Türk Milliyetçisi Hristiyan'ın Bunalımı

Türk Milliyetçisi Hristiyan'ın Bunalımı hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Türk Milliyetçisi Hristiyan'ın Bunalımı konusu 7785 kez okundu, 62 kez cevaplandı. En son mesaj yuhannapolikarp tarafından gönderildi. Türk Milliyetçisi Hristiyan'ın Bunalımı Belki benden başkalarının da yaşamış veya yaşıyor olabileceği bir durumdan bahsedeceğim. Türkiye'de hem Türk milliyetçisi, hem de Hristiyan olmak... Vatanını, milletini seven Orta Asya ülkelerini, hatta Ortadoğu ülkelerini kendine çok yakın gören onları da seven ama bazen sanki kendini ulusu olmayan bir uzaylıymış gibi hisseden biriyim ben. Türk saymıyor kendi halkımın önemli bir kısmı beni. Belki bir kısmı hain gibi görüyor beni. Kim bilir? Eski bir milliyetçi olarak, Hristiyan Türkler'in bazı kişiler tarafından tam Türk sayılmaması beni çok üzüyor. Neyse ki o tür yaklaşımları olmayan insanlar da çok. Hele ben bir Doğu kültürü hayranı, Doğu kültürüne yeterli önem verilmesini savunan biri olarak bu durumda kendimi platonik bir aşık gibi hissediyorum. (Doğu'dan kastım Asya kıtasıdır.)... Türk Milliyetçisi Hristiyan'ın Bunalımı

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Türk Milliyetçisi Hristiyan'ın Bunalımı konusu 7785 kez okundu, 62 kez cevaplandı. En son mesaj yuhannapolikarp tarafından gönderildi.

Türk Milliyetçisi Hristiyan'ın Bunalımı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 11 > Sonuncu »

Türk Milliyetçisi Hristiyan'ın Bunalımı hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-07-10, 20:53
NCyril

Belki benden başkalarının da yaşamış veya yaşıyor olabileceği bir durumdan bahsedeceğim.

Türkiye'de hem Türk milliyetçisi, hem de Hristiyan olmak...

Vatanını, milletini seven Orta Asya ülkelerini, hatta Ortadoğu ülkelerini kendine çok yakın gören onları da seven ama bazen sanki kendini ulusu olmayan bir uzaylıymış gibi hisseden biriyim ben. Türk saymıyor kendi halkımın önemli bir kısmı beni. Belki bir kısmı hain gibi görüyor beni. Kim bilir?

Eski bir milliyetçi olarak, Hristiyan Türkler'in bazı kişiler tarafından tam Türk sayılmaması beni çok üzüyor. Neyse ki o tür yaklaşımları olmayan insanlar da çok.

Hele ben bir Doğu kültürü hayranı, Doğu kültürüne yeterli önem verilmesini savunan biri olarak bu durumda kendimi platonik bir aşık gibi hissediyorum. (Doğu'dan kastım Asya kıtasıdır.)

İçimi dökeyim dedim.

Esenlikler.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Türk Milliyetçisi Hristiyan'ın Bunalımı

Türk Milliyetçisi Hristiyan'ın Bunalımı hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-07-10, 08:08
Xğristiyan

Sevgili kardesim ic dunyani bize actigin ve doktugun icin tesekkur ederim sahsim adina. Ben kendim Kurt kokenliyim ama Turk Milliyetciligi ya da Kurt Milliyetciligi mevzu olunca bende iki kelam edeyim. Ben kendim milliyetcilige karsi degil tam tersine taraftarim tabi ileriye gitmemek hususuyla lakin iki islami millet olan Turk ve Kurtler arasinda bizler ne kadar samimi vatansever olsakta kabul gormeyecegiz. hatta bizler su anda Turk ve kurtlukten cikmis durumdayiz, devlet istese mallarimiza el koyabilir, gerci ben yurtdisinda oldugumdan guvendeyim hamdolsun :D

bizler musluman turk ve kurtler arasinda goze carpiyoruz. Turk ve Kurt = Islam temsilcisi'dir. Dini ve kulturu ic ice girmistir, et ve tirnak gibi olmustur yani aslinda onlarda haklilar. acaba bende bazen dusunuyorum da kendimi baska milletten mi gorsem mesela suryani, keldani ya da ermeni?

bazilari cikip der ki sen turktun sonra hristiyan oldun, hacli ordusuna katildin ama senden alman, ingiliz, fransiz olmaz. belki rum, bulgar olur onlar sana yakin. yani agzinla kus tutsan faydasi yoktur. tarihte bircok asimilasyon olmus, inanclar degisecegi gibi etnisite de degisebilir.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeXAQ ESTOmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Türk Milliyetçisi Hristiyan'ın Bunalımı

Türk Milliyetçisi Hristiyan'ın Bunalımı hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-07-10, 01:08
NCyril

Xğristiyan
Sevgili kardesim ic dunyani bize actigin ve doktugun icin tesekkur ederim sahsim adina. Ben kendim Kurt kokenliyim ama Turk Milliyetciligi ya da Kurt Milliyetciligi mevzu olunca bende iki kelam edeyim. Ben kendim milliyetcilige karsi degil tam tersine taraftarim tabi ileriye gitmemek hususuyla lakin iki islami millet olan Turk ve Kurtler arasinda bizler ne kadar samimi vatansever olsakta kabul gormeyecegiz. hatta bizler su anda Turk ve kurtlukten cikmis durumdayiz, devlet istese mallarimiza el koyabilir, gerci ben yurtdisinda oldugumdan guvendeyim hamdolsun :D

bizler musluman turk ve kurtler arasinda goze carpiyoruz. Turk ve Kurt = Islam temsilcisi'dir. Dini ve kulturu ic ice girmistir, et ve tirnak gibi olmustur yani aslinda onlarda haklilar. acaba bende bazen dusunuyorum da kendimi baska milletten mi gorsem mesela suryani, keldani ya da ermeni?

bazilari cikip der ki sen turktun sonra hristiyan oldun, hacli ordusuna katildin ama senden alman, ingiliz, fransiz olmaz. belki rum, bulgar olur onlar sana yakin. yani agzinla kus tutsan faydasi yoktur. tarihte bircok asimilasyon olmus, inanclar degisecegi gibi etnisite de degisebilir.
Benim Türk milliyetçiliğim Türkiye'de yaşayan her halkı kapsadığı için yanlış anlama olmasın, bu arada bende biraz Gürcülük de vardır. =)

Bazıları bizi Türk veya Kürt saymıyor evet. Milletsizlik üzebiliyor bazen. Ben Hristiyan'ım ama Avrupalı değilim. Kendimi başka bir ırktan da nasıl göreyim? Ben Anadolu Türk'üyüm... Sadece Türk milliyetçisi değil, aynı zamanda da benzer kültürel öğeleri paylaşan çeşitli halkların milliyetçisiyim. Doğu ve Asya halklarını ezen orientalismin, ırkçı aşağılamanın karşısındayım. Asyalı'yım. Bu arada her milletin dostuyum da. Ama, Anadolu Türkü'yüm nihayetinde... Kendi halkım beni yabancı görsün istemiyorum.

Yine de umutsuz olmayalım, belki de zamanla değişir bazı zihniyetler.

Etnisite değişiklikleri olmuştur tarihte tabii. Türkiye'de kaç kişi bilebilir ki 10 kuşak gerisini? Atalarınız zengin kişiler değilse pek bilemezsiniz. Gerçi bilsek ne olur, ne faydası olur o da ayrı bir konu. Genetik testlerde bile genel bölgesel sonuçlar çıkar. Önemli olan kültür.

Türk Milliyetçisi Hristiyan'ın Bunalımı hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-07-10, 01:47
El Mesihiye

Aynı durum... :(

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeÖnemli olan Müjde'yi okumakla kalmak değil
Onu uygulamak da.

Mesih'i duymak yetmez.
Onun yolunda ilerlemek gerekir.

EL-MESİHÎmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Türk Milliyetçisi Hristiyan'ın Bunalımı hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-07-10, 04:28
Evanjelique

Xğristiyan
Turk ve Kurt = Islam temsilcisi'dir. Dini ve kulturu ic ice girmistir, et ve tirnak gibi olmustur yani aslinda onlarda haklilar. acaba bende bazen dusunuyorum da kendimi baska milletten mi gorsem mesela suryani, keldani ya da ermeni?

Irkçılık veya belli bir ırkı diğerinden üstün sayma,görme Hristiyanlıkta yasaktır.Yeni Ahit, artık Grek ile Yahudi ayrımı bulunmadığını belirterek bu konuda son noktayı koyar.

Elbetteki insan içinde bulunduğu,doğduğu,tabi olduğu ülkeyi ve halkı sevebilir,bu çok doğaldır ama belli bir ırk gözetmek Hristiyan ruhuna aykırıdır.

Sonradan Hristiyan olan Türklerin konumuna gelirsek,Osmanlı devletinde 'millet' sistemine göre sınıflandırma yapılmıştı ve Cumhuriyet döneminde de bir nebze Osmanlı mirasına sadık kalındı.Bunu Lozan'da resmi olarak tanınan üç azınlık grubundan görmekteyiz:

1) Rum Ortodokslar

2) Yahudiler

3) Ermeniler

Süryaniler ve Keldaniler gibi Kadim Doğu kiliselerine mensup halklar mesela Ermeni kategorisi içerisinde değerlendirilmiştir.

Bugün mesela Katolik ve Protestanlar Lozan'da resmi azınlık statüsünde yer almadıkları için devlet tarafından resmen gayrimüslim öğe olarak tanınmamaktadırlar.Özelli kle ibadet yeri ve mülk edinme konusunda bunun bazı sıkıntıları olmaktadır.

Sonradan Ortodoks olmuş birisi rahatlıkla kendini tanımlamak için 'Rum Ortodoks' sıfatını kullanabilir,evet Rumdur ama Helen/Yunan değildir.Aynı şekilde Antakya patrikhanesi hükmü altında Güneydoğu ve Doğu Akdeniz civarında yaşayan Arap hristiyanların etnik olarak Arap olmasına karşın Rum Ortodoks sınıfında yer alması gibi..

Ortodoks olan bir Türk rahatlıkla kendini tanımlamak için Rum Ortodoks sıfatını kullanabilir,dini açıdan Doğu Ortodoks kilisesine mensup olduğu için kanun önünde etnisitesi de değişebilmektedir.Ama günümüzde öşür,cizye gibi gayrimüslimlere uygulanan vergiler kalktığı için bunun pek de bir önemi ve bağlayıcılığı yoktur...

Rum Ortodoks olmak için etnik Yunan olmak veya soyunuzun Bizans'a dayanması gerekmemektedir.

Aynı şekilde Roma Katoliği dendiğinde de,Romalı veya İtalyan asıllı olmak gerekmemektedir,Brezilyal ı veya Şilili bir Katolik de ''Roma'' Katoliğidir.

Türk Milliyetçisi Hristiyan'ın Bunalımı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 11 > Sonuncu »  

Türk Milliyetçisi Hristiyan'ın Bunalımı konusuna benzer konular;

Hristiyan Türk http://www.hristiyanturk.net http://www.facebook.com/hristiyanturk Bu siteler aracılığıyla da sitemizdeki son konulardan haberdar olabilirsiniz.

Balkanlarda Türk Mezalimi Aşağıdaki yazıya katıldığımı ya da katılmadığımı söylemiyorum. Abartıldığına inandığımı söyleyebilirim. Aynı Ermeni soykırımı iddalarında olduğu gibi rakamlar mutlaka abartılmıştır. Ama Türklerin de bazı acılar yaşadığının ispatı açısından önemlidir. Burada Ermeni soykırımı, İzmirde Hristiyan mezalimi gibi konu başlıklarını çok açtık tartıştık. Hadi şimdi bir Hristiyan adaletimiz adına aşağıdaki yazıyı da bir gözden geçirelim isterseniz. Hiçbir ulusu tek taraflı infaz etmeylim. Ellerinde kan izi olmayan hiçkimse yok çünkü.. BALKANLARDA TÜRK SOYKIRIMI </o:p> Günümüzde Balkanlara nasıl bakıldığını anlamak için Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın “… 1912 felaketinden sonra Anadolu’ya gelen Balkanlılar,Rumeli göçmenleri dediğimiz kesimdir.Bir toplantıda Türkkaya Ataöv tarihi meselelere...

Gerçek Hristiyan'ın yaşamında olması gerekenler Gerçek Hristiyan'ın yaşamında olması gerekenler 1. Korintliler 13. bölüm; 1. Selanikliler 1. bölüm;

keşiş türk keşiş türk konusunda lütfen banada bilgi verirmisiniz.Böyle bir kitap varsa .esenlikler .

Bir Hristiyan'ın ülkesine karşı tutumu / bağlılığı nasıl olmalıdır? İNCİL ROMALILAR KİTABI, BÖLÜM 13 Yönetime Bağlı Olmak Rom.13: 1 Herkes, baştaki yönetime bağlı olsun. Çünkü Tanrı'dan olmayan yönetim yoktur. Var olanlar Tanrı tarafından kurulmuştur. Rom.13: 2 Bu nedenle, yönetime karşı direnen, Tanrı buyruğuna karşı gelmiş olur. Karşı gelenler yargılanır. Rom.13: 3 İyilik edenler değil, kötülük edenler yöneticilerden korkmalıdır. Yönetimden korkmamak ister misin, öyleyse iyi olanı yap, yönetimin övgüsünü kazanırsın.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih