evangelion
TGC'nin Türklük tanımı ve Hristiyanlığı kabul eden Türkler
TGC: Türklük tanımı sorunlu
AA - İSTANBUL - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, TCK'nın 301. maddesinin değiştirilmesi gerektiğini belirterek, "Biz hiçbir zaman Türk milletine hakaretin önünün açılmasını istemiyoruz" dedi.
Erinç, dün TGC Burhan Felek Salonu'nda yaptığı basın toplantısında, cemiyetin, TCK'nın 301. maddesine ilişkin görüşlerini açıkladı.
Erinç, TCK'nın 301. maddesine ilişkin endişelerini sürekli dile getirdiklerini hatırlatarak, son olarak TGC ile Türk Ceza Hukuku Derneği'nin oluşturduğu komisyon tarafından hazırlanan 301'e ilişkin değişiklik önerisinin, 23 Kasım 2006'da başta Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e iletildiğini anlattı.
"301. maddeyle ilgili sorunun asıl sahibi gazeteciler ve yazarlar" diyen Erinç, sivil toplum örgütlerinin 301 değişikliğine ilişkin yaptığı çalışmalara TGC'nin davet edilmemesine tepki gösterdi. Siyasilerin Türklük üzerinden oy avcılığı yaptıklarını da belirten Erinç, "301. maddede 'Türklük' kavramı yerine 'Türk Milleti' kavramının yazılmasını öneriyoruz" dedi.
Erinç, maddedeki "Türklük" kavramınının tanımına bakıldığında sadece İslamiyet'i kabul eden Türkleri kapsadığının görüldüğünü hatırtarak Hıristiyanlık ve Budizm gibi dinleri kabul eden Türklerin de olduğuna işaret etti.
"Maddede yer alan 'aşağılama'nın, 'hakaret' olarak değiştirilmesini istiyoruz" diyen Erinç, 'aşağılama' kavramının 301. maddeyle ilk kez hukuk literatürüne girdiğini, eleştiri ile aşağılama arasındaki bıçak sırtı farkın da bugünkü sıkıntılı duruma neden olduğunu öne sürdü.
Maddede cezaların en fazla iki yıl olarak belirlenmesini, bunun da para cezasına çevrilebilmesini ve seçimin yargıya bırakılmasını önerdiklerini anlatan Erinç, ayrıca soruşturmanın izinle yapılmasını talep ettiklerini, böylece her isteyenin şikâyetçi olarak savcılığa başvurup, dava açılmasının engelleneceğini kaydetti.
RADİKAL
sinop-37
DİN BİR İNSANIN RUHANİ KİMLİĞİDİR MİLLETİ DEĞİLDİR
TÜRK OLMAK İÇİN MÜSLÜMAN OLMAK SART DİYENLERE SUNU SORUYORUM
İSLAM DİNİ GELMEDEN ÖNCE Kİ TÜRKLER MÜSLÜMAN DEĞİLDİR HRİSTİYAN ATEİST BUDİST YAHUDİ HER DİNDEN VAR DI PEKİ BU İNSANLAR HANGİ MİLLETTEN Dİ??
NE GİBİ SOMUT BİR KANIT VAR ELİNZİDE TÜRK OLMAK İÇİN MÜSLÜMAN OLMAK ŞART DİYE HİÇ BİR SEY
AMAÇ SADECE İNSANLARIN KURTLUSUNU ENGELLEMEK İSLAM DİNİNİ KORUMAK HRİSTİYANLIGIN GENİŞ ALANALRA TÜRKLER ARASDINDA YAYILMASINI ENGELLEMEK
BEN BASKA BİR GEREKÇE BİLMİYORUM KONUYU AÇAN ARKADAS SEN NE DERSİN ???
tizciano
|
|
sinop-37
|
DİN BİR İNSANIN RUHANİ KİMLİĞİDİR MİLLETİ DEĞİLDİR
TÜRK OLMAK İÇİN MÜSLÜMAN OLMAK SART DİYENLERE SUNU SORUYORUM
İSLAM DİNİ GELMEDEN ÖNCE Kİ TÜRKLER MÜSLÜMAN DEĞİLDİR HRİSTİYAN ATEİST BUDİST YAHUDİ HER DİNDEN VAR DI PEKİ BU İNSANLAR HANGİ MİLLETTEN Dİ??
NE GİBİ SOMUT BİR KANIT VAR ELİNZİDE TÜRK OLMAK İÇİN MÜSLÜMAN OLMAK ŞART DİYE HİÇ BİR SEY
AMAÇ SADECE İNSANLARIN KURTLUSUNU ENGELLEMEK İSLAM DİNİNİ KORUMAK HRİSTİYANLIGIN GENİŞ ALANALRA TÜRKLER ARASDINDA YAYILMASINI ENGELLEMEK
BEN BASKA BİR GEREKÇE BİLMİYORUM KONUYU AÇAN ARKADAS SEN NE DERSİN ???
|
Arkadaşın (yani sevgili Evangelion'un) konuyu açalı 2 yıl olmuş sevgili sinop-37 kardeşim. Ve o da seninle hemfikir, ben de...Çünkü aklın yolu birdir.)) İslamiyet, Türk olmanın şartı değildir! Bugün halen Gagavuz Türkleri, Ortodoks Hristiyan olarak yaşamlarını sürdürmektedirler ve ırk olarak, Anadolu'daki Türklerden (yani bizlerden) daha safkan Türklerdir...
Khalkedonian
Her etnik gruptan hristiyan vardır. Evet Gagauzlar Oğuz-Peçenek asıllı Türklerdir. Karamanlılar konusu biraz tartışmalı gibi çünkü bazı kaynaklara göre Kapadokya'ya Bizans devleti tarafından yerleştirilen Peçenek Türkleri oldukları, bazı kaynaklara göreyse 11.yüzyıldan itibaren diğer Greklerle bağları koptuğu için dil ve kültür olarak Türkleşen Rumlar oldukları iddia ediliyor. Gerçeği Rab bilir. Aslında çokta önemli değil. Çünkü biyolojik köken anlamsızdır. Sadece Türkler değil ulus isimleri hemen islamı çağrıştıran Araplar ve İranlılar arasında da oldukça kalabalık hristiyan cemaatler var. Arap hristiyanlar zaten en eski hristiyan topluluklarından biri ama pek bilinmeyen bir gerçekte İran kökenli kafkasya Alanları. Bu insanlar öz be öz İran asıllı, kökenleri ataları Horasanda göçebe olarak yaşarken kafkasya'ya yerleşen İskitlere dayanıyor. Onların torunları olan Osetler ortodoks İrani hristiyanlardır. Yani Türk demek, Arap demek, İranlı demek illa da müslüman demek değildir.
devrimbk
ben şahsen Türk denince müslümanlığı göremiyorum filmlerde ise hem komik hem trajiktir durum (helede cüneyt arkın ın o filmleri ) nasıl bir müslümanlıkla pekiştirilme yapılabilir ve bunu idda edenleri çanakkaleye davet ederim.
orada savaşlarda hristiyan - müslüman - alevi - kürt değildiler onlar kardeşti silah arkadaşıydı desteği ve sağ koluydu birbirlerinin isimlere dikkat edince gözlerim yaşarmıştı alex - fatih - aren yan yanaydılar. çanakkaleye giderseniz dikkat ile bakmanızı isterim birde er iken şehit edilince çavuş onbaşı olmuş hristiyan kardeşlerimiz var
ben müslümanım evet ama ben dinimi bile bilmem o kadar ne güzel ki burda tartışılabiliyor. ama bunu en iyi şekilde birbirimizi incitmeden bildiklerimiz ile yapmalıyız.
şu konuda hak veriyorum dini ile ayrım yapıldı çoğuna silah verilmeden cepheye gönderildi. kritik anlarda alınmış çok saçma gelen bana bir durum bu mesela.
dinimiz bizim kim olduğumuzu göstermez ne kadar insan olduğumuzu veya karakterimizi yansıtamaz dinimiz bizi yabancı hiç yapamaz...
bu ülkenin ekmeğini paylaşıyorsak aynı toprakta yürüyor aynı dedelerin torunu olmaktan gurur duyuyor ve aynı bayrağa baş koyuyorsak bu TÜRKÜZ demektir.
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler