Türkiye'de Kilise nereye gidiyor? konusu
1972 kez okundu,
15 kez cevaplandı. En son mesaj
datatip tarafından gönderildi.
Türkiye'de Kilise nereye gidiyor? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4
>

07-11-10, 18:41
admin1 Ken Block
http://www.youtube.com/watch?v=4_4T2ZM7gv4
Türkiye'de Kilise nereye gidiyor?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

07-11-10, 22:54
L y d i a
Minik Tanrı'mız pastör olsun demiş :)... Bence gayet kiliselerin nereye gittiğini gösteren çok güzel bir video olmuş..
Her zaman İsa Mesih'i hatırlamamız lazım.
Dicit ei Jesus: Ego sum via, et veritas, et vita. Nemo venit ad Patrem, nisi per me. (Joh 14:6)
FORUMA ÜYE OLUN! /

08-11-10, 00:20
huzurlu
Çok güzel bir çalışma. Ben eleştirmeyeceğim. Ürün iyi niyetli. Yalnız bu ürüne bu topraklarda müşteri bulamazsınız. Bu tarz Türk insanına yabancı. (Ticari bir dil kullanıyorum. Çünkü bir pazarlama yönteminden bahsediyoruz burada. Ürün dememi nolur yanlış anlamayın. Ben ürün diyerek yöntemi kastediyorum)
Türkiyede kilise nereye gidiyor? Ben Türkiyede protestan kilisesinden maalesef umudumu kesmiş durumdayım. Hızlı girdiler, bişeyler değişir gibi oldu. Ama buraya kadar. İslam dinine bile, tasavvufUYLA, Hacı bektaşı velisi ile, mevlanasıyla ile, Yunus emresiyle bir ruhani derinlik kazandırmış insanımız bu videodaki yaklaşıma din bile demez. 13 yaşında birkaç çocuk belki etkilenir o kadar.
Elçisel kilisenin yolu açılmazsa ki ümidimiz budur, Türkiyede kilise şu anda doruk noktasını yaşıyor. Benim düşüncem malesef budur. Tarih, protestanların Türkiyede 2000 li yılların başındaki başarısız deneyimini yazacaktır. Aaaaanımsa, işte anımsayacağımız bu olacak. Kısa bir zaman sonra Türkiyeye akıttıkları para muslukları da yavaş yavaş kapanacaktır. Eee kapitalizmde müşteri yoksa yatırım da yoktur. Bu basit kuralı herkes bilir.
Huzurlu
Baba ÜMİDİM, Oğul SIĞINAĞIM, Kutsl Ruh KORUYUCUMDUR.

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /

08-11-10, 22:41
fundi
Dogrusu bu calismanin elestirilmemesine cok sasirdim. Ne demek: Pastör kücücük tanrimiz olsun. Nasil denebilir: isanin sözlerini unutalim Bunlari mesih inanci cizgisinde olumlu sekilde aciklayacak kimsenin oldugunu sanmiyorum. Müzigin ritmi tutsun diye her sacma sey söylenmez ki. Bunu popcular yapsa normal, biz popcu degiliz ama
Yönetim Notu: Bu video bir hicivdir, "yapalım" derken "yapalım" denmemektedir, "yapanlar eleştirilmektedir". Kişiye eleştiri Tartışma Kuralları hatalarından birisidir:
http://www.hristiyanforum.com/forum/...l-t318385.html
FORUMA ÜYE OLUN! /

08-11-10, 22:53
fundi
Mesih Inancina tam bir ihanet bu calisma. Biz bütün gücümüzü mesihin sözlerinden aliyoruz.Tüm inancimizi bu sözler üzerine kurduk. Zaten Mesih de Tanrinin sözünün vücut kusanmasi degil midir. Mesihin sözünü, sözlerini birakmak Mesihi birakmaktir. Pastör kücük tanrimiz olsunmus. Rab bimiz demedimi. Ben den baska tanrin olmayacak. Bu konular saka, törerans tanimayan konular. Birsey olmaz, uygun,güzel diyen varsa hayret ederim. Ya ben mesih inancini bilömiyorum, ya da bu kisi
Yönetim Notu: Bu video bir hicivdir, "yapalım" derken "yapalım" denmemektedir, "yapanlar eleştirilmektedir". Kişiye eleştiri Tartışma Kuralları hatalarından birisidir:
http://www.hristiyanforum.com/forum/...l-t318385.html Ayrıca bahsettiğiniz kişi Türkiye'de bir
hristiyan televizyon kanalında program yapan, babası da Türkiye'nin ilk İncil okulu kurmuş olan kişidir. Bilmeden, hiç kimseyi yargılayıcı sözler söylememelisiniz.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Türkiye'de Kilise nereye gidiyor? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil