Türkiye'deki Hristiyan Artışı - Sayfa 3

Türkiye'deki Hristiyan Artışı - Sayfa 3 :  Türkiye'deki Hristiyan Artışı - Sayfa 3 | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Türkiye'deki Hristiyan Artışı - Sayfa 3 sayfasını paylaşmak için adres:

Türkiye'deki Hristiyan Artışı

ortodoksmoderator3

[quote=huzurlu;368267]
moderator6

http://www.hristiyanforum.com/forum/...katine-t319650

O nedenle ben metropolitime en başta şunu dedim: 'Ben kendimden çok eminim. Ama sizin kararınızdan kendimden olduğundan daha da eminim. Kilisenin vereceği her türlü kararın aslında Rabbin tecellisi olacağını biliyorum. Tüm eğitim ve uğraşlarımın sonunda siz bana birgün sen vaftiz olamazsın derseniz içim kan ağlasa da olması gerekenin bu olduğunu anlayacak ve kabul edeceğim'

Dolayısıyla sevgili kardeşimizin iddasına ne yalan söyliyeyim şaşırmıştım. İstanbula tek bir geliş ile vaftiz olamazsınız bu mezhepte. Vaftiz olduysanız da uslubunuz öyle olmaz..

Esenlikle

Huzurlu
Bütün yaziniza katilarak kirmizi isaretledigim kisim icin bu düsüncenizden dolayi sizi TEBRIK ederim.

RAB sizi bereketlesin

Sevgiler

sıfır_derece

İsayaİnanan
Türkiye'de hristiyan artışının nedenlerini sıralarsam;

1.Teknolojinin gelişmesiyle bazı şeylere daha kolay ulaşılır oldu. İncil gibi vs.
2.İslam asıl yüzünü göstermiş ve insanları tiksinmiştir.
3.İslam çağın beklentilerini karşılayamamaktadır ve bu kaos ortamına benzin-kömür olmaktadır. Bazıları Mars'a yolculuk yaparken bazılarının hayallerinde Mekke'de topaç gibi dönmek vardır.

Yönetim Notu: Kullanıcı adınızın İsayaİnanan olması size büyük bir sorumluluk yükler ancak hristiyan yapmaz. Kullandığınız dil İsayaİnanan birisine uygun değildir.
NOT: Alıntımı yaparken ''Yönetım notu''' nu bılerek sılmek ıstemedım.uyarıldıgınızı unutmamanız için.neyse gelelım yanıtıma.....

incile daha kolay ulasmakla,teknolojıyle ne alakası varkı bır kişinın Hrıstıyanlıgı kabul etmesının...her incili okuyan (kendı babam gıbı)Hrıstıyan olmuyorkı.Bılgılenmek için, bır konunun dogrusunu yanlısını ayırabılmek içinde ınsanlar kutsal kıtapları okuyabılır,. okumalıda ztn.......

2-islamın asıl yuzu nedır ne degıldır onu burada yazmıyacagım, ama İslamın ne oldugunu bılmeyen yada bıldıgını sanan kesımın saldırıları sonucunda, avrupalı kesım haklı konuma gecmiştır (ozellıkle son 10-12 yıldır).....
Buda her bılınclı kişiyi,ya da ınsan sevgısı tasıyanları kiliseye yakınlastırmış olabılır, buna katılıyorum....

en son maddenın sonuna eklemiş oldugunuz cumle ıse ('''mekkede topac gıbı dönmek'''' )
kullanmış oldugunuz üye adıyla hıcde uyum içinde degıldır.........

yakışmamış, bu konudada yönetımın uyarısına katılıyorum........

esenlıkler......

ötekiler

değerli dostlar inanın tahminlerinizin çok üstünde.

NCyril

ötekiler
değerli dostlar inanın tahminlerinizin çok üstünde.
Gerçekten öyle =)

¨X¨

Bu konuda araştırma tarafsız bir şekilde yapılmıyor yapılamazda bir ateist sitesine girin dünya ateizme koşar bu durum Hristiyan ve Müslüman farksızdır

sıfır_derece

¨X¨
Bu konuda araştırma tarafsız bir şekilde yapılmıyor yapılamazda bir ateist sitesine girin dünya ateizme koşar bu durum Hristiyan ve Müslüman farksızdır
Nasıl tarafsız sekılde yapılamıyor.
dünyada Her Hrıstıyanın bır vaftız kayıdı bulunmaktadır (ben oyle bılıyorum yanı).Bu kımlık kagıdına sahıp olmak gıbı bişidir yanı bu belgelerın sayısı na gore Hrıstıyanlıgın gercege yakın nüfusu bellıdır.
2,6 mılyar kişi ile, suanda halen en yaygın semavi din Hristıyanlıktır.Bu net bır bılgıdır mesela

Kımse cıkıpta, '''Hrıstıyanların sayısı sadece 1 ,5 mılyar'''' dıyemez, derse bu yalandır:)

Ataistlıge gelınce, Evt cogunlugu ABD de olmak üzere sayılarının arttıgını bende duydum .ama bu okyanusta bır damla artısıdır....

Bazı Müslüman sıtelerıde, kendı sayılarını 3 mılyar olarak acıklıyorlar:))))

Tabıkıde bır kesım yalan soyluyor ama bu asla Hristıyan kesimi degıldır.Bızım sayımız bellıdır....

Üstelık Dunyanın Hrısıtyanlıga sıcak baktıgıda baska bır gercektır.....

Rusyada İslamın arttıgı, japonyada yukselışe gectıgı soylenıyor..

Çin Halk Cumhurıyetınde Hristıyanlıga gecenlerın sayısında artma vardı cıddı sekılde.....
ÇİN in en buyuk eyaletı sayılan Chu bölgesınde (nufusu 140 mılyon) Hristıyanlıga gecen 1,3 Milyon kişi vardır.(2007-2009 arası)

asuri

sıfır_derece
¨X¨
Nasıl tarafsız sekılde yapılamıyor.
dünyada Her Hrıstıyanın bır vaftız kayıdı bulunmaktadır (ben oyle bılıyorum yanı).Bu kımlık kagıdına sahıp olmak gıbı bişidir yanı bu belgelerın sayısı na gore Hrıstıyanlıgın gercege yakın nüfusu bellıdır.
2,6 mılyar kişi ile, suanda halen en yaygın semavi din Hristıyanlıktır.Bu net bır bılgıdır mesela

Kımse cıkıpta, '''Hrıstıyanların sayısı sadece 1 ,5 mılyar'''' dıyemez, derse bu yalandır:)

Ataistlıge gelınce, Evt cogunlugu ABD de olmak üzere sayılarının arttıgını bende duydum .ama bu okyanusta bır damla artısıdır....

Bazı Müslüman sıtelerıde, kendı sayılarını 3 mılyar olarak acıklıyorlar:))))

Tabıkıde bır kesım yalan soyluyor ama bu asla Hristıyan kesimi degıldır.Bızım sayımız bellıdır....

Üstelık Dunyanın Hrısıtyanlıga sıcak baktıgıda baska bır gercektır.....

Rusyada İslamın arttıgı, japonyada yukselışe gectıgı soylenıyor..

Çin Halk Cumhurıyetınde Hristıyanlıga gecenlerın sayısında artma vardı cıddı sekılde.....
ÇİN in en buyuk eyaletı sayılan Chu bölgesınde (nufusu 140 mılyon) Hristıyanlıga gecen 1,3 Milyon kişi vardır.(2007-2009 arası)
Meryem Ana'mizin 6 Temmuz 1973 yilinda Japonyanin Akita kentinde gorundukten ve tekrar 30 Haziran 1985 yilinda,Kore'nin Naju kentinde gorunen Meryem Anamiz'dan sonra,asyada hristiyanlik cok hizli buyumekte.
Bu gunun rakamlarina gore Guney Korenin yuzde 55 hristiyan olmustur.Bu sadece Kore ile bitmemistir.Komsulari olan Kuzey kore,Japonya,Cin'dede boyledir.Obur ulkelerde Vietnam ve Laos ta Hristiyanlarin nufusu fazladir
Islamin bu ulkelerde artigi kesinlikle dogru degildir.Aksine Islama karsi cok negatif goruslere sahiptirler.

asuri

"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45

sonsuzdalga

Sevgili Dostlar,
Rusya'da müslümanlık değil, Hristiyanlık artmaktadır. Bu Asya ülkelerinde de böyle. İslam'ın artar gibi gözükmesinin nedeni, 11 Eylül saldırılarından sonra İslam ve Müslümanlar ile ilgili haberlerin medyaya daha çok yansıması sonucu görünür olmalarıdır. Yoksa, Hristiyanların İslam inancına geçtiği herhangi bir olay bilmiyorum, buna karşılık, Asya ve Afrika'da birçok yerli kabile Hristiyanlığa geçiyor. Keza Rusya'da da duvarın yıkılmasından sonra kiliselere gidiş arttı. Dünyada Müslümanların artışı var, ama bunun nedeni sonradan dine geçenler değil, Müslümanların çok çocuk sahibi olması. Esenlikler

sonsuzdalga

Sevgili Dostlar,
Türkiye'de ise Hristiyanlık artmakta, zira, Güneydoğulu Hristiyan yurttaşlarımız artık dinlerine daha sıkı bağlanmaktalar, ayrıca Türkiye'de bundan 20 yıl önce düşünülemeyecek kadar tabu olan İslam'dan Hristiyanlığa geçişler artıyor. Ama itiraf edelim ki, Asya ülkelerinde olduğu gibi topluluklar halinde, toplu geçişler söz konusu değil. Kabul etmek gerekir ki, Hristiyanların Malatya'da olduğu gibi boğazlarının kesildiği bir ülkede, Hristiyan olup da söylemeye cesareti kesilen çok kardeşimiz de mevcut. Esenlikler.

dj_kasa

geçen pazar lefkoşa mesih imanlı kardeşlerle ibadetimizi gerçekleştiriyorduk fakat civardaki sakinler olsun medya olsun bizi karalamakta insanları provoke etmekte hala. bunlar ne zaman son bulacak gerçekten merak ediyorum ibadetimizi ne zaman rahat bir şekilde yapacağız? tanrım ne yaptıklarını bilmiyorlar lütfen affet onları amin
rab sizinle olsun

Matias

Amin Kardeşim.

Aslına bakarsan ülkemizin heryerinde gizli ve açık bir mahalle (akraba,komşu,patron vb.. ) baskısı mevcut.
Bu baskı artık iliklerimize işledi. O nedenle bol bol dua etmeliyiz bu konuda.

Heaven

Matias
Amin Kardeşim.

Aslına bakarsan ülkemizin heryerinde gizli ve açık bir mahalle (akraba,komşu,patron vb.. ) baskısı mevcut.
Kesinlikle son derece haklı bir yaklaşım...

† Ortodossa Potenza...Tu e io ; insieme,SEMPRE...Hristos ANESTI †

Anastasia

Matias
Amin Kardeşim.

Her vakitte ve her saatte gökte ve yerde secde olunup yüceltilen Mesih Allah, tahammül edici, çok merhametli, çok acıyan, doğru kişileri seven ve günahkârlara merhamet eden ve gelecek ebedi hayatın iyiliklerini vaad ederek cümle âlemi kurtuluşa davet eden kurtarıcımız sensin. İmdi, ya Rab sen kendin bu saatte de bizim bu dilek dualarımızı kabul ederek, bizim ömrümüzün yolunu senin tenbihlerinin yoluna doğrult. Canlarımızı kutsa, bedenlerimizi günah lekesinden temizleyip takdis eyle. Fikirlerimizi düzelt, düşüncelerimizi temizle ve her türlü zorluktan, fenalıktan, ağrıdan, üzüntüden kurtar bizleri. Aziz Meleklerin ile bizim etrafımızı kuşat, hatta onların etrafımızı kuşatması, muhafaza etmesi ve hakikat yoluna kılavuzlaması ile iman birliğine ve senin yaklaşılmaz görkemini bilmeye müesser olalım, çünkü sen ebetler ebedince mübareksin.

sıfır_derece

Khalkedonian
Gizli hristiyanlarda var. Kimliğini deşifre etmek istemeyen. Örneğin benim nüfus cüzdanımda islam yazıyor. Ama ben Hristiyanım. Almanya'daki hala oğlumda eşiyle birlikte protestanlığa geçtiler. İkiside Alevilikten geçtiler Hristiyanlığa.
Alevilik bir din degıldır ama,bir dinin buyuk bır meshebidir sadece...

Xğristiyan

Bu konuda size maalesef katilmiyorum sayin sifir-derece. Alevilik cesitli dinlerin anadoluda Haci Bektas veli etrafinda orgutlenisidir. Alevilik icinde islam'da vardir, hristiyanlikta, yahudilikte, samanizm ve budizmde vardir. Alevi Islam kelimesi sadece bir kisim Alevi kokenliler tarafindan vurgulanir.

bende Alevi kokenliyim burasi alevilik mekani degildir ama onlara kalbimizi ve kiliselerimizi elbette aciyoruz. Alevilerin neredeyse yarisi Hristiyan Pecenek ve Kuman kokenlidir genelde ortodoks adetlerin ibadetlerde vurgulu oldugu asikardir.

Anastasia

Xğristiyan
burasi alevilik mekani degildir ama onlara kalbimizi ve kiliselerimizi elbette aciyoruz.
Rab Isa Mesih Kilisesi'nin kapιsι herkese herzaman acιktιr. Sevgiler

Aliriza

Xğristiyan
Bu konuda size maalesef katilmiyorum sayin sifir-derece. Alevilik cesitli dinlerin anadoluda Haci Bektas veli etrafinda orgutlenisidir. Alevilik icinde islam'da vardir, hristiyanlikta, yahudilikte, samanizm ve budizmde vardir. Alevi Islam kelimesi sadece bir kisim Alevi kokenliler tarafindan vurgulanir.

bende Alevi kokenliyim burasi alevilik mekani degildir ama onlara kalbimizi ve kiliselerimizi elbette aciyoruz. Alevilerin neredeyse yarisi Hristiyan Pecenek ve Kuman kokenlidir genelde ortodoks adetlerin ibadetlerde vurgulu oldugu asikardir.
Konu,Alevilik olunca benimde söyleyecek bir kaç kelamım mutlaka vardır.
1. Anadolu'daki alevilik, din tabanlı bir anlayış değildir. Haci Bektaş-i Veli'yi ve öğretisini anlamak için,aşağıdaki sözlerine bir göz atın lütfen.Söz ve uygulamalarında da açıkça görüleceği gibi, Anadolu Aleviliği, insanı ve insan sevgisini merkezekabe'ye kor.
Ara bul
Kadınları okutunuz
İncinsen de incitme
Murada ermek sabır iledir.
Araştırma açık bir sınavdır.
Her ne ararsan kendinde ara.
Arifler hem arıdır hem arıtıcı
Marifet ehlinin ilk makamı edeptir.
İnsanın cemali sözünün güzelliğidir.
Nefsine ağır geleni kimseye tatbik etme.
İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır.
Düşünce karanlığına ışık tutanlara ne mutlu
Düşmanınızın dahi insan olduğunu unutmayınız.
Veliler insanlığa Tanrı'nın hediyesidir.
Hiçbir milleti ve insanı ayıplamayınız.

Fransız sosyolog Irène Melikoff'un Cumhuriyet kitapları tarafından yayınlanan "Efsaneden gerçeğe Hacı Bektaş-i Veli" eserini okumanızı salık veririm.
2. Anadolu aleviliği, şiilik ile karıştırılmamalıdır, şaman,hristiyan ve pagan dinlerin mozayiğini taşır. Örneğin, şiilik, hiçbir zaman kız çocuklarının okutulmasını,emretmez.Kad ınlar her zaman arap ve kabile toplumlarında geri plandadır. Şaman inancında, kadın ve erkek yan yanadır. Hatta ana erkil bir aile yönetimi söz konusudur.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Türkiye'deki Hristiyan Artışı - Sayfa 3 sayfasını paylaşmak için adres:

Türkiye'deki Hristiyan Artışı konusuna benzer konular;

türkiye'deki katolikler Türkiye'de etnik kökeni türk olan bir katolik cemaat varmıdır?var ise nüfusları tahminen ne kadardır?izmir'de iletişim kurabileceğim bir katolik cemaat bulunuyormu acaba?bu konuda katolik dostlarımız yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler

Türkiye'deki dini azınlıklar kaç kişi? ABD Dışişleri Bakanlığı, artık geleneksel olan yıllık “dini özgürlükler raporunu” açıkladı. Rapor, Türk basınında daha çok Washington yönetiminin Türkiye’deki laikliğe bakışı, türbanın devlet dairelerinde serbest bırakılması konusu üzerinden...

Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar Hristiyan Amerikalıların % 84'lük kesimi her hafta kiliseye gidiyor. Hristiyanlar arasında dünyada en dindar ülke, Amerika Birleşik Devletleri çıktı. Din ve Kamusal hayat üzerine araştırmalar yapan Pew Forumu'nun son anketi ilginç sonuçları...

Türkiye'deki faaliyette bulunan Hristiyan Cemaati Vakıfları 1- Beykoz Aya Paraşkevi Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı 2- Büyükada Panayia Aya Dimitri Profiti İlya Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı 3- Heybeliada Aya Triada Tepe Manastırı Vakfı 4- Heybeliada Aya Nikola Rum Ortodoks Vakfı 5- Heybeliada...

Türkiye'deki batıl inançlar Türkiye'deki batıl inançlar A.A http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/978918.jpgİlk insanın var oluşundan günümüze kadar yüzyıllardır süregelen batıl inançlar hayatın her noktasında etkisini gösteriyor. İşte birbirinden ilginç batıl inançlar....

Türkiye'deki Hristiyan Artışı - Sayfa 3
3- Türkiye'deki Hristiyan Artışı - Sayfa 3 :  Türkiye'deki Hristiyan Artışı - Sayfa 3 | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler