Türkiye'deki Hristiyan Artışı konusu
19344 kez okundu,
76 kez cevaplandı. En son mesaj
Aliriza tarafından gönderildi.
Türkiye'deki Hristiyan Artışı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2
3 4 5 6 12
>
Sonuncu »

04-10-08, 13:12
huzurlu
Bugüne kadar nüfus müdürlüklerine giderek din hanesini İslamdan
Hristiyan şekline değiştirenlerin sayısının 1000 civarında olduğu resmi kayıtlardadır. Ancak buna cesaret edemeyen ve inancı değişse de bunu gizleyen ya da sempati duyanlarla birlikte bu sayının 5000 ila 10.000 arasında olacağı düşünülüyor.
65.000.000 insan arasında bu oran binde birlerin bile altında. Çok değiliz.
Ancak, diğer yandan bakarsak öyle de çokuzki.. Mesih tek, havarileri de bir avuç insanken bugün kıtalar ve milyarlar onu takip ediyor. Şimdi bizim bu orana bakarsanız 10.000 kişi öğretmenlikte muazzam bir sayıdır. Yeterki yaşamlarımızla herkese örnek olalım. Yapmamız gereken bu. Gerisi gelecektir nasılsa..
Ayrıca biz siyasal bir hareket değilizki kafa sayısı ile ilgilenelim.. Bir kişi bile kurtulsa bir dünya kurtulmuş gibidir.
Türkiye'deki Hristiyan Artışı
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

04-10-08, 18:18
Nigoğos
|
|
huzurlu
|
Bugüne kadar nüfus müdürlüklerine giderek din hanesini İslamdan Hristiyan şekline değiştirenlerin sayısının 1000 civarında olduğu resmi kayıtlardadır. Ancak buna cesaret edemeyen ve inancı değişse de bunu gizleyen ya da sempati duyanlarla birlikte bu sayının 5000 ila 10.000 arasında olacağı düşünülüyor.
Ancak, diğer yandan bakarsak öyle de çokuzki.. Mesih tek, havarileri de bir avuç insanken bugün kıtalar ve milyarlar onu takip ediyor. Şimdi bizim bu orana bakarsanız 10.000 kişi öğretmenlikte muazzam bir sayıdır. Yeterki yaşamlarımızla herkese örnek olalım. Yapmamız gereken bu. Gerisi gelecektir nasılsa..
Ayrıca biz siyasal bir hareket değilizki kafa sayısı ile ilgilenelim.. Bir kişi bile kurtulsa bir dünya kurtulmuş gibidir.
|
Sayılarınız yanlıştır...Her sene 25.000 Türk
Hristiyan oluyor 2005te bu rakam 50.000 dir...2020 yılında türkiyenin %8-10 u
Hristiyan olması öngörülüyor...

[FONT=Lucida Console]KeWorQ[/FONT]

FORUMA ÜYE OLUN! /

04-10-08, 18:52
Khalkedonian
|
|
huzurlu
|
Bugüne kadar nüfus müdürlüklerine giderek din hanesini İslamdan Hristiyan şekline değiştirenlerin sayısının 1000 civarında olduğu resmi kayıtlardadır. Ancak buna cesaret edemeyen ve inancı değişse de bunu gizleyen ya da sempati duyanlarla birlikte bu sayının 5000 ila 10.000 arasında olacağı düşünülüyor.
|
Çok doğru söylediniz tüm sözlerinize en içten duygularımla katılıyorum.
FORUMA ÜYE OLUN! /

04-10-08, 22:02
huzurlu
|
|
Nigoğos
|
|
Sayılarınız yanlıştır...Her sene 25.000 Türk Hristiyan oluyor 2005te bu rakam 50.000 dir...2020 yılında türkiyenin %8-10 u Hristiyan olması öngörülüyor...
|
Din hanesini değiştirip
Hristiyan yapanların sayısı kesinlikle doğrudur. Bin-ikibin arasıdır. Diğer rakmalar ise ülkedeki tüm araştırma kurumlarının üzerinde konsensus sağladığı rakamlardır. Bunlar resmi değil. İnternet üzerinden basit bir araştırma yaparsanız da zaten bu rakamlar karşınıza çıkar. Sizinkileri ise ben ilk defa sizden duyuyorum. İnandırıcı bulmadığımı da belirtmeden edemeyeceğim.
Bu arada bir sorum olacak: Türkiye Katolik kilisesi bahsettiğiniz oranda insanı kabul edecek güce sahip mi? İyi bildiğiniz üzere bu kiliseye göre geçtim diyen herkes
Hristiyanlığa geçemiyor. Birkaç senelik bir eğitim-kabul dönemi var. Kilise bu hizmeti karşılayabilecek boyutta mıdır? Her sene 25.000 50.000 kişi adedi çok ciddi rakamlardır..
FORUMA ÜYE OLUN! /

05-10-08, 09:07
turgay55
Ancak unuttum bir ekleme daha yapayım, diğer illeri bilmiyorum ama oralarda farklı değildir bu yapılanma ile, mesela benim yaşadığım bir Anadolu ilinde kilisye gitmeyen kiliseyle çeşitli nedenle ilgisi olmayan İmanlı sayısı kiliseye cemaatinden fazla.Bu duruma nedense kimsede el atmıyor, kimseyide ilgilendirmiyor.Herkes dünyasal yaşamından memnun.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Türkiye'deki Hristiyan Artışı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2
3 4 5 6 12
>
Sonuncu »
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil