Arşiv Sayfa 2 / Toplumumuzda hristiyan Olmanın Zorlukları !!! - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 Toplumumuzda hristiyan Olmanın Zorlukları !!! hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Toplumumuzda hristiyan Olmanın Zorlukları !!! - Sayfa 2 konusu 21100 kez okundu, 130 kez cevaplandı. En son mesaj huzurlu tarafından gönderildi. Toplumumuzda hristiyan Olmanın Zorlukları !!! Öncelikle Yaratan Rab (YHVH) hepinizi Bereketlendirsin !! Size içimi dökmek istiyorum dostlarım ve diğer inanan kardeşlerimdende bekliyorum ... ben bir Gagauz Türkiyüm yani hristiyan bir toplumdan geliyorum ... Bazı nedenlerden ötürü moldovadan Türkiyeye taşındık ... ayrıca ben ( tabiki faşistlik ve günah derecesinde değil ) Türk milletini çok seven bir insanım aşırı denebilcek ... Moldovada birçok Türk birliği kuruluşunda bulundum ... Türkiyede bu Tip kuruluşlara Ülkü ocağı dendiğini öğrendim ve bir ziyaret etmek istedim ... Gittim bi çaylarını içtim sora sohbet muabbet uzadı uzadı en sonunda din ve mezheplere geldi ... Ocak başkanı herkese tek tek mezhebini soruyordu ... Sora sıra bana geldi dedimki : Üniteryen Roman - ( Genellikle Katolikliğin İçinde gecer ilk üye oldugumda mezhebi... Toplumumuzda hristiyan Olmanın Zorlukları !!!

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Toplumumuzda hristiyan Olmanın Zorlukları !!! konusu 21100 kez okundu, 130 kez cevaplandı. En son mesaj huzurlu tarafından gönderildi.

Toplumumuzda hristiyan Olmanın Zorlukları !!! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 12 > Sonuncu »

Toplumumuzda hristiyan Olmanın Zorlukları !!! hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-08-07, 00:34
Toplumumuzda hristiyan Olmanın Zorlukları !!!
Kornelyus

Göklerdeki Babamız;

Sen ülkemizde olan ve süregelen ayrımcılıklara son ver; buradaki kardeşimizin paylaştığı gibi bir bütünlüğe hizmet ettiğini zannederek yürekleri kıran ve aslında daha fazla ayrıma ve kopmaya sebep olan, kardeşi kardeşe düşman eden zihniyete sahip kişilerin yüreklerine dokun diye yalvarıyorum. Çünkü onlar senin sağladığın lütfu ve kurtuluşu bilmiyorlar ya Rab. Ve onlar asla bu sevgiyi tatmadıkları için gözleri kör ve kulakları sağırdır. Bu nedenle tüm bu insanları önüne getiriyorum ve onların da seni tanıyıp kabul edebilmeleri, bu sevgiye sahip olarak kurtuluşa erişebilmeleri için dua ediyorum Tanrım. Her şey senin bildiğin ve istediğin gibi olsun.

Rab'bimiz İsa Mesih'in adıyla...

Amin.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Toplumumuzda hristiyan Olmanın Zorlukları !!!

Toplumumuzda hristiyan Olmanın Zorlukları !!! hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-08-07, 11:45
Lord of The Hell

Bende bu durumdan dolayı şikayetçiyim aslında bunlara ufak bi örnek verebilirim hemde üstünden çok akit geçmemiş bir olay;arkadaşımla haç almak için bir gümüşçüye girdik ve orda haçlara bakıyorduk ve o sırada dükkana 6-7 tane serseri gibi birileri geldi bizde tam o sırada hacı boynuma asıcaktım o sırada bunlardan birkaçı üstümüze geldi ve ortalık karıştı arkadaşımda hasar var biraz ve bunun sadece haç taktığımız için yaptıkları ortada neden insanların inançlarına saygı gösterilmiyo bu çok kötü bişey ve çağ dışı olarak görüyorum vede bu konuyu açan kardeşime katılıyorum
Esenlikler dilerim.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Toplumumuzda hristiyan Olmanın Zorlukları !!!

Toplumumuzda hristiyan Olmanın Zorlukları !!! hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-08-07, 13:08
leomions

Bunlar olcak. Sana bir anımı anlatıyım:bir tanıdığıma dürüst olmak istedim ve hristiyan olacağımı açıkça söyledim sonra bir hışımla bana bağırdı hatta ailemide hor görmeye başladı ama RAB be şükürler olsun sakinleşti ve aramız bozulmadı ve onu sakinleştirmek için müslüman kalcam diye yalan söylemek zorunda kaldım.Ama herşeye rağmen mesih isayı kurtarıcım olarak kabul ediyorum.Sanada öyle yapmanı tavsiye ediyorum böyle sana zulüm yapan kişiler olmaya devam edecektir sen sadece mesih isaya uy ve onlar için dua et.Esenlikler.

Toplumumuzda hristiyan Olmanın Zorlukları !!! hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-09-07, 22:25
gunnmiracle

Öncelikle insanları inançları şekillendirir. Bağlı bulundukları soy ve aile değil. Tanrının ırk anlamında bir ayrımcılığı yoktur. Kardeşimizin başına gelenlerin cevabı çok basit. Karanlık ışıktan korkar. Şeytan Tanrıdan korkar. Nefret sevgiden korkar. Çünkü korkaklar zayıf olduklarından iyi olan her şeye saldırırlar.

Toplumumuzda hristiyan Olmanın Zorlukları !!! hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-09-07, 01:06
porkatal

leomions
Bunlar olcak. Sana bir anımı anlatıyım:bir tanıdığıma dürüst olmak istedim ve hristiyan olacağımı açıkça söyledim sonra bir hışımla bana bağırdı hatta ailemide hor görmeye başladı ama RAB be şükürler olsun sakinleşti ve aramız bozulmadı ve onu sakinleştirmek için müslüman kalcam diye yalan söylemek zorunda kaldım.Ama herşeye rağmen mesih isayı kurtarıcım olarak kabul ediyorum.Sanada öyle yapmanı tavsiye ediyorum böyle sana zulüm yapan kişiler olmaya devam edecektir sen sadece mesih isaya uy ve onlar için dua et.Esenlikler.
Sevgili leomions,
''müslüman kalacağım diye yalan söylemek'' fikrine katılmıyorum.
Mecbur kalımış olabilirsin, ben de aileme hristiyan olduğumu söyleyememiş ve kiliseye gittiğim günlerde ingilizce kursuna gittiğimi söyleyerek yalan söylemiştim. Ama şüpheler iyice artıp da ''Hristiyan mısın yoksa?'' diye sorduklarında hiç tereddüt etmeden ''Evet'' demiştim. ''Müslümanım'' diyerek sahte de olsa İsa Mesih'i reddetmiş olmuyor muyuz?
Yüreğimizde İsa Mesih'e imanımız ve sevgimiz olsa da O'na bunu yapmamalıyız.
Bence insanlara mecbur kalınıp da söylenecek ortamlar yaratmasak daha iyi olur. Haç takmak zorunluluk değildir, ön yargılı insanlara dinimizi açıklamak zorunluluk değildir.
Yalan söyleyerek İsa'ya ihanet etmektense bu ortamı yaratmamak daha iyi olur sanırım.
Rab hepimizi korusun. Merhametini ve lütfunu üzerimizden eksik etmesin.

Toplumumuzda hristiyan Olmanın Zorlukları !!! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 12 > Sonuncu »  

Toplumumuzda hristiyan Olmanın Zorlukları !!! konusuna benzer konular;

Hristiyan ailelere, hristiyan olmayan çocukları için öneriler Soru: Hristiyan anne babaların, kayıp bir oğulları ya da kızları varsa ne yapmalıdırlar? Yanıt: Kaybolan Oğul benzetmesinin (Luka 15:11-32) içinde, inanlı anne babaların, onları yetiştirdikleri biçime aykırı bir şekilde yaşayan çocuklarına karşı gösterebilecekleri tepkilerin neler olabileceği ve onları nasıl ele alacakları konusunda kullanabileceği birkaç ilke vardır. Anne babaların, çocuklar yetişkin olduktan sonra onların artık anne babalarının yetkisi, otoritesi altında olmadığını hatırlaması lazımdır. Kaybolan Oğul öyküsünde, küçük oğul kendisine düşen mirası alıp uzak bir ülkeye gider ve mirasını orada çarçur eder. Yeniden doğmuş bir inanlı olmayan bir çocuk için böyle bir şey yapmak doğal bir şeydir. Mesih’e imanını bir zamanlar açık bir şekilde bildirmiş olan bir çocuğun...

Tanrı'yı inkar etmiş olmanın dönüşü yok mudur? uzman tv de bir papazın video sunu izledim ve tüm günahların affedilebileceğini fakat tanrıyı inkar etmenin affedilemiyeceğini söylüyor yani var sayalım ben ateistim ve daha sonra iman ediyorum bu günahım asla affedilmiyor mu? Yönetim Notu: Kutsal Ruh'a küfür ya da affedilmeyecek günah olarak bilinen günah imansız şekilde fiziksel ölümdür. Yani Tanrı'ya inanmadan ölmektir. Bu ölüm ile kişinin yaşamı "imansız" şekilde biter. Daha sonradan iman etme imkanı ise yoktur. Bu yüzden böyle söylenir. Ancak siz yaşarken iman ederseniz elbetteki günahınız affedilir. Videoyu yanlış anlamış olabilirsiniz. Bu tür konular derin konulardır, videolar yerine dikkatli ve yavaşça okunması daha yararlıdır.

Maddi zorlukları olanlar için Şu anda saat 2:12, dışarıda yağmur var, evimin önünde bir araba durdu, içinden 35-40 yaşlarında gayet normal giyimli birisi indi, çöpleri karıştırmaya başladı. Bu kişi bir çöpçü değil, belli ki ya işini kaybetmiş ya da zorda kalmış birisi, en azından bir suç işlemiyor. Bu kişiler için dua edelim.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih