sattılar. Ülke mahfoldu. Şudur, budur.

Bu arada arkada sıra bekleyenlerden biri laf attı:

-Ya kardeşim iyi güzel konuşuyorsun da sen de bunlara oy vermedin mi Allah aşkına ? Noldu şimdi?

Berberin cevabı:

- Ya abicim nerden bilirdim böyle olduklarını? Bunlar böyle değildi. Ama ne oluyor bilmiyorum bu iktidara gelen önce bir gidiyor Patrikaneye kanını değiştiriyor şerefsizim.

Yani cevabı aynen böyle oldu. Ne alaka? Kel alaka. Daynamadım devreye girdim. Ne de olsa konu benimle ilgili ya :)

Ben:
- Öyle mi yamış başbakan? Patrikaneye mi gitmiş?

Arkadaki adam adamlardan biri sırıtarak:

-He valla gitmiştir. O sakallı papaz, neydi adı bartemo muydu neydi. O bunu ne derler gavurlar vaptis mi derler neyse ondan yapmıştır kesin..

Bu arada berber, benim suratımın asıldığını farketti. Ama başbakan için suratım asıldı zannetti. Beni teselli edecek ya aklı sıra:

- Yok be abicim, şaka yapıyoruz burada. Patrikaneye gidip vaptis olacak, ayine katılacak kadar satılmış şerefsiz olamaz kimse. Lafın gelişi kızdığımızdan öyle söylüyoruz biz. Bizim ülkeden patrikaneye gidip ayin yapacak kanı bozuk Türk evladı çıkmaz. Aman sen ciddiye alma olur mu!

Şöyle iki elime baktım. Damarlarıma ilişti gözlerim. Sonra bir de ayndan berberin kafasına baktım. Bir de arkadakilere. Düşündüm şöylece bir yıldırım hızıyla: Aceba benim kanım mı bozuk gerçekten de? Yoksa bunların kafası mı? Şimdi şuna sertçe desem ki' diye geçirdim içimden kardeşim lafını bil. Ben her pazar gidiyorum oraya' Sonra önümde duran usturaya gitti gözlerim.
Başımı öne eğdim. Sustum.. Patrikanenin yüzlerce yıldır yaptığı gibi.

Berber arkadaş beni böylece teselli etmiş oldu. Sokaktaki vatandaşın büyük ekseriyesi için Patrik herşeyden ve herkesten kötü. Hem de en kızdıklarını bile ondan daha çok seviyorlar. İşte bu ülkemiz gerçeği. İşte bu vatandaşın Patrikaneye bakışı!

Huzurlu

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Sokaktaki Vatandaşın Patrikaneye bakışı

Sokaktaki Vatandaşın Patrikaneye bakışı hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-12-09, 02:09
avveleamenti

Yani olaya biraz daha kendimce bakacak olursam. 400.000 caminin bulunduğu Avrupa kıtasında bir ülkenin iç işlerine sen islam aleminin temsilcisi olararak kendini görüp, burnunu sokup, burnunun dibinde ki buram buram seni sana gösteren komedi ötesi acizane eşitsizlik, adaletsizlik ve inceden inceye şeriat olsa özgür bırakırdık aslında sizi mesajını da vermeyi ihmal etmeyen ölçülü tutarlı ve öyle bir müddet can sıkıldıkça konuşulabilecek, hem içeriyi, hem dışarıyı dengeleyen, hem eleştiren, hem yeren, hem seven sayan, birbirinin kısırlığını halkını ve sorunların aşılmasını samimiyet olmadıkça başaramayacağımızın altını çizen bir netlik daha. Tekrar samimiyet diyorum

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Sokaktaki Vatandaşın Patrikaneye bakışı

Sokaktaki Vatandaşın Patrikaneye bakışı hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-12-09, 04:16
Creditum

huzurlu
Birkaç ay önce yaşadaığım bir olayı paylaşmak istedim. Patrik Bartalemeos hazretlerinin sözleri üzerine başlayan gündeme de uygun olacağı knaatindeyim. Bakınız vatandaş patrikane hakkında ne düşünüyor. Ve bakın Patrik hazretleri çarmıha geriliyorum demekte haklı mı haksız mı:

2 3 ay kadar önceydi. Herzamanki berberime saç traşı olmaya gitmiştim. Sıram gelince de koltuğa oturdum. Bizim berber iyi saç traşı yapar. Gençten bir çocuk. 26 27 yaşlarında. Ama çok konuşur. Bense saç traşı olurken konuşmayı pek sevmem. O nedenle de be traş olurken bana bir iki hal hatır sorar daha sonra sırada bekleyenlerle konuşmaya devam ederek benim saçımı keser.

Yine öyle oldu. Konu Hükümet ve Ak parti icraatları. Amansız bir Ak parti düşmanı. Konuşuyor gene arkadakilerle. Yok şöyle kötüler, yok böyle kötüler. Memleketi sattılar. Ülke mahfoldu. Şudur, budur.

-Ya kardeşim iyi güzel konuşuyorsun da sen de bunlara oy vermedin mi Allah aşkına ? Noldu şimdi?

Berberin cevabı:

- Ya abicim nerden bilirdim böyle olduklarını? Bunlar böyle değildi. Ama ne oluyor bilmiyorum bu iktidara gelen önce bir gidiyor Patrikaneye kanını değiştiriyor şerefsizim.

Yani cevabı aynen böyle oldu. Ne alaka? Kel alaka. Daynamadım devreye girdim. Ne de olsa konu benimle ilgili ya :)

Ben:

-He valla gitmiştir. O sakallı papaz, neydi adı bartemo muydu neydi. O bunu ne derler gavurlar vaptis mi derler neyse ondan yapmıştır kesin..

Bu arada berber, benim suratımın asıldığını farketti. Ama başbakan için suratım asıldı zannetti. Beni teselli edecek ya aklı sıra:

- Yok be abicim, şaka yapıyoruz burada. Patrikaneye gidip vaptis olacak, ayine katılacak kadar satılmış şerefsiz olamaz kimse. Lafın gelişi kızdığımızdan öyle söylüyoruz biz. Bizim ülkeden patrikaneye gidip ayin yapacak kanı bozuk Türk evladı çıkmaz. Aman sen ciddiye alma olur mu!

Şöyle iki elime baktım. Damarlarıma ilişti gözlerim. Sonra bir de ayndan berberin kafasına baktım. Bir de arkadakilere. Düşündüm şöylece bir yıldırım hızıyla: Aceba benim kanım mı bozuk gerçekten de? Yoksa bunların kafası mı? Şimdi şuna sertçe desem ki' diye geçirdim içimden kardeşim lafını bil. Ben her pazar gidiyorum oraya' Sonra önümde duran usturaya gitti gözlerim.

Berber arkadaş beni böylece teselli etmiş oldu. Sokaktaki vatandaşın büyük ekseriyesi için Patrik herşeyden ve herkesten kötü. Hem de en kızdıklarını bile ondan daha çok seviyorlar. İşte bu ülkemiz gerçeği. İşte bu vatandaşın Patrikaneye bakışı!

Huzurlu
İşte bir Türkiye klasiği daha... Henüz vaftiz demeyi bile bilmeyecek derecede Hristiyanlık hakkında bilgi fukarası ve Türk eşittir Müslüman düşüncesine sahip dar, zavallı beyinlerin usturaları maalesef boğazımızdan eksik olmadığı için acı acı sustuk ve susacağız tabii ki Huzurlu kardeşim.

Bu kimseler; istikal savaşımızda Hristiyan askerlerimizin de kanlarını döktüğünü, Müslümanlarla yan yana savaştıklarını; hatta karşıdan gelen ordu din kardeşleri olmasına karşın ülkemizi savunmak adına onlarla çatıştığını ve sonra Müslümanlarla yan yana defnedildiğini bilmekten yoksun kişilerdir...

Bu kimseler; yıllarca tarih kitaplarında Müslüman olmayan Türk boylarının Türklüklerini kaybettiklerini okuyarak büyüyen ve bunun doğru olduğunu sananlardır. Dertleri Türk kültürünü korumaksa; lütfedip Endonezya, Malezya vb. çok daha sonra Müslüman olan ülkelerin önceki öz kültürleri ve yaşam tarzlarıyla bugünkü hallerini karşılaştırıp uyanmalarında fayda vardır...

Bu kimseler; Hristiyan olan bir Türk'ü gördüklerinde sanki kendileri Budist sutralarını, Bagavat Gita'yı, Tevrat'ı, İncil'i ve Zebur'u ve hatta kendi kitapları Kuran'ı okuyup da Müslüman olmaya karar vermişler gibi hiç çekinmeden "Kuran'ı okudun da mı beğenmeyip Hristiyan oldun sen bakayım" şeklindeki trajikomik soruyu sorabilen zihniyetlerin sahipleridir...

Bir Türk, Türk olmanın gururunu yaşadıktan ve bundan şüphe duymadıktan sonra bir Türk'tür ve istediği her dine inanabilir; yeter ki ülkesine ihanet etmesin. Müslüman olup da ülkemize nice zararlar verenler varken; dertleri nedir bizimle anlamam ki...

Saygılarımla...

Sokaktaki Vatandaşın Patrikaneye bakışı hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-06-11, 14:05
Lamb of GOD

Huzurlu kardeşim çok iyi dayanmışsın sabrını cidden çok takdir ettim.Benim elim o usturaya gitmezdi ama sözümü esirgeyenemezdim.Zavallıl ar cidden Patrik'in Türk olduğunuda bilmiyorlar.Yemin ediyorum bü ülkede kimse Patrik kadar Türk olamaz.Acaba vaftizin ne olduğunu biliyormu garibim.Bu toprakların Hristiyan kökenli olduğunu biliyormu garibim.Patrikhane'nin ne olduğunu biliyormu garibim.Patrik'in ne olduğunu nasıl muhteşem bir insan olduğunu biliyormu garibim.Şu an kendiyle övünenler 2 dil bilmezken Patrik hiç kendiyle övünmüyor(-ki kendisi 7 dil biliyor).Adını bilmediği adamı nasıl yargılıyorlar anlamıyorum doğrusu.

Sokaktaki Vatandaşın Patrikaneye bakışı hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-06-11, 17:46
Rab İyidir

huzurlu

Berberin cevabı:

Ben:

Huzurlu
Hristiyan olduğum için onların deyimiyle kanım bozuksa ne mutlu bana :) şu kan-kafatas olayına giren kişileri anlayamıyorum,insanı imanı kurtarır,damarlarındaki üstün olduğu iddia edilen ''kan'' değil.tabiki dileğim onlarında kurtulması,ama iman etmeden ölürlerse ne diyeyim artık cehennemde oynarlar kafatasçılık,üstün ırkçılık,asil kancılık,hitlercilik bilmemnecilik oyunlarını.
Umarım rab onlarada dokunur.

Sokaktaki Vatandaşın Patrikaneye bakışı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Sokaktaki Vatandaşın Patrikaneye bakışı konusuna benzer konular;

Çevrenin Hristiyanlığa bakışı Özellikle arkadaş ortamında müslüman olmadığımı söylediğimde garip tepkiler alıyorum,bu dünyada herkesin müslüman olması gerekiyor gibi davrananlar var.Aile konusunda şanslıyım neyseki gayet medeniler.Hristiyanlığa inanmaya başladım araştırdıkça inanıyorum hristiyan olursam bunu çevreme nasıl açıklayacağım?

Hristiyanlığın Parasikolojiye Bakışı Merhaba Merak ettiğim konu başlıktanda anlaşılacağı gibi parapsikoloji. Ben bir zamanlar baya bir iç içeydim parapsikoloji,Okültizm ve bir çok ruhani olaylarla. Hristiyanlığın bu konuya bakış açısı nedir ? Forumda bir video paylaşılmıştı, Mesih'in yaşadığına kanıt diye. Açıkcası telekinezi gibi geldi o videodaki yapılan. Esenlikler.

Anglikanlık Kilisesi 'nin kiliseye bakışı (Tek Kilise) Anglikan Kilisesi, çok geniş olarak Hıristiyan inancını kapsayan bir kilisedir. Ancak, bazı konularda belirli tutumu vardır. Bundan en önemlisi de kilise hakkında inançtır. (Benim Anglikan olmamın sebebi de buna bağlıdır.) Her Hristiyan, İznik İman Açıklamasına göre "tek, kutsal, evrensel, ve elçisel kilise"ye inanmalı. Ancak, bunun ne anlama geldiğinde (özellikle tek kilise konusunda) mezhepler arasında farklı yorum vardır. Katolik ve Ortodoks Kiliseler (artık Kadim Ortodoks Kilise ile Ortodoks Kilise arasında birlik sağlandığı için Ortodok Kilise derken Kadim Ortodoks Kilise'yi de sayıyorum.) İsa'nın kurduğu kilisenin tek kilise olduğuna ve böyle bugüne kadar devam ettiğine inanıyorlar. Bu tek kilise dışındaki kiliseler tam anlamında kilise değildir. Tabii, iki kilise...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih