| moderator6 |
|
http://www.hristiyanforum.com/forum/...katine-t319650 O nedenle ben metropolitime en başta şunu dedim: 'Ben kendimden çok eminim. Ama sizin kararınızdan kendimden olduğundan daha da eminim. Kilisenin vereceği her türlü kararın aslında Rabbin tecellisi olacağını biliyorum. Tüm eğitim ve uğraşlarımın sonunda siz bana birgün sen vaftiz olamazsın derseniz içim kan ağlasa da olması gerekenin bu olduğunu anlayacak ve kabul edeceğim' Dolayısıyla sevgili kardeşimizin iddasına ne yalan söyliyeyim şaşırmıştım. İstanbula tek bir geliş ile vaftiz olamazsınız bu mezhepte. Vaftiz olduysanız da uslubunuz öyle olmaz.. Esenlikle Huzurlu |
| İsayaİnanan |
|
Türkiye'de hristiyan artışının nedenlerini sıralarsam; 1.Teknolojinin gelişmesiyle bazı şeylere daha kolay ulaşılır oldu. İncil gibi vs. 2.İslam asıl yüzünü göstermiş ve insanları tiksinmiştir. 3.İslam çağın beklentilerini karşılayamamaktadır ve bu kaos ortamına benzin-kömür olmaktadır. Bazıları Mars'a yolculuk yaparken bazılarının hayallerinde Mekke'de topaç gibi dönmek vardır. Yönetim Notu: Kullanıcı adınızın İsayaİnanan olması size büyük bir sorumluluk yükler ancak hristiyan yapmaz. Kullandığınız dil İsayaİnanan birisine uygun değildir. |
| ötekiler |
| değerli dostlar inanın tahminlerinizin çok üstünde. |
| ¨X¨ |
| Bu konuda araştırma tarafsız bir şekilde yapılmıyor yapılamazda bir ateist sitesine girin dünya ateizme koşar bu durum Hristiyan ve Müslüman farksızdır |
| sıfır_derece | ||||
dünyada Her Hrıstıyanın bır vaftız kayıdı bulunmaktadır (ben oyle bılıyorum yanı).Bu kımlık kagıdına sahıp olmak gıbı bişidir yanı bu belgelerın sayısı na gore Hrıstıyanlıgın gercege yakın nüfusu bellıdır. 2,6 mılyar kişi ile, suanda halen en yaygın semavi din Hristıyanlıktır.Bu net bır bılgıdır mesela Kımse cıkıpta, '''Hrıstıyanların sayısı sadece 1 ,5 mılyar'''' dıyemez, derse bu yalandır:) Ataistlıge gelınce, Evt cogunlugu ABD de olmak üzere sayılarının arttıgını bende duydum .ama bu okyanusta bır damla artısıdır.... Bazı Müslüman sıtelerıde, kendı sayılarını 3 mılyar olarak acıklıyorlar:)))) Tabıkıde bır kesım yalan soyluyor ama bu asla Hristıyan kesimi degıldır.Bızım sayımız bellıdır.... Üstelık Dunyanın Hrısıtyanlıga sıcak baktıgıda baska bır gercektır..... Rusyada İslamın arttıgı, japonyada yukselışe gectıgı soylenıyor.. Çin Halk Cumhurıyetınde Hristıyanlıga gecenlerın sayısında artma vardı cıddı sekılde..... ÇİN in en buyuk eyaletı sayılan Chu bölgesınde (nufusu 140 mılyon) Hristıyanlıga gecen 1,3 Milyon kişi vardır.(2007-2009 arası) |
||||
| Matias |
|
Amin Kardeşim. Aslına bakarsan ülkemizin heryerinde gizli ve açık bir mahalle (akraba,komşu,patron vb.. ) baskısı mevcut. Bu baskı artık iliklerimize işledi. O nedenle bol bol dua etmeliyiz bu konuda. |
| Matias |
|
Amin Kardeşim. Aslına bakarsan ülkemizin heryerinde gizli ve açık bir mahalle (akraba,komşu,patron vb.. ) baskısı mevcut. Bu baskı artık iliklerimize işledi. O nedenle bol bol dua etmeliyiz bu konuda. |

| Khalkedonian |
| Gizli hristiyanlarda var. Kimliğini deşifre etmek istemeyen. Örneğin benim nüfus cüzdanımda islam yazıyor. Ama ben Hristiyanım. Almanya'daki hala oğlumda eşiyle birlikte protestanlığa geçtiler. İkiside Alevilikten geçtiler Hristiyanlığa. |
| Xğristiyan |
| burasi alevilik mekani degildir ama onlara kalbimizi ve kiliselerimizi elbette aciyoruz. |

| Xğristiyan |
|
Bu konuda size maalesef katilmiyorum sayin sifir-derece. Alevilik cesitli dinlerin anadoluda Haci Bektas veli etrafinda orgutlenisidir. Alevilik icinde islam'da vardir, hristiyanlikta, yahudilikte, samanizm ve budizmde vardir. Alevi Islam kelimesi sadece bir kisim Alevi kokenliler tarafindan vurgulanir. bende Alevi kokenliyim burasi alevilik mekani degildir ama onlara kalbimizi ve kiliselerimizi elbette aciyoruz. Alevilerin neredeyse yarisi Hristiyan Pecenek ve Kuman kokenlidir genelde ortodoks adetlerin ibadetlerde vurgulu oldugu asikardir. |