Türkiye’de Farklı Olmak (Din ve Muhafazakárlık Ekseninde)

Türkiye’de Farklı Olmak (Din ve Muhafazakárlık Ekseninde) hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Türkiye’de Farklı Olmak (Din ve Muhafazakárlık Ekseninde) konusu 2162 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj uzmdeniz tarafından gönderildi. Türkiye’de Farklı Olmak (Din ve Muhafazakárlık Ekseninde) "Türkiye'de farklı olmak, din ve muhafazakarlık ekseninde ötekileştirilenler" Prof. Dr. Binnaz Toprak, Başlıktaki araştırma ektedir. İlgili araştırmadan hristiyanlarla ilgili bölümler 103. sayfadan itibaren başlamaktadır. Türkiye’de Farklı Olmak (Din ve Muhafazakárlık Ekseninde)

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Türkiye’de Farklı Olmak (Din ve Muhafazakárlık Ekseninde) konusu 2162 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj uzmdeniz tarafından gönderildi.

Türkiye’de Farklı Olmak (Din ve Muhafazakárlık Ekseninde) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Türkiye’de Farklı Olmak (Din ve Muhafazakárlık Ekseninde) hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-01-09, 10:29
admin1 Ken Block

"Türkiye'de farklı olmak, din ve muhafazakarlık ekseninde ötekileştirilenler"

Prof. Dr. Binnaz Toprak,

Başlıktaki araştırma ektedir.

İlgili araştırmadan hristiyanlarla ilgili bölümler 103. sayfadan itibaren başlamaktadır.

Eklenmiş Dosya
Dosya tipi: pdf Turkiyede_farkli_olmak.pdf (725,0 KB (Kilobyte), 69x kez indirilmiştir)

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Türkiye’de Farklı Olmak (Din ve Muhafazakárlık Ekseninde)

Türkiye’de Farklı Olmak (Din ve Muhafazakárlık Ekseninde) hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-01-09, 10:30
admin1 Ken Block

Konu ile ilgili bir haber

Alıntı:

Altaylı'ya canlı yayında tehdit
09 Ocak 2009 Cuma 01:54
Fatih Altaylı canlı yayında ramazanda biskivü yediğini ve dayak yediğini anlattı. Ardından yaşanan bir olayla cinleri tepesine çıktı.

İNTERNETHABER
İNTERNETHABER
Nur Akman

Canlı yayında Fatih Altaylı tehdit edildi. Ramazan'da yemek yediği için dövüldüğünü anlatan Altaylı'ya "az bile yapmışlar" diye bir mail geldi. Altaylı maili atan kişiye çağrı yaptı: "Gel işi bitir"
ALTAYLI'YA CANLI YAYINDA TEHDİT
Fatih Altaylı da mahalle baskısına maruz kaldığını anlattı. "Ben Erzurum'da ramazanda yemek yediğim için dayak yedim. 1979 yılıydı. Yolda yürürken biskivü yiyordum. Dayak yedim." dedi.

Bir müddet sonra program devam ederken gelen maille Altaylı'nın cinleri tepesine çıktı. Mailde Altaylı açıkça tehdit ediliyordu:

"Sen ramazanda biskivü yemişsin. Bir de dayak yedim diye söyleniyorsun. Dua et o arkadaşlar seni sadece dayak atarak bırakmışlar"
Sinirlenen Altaylı maili atan Fatih isimli kişiye canlı yayında çağrı yaptı.

"O arkadaşa söylüyorum. ismi de Fatih'miş. Ramazanda gelsin de beni dövenlerin eksik bıraktığı işi tamamlasın..."

Fatih Altaylı Teke Tek programında "Türkiye'de farklı olmak" raporunu yazan Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı, Prof. Dr. Binnaz Toprak ve gazeteci Ali Bulaç'ı davet etti.

RAPORU YALANLAMADIM
Toprak 'mahalle baskısı'nı ortaya koyan raporunun çok tepki göreceğini bildiğini söyledi. Raporu yalanladığına ilişkin haberlerin de yalan olduğunu söyledi. "Zaman Gazetesi'nden beni aradılar. Bir kişinin anlattığı anekdotu sordular. Yalan söylemiş olabilir mi? dediler. Ben de "İnsanlar yalan söylemiş olabilir ama hadi biri yalan, ikisi yalan hepsi mi yalan söyledi. Hikayeler o kadar çok tekrar ediliyor ki" dedim. Ertesi gün "Binnaz Toprak raporu yalanladı" diye çıktı.

ANADOLU'DA YASAK OLAN ŞEYLER

Toprak Anadolu'da karşılaştığı olayları şöyle anlattı:

- Belirli tv kanallarından başkası izletilmiyor,

- Belirli yayınlardan başkası okutulmuyor

- Bluejean giydirilmiyor

- küpe takan erkeklerin hepsi dövülüyor

- Bekar evlerine karşı cinsten arkadaş getirmek kesinlikle hoş karşılanmıyor.

- Öğretmenler hristiyanları köpek diye anlatıyor.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Türkiye’de Farklı Olmak (Din ve Muhafazakárlık Ekseninde)

Türkiye’de Farklı Olmak (Din ve Muhafazakárlık Ekseninde) hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-01-09, 10:30
admin1 Ken Block

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=173891

Türkiye’de Farklı Olmak (Din ve Muhafazakárlık Ekseninde) hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-01-09, 12:47
ffffffffffffffffffffffffffff

moderator1
Alıntı:
Bunun doğruluğu beni gerçekten üzüyor.Dersimize giren bir öğretme vardı,ülkücü geçinen."Hristiyan" dediğiniz zaman ağza alınmayacak küfürler ederdi derste.Bu kafalar temizlenmedikçe bu ülke bu halde kalmaya mahkum.Ama bu mahkumiyet son bulacaktır inanıyorum.

Türkiye’de Farklı Olmak (Din ve Muhafazakárlık Ekseninde) hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-01-09, 14:09
Kitty

Misery_Lq
moderator1
Alıntı:
Bunun doğruluğu beni gerçekten üzüyor.Dersimize giren bir öğretme vardı,ülkücü geçinen."Hristiyan" dediğiniz zaman ağza alınmayacak küfürler ederdi derste.Bu kafalar temizlenmedikçe bu ülke bu halde kalmaya mahkum.Ama bu mahkumiyet son bulacaktır inanıyorum.

Ne kadar şanslıymışım ben lisedeyken din derslerinden muaftım. Her ne kadar annem muaf tutana kadar okul yolunu bayağı bir arşınlasa da zorla da olsa muaf tutturdu beni. Diğer öğretmenlerim de bana karşı son derece hassas davranıyorlardı hoş matematik ve edebiyat öğretmenim her ne kadar zor ettiyse de eline bişey geçemedi yani. Bir de ülkemize aydın insanlar yetiştirecek bu eğitimciler. Ne diyeyim geleceğimiz kimlerin ellerinde çok yazık...

Türkiye’de Farklı Olmak (Din ve Muhafazakárlık Ekseninde) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Türkiye’de Farklı Olmak (Din ve Muhafazakárlık Ekseninde) konusuna benzer konular;

Farklı farklı incillerin oluşma sebepleri nelerdir? Bu incillerden hangisi doğru veya hangisi ilk günkü doğruluğunu koruyabilmiştir.Papazlar bu kitaplara kendi cümlelerini katmış mıdır? Yönetim Notu: Öncelikle sorunuz yanlıştır. Farklı farklı İnciller yoktur, bunu böyle öğreten bazı sahtekarlar vardır. İncil'in önsözünü bile açıp okusanız bunu anlamak mümkündür. Dolayısıyla ikinci ve üçüncü cümleleriniz de otomatikman yanlıştır. Tek bir İncil vardır, o da doğrudur. Bunun dışında diğer tüm söylenenler yalandır.

Türkiye gittikçe Mısır’a benziyor (Robert Tait) Türkiye gittikçe Mısır’a benziyor Submitted by admin on 14/02/2011 – 22:06No Comment http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/02/0c2bb901-8c56-48f8-8d5c-65058a0e32a4_mw800_s-570x427-300x224.jpg ‘Mısır için model olmaktan çok uzak kalan Türkiye, gittikçe Mısır’a benziyor’ Guardian gazetesinin eski İstanbul muhabiri olan Robert Tait, demokrasiye geçiş yapmak isteyen Mısır için en iyi örnek olarak kabul edilen Türkiye’nin, aslında bu rol için ne kadar uygun olduğu değerlendiren bir yazı kaleme aldı. Yaygın olan inanışa göre, birkaç yıl içinde yönetim yapısında ordunun etkisinin azaltıp, daha sivil bir yönetime geçen ve Avrupa Birliği (AB) üyeliği arzusunu ortaya koyan hükümetin öncülüğünü yaptığı Müslüman Türkiye, günümüzün modeli haline geldi. Süregelen tartışma,...

Türkiye’nin yüzde 11′i aşırı dinci müslüman http://www.hristiyangazete.com/2011/02/turkiyenin-yuzde-11i-asiri-dinci/

Türkiye’de cenaze neden yakılamaz Türkiye’de cenaze yakılabilir mi ya da cenazeleri yakacak krematoryumlar kurulabilir mi? Hukukçular yasada “krematoryum kurulamaz” şeklinde bir ibare bulunmadığını söylerken, din adamları İslam’da cenaze yakmanın caiz olmadığını belirtti. İSTANBUL - Türkiye’de bir krematoryum yok. Ünlü opera sanatçısı Leyla Gencer’in vasiyeti üzerin naaşının krematoryumda yakılarak küllerinin Boğaz sularına bırakılacak olması, İslam dininde caiz olmayan kremasyona Türkiye’de izin verilip verilmediği sorusunu gündeme getirdi. NTVMSNBC’ye konuşan uzmanlar, Türkiye’de kremasyon prosedürünü anlattı. Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ali Ülkü Azrak, “Laiklik, din ve vicdan özgürlüğü ilkelerine göre kremasyona devlet izin vermeli” derken, Alman Protestan Kilisesi rahibi Holger...

Türkiye, İslam-Batı diyaloğunda İran’dan geri Türkiye, İslam-Batı diyaloğunda İran’dan geri Yarın başlayacak Davos Zirvesi’nde tartışılacak olan 'İslam ve Batı: Diyaloğun Durumu 2008' raporunda Türkiye, İslam ve Batı diyaloğu konusundaki iyimserlik endeksinde İran’ın gerisinde ve son sıralarda kaldı. İSTANBUL - Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlatılan ve yarın başlayacak Davos Zirvesi’nde tartışılacak olan “İslam ve Batı: Diyaloğun Durumu 2008” raporunda, Türkiye’nin, İran’ın gerisinde ve son sıralarda yer aldığı bir diyalog endeksi yayımlandı. Gallup kamuoyu araştırma şirketinin, Türkiye dahil 21 ülkede biner kişiyle yaptığı anket kapsamında hazırlanan ve Batı ile İslam dünyası arasındaki diyaloğa ne kadar iyimser bakıldığına yanıt arayan tabloda Bangladeş 50 puanla en üst sırada yer alırken, 100 üzerinden verilen...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih