Türkiye'deki Hristiyan Artışı

Türkiye'deki Hristiyan Artışı :  Türkiye'deki Hristiyan Artışı | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Türkiye'deki Hristiyan Artışı sayfasını paylaşmak için adres:

Benedict

Esenlik olsun yerden göğe kadar bu siteye ve kardeşlerime!

Benim sorum eğer biliyorsanız ÇOOK merak ettiğim bir hususu öğrenmekle ilgili;

Türkiye Cumhuriyeti'ndeki Hristiyanların sayılarının artmakta mı ya da azalmakta mı?Hangi yıllarda artış,azalış göstermiştir?

Rab sizleri korusun ve yüceltsin!

Antikörper

Sana istatistiklerle cevap veremeyeceğim çünkü böyle bir sayımın resmi olarak olup, olmadığını bile bilmiyorum. Ama özellikle 2007 yılı sonlarına doğru Hristiyan olan yurttaş sayısı aşırı miktarda arttı. Sanırım Türk halkının Hristiyan cemaatine karşı olan saldırılardan sonra Kilise'ye ve Hristiyanlığa karşı ilgisi arttı. Rab'bin sesini duyanlar imanlı oldu, ama bu yıl aynı zamanda bize bir çok kötülük getirdi. Yapılan saldırılar, tehditler v.s...

Mesih'in inayeti üzerinize olsun...

Hardal

Çocukluğumda ve ilk gençliğimde İstanbul'un nüfusu bir milyon civarındaydı; bildiğim kadarıyla da bu nüfusun ikiyüzbin kadarı gayrımüslimdi (+/-yüzyirmibin Rum ile diğer hristiyanlar ve Musevî).
Bugün... biliyorsunuz!

pc_terorist

Türkiye'de Hristiyan artışı ciddi oranda vardır..Fakat imanını gizli bir şekilde sürdüren kiliseye gizli gizli giden insanlar var bir tanesine benim arkadaşım...Bunlarıda sayarsak T.C'de Hristiyan'ların sayısı yüksektir.

Khalkedonian

Gizli hristiyanlarda var. Kimliğini deşifre etmek istemeyen. Örneğin benim nüfus cüzdanımda islam yazıyor. Ama ben Hristiyanım. Almanya'daki hala oğlumda eşiyle birlikte protestanlığa geçtiler. İkiside Alevilikten geçtiler Hristiyanlığa. Kiliseye devam ediyorlar ama Türkiye'ye gelip gittikleri için bir sorun yada ayrımcılık yaşamaktan korkuyorlar ve pasaportlarında hala islam yazıyor. Pek çok Mesih İmanlısı benzer sorunları yaşıyor diye düşünüyorum.

huzurlu

Bugüne kadar nüfus müdürlüklerine giderek din hanesini İslamdan Hristiyan şekline değiştirenlerin sayısının 1000 civarında olduğu resmi kayıtlardadır. Ancak buna cesaret edemeyen ve inancı değişse de bunu gizleyen ya da sempati duyanlarla birlikte bu sayının 5000 ila 10.000 arasında olacağı düşünülüyor.

65.000.000 insan arasında bu oran binde birlerin bile altında. Çok değiliz.

Ancak, diğer yandan bakarsak öyle de çokuzki.. Mesih tek, havarileri de bir avuç insanken bugün kıtalar ve milyarlar onu takip ediyor. Şimdi bizim bu orana bakarsanız 10.000 kişi öğretmenlikte muazzam bir sayıdır. Yeterki yaşamlarımızla herkese örnek olalım. Yapmamız gereken bu. Gerisi gelecektir nasılsa..

Ayrıca biz siyasal bir hareket değilizki kafa sayısı ile ilgilenelim.. Bir kişi bile kurtulsa bir dünya kurtulmuş gibidir.

Nigoğos

huzurlu
Bugüne kadar nüfus müdürlüklerine giderek din hanesini İslamdan Hristiyan şekline değiştirenlerin sayısının 1000 civarında olduğu resmi kayıtlardadır. Ancak buna cesaret edemeyen ve inancı değişse de bunu gizleyen ya da sempati duyanlarla birlikte bu sayının 5000 ila 10.000 arasında olacağı düşünülüyor.

Ancak, diğer yandan bakarsak öyle de çokuzki.. Mesih tek, havarileri de bir avuç insanken bugün kıtalar ve milyarlar onu takip ediyor. Şimdi bizim bu orana bakarsanız 10.000 kişi öğretmenlikte muazzam bir sayıdır. Yeterki yaşamlarımızla herkese örnek olalım. Yapmamız gereken bu. Gerisi gelecektir nasılsa..

Ayrıca biz siyasal bir hareket değilizki kafa sayısı ile ilgilenelim.. Bir kişi bile kurtulsa bir dünya kurtulmuş gibidir.
Sayılarınız yanlıştır...Her sene 25.000 Türk Hristiyan oluyor 2005te bu rakam 50.000 dir...2020 yılında türkiyenin %8-10 u Hristiyan olması öngörülüyor...

[FONT=Lucida Console]KeWorQ[/FONT]

Khalkedonian

huzurlu

Çok doğru söylediniz tüm sözlerinize en içten duygularımla katılıyorum.

huzurlu

Nigoğos
Sayılarınız yanlıştır...Her sene 25.000 Türk Hristiyan oluyor 2005te bu rakam 50.000 dir...2020 yılında türkiyenin %8-10 u Hristiyan olması öngörülüyor...
Din hanesini değiştirip Hristiyan yapanların sayısı kesinlikle doğrudur. Bin-ikibin arasıdır. Diğer rakmalar ise ülkedeki tüm araştırma kurumlarının üzerinde konsensus sağladığı rakamlardır. Bunlar resmi değil. İnternet üzerinden basit bir araştırma yaparsanız da zaten bu rakamlar karşınıza çıkar. Sizinkileri ise ben ilk defa sizden duyuyorum. İnandırıcı bulmadığımı da belirtmeden edemeyeceğim.

Bu arada bir sorum olacak: Türkiye Katolik kilisesi bahsettiğiniz oranda insanı kabul edecek güce sahip mi? İyi bildiğiniz üzere bu kiliseye göre geçtim diyen herkes Hristiyanlığa geçemiyor. Birkaç senelik bir eğitim-kabul dönemi var. Kilise bu hizmeti karşılayabilecek boyutta mıdır? Her sene 25.000 50.000 kişi adedi çok ciddi rakamlardır..

turgay55

Ancak unuttum bir ekleme daha yapayım, diğer illeri bilmiyorum ama oralarda farklı değildir bu yapılanma ile, mesela benim yaşadığım bir Anadolu ilinde kilisye gitmeyen kiliseyle çeşitli nedenle ilgisi olmayan İmanlı sayısı kiliseye cemaatinden fazla.Bu duruma nedense kimsede el atmıyor, kimseyide ilgilendirmiyor.Herkes dünyasal yaşamından memnun.

xenomur

Kardeşler doğal olarak her tanrı çocuğu bu sayının artmasını gönülden ister. Bunun için dua edebiliriz. Rab' bin isteğindeyse bir çok kaybolmuş koyunu bulacaktır ve onları kurtaracaktır. Önemli olan dua da kalıp bunun gerçekleşmesini beklemek. Rabbimize hamdolsun ninova kentine acıdığı gibi bizim ülkemize de acıyabilir. Sayı artıyor mu bilmiyorum ama artacağına iman ediyorum.

Rabbin esenliği sizlerle olsun ..

[B][COLOR=red]Rom 3:24 İnsanlar İsa Mesih'te olan kurtuluşla, Tanrı'nın lütfuyla, karşılıksız olarak aklanırlar.[/COLOR][/B]

Nigoğos

xenomur
Kardeşler doğal olarak her tanrı çocuğu bu sayının artmasını gönülden ister. Bunun için dua edebiliriz. Rab' bin isteğindeyse bir çok kaybolmuş koyunu bulacaktır ve onları kurtaracaktır. Önemli olan dua da kalıp bunun gerçekleşmesini beklemek. Rabbimize hamdolsun ninova kentine acıdığı gibi bizim ülkemize de acıyabilir. Sayı artıyor mu bilmiyorum ama artacağına iman ediyorum.

Rabbin esenliği sizlerle olsun ..
Kurtulan koyunlar artıyor...artacakta...bu dünyanın son gününe kadar...

Margos

Nigoğos
Kurtulan koyunlar artıyor...artacakta...bu dünyanın son gününe kadar...
Nerede yazıyor bu İncil'de?

Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34

Nigoğos

Margos
Nerede yazıyor bu İncil'de?
neden saptırıyorsunuz?
İncilde böyle birşey yazmadığını bilmiyorum çünkü ben!!!
İstatistikler böyle diyor....

Margos

Nigoğos
neden saptırıyorsunuz?
İncilde böyle birşey yazmadığını bilmiyorum çünkü ben!!!
İstatistikler böyle diyor....
Bir şey söyleyemez ki. Kesinlikle artacağı ve azalacağını bilemeyiz. Dini dayanağı yok en azından, bunun için hiçbir şeyle ilgili kesin konuşmamalıyız bence.

Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34

Nigoğos

Margos
Bir şey söyleyemez ki. Kesinlikle artacağı ve azalacağını bilemeyiz. Dini dayanağı yok en azından, bunun için hiçbir şeyle ilgili kesin konuşmamalıyız bence.
Normal şartlar altında eğer bir aksilik olmazsa,dünya dengesi aniden arap tarfına kaymazsa büyük ihtimalle artacak...sanırım şimdi daha uygun...
Zaten dünyada 1-2 bağımsız müslüman ülke var...diğerleri bir şekilde Hristiyanlara bağlı...

Anastasia

...günahın çoğaldığı yerde Tanrı'nın lütfu daha da çoğaldı (Rom.5:20)

netzah

ben artıyor diye biliyorum.çünkü başka kiliselerdeki kardeşlerden duyduklarım ve kilisemize yeni katılan kardeşler bunu göstermekte esenkalınız.

Messiah

Kazakistan; 2007 Dini Demografisi

Müslümanlık;%47
Rus Ortodoks;%44
Protestanlık;%2
Diğer;%7(Ukrayna Ortodoks,Roman Katolik,Baptist,Budizm,Mu sevilik vb....)

Hristiyanlık nerdeyse İslam'ı geçecek, %46,7 gibi bişey oluyor.

Türkiye'de de böyle olsa

İslam ve Hristiyanlık başa baş gibi olsa ama zor

Çünkü SSCB Türkiye'ye giremedi
Ateistlik giremedi

Bağımsız olduktan sonra bizim dini demografimizde bence Kazakistan gibi olurdu tahminimce.Çünkü,Ukrayna' ya yakınız Rusya'ya yakınız.

Müslümanlık maalesef %99 halen

Nigoğos

Messiah
Kazakistan; 2007 Dini Demografisi

Müslümanlık;%47
Rus Ortodoks;%44
Protestanlık;%2
Diğer;%7(Ukrayna Ortodoks,Roman Katolik,Baptist,Budizm,Mu sevilik vb....)

Hristiyanlık nerdeyse İslam'ı geçecek, %46,7 gibi bişey oluyor.

Türkiye'de de böyle olsa

İslam ve Hristiyanlık başa baş gibi olsa ama zor

Çünkü SSCB Türkiye'ye giremedi
Ateistlik giremedi

Bağımsız olduktan sonra bizim dini demografimizde bence Kazakistan gibi olurdu tahminimce.Çünkü,Ukrayna' ya yakınız Rusya'ya yakınız.

Müslümanlık maalesef %99 halen
Türkiyenin SSCB ye girmesi hiç bir şeyi değiştirmezdi...
bu arada Türkiyede her sene 20-50 bin kişi Hristiyan oluyor...Eğer bu süreç hızlanırsa(ki Vatikan böyle tahmin ediyor) 2020 de Türkiye %8-%10 Hristiyan bir ülke olacak...

Evanjelique

Nigoğos
bu arada Türkiyede her sene 20-50 bin kişi Hristiyan oluyor...Eğer bu süreç hızlanırsa(ki Vatikan böyle tahmin ediyor) 2020 de Türkiye %8-%10 Hristiyan bir ülke olacak...
Sevgili Nigoğos,ama malesef Katolik kilisesinin eli kolu Lozan Antlaşması'yla biraz bağlanmış durumda ve aradan nerdeyse 100 seneye kadar bi süre geçmiş olmasına rağmen,bu antlaşmanın Hristiyan dini azınlıklar üzerindeki etkisi, hala günümüz kanunlarında hükmünü koruyor (Lozan'a göre Türkiye Cumhuriyeti'nde kanuni olarak varlığı tanınan sadece 3 grup vardır,Ermeni Apostolik cemaati,Rum Ortodoks Patrikhanesi ve Yahudi Hahambaşılığı,protestan ve katolikler yasal olarak 'AZINLIK STATÜSÜ'nde ülke kanunlarında yer almazlar)

Ve asıl traji-komik olan, sistemi katı bir laiklik anlayışı üzerine kurulmuş olan ve dinin devletle en ufak bir ilişkisine fobiyle bakılan bir sistemde,cemaatlarin başı olarak Patriklik veya Hahambaşılığı kaale alınıyor:-)))) Sanki Ateist bir Ermeni veya Yahudi olamazmış gibi...

Ermeni bir kardeş kendi rızasıyla İslam'a geçse veya Katolik olan bir Ermeni'yi nasıl Gregoryan Patrikhanesi altında temsil edersiniz?

En üst kontrol mekanizması ve cemaat adına konuşma yetkisi patrik veya hahamlarda..

Sevgili Hrant Dink,Ermeni cemaati içinde laik bir sistem kurulması gerektiğini ve Ermenilerin temsilcisinin Patrik olmaması,sivil bir oluşum kurulması gerektiğini savunuyordu,bilenler bilirler...

Demek istediğim konuyu bağlayacağım nokta, Roma Katolik kilisesinin alenen misyonerlik (Müslüman kökenli türklere tebliğ) yapması kanunla, kilise ve devlet arasında yapılan bir antlaşma sonucu sınırlandırılmıştır.

Bu yüzden vaftiz dersleri ve kiliseye kabul süreci (catechumen),diğer ülkelerdeki Katolik kiliselerine göre daha yavaşlatılmış (süre uzatılmış) ve böylece Hristiyanlığa teşvik önlenmiştir,kısacası büyük bir hevesle ruhla dolu olan yeni imanlı adayı,kiliseye gidip de bunun çok uzun ve zor bir prosedür olduğunu görecek,demoralize olup cayacaktır.

Avrupa Birliği sürecinde artık hristiyanların ve hristiyan inancının korkulan bir 'öcü' olmadığını demokrasinin gereği olarak gören yetkililerin,bizlere karşı yumuşayacaklarını umuyorum.

Devletimize olan güvenim tamdır ,ülkemizin Kurtuluş savaşı sürecinde ''ismen Hristiyan'' olan işgalci devletlerle yaşadığı olumsuz deneyimler sonucu,içten ve kalben hristiyanlara da şüpheyle yaklaşmasını anlayışla karşılıyor ve anlıyorum ama Hristiyanlık siyasete karışmaz ve Kutsal Kitap'ta zaten din ve devlet ilişkisi ayrıdır,İncil laik bir sistemi savunur.

Bunu Rabbimizin ''Sezar'ın hakkı Sezar'a, Tanrı'nın hakkı Tanrı'ya'' deyişinde bulmanız mümkündür.İncil,bize tabi olduğumuz vatana sadık kalmamızı öğütler.

Zaten vatanına sadık olmayan birinin,Hristiyanlığı ne derece sahiplenip savunucağı da şüphelidir.

Khalkedonian

Nigoğos

Mesele Katolik olup olmama meselesi değil bence. Mesele gerçek birer Mesih imanlısı olma meselesi. Keşke dediğiniz gibi olsa. Yani 10 yıl sonra ülkemizin %10'u hristiyanlığı benimseyebilse. İnanın o kadar sevinirim ki. Ama ben ülkemizde yılda 20 ila 50 bin kişinin iman ettiğini zannetmiyorum. Eğer böyle bir durum varid olsaydı islamcı ve mezhepçi bağnazlık her geçen gün daha da katmerlenmezdi. Ülkemizde maalesef hristiyan inancına tahammülsüzlük had safhadadır. Verili hayatın gerçeklerine göz tıkamak bizleri çok yanlış tahliller yapmaya ve bunun sonunda da yanlış kararlar vermeye kadar götürür. Temennilerimizin hayatın gerçeklerini gölgelemesine izin vermemeliyiz. Kuşkusuz ki Rabbin ülkemizle ilgili bir planı vardır. Şimdilik bize düşen birbirimize manevi yönden destek olmak ve inancımıza sahip çıkmaktır. Ayrıca içinde manevi boşluklar olup hristiyanlık hakkında bilgi almak isteyen insanlara da müjdeyi bilgi sınırlarımız dahilinde anlatmamız, bizim bilgilerimizin yetersiz kaldığı noktalarda bizden daha bilgili olan kardeşlerimize bilgi almak isteyen kişiyi yönlendirmemiz yapabileceğimiz en uygun davranışlar olacaktır. Rab sizlerle olsun. Amin.

SELEUKOS_NIKATOR

Degerli Hristiyan-Forum ve Mesih-i kardeslerim,

Türkiyenin 10 % veya daha fazla veya az olu$u, bizim icin önemli, ama en önemisi degildir.

Önemli olan azinliklarin, biz Hristiyan alemi, Türkiye' de hakImIzI almak ve bir Türk-Vatanda$I olarak ve her haka sahip olmak $artIylan, bu Cumhuriyete ya$amaktir.

Maziyi degi$tiremeyiz ama gelecegi en azIndan insanlik yönüne dogru yönderebiliriz....

pc_terorist

Khalkedonian
Mesele Katolik olup olmama meselesi değil bence. Mesele gerçek birer Mesih imanlısı olma meselesi. Keşke dediğiniz gibi olsa. Yani 10 yıl sonra ülkemizin %10'u hristiyanlığı benimseyebilse. İnanın o kadar sevinirim ki. Ama ben ülkemizde yılda 20 ila 50 bin kişinin iman ettiğini zannetmiyorum. Eğer böyle bir durum varid olsaydı islamcı ve mezhepçi bağnazlık her geçen gün daha da katmerlenmezdi. Ülkemizde maalesef hristiyan inancına tahammülsüzlük had safhadadır. Verili hayatın gerçeklerine göz tıkamak bizleri çok yanlış tahliller yapmaya ve bunun sonunda da yanlış kararlar vermeye kadar götürür. Temennilerimizin hayatın gerçeklerini gölgelemesine izin vermemeliyiz. Kuşkusuz ki Rabbin ülkemizle ilgili bir planı vardır. Şimdilik bize düşen birbirimize manevi yönden destek olmak ve inancımıza sahip çıkmaktır. Ayrıca içinde manevi boşluklar olup hristiyanlık hakkında bilgi almak isteyen insanlara da müjdeyi bilgi sınırlarımız dahilinde anlatmamız, bizim bilgilerimizin yetersiz kaldığı noktalarda bizden daha bilgili olan kardeşlerimize bilgi almak isteyen kişiyi yönlendirmemiz yapabileceğimiz en uygun davranışlar olacaktır. Rab sizlerle olsun. Amin.
Harika yazmışsınız sayın Khalkedonian..Rab esenlik versin

Elpis

Selamlar,

Dini ve Siyaseti bir yana bırakıp matematiksel olarak düşünelim.

Türkiye'de her sene 50.000 kişinin Hristiyan olması bana pek inandırıcı gelmemekle birlikte doğru olduğunu kabul edersek 2020 yılına da 12 yıl olduğunu kabul edersek, 50.000 x 12 = 600.000 kişi eder buna şu an varolan 140.000 Hristiyan vatandaşı da dahil edelim 2020 yılında hristiyan nüfus sizin hesabınızla 740.000 kişi yapar ki bu Türkiye'nin %1' yapar %10'u değil. Türkiye'nin %10'unun (ki 7.4 milyon kişi yapar) hristiyan olabilmesi için 2020 yılına kadar her yıl 600.000 (altıyüzbin) kişinin Hristiyan olması gerekir. 12 senede 7.2 milyon kişinin yada 12 yıl boyunca her yıl 600.000 kişinin Hristiyanlığa geçmesini anlamlı buluyor musunuz?

Sevgiler

Nigoğos

jackie

bence rakamlar maalesef gercekleri yansıtmıyor türkiye de yasayan pekcok kimse inanan histiyanlar oldukları halde bunu gizliyorlar.toplum ve aile baskısı ve snuclaı kolay basa cıkılır seyler degil.herkesin dogru yolu ergec bulacagına ve yüce isa'ya iman edecegine inaniyorum.türk halkı zeki ve aklıselimdir.herkesin yüreginin tanrı sevgiyle dolması dilegiyle.

Anastasia

jackie
bence rakamlar maalesef gercekleri yansıtmıyor türkiye de yasayan pekcok kimse inanan histiyanlar oldukları halde bunu gizliyorlar.toplum ve aile baskısı ve snuclaı kolay basa cıkılır seyler degil.herkesin dogru yolu ergec bulacagına ve yüce isa'ya iman edecegine inaniyorum.türk halkı zeki ve aklıselimdir.herkesin yüreginin tanrı sevgiyle dolması dilegiyle.
Tamamen katιlιyorum.

Elpis

Selam,

Rakamların gerçeği yansıtmadığı aşikar. Öte yandan 12 sene sonra 2020 yaşında Türkiye hristiyan nüfusunun 8 milyon olamayacağı da aşikar. Zira Türkiye nüfusunun %10'u 8 milyon yapıyor.

Aslına bakarsanız bu tür abartılı rakamların kaynağı Hristiyan arkadaşlar değil, Hristiyanlı öcü gibi gösterenler.

Geçenlerde bir dini menşeli kanal Ankara'da bir senede 700 kilise açıldığını duyurmuştu evet yanlış okumadınız bir de yazı ile yazıyorum "Yediyüz kilise". Bence bal gibi kendileri de biliyor Ankara'da 700 adet kilise olmadığını. Ama maksat infial uyandırmak. Ben Vatikan'ın "Türkiye'deki Hristiyan nüfusunun 2020 yılında toplam nüfusun %10'u olur" dediğine veya diyeceğine kesinlikle inanmıyorum. Bu tür haberlerin kaynağı başka.

Saygılar,

jackie
bence rakamlar maalesef gercekleri yansıtmıyor türkiye de yasayan pekcok kimse inanan histiyanlar oldukları halde bunu gizliyorlar.

Christina the River

pc_terorist
Türkiye'de Hristiyan artışı ciddi oranda vardır..Fakat imanını gizli bir şekilde sürdüren kiliseye gizli gizli giden insanlar var bir tanesine benim arkadaşım...Bunlarıda sayarsak T.C'de Hristiyan'ların sayısı yüksektir.
Bu çok doğru. Ben de onlardan biriyim. Yeni iman ettiğim dönemlerde kendimi tek ve yalnız hissediyordum ama zamanla benim gibi çok fazla sayıda insan olduğunu gördüm. Gizleyenleri sayarsanız sayımız artmıştır.
Zaten Yüce Tanrı'nın sözünü duyan onu inkar edemiyor. Türkler bunu geç de olsa farketmeye başladı gibi.

alen murat

arkadaşlar selam..benim bu sitede ilk msj m olacak....Türkiyede hristiyan artışının olduğu doğru...ama bu artış protestan meshebiyle orantılı bir gerçek....daha önemlisi türkiyede resmi makamlarca 100 ila 150 bin arasın da bir nufusun olduğu dillendiriklir hep...ama bu gerçek bir rakam veya genelleme değildir...sanırım türkiyenin gitmediğim yeri kalmadı diye bilirim...yerleşik söylemde türkiyede ermeni köyü olarak sadece samandağ vakıflı ermeni köyünden bahsedilir...2 sene önce ani yi ziyarete gittim...güvenlik nedenlerinden dolayı ören yerine varanakadar en az 5 defa durdurulduk...ve ani ye gidene kadar sorup öğrendiğim kadarıyla her durduğumuz yerde..4 tane ermeni hristiyan köyü söylendi bana...ve bunu yanımdaki oranın yerli halkı söyledi...bir köyden geçerken demirden bir çan kulesi olan kilise gözüme çarptı...ben müslümanım...en azından öyle doğdum...ama hristiyan kelimesinden neden korkulduğunu ve sürekli rakamlarla coğrafya bilgileriyle oynandığını anlayamıyorum...bu ülke 20 li yıllarda nufusu 13 milyon ken 7 milyonu hristiyan olan bir ülkeydi...çok dinli olmak hem insanları hemde çoğrafyayı kalkındırır diye düşünüyorum...ne mutlu ki bana samatya gibi yerde doğdum ve büyüdüm...hristiyan komşularımın gelenek ve kültürlerine şahit olmak bana insanlığın onurunu ve güzelliklerini verdi....sevgiyle arkadaşlar

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Türkiye'deki Hristiyan Artışı sayfasını paylaşmak için adres:

Türkiye'deki Hristiyan Artışı konusuna benzer konular;

türkiye'deki katolikler Türkiye'de etnik kökeni türk olan bir katolik cemaat varmıdır?var ise nüfusları tahminen ne kadardır?izmir'de iletişim kurabileceğim bir katolik cemaat bulunuyormu acaba?bu konuda katolik dostlarımız yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler

Türkiye'deki dini azınlıklar kaç kişi? ABD Dışişleri Bakanlığı, artık geleneksel olan yıllık “dini özgürlükler raporunu” açıkladı. Rapor, Türk basınında daha çok Washington yönetiminin Türkiye’deki laikliğe bakışı, türbanın devlet dairelerinde serbest bırakılması konusu üzerinden...

Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar Hristiyan Amerikalıların % 84'lük kesimi her hafta kiliseye gidiyor. Hristiyanlar arasında dünyada en dindar ülke, Amerika Birleşik Devletleri çıktı. Din ve Kamusal hayat üzerine araştırmalar yapan Pew Forumu'nun son anketi ilginç sonuçları...

Türkiye'deki faaliyette bulunan Hristiyan Cemaati Vakıfları 1- Beykoz Aya Paraşkevi Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı 2- Büyükada Panayia Aya Dimitri Profiti İlya Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı 3- Heybeliada Aya Triada Tepe Manastırı Vakfı 4- Heybeliada Aya Nikola Rum Ortodoks Vakfı 5- Heybeliada...

Türkiye'deki batıl inançlar Türkiye'deki batıl inançlar A.A http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/978918.jpgİlk insanın var oluşundan günümüze kadar yüzyıllardır süregelen batıl inançlar hayatın her noktasında etkisini gösteriyor. İşte birbirinden ilginç batıl inançlar....

Türkiye'deki Hristiyan Artışı :  Türkiye'deki Hristiyan Artışı | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler